Založ si blog

Feminizmus, rovnoprávnosť a podobne

Kulturblog

 

Toto, čo napíšem, sa nebude páčiť ani jednej skupine.

 

Ako predvoj Kulturblogu, alebo jeho dvojča, sa dá považovať Slobodný vysielač, keďže Lichtner s Huďom sa pekne rozdelili a mali by ste ich teraz počúvať na dvakrát.

Najprv sa mi Slobodný vysielač nepáčil, pretože som si vypočula len pár relácií a tam hovorili k ženám a feminizmu také hlúposti, že som s tým rovno aj skončila.

 

Neskôr som začala počúvať infovojnu a to sa mi už páčilo pre drvivú väčšinu veľmi trefnej kritiky a zvlášť od Huďa, ale ako dvojica boli dobrí, lebo sa dobre a zábavne dopĺňali. Našťastie o ženách a feminizme hovorili málo. To som videla tak, no tak dobre, v tomto sú takí s predsudkami, ospravedlňovali ich iné témy alebo trefná kritika extrémov.

 

Na Kulturblogu dokážem počúvať Mazureka, lebo nehovorí v kuse o homosexuáloch. Ale keďže Huďo len odpovedá na to, čo si myslí Lívia, a zas to bude o homosexuáloch, tak už to bez milosti vypnem. Mňa nezaujíma ich rozoberanie homosexuálov. A nikdy som nemala dojem, že mi ich niekto vnucuje, okrem Kulturblogu.

Na Slobodnom vysielači mali aj iné témy. Možno sa niekomu viac páči Lívia, ale ja si nevyberám podľa veku a zjavu a mne sa viac páčil Lichtner a Huďo, lebo to bolo inteligentnejšie a oveľa viac zaujímavých informácií.

Odkedy je táto vláda, už sa mi nechce k infovojne vyjadrovať, je to horšie, ako pri feminizme. Ale nevypnem, lebo stále čakám na tú už kritiku a nielen o tom, že Lichtner by bol lepší premiér. Asi vidno, že infovojnu držal Huďo na tej úrovni zaujímavej kritiky. Ale v Kulturblogu je už po ňom.

Vraj tam má väčšiu slobodu. Ale k čomu, keď stále musí komentovať len homosexuálov? Nejako na iné sa ho ani nespýtajú, tak ja tú jeho slobodu nijako nikde nevidím. Alebo sa už cez homosexuálov k tomu nedopracujem.

 

Aj tam sa vzájomne odsudzujú. Mazurek sa veľmi hnusne vyjadril o Lichtnerovi a na infovojne kritizujú aj kotlebovcov. Aj títo voliči by sa vzájomne len dokopali a hnusne vzájomne odsudzovali.

Voliči sa len zdanlivo spájajú proti voličom OĽaNO, neznášajú sa aj medzi sebou a hneď by to bolo vidno, keby sa niekto z ich strán dostal do vlády.

 

Včera som si povedala, že už nikdy nepôjdem voliť. Keď vám majú nadávať, že ste psychopat, nech by ste volili akúkoľvek stranu, tak najlepšie je potom nevoliť. A ešte nech sa mi opováži niekto povedať, že som nebola voliť a hrať psychopata pre voličov všetkých iných strán.

 

Nepôjdem ani Chmelára, celkom nikoho. Aj pod Chmelárom by mi nadávali, aj sám Chmelár nadáva. Takže, vystupujem zo spolku psychopatov – všetkých voličov.

Podpíšem sa pod nejakú petíciu, keď vymyslíte nejakú, kde bude 40 podpisov, že tak ľudí zaujíma niečo dôležité, inak len aby vám mohli nadávať, že ste psychopat.

 

A každého budem varovať, aby voliť nešiel, keď nechce byť pre túto spoločnosť len psychopatom. Každému, kto ma bude lanáriť na voľbu nejakej strany, odpoviem len toľko, že nemám záujem patriť medzi ich psychopatov.

 

 

Feminizmus, rovnoprávnosť a podobne

 

 

Keby som fakt chcela niekomu nadávať, tak píšem len o týchto témach. Ale to mi pripadá tak zbytočné, ako keby som mala z okna vykrikovať na niekoho, kto práve prehrabáva smetnú bedňu. Ani okno neotvorím. Niet témy, pri ktorej by som mala pocit ešte väčšej zbytočnosti.

Myslím si, že je ľuďom na Slovensku úplne najviac vzdialená a že je to celkom márne, čokoľvek k nej písať.

Asi to bude tým, že sa držím zásady, nikdy nepíš alebo nekomentuj to, kde nemáš aj čo pochváliť. Nepíš odsudzujúco, snaž sa oponentov pochopiť.

To, že im sa zdá, že ich nechápem, v ničom im nedám za pravdu, to je ich problém, že to nevidia. Ale nie môj, lebo ja viem, že píšem tam, kde je čo osloviť, kde som dopredu dala aj veľký kus pochopenia.

Netýka sa to témy feminizmu. Tu nemám najmenšie pochopenie v zmysle ospravedlnenia, že by som nejakého oponenta chápala. A keby som toto mala prirovnať k nejakému obrazu, tak žiaden film, žiadna romantika, len tá smetná bedňa a nech sa teda prehrabujú.

 

 

 

Aktivistky: Dovoľte tabletky

„Ľudskoprávne aktivistky dlhodobo vyzývajú ministerstvo zdravotníctva, aby na Slovensku umožnilo aj tabletkovú interrupciu, ktorá je bezpečnejšia a dostupná takmer vo všetkých vyspelých krajinách.

„Ak chce ministerstvo ochrániť zdravie žien, ktoré majú zo zákona právo na interrupciu, mohlo by sa inšpirovať vo Veľkej Británii, v Írsku alebo vo Francúzsku,“ hovorí Mesochoritisová. Pripomína, že tieto krajiny prijali opatrenie, že v čase epidémie majú ženy prístup k medikamentóznej interrupcii, a to aj v domácom prostredí.

V praxi to znamená, že ženy, ktoré nechcene otehotnejú, si môžu tehotenstvo ukončiť aj doma pomocou tabletiek. Bežne sa musí prvá z tabletiek užiť v zdravotníckych zariadeniach. Na Slovensku tabletková interrupcia nie je dostupná vôbec, umelé prerušenie tehotenstva sa tak robí len chirurgickým zákrokom v celkovej narkóze.

„Je smutné, že na Slovensku nemáme možnosť medikamentóznej interrupcie. Je to zastaralé a nenapĺňa to najnovšie medicínske a vedecké poznatky o interrupciách,“ tvrdí Mesochoritisová.

Krajiny, ktoré ženám umožnili užiť tabletky vyvolávajúce interrupciu doma, majú podľa nej zdravotnú starostlivosť zabezpečenú na diaľku, teda telefonicky alebo elektronicky sú stále pod dohľadom lekárky alebo lekára.“

 

 

Ja som za tabletky (aj hormonálne, aj interupčné) pre ženy, ktoré sú ateistky a zákaz interupcií pre ženy, ktoré sú registrované v rímskokatolíckej cirkvi, kde im to náboženstvo neumožňuje. A kedže ateistov a inak veriacich je u nás málo, tak týmto problém interupcií odpadne.

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547239x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie