Založ si blog

20 seniori ohrozujú 280

„Sme reprofilovaný penzión pre seniorov – je tu 210 plne mobilných ľudí a 70 klientov na lôžkach. Chodiacich klientov len ťažko udržíte doma. Tu nastáva problém, pretože je riziko, že sa vonku môžu nakaziť. Nechcem všetkých hádzať do jedného vreca – disciplinovaná skupinka dôchodcov si uvedomuje riziko a chráni sa, dodržiava odporúčanie nechodiť von. Máme však aj skupinu približne dvadsiatich seniorov, ktorí celú situáciu bagatelizujú a von chodia. Nie sú disciplinovaní, myslia si, že sa im nič nemôže stať, alebo vám povedia, že však keď na koronavírus umrú, už si svoje odžili. Sociálni pracovníci teda robia, čo môžu, aby ich udržali vnútri.

 

Takže by podľa vás bolo riešením, keby vláda zakázala seniorom vychádzky?

Bolo by to podľa mňa riešenie. Dokonca si myslím, že je to nevyhnutné. Preto som 1. apríla poslala list kompetentným – predsedovi vlády, hlavnému hygienikovi ako členovi permanentného krízového štábu a regionálnemu hygienikovi. V liste som ich žiadala o rozšírenie núdzového stavu, aby nám pomohli so zabezpečením ochrany života a zdravia obyvateľov.

Viem si však predstaviť aj ďalšie opatrenia, ktoré by zabezpečili efektívnu ochranu života a zdravia starkých, o ktorých sa staráme.

Aké?

Pomohlo by rozšírenie núdzového stavu o obmedzenie vychádzania klientov zo zariadení, samozrejme, v rozumnej miere. Je potrebné tieto opatrenia nastaviť citlivo, aby nenapáchali viac škody ako úžitku, najmä na psychickom zdraví klientov. Pomohol by zákaz vychádzania zo zariadení sociálnych služieb s výnimkou vychádzok v oplotenom areáli zariadenia, návštevy lekára v neodkladných prípadoch či účasti na pohrebe blízkej osoby. Medzi výnimky by sa po citlivom zvážení mohla pridať aj možnosť ísť do obchodu, ale napríklad iba v presne určených dňoch a presne určených hodinách. Takéto opatrenie netreba démonizovať, v zariadeniach sociálnych služieb pracujú odborníci a určite nenechajú klientov „osamote zatvorených vo svojich komôrkach“, ako sa vyjadril jeden predstaviteľ vlády. Návrh tohto opatrenia sme zasielali premiérovi, ministrovi práce a zdravotníctva či hlavnému hygienikovi. Verím, že to padne na úrodnú pôdu.“

https://dennikn.sk/1867311/riaditelka-ruzinovskeho-domova-seniorov-klientov-nevieme-zadrzat-vnutri-chodia-von-a-aj-sa-stretavaju-s-rodinami/?ref=tema

 

 

Blaha:

„Matovič sa stále viac správa ako fašistický tyran. Prepáčte za tvrdé slová, ale je to tak.

MATOVIČOV APARTHEID?

Zakazovať seniorom návštevy obchodov v popoludňajších hodinách, ach, to je také demokratické.

V Južnej Afrike kedysi tiež takto segregovali obyvateľstvo – boli len obchody pre bielych a obchody pre Afričanov. Matovič nám tu zavádza apertheid, gratulujem.

NAČO JE DOBRÁ TAKÁTO ŠIKANA SENIOROV?

A čo ešte seniorom prikáže? Kedy môžu obedovať? A kedy môžu pozerať televíziu? A kedy je zakázané si kýchnuť?

Prosím vás, ako pomáha seniorom, tej najrizikovejšej skupine, keď ráno stoja v radoch na potraviny a tlačia sa o paličkách v obchodoch – veď to je nedôstojné, neúctivé a fašistické.

Herr Matovič toto už fakt preháňa. Ďalší úplne zbytočný útok na seniorov.

INÉ CHOROBY AKO COVID NEEXISTUJÚ?

Ideme ďalej. Neviem, či ste si všimli, ale objednať sa u lekára z preventívnych či menej závažných dôvodov je už dlhší čas prakticky nemožné.

Očná vám nevyšetrí dieťa, starým rodičom nevyšetria strojček na srdce a tak ďalej. Počúvam to zo všetkých strán. Vraj iba ak je ohrozený život.

Pri všetkej úcte – ak zanedbáme preventívne úkony v zdravotníctve, nepodchytíme toľko chorôb a zhoršíme stav toľkým ľuďom, že o pár mesiacov tu môžeme mať toľko ťažko chorých a umierajúcich ľudí, že sa ani Covid nechytá.

MATOVIČ KOMPLETNE VYPOL ZDRAVÝ ROZUM

Takéto zdravotnícke opatrenia by mali byť primerané a nie likvidačné.

A vysvetlite mi, prosím, prečo predavačky môžu riskovať, že sa nakazia koronou, ale lekári nemôžu pri prísnych hygienických podmienkach vyšetrovať pacientov? Veď to môže mať katastrofálne následky!

Osobitne v prípade rizikových skupín, ako sú seniori a deti, mi to príde celé pomýlené a veľmi nebezpečné. Stačí primeranosť a zdravý rozum.

AKO SA RODÍ FAŠIZMUS

Ale Matovič zjavne miluje ten pocit, keď môže prikazovať a zakazovať, takže tu všetci aj pomrieť môžeme, len aby Igorko mohol byť správny fašista.

Celé zle.

Pekný deň, priatelia, v parlamente bojujeme proti Programovému vyhláseniu vlády – taký blábol ste ešte nečítali. Musím utekať. A nakladať.

Proti zlu. Proti fašizmu.

 

 

Čo myslíte, ako by rozhodol Blaha (celý Smer na ich mieste) o penzióne pre seniorov a ako odpovedal na ich list?

Zaviedol by pre nich ešte fašistickejšie opatrenia?

Alebo by ich nechal nakaziť sa?

Alebo by sa vyjadril, že koronavírus je vymyslená pandémia od fašistov podobných Matovičovi?

 

 

Viem určite len to, že všetky obchody a zariadenia by už boli dávno otvorené, dôchodcovia mali demokratický pohyb a teda by neplatilo NO a ČO, KOĽKO TO BUDE STÁŤ! Nestálo by to nič!

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547076x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie