Založ si blog

Ukážková kritika našej prezidentky

Najprv som neverila, že by ma jej prejav mohol zaujať, ale na moje veľké prekvapenie ma zaujal a úplne najviac, ako naň reagovali politici a novinári.

 

Ten prejav sa mi páčil aj keď súhlasím s kritikou od Chmelára k tomu zbrojeniu, že potom tá pomoc nie je myslená vážne. Ale inak sa mi ten jej prejav veľmi páčil preto, že vyzdvihla naše prvenstvo v tom, ako sme si poradili s pandémiou, ako môžeme vďačiť vedcom a celej spoločnosti, že sme držali spolu a spolu to úžasne zvládli. Prišla mi na um myšlienka, že ona je taká múdra žena, že ona to napísala s iróniou, lebo takto veľmi jemne a žensky naznačila všetkým politikom a novinárom, ktorí sa tu medzitým ruvali a zhadzovali vedcov, že ani nevedia, čo je pandémia a rozoznať to od chrípky, ako to malo byť.

 

A vtedy som pochopila veľkosť toho prejavu skutočne múdrej liberálnej prezidentky, že im to povie jemne ako skutočný liberál, že takto to malo byť a takto vám za to ďakujem. A ak to tak nebolo, hanbite sa, že nebolo!

 

Novinárom musela tou ľahkou iróniou vyraziť dych, keď si uvedomili, ako každý deň vysmievali vedcov, krízové štáby a ich zbytočnosť. Všetkým muselo prísť mdlo, že vraj sme spolu držali a nemali by sme sa už vrátiť do stavu pred koronou, keď sa ešte ľudia navzájom tak neruvali pre otvárací čas v obchodoch a zatvorené fitnes centrá, pre rúška, pre obyčajnú chrípku, pre Majdan.

Všetci zostali ako obarení, keď prehovorila žena a dáma, za čo by iného voliča OĽaNO už chceli obesiť, že je len fanúšikom šuplíkového šaša.

Ale keď to odznelo v parlamente, za čo tu voliči OĽaNO riskujeme diagnozy psychopat, ešte aj na SME museli zraziť podpätky a pochopiť, že ona nie je fanúšik Matoviča, ale je to pravá veľkosť.

 

Úžasný prejav, nič z toho by si nemohol dovoliť tvrdiť ktokoľvek bez toho, aby neodišiel ako psychopat. Nám by sa smiali, že sme naleteli nejakému prvenstvu, že ešte veríme nejakým vedcom, že sme romanticky nablblí, keď cítime v rúškach nejakú súdržnosť. Nás za to neurážali len voliči iných strán. Nás za to urážali novinári a politici, ktorí sú ukážkou toho, ako to bolo naozaj a pandémiu chceli využiť len na zvrhnutie vlády.

Všetci tu trpeli infodémiou a hoaxy tu šírilo ešte aj SME, už nielen alternatívne médiá, že celá pandémia bola a je len vymyslené divadlo.

 

Predsa len sme kultúrny národ, keď ju za to nikto nechce obesiť, ani zosmiešniť a musia uznať, že keď to všetko takto ironicky vymenovala prezidentka, niečo na tom bude! 

 

Asi predsa len máme v niečom prvenstvo a pochopí to aj Sulík a Schutz a asi naozaj máme vedcov, ktorým by sme mali veriť a asi tí voliči OĽaNO, čo aspoň oni prežívali takú romantickú súdržnosť, nie sú len psychopati.

A všimli ste si ten zdvihnutý prst k infodémii na SME, aby prestali so šírením hoaxov, že sú lepší než vedci?

 

Veľmi sa mi jej prejav páčil. Lepšie a takto ľahko ironicky by to už nikto nepovedal. Toto dokáže naozaj len liberál, že vás totálne odzbrojí a o čo ste sa ruvali celé mesiace, že nič z toho nie je pravda, tak všetko je také romantické, ako ste nechceli. A máme to prvenstvo, či chcete alebo nie. Vďaka vedcom, ktorí rozumejú nielen chrípke ako SME a vďaka súdržnosti, ktorú sa ani infodémii na SME nepodarilo rozbiť.

 

 

 

 

 

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518216x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie