Založ si blog

Či sa oplatí robiť Majdan

Aj odvolanie šéfa sa oplatí len vtedy, keď máte niekoho iného, kto by bol lepší.

Aj na pracoviskách je často módou nadávať na šéfov, ale lepšieho by ste často aj nenašli alebo nový by tiež musel plniť požiadavky a nebol by natoľko iný alebo ešte aj horší a zas s inými chybami.

Nie je to tak dávno, čo som dostala otázku, či by som ako podporila kolegyne, keby išli na porade riešiť šéfku a vyjasňovať si s ňou nejaké jej chyby.

Bez ohľadu na to, či ma budú alebo nebudú považovať za zbabelca, povedala som, že so mnou nech nerátajú, ja to nepodporím a radím im, aby to ani ony nerobili.

Už som im nemohla a ani nechcela natvrdo povedať, že ani jedna z vás by nebola lepšia šéfka, lebo každá zas máte svoje chyby a ja si myslím, že naša šéfka je úplne najlepšia šéfka z nich a preto mi žiadne jej chyby, keď nejaké bude mať, nebudú vadiť a nebudem to riešiť. Aj v partnerstve, aj v manželstve sú nejaké chyby toho druhého a vždy by boli nejaké. V medziľudských vzťahoch naostro, nie virtuálne, že s tým človekom nemusíte žiť, som vždy za riešenie podporou a vzájomného pochopenia aj keby ste si mali nabrať do úst vodu.

Čiže aj pri bežnom vzťahu zvažujete, či máte niekoho lepšieho, keď sa tu kritizuje. A keď nemáte, tak nekritizujte.

 

V politike je to, či sa oplatí Majdan a nové voľby. Či máte niekoho lepšieho (To máme!) a či môže uspieť (Nezvolia ich aj tak!).

 

Keby som si myslela, že v nových voľbách môžu uspieť strany, ktoré budú proti zvyšovaniu výdavkov na zbrojenie, proti štvaniu proti Rusku, proti vojenským základniam a proti kvótam na migrantov, tak som za Majdan a nové voľby. 

 

A my také strany máme, ale ich nikto nevolí. Takže, na čo vám je Majdan a predčasné voľby, keď také strany ani v ďalších voľbách ľudia voliť nebudú?

 

Keby boli voľby, že boli pred tromi rokmi a mohlo sa to už zmeniť, tak ešte môžete v také niečo dúfať, ako ste len dúfali. Ale voľby boli len teraz a videli ste, že aj zbrojenie, aj vojenské základne sú ľuďom ukradnuté. To sa nezmenilo a nezmení za dva mesiace.

 

ĽSNS malo málo percent oproti tomu, v čo ste dúfali. A keby mali aj dvakrát toľko, nikto s nimi do koalície nepôjde a ani nemá kto!

Nevidím absolútne žiadny zmysel zopakovať si kvôli tomu voľby, aby ste to isté videli zas.

 

Malé straničky ani teraz neporastú viac ako na maximálne svoj dvojnásobok. To je čisto ich ilúzia, že zrazu by narástli, lebo v to naraz dúfa veľmi veľa strán.

Nemá zmysel si kvôli nim zopakovať voľby, keď v tejto krajine sa malým stranám naopak ešte posmievajú, že sú malé.

 

Fico a Blaha nenaberie voličov, zoberie im ich Pellegrini, čo ste videli už aj na krúžkovaní kandidátov vo voľbách a to sa za pár mesiacov nezmení. Fico a Blaha majú málo a keby mali aj dvojnásobok, nemajú s kým utvoriť koalíciu. To by boli úplne zbytočné voľby.

 

Tu sa oplatí robiť Majdan len Pellegrinimu a preto akýkoľvek Majdan a predčasné voľby budú slúžiť len a len Pellegrinimu.

Čiže sme pri otázke, či by to bola lepšia strana. Len toto riešte, lebo inak to nebude.

 

Keby to nebol Pellegrini, ale Blaha, ešte aj ja podporím Majdan a som za predčasné voľby. Ale nie je to Blaha, je to Pellegrini a kvôli inému ratlíkovi a kvôli inej lokajskej strane sa Majdan ani predčasné voľby robiť neoplatí, lebo poschvaľuje a presadí celkom to isté, čo teraz kritizujete.

 

 

Hlavne si opakujte, že vy nekritizujete vládu OĽaNO, vy chcete Pellegriniho vládu, lebo len tak to môže byť. Len tomu to bude slúžiť.

A ľudia nie sú povinní chcieť Pellegriniho stranu, ktorá bude len a len lokajská.

Nie som somár, aby som chodila na námestia demonštrovať za to, aby sa tam dostala iná lokajská strana, ktorá by ma na to chcela len využiť.

Nebola by o nič lepšia, v ničom lepšia a všetky hore spomenuté dôležité témy by odignorovala tiež.

 

Alebo mi chcete tvrdiť, že lokaj Pellegrini by sa už postavil proti zvyšovaniu výdavkov na zbrojenie, proti základniam atď, keď doteraz to bol ukážkový lokaj?

Tak nech si Majdan za svoje lokajstvo robí sám a pomáhajú mu len somári, čo si myslia, že zrazu by to už lokaj nebol.

 

 

Vlastne, na čo ho chcete?

 

 

Nehovoriac o tom, že keď si vymajdanujete nové voľby, aj tak vám ho voliť nebudem. Tak, na čo by som na nejaký Majdan šla?

Aby som majdanovala za niekoho, koho nechcem?

 

A láskavo si uvedomte, že ľudia ho nie sú povinní chcieť a nie sú povinní chcieť jeho lokajskú stranu.

A keby tam bol dnes, tak už dávno máte všetko pootvárané a vôbec neviete, aké následky by to malo. Tiež nie sme povinní myslieť si, že pandémia bola a je len svetový hoax.

Rešpektujte to, že množstvo ľudí túto ratlíkovskú stranu nechce a keby boli nové voľby, tak si ju zvoliť nemusia!

 

Zatiaľ nemáte vôbec nič lepšie, len ešte lokajskejšie. Pellegrini je ukážkový ratlík a že jemu nebudete nadávať do psychopatov, je mi úplne jedno, lebo vy tak potrebujete nejakého psychopata a psychopatov na svoj Krugerov efekt, že si nejakého psychopata zas nájdete, aby ste ho mohli prežívať, na niekoho nadávať, cítiť sa zotročení a zas by bolo len to isté. Takže, vám ich meniť netreba, na to vám postačí aj Matovič a voliči OĽaNO. Však by ste ani neprežili, keby ste nás nemali.

Pri akých ľuďoch by ste ho potom mohli prežívať? Oproti komu by ste boli tí lepší a múdrejší? Aj teraz vám na to stačíme.

 

 

Chmelár v článku „Zbrojenie treba znižovať, nie zvyšovať“:

 

„V tomto svetle sú militaristické reči a plány Petra Pellegriniho v príkrom rozpore so skutočnými záujmami Slovenska a jeho obyvateľov. Poklonkovať sa najväčšej zbrojárskej korporácii na svete Lockheed Martin, že „významne prispieva k rastu Slovenska“, sľúbiť americkým biznismenom, že obmedzí úlohu odborovpodlizovať sa americkému prezidentovi a chváliť jeho politiku, to všetko sú kroky, ktoré možno pomôžu Petrovi Pellegrinimu zapáčiť sa mocným, ktorým sa ponúkol ako služobníček, ale v žiadnom prípade nepomôžu Slovenskej republike. Poviem to natvrdo: premiér vymenil zdravie, vzdelanie a udržateľný dôstojný život našich občanov za zisky amerického zbrojárskeho priemyslu, keďže Donald Trump je predovšetkým obchodník. Natešené táraniny Pellegriniho a Lajčáka, že Spojené štáty majú opäť záujem o strednú Európu, sú prejavom kolaborantskej mentality.

 

 

Aj Roman Michelko hovorí pri zvrhnutí vlády z ulice, nejakým pouličným Majdanom, len o výmene OĽaNO za Pellegriniho stranu. Asi si veľmi dobre uvedomuje, že to by bola jediná výmena, ktorú by ste tak dosiahli. Nikde nehovorí, že my by sme sa teraz už päťnásobne zväčšili. Ale že vám tu oligarchovia chystajú inú stranu, ktorú chcú radšej než OĽaNO a túto vládu. Čiže by ste len plnili a chcete plniť želanie oligarchov na stranu, za ktorej reklamu si zaplatia. A vymajdanovať im to máte vy a to už celkom zadarmo. Máte na to míňať svoj vlastný čas, aby oni boli spokojní, že ste im presadili stranu, akú chcú. A to vraj nie ste zotročení a nechcete poslúchať, len niekomu dobrovoľne robiť somárov.

A s kým by tá strana mohla ísť do koalície? Aké iné strany by prichádzali do úvahy?

Sme rodina, ktorú kritizujete? Alebo Kiskova? Alebo Progresívne Slovensko?

Alebo zas nerozmýšľate ani dva kroky dopredu?

 

 

7.6. Michelko:

Zázračné preferencie neexistujúcej Pellegriniho strany

 

 

 

Myslím si, že je to veľmi spravodlivé, čo máte alebo nemáte, keď ste sa posmievali z malých strán, ktoré Focus nepretláčal. Nechceli ste Vlasť, tak ju nemáte. Nechceli ste Socialistov, tak ich nemáte. Žiadne z tých dôležitých tém vás nezaujímali, ani nezaujímajú, celú koronakrízu len somariny. Takže tieto dôležité témy si schváli hocikto a Pellegriniho strana by nebola iná. Že pre vás nie je psychopat, len poskok zbrojárskych korporácií, to je na Majdan málo.

A vy potrebujete hlavne psychopata! To je váš základ, čo potrebujete k životu.

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541648x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie