Založ si blog

Súkromný protektorát

Na tom prieskume Focusu bolo vidieť inteligenciu voličov. Pokiaľ voliči OĽaNO a iných strán priznali zásluhu na ochrane pred nákazou aj Pellegrinimu, voliči Smeru toho už neboli schopní a ich výsledok pre nejakú zásluhu aj Matoviča bol nula.

Aj tu vidíte, že vôbec nejde týmto voličom o ochranu pred nákazou, v ktorú ani neveria, lebo je podľa nich len vymyslená, ale o politický boj a Majdan proti tejto vláde.

Ich nezaujíma, ako a kým boli chránení, veď podľa nich ani ohrození neboli, ich zaujíma ako čokoľvek využiť na zvrhnutie tejto vlády. Ešte aj voliči ĽSNS priznali aj Matovičovi nejakú zásluhu, ale voliči Smeru do jedného nulu. Je to podľa vás náhoda? To bola viac predvolebná kampaň, aké preferencie má ktorá strana pre voličov rôznych strán. A samozrejme všetky médiá tento ďalší nápad ako prácu na Majdane využívajú, lebo Smer a Progresívne Slovensko čakajú na svoju šancu aj a práve v čase pandémie, čo by sami osobne nestíhali lepšie. Tí by už dávno dôchodcov a chorých nechránili, ale všetko pootvárali, lebo ich zaujíma ekonomika a nie dôchodci a chorí.

 

Ďalej tu ľudí rozčuľuje, že tlačovke boli pochválené rómske osady, že vzorne okrem vojakov a policajtov zvládli karanténu. Všetci vieme, že oproti tomu, čo sa mohlo diať pri takýchto karanténach, to všetko zvládli lepšie, než mnohí čakali a to je nutné oceniť.

Predstavte si, že by ste do takej karantény dali dôchodcov Smeru. Oni by to tak dobre nezvládli, lebo oveľa horšie znášajú aj obmedzenie nákupov. Pre nich je už to fašizmus a ich likvidácia a protektorát. Viete si predstaviť, čo by robili, keby boli celkom obmedzení na pohybe ako v osadách? To by už pre nich boli koncentráky. Takže je na mieste pochváliť rómske osady, že všetky núdzové opatrenia znášajú (nechcem zarieknuť) lepšie než dôchodcovia. Nebúria sa, nechcú preto zvrhnutie vlády a Majdan. Naozaj by si aspoň od tých rómskych osád mohli zobrať príklad pochopenia, že sa tak dialo pre ich ochranu.

 

 

Pokiaľ moja mama žila, nemusela sa celkom o nič starať, lebo sme sa o ňu starali my, jej deti. To znamená, že som jej kupovala všetko, čo potrebovala a to od jej 50-tky. Jej byt sme prerobili my, keď ešte bývala sama a ja som jej chodila umývať okná. Keď bývala s nami, vôbec nemusela chodiť do obchodu. S nami bývala práve preto, aby sme sa mohli o ňu starať a aby jej nebolo smutno. Spolu sme mali deti, zvieratá, záhradu. O tú sa tiež nemusela starať. Venovala sa svojim záľubám a ručným prácam.
Keď prišla o celú jednu nohu, bolo to pre mňa veľmi ťažké, pretože ledva dokázala ísť na WC. Do vane, z vane, stále potrebovala pomoc. Bolo to pre nás 100x horšie, než pre mobilných dôchodcov pandémia.
Nechcela si dať amputovať nohu, že radšej zomrie, ako by ma mala zaťažovať, že koľko s ňou potom budem mať práce. Nedali sme ju do vedľajšej izby, ale bola v centre nášho bytu, aby mala rozptýlenie deťmi a všetkého, čo sa okolo nej deje. Môj menší syn ani nezaspal, pokým mu babička nedala na čelo sedem krížikov. Bolo to preňho najťažšie, keď musela byť v nemocnici a na sedem krížikov na čelo som mu musela stačiť len ja.
Kto má deti, všetko mu môžu objednať a zabezpečiť. A kto nemá, takáto služba by im mala byť zabezpečená.

 

Keby nebolo dôchodcov, tak nezistím, že nakupujem extrémne málo. Zvyčajne nakupujem cestou do práce. V obchode som vždy kratšie než dôchodcovia v čase pandémie. Aj na trhu je to len pár minút. Asi nie som fanúšik kamenných obchodov a zvyčajne sa mi v nich celkom nič nepáči.

Uvedomujem si, že ľudia ako ja ohrozujú ekonomiku, lebo kamenné obchody by skrachovali a rovno mohli zavrieť cukrárne, kaviarne, vinárne a reštaurácie.

A keby len tie, ale aj banky, lebo nikdy som nemala žiadnu pôžičku okrem mladomanželskej v socializme, ktorá bola taká výhodná, že tú by si nezobral len somár.

Banky by krachli, keby čakali na takých zákazníkov ako ja, ktorým môžu zbytočne posielať ponuky, aké pôžičky si môžu okamžite čerpať.

A zvlášť keď niekde uvidím reklamu ZADARMO, okamžite reagujem odchodom.

Napriek tomu rada nakupujem – prezerám si tovar ale výlučne na internete. Tak mám najlepší prehľad, aký je výber a kde najlepšie alebo najlacnejšie veci. Má to ohromnú výhodu, že sa nerozhodujete hneď ale o dva dni sa vrátite k tomu na čo ste nezabudli, lebo tak sa vám to páčilo. Ku väčšine vecí, čo vás zaujali, sa nevrátite, lebo stačí to hľadať aj inde a objavíte lacnejšie to isté alebo ešte lepšie alebo ešte lepšie celkom iné. Takže, aj keď do obchodov vôbec nechodím, zvyknú sa ma pýtať, kde sa dá niečo kúpiť alebo zohnať, dávam odkazy na najväčší výber alebo akcie. Preto mi aj chodí množstvo letákov a reklám, ktoré len zhrabnem a nerozbalené dávam kolegyniam. Ja už viem, že v papierovom vydaní nie je taký sortiment a nie na najlepšie veci.

Čo tak milujem? Zelené veci. Zelené šaty, tričká… tmavozelené. Potom hnedé, šperky s keltským vzorom, ručne vyrábané šperky. Myslela som si, že nakupujem veľa ale na dôchodcu nemám. Na internete oceňujem, že si môžem podrobne čítať účinky, výber a ceny výživových doplnkov, olejov a potravín. Toľko by ste toho v obchode nenašli a naraz toľko obchodov, ktorých výrobky môžete porovnávať. Cez internet rozhodne nakúpite lacnejšie a často máte dopravu zadarmo.

Odkedy je pandémia, 1x som bola v drogérii kvôli farbe na vlasy lebo mi padla kaderníčka, čo už nabudúce si kúpim len cez internet a lepšie. Všetko ostatné sme nakúpili cez internet. Každý druhý deň nakupujeme asi 15 minút. Môj syn vie ešte lepšie, aj za 5 minút. Pre nás by mohla byť pandémia stále, nič nepotrebujeme z kamenných priestorov. Keby existovali len takí ľudia ako my, mnohí by skrachovali, lebo by nás zbytočne čakali.

 

 

Počas pandémie som si kúpila šaty, sandále, záclony, závesy, vankúše s mandalami, drevené šperky, respirátory, rúška, nanodezinfekciu, prírodné antibakteriálne gely, rukavice, darčeky k dvom narodeninám, hračky, nálepky na stenu, výživové doplnky – cez internet a inak sme využili len potraviny. Na to sme nepotrebovali denne ani hodinu, ale keby sme mali určenú, nastavím si budík, ako si ho nastavujem aj pri iných činnostiach. Do prírody máme blízko – pešo.

Čakám ešte posteľné prádlo s rovnakým vzorom deky. Maľovať budem v lete a tiež nakúpim cez internet.

 

Ceny v reštauráciách a cukrárňach sú pre nás vysoké. To využijeme len v Bulharsku. Radšej si upečiem francúzske krémeše doma a sú aj omnoho chutnejšie. Na čo nemám, to si nekúpim ale pôžičku si nezoberiem. Nemám prerobenú kúpelňu a nie je to môj sen. Môj sen je vyhádzať z bytu zbytočnosti – minimalizmus a každý deň si nájsť čas na tancovanie so žiakmi (teraz doma):

 

najobľúbenejší tanec mojich žiakov:

 

 

najobľúbenejší tanec len u dievčat:

 

 

 

Buďte Superdeti aj v dospelosti:

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5554111x
Priemerná čítanosť článkov: 3723x

Autor blogu

Kategórie