Založ si blog

Nič neriskujú!

„Položme si otázku

Pred tým, než idem niečo urobiť, mal by som s položiť otázku, čo by malo byť výsledkom môjho konania. Pokladajú si túto otázku aj novinári denníka Sme, či Denníka N (o tom, že si ju kladú novinári Pravdy a Hlavných Správ nepochybujem, ani o odpovedi na ňu)?

Totiž, pre prúdy ako sú Hlavné Správy je podrývanie dôvery v súčasnú koalíciu motivované možným návratom proruských národne-socialistických strán do vlády. Ideálne vo forme Fico, Kotleba, Harabin, no prežili by aj kapitána Danka, lebo má rád Rusov.

Čo je však motiváciou inak otvorene liberálnych a prozápadných médií?

Nie, netvrdím, že súčasná vláda nemá byť kritizovaná len preto, že prišla po zhubnej vláde národných socialistov karpatského kleptokratického typu. To naozaj nie.

Lenže, neustálym sa pitvaním v každom Matovičovom a koaličnom detaile či zaváhaní nespôsobíme to, že voliči OĽANO či inseminátora Borisa preskáču k stranám, ktoré novinári väčšinovo volili a otvorene s nimi sympatizujú (PS/Spolu). Týmto neustálym pitvaním sa spôsobíme to, že voliči OĽANO a Borisa prejdú tam, kde dlho zvažovali, že zostanú, alebo budú, prejdú ku Kotlebovi a Pellegrinimu aj s jamkami na lícach.

To, s akou vervou sa všetky médiá pustili od prvého dňa do tejto koalície mi vcelku pripadá, akoby im tam ten Fico s kapitánom Dankom a Pišta Harabinom chýbali. Predsa len, Slovák pre svoje prežitie potrebuje útlak a možnosť sťažovať sa. A ak ju nemá, tak si ju vymyslí…

Matovič je Matovič. Jeho komunikácia mi nieje zrovna sympatická. No nebuďme bláhoví, a to doslova. Voľby, vzhľadom na to, aké sú kognitívne schopnosti väčšiny národa dopadli najlepšie ako mohli. Viem, nedopadli podľa predstáv novinárov a ani podľa predstáv mojich. Predstavy je však VŽDY potrebné dať do stretu s realitou. Inak to, čo robím, môže priniesť diametrálne odlišné výsledky od tých, aké by som chcel, aby prinieslo…“

 

 

S týmto komentárom sa nestotožňujem, ale výborne ilustruje množstvo otázok čitateľov SME, prečo tak bojujú proti tejto vláde. Tento čitateľ a mnohí čitatelia si myslia, že progresívne SME je len tak naivné, že nebezpečne riskuje návrat Smeru.

No redaktori SME vôbec nie sú naivní a veľmi dobre vedia, čo robia a keby to náhodou nevedeli, zamestnávateľ ich k tomu usmerní, čo rozhodne nie je žiadne riskovanie. Keby sa vážne báli Smeru a vážne by s ním nebola možná spolupráca, rozhodne by neriskovali, že si túto svoju vládu položia, AK JE ICH. Presne podľa toho viem, že nie je ich a možno a pravdepodobne v nej majú svojich ľudí, čo budú vo vhodný čas robiť problémy, ale vlastnú vládu by zvrhnúť nechceli!

 

Takže, prečo sa neboja Smeru???

 

Lebo sa neboja celkom nikoho, kto by s nimi spolupracoval. Spomeňte si z Gorily. Tí, čo ovládajú tento štát, si nekupujú len jednu stranu, ale majú kúpených ľudí v rôznych naoko opozičných stranách súčasne. Či volíte jednu alebo opačnú, vsadíte na toho istého ich koňa. 

Jedinú možnosť, podľa čoho prídete na to, kde je schovaný ten ich, je ten, ktorého sa neboja a v prospech koho to vychádza. Novinárov na to môžete používať ako teplomer. Akonáhle začnú títo progresívni novinári niekoho zhadzovať, o to viac je to zárukou jeho neškodnosti. O čo viac to vychádza v prospech niekoho – to presne sú ich sluhovia, ktorí len čakajú ako vysoko krúžiace supy. A teraz je to okrem Progresívneho Slovenska Smer a hoci im krúžia nad hlavami, neboja sa ich, že im rozmnožia voličov, že iní voliči k nim ujdú, že ich posilnia, že im dláždia cestu, že im pripravujú už ľahko stráviteľnú korisť. Nech by bol Smer akýkoľvek, aj keby som si myslela, že sú tam rovno jednorožci, už len toto by ma varovalo, tento spoľahlivý barometer ich novinárov, ako Smeru porcujú korisť. 

Nemusím vedieť, koho kde majú a koho kam chcú dostať, ale nie sú na takých miestach, ako majú byť a ako to bolo dopredu dohodnuté a zaplatené pred voľbami, keď potrebujú zvrhnúť túto vládu. 

Môže byť v nej neviem koľko pochybných ľudí, to vždy nájdete, čo potrebujete, ale kľúčových pre seba v nej nemajú, inak by stíchli a kritizovali len naoko. To by nevyzeralo ako opakovaný novinársky Majdan.

 

A v koho prospech sa to deje? Vari by boli takí sprostí, že by Majdan robili len pre Progresívne Slovensko, ktoré skapalo vo voľbách? To by nestačilo na opakované voľby, aby sa to oplatilo. A kto je tu taký mocný, že by sa nám opakovane mohol ujať? No predsa len Smer, Kotlebovci to určite nebudú a iná strana tu už nie je.

SME zdanlivo robí pre akési malé Progresívne Slovensko alebo SPOLU, ale tá najdôležitejšia vec je, že robí pre Smer. Pre nový a poslušný Smer.

Potrebujú predčasné voľby a nevzdali sa myšlienky, že pomocou voličov Smeru sa opakovane zapracuje na progresívnej koalícii so Smerom. Dovtedy sa pripraví Smer, voličom sa bude páčiť a dovtedy si lepšie poistia svojich progresívcov pre ovce zas na opačnej strane. A už len pre túto dohodu, v ktorú stále neveríte, sú ich ciele veľmi, veľmi pochybné.

 

Ak nemám pravdu. Chcete tvrdiť, že SME nevie čo robí a má „redaktorov“ buchnutých o hlavu, čo by riskovali návrat Smeru?

(Je možné, že si to napríklad Keplová alebo Tkačenko alebo Schutz neuvedomujú, na čom v dôsledku pracujú. Keď máte prácu a správnu uvedomelosť, ani nechcete vedieť, kam by to mohlo smerovať. Takže tými „redaktormi“ som skôr myslela vyšších pánov, ktorí ich uvedomelosť kontrolujú a iste to majú tiež pekne zdôvodnené, že to bude nejaká záchrana Slovenska a podobne. Veď aj Fico a Blaha a každý je veľmi ľahko a rýchlo presvedčený, že by bol-boli najlepšími spasiteľmi Slovenska. To je najmenší problém – veriť, že pracujem na niečom veľmi dobrom.)

Nič neriskujú! Veľmi dobre musia vidieť krúžiaci Smer nad hlavami a veľmi dobre musia vidieť nálady v spoločnosti, kde Smeru budú pribúdať voliči každým mesiacom.  Na jednej strane Smeru, na opačnej už nie OĽaNO, ale progresívcom, potom to stačí už len spojiť. 

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5550588x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie