Založ si blog

Dobrí mimozemšťania to tak nenechajú

Tak už aj aeronet začal vojnu proti vakcíne, ktorá ešte neexistuje, že už existuje:

 

„Problém spočívá v tom, že do značné míry je již hotovo. Proč to říkám? Protože lidé se nejen nevzmohli na odpor proti zavírání obchodů, podniků, proti shromažďování atd. Lidé to navíc s nadšením uvítali a označili jako správné rozhodnutí vlády.

 

Nucené očkování ve jménu obecného blaha a ochrany zdraví všech

 

A protože Coronavirus mutuje, stane se z toho mamutí business natrvalo, kdy každý rok budou probíhat mohutná očkování celých populací na právě nově zmutované varianty Coronoviru a lidé budou dostávat nové certifikáty s prodlouženou platností na další rok. A pokud někdo bude odmítat očkování, nemyslete si, že ho jen tak nechají. Dánský model ukazuje model, jak to může brzy fungovat všude. Pokud lékař nebo hygienik nařídí očkování osobě, ta se musí podřídit.

 

První vlaštovka přilétla z Dánska, kde farmaceutické firmy protlačily zákon, že všichni občané budou muset být vakcinování, a to opakovaně, zřejmě každé dva roky, protože Coronavirus mutuje šílenou rychlostí, jak v novém rozhovoru [3] uvedla česká molekulární bioložka Soňa Peková.

 

Začalo to rouškami a skončí to násilným očkováním? Nemožné? Tak se podívejte okolo sebe, jak je nemožné, že tolik lidí si začalo šít roušky, ve jménu ochrany zdraví, kolik lidí kývlo na zavření obchodů ve jménu zdraví, a kolik lidí souhlasí s izolací doma, ve jménu zdraví. Myslíte si snad, že někdo začne protestovat, že někoho násilně očkují proti jeho vůli, když je to ve jménu zdraví všech ostatních? To byste byli vážně naivní, kdybyste si to mysleli. Kdyby vláda nařídila, aby si lidé šili pytle na hlavy s mašličkou, začnou si šít pytle a budou soutěžit o nejhezčí mašli.“

 

1. Nestane sa to, pretože onedlho vám oznámia, že pandémia bola len výmysel a Trump s Putinom to zvládli a pozatýkali všetkých zločincov na svete.

Ak tomu veríte, že sa to stane, stačí na to počkať!

 

2. Nestane sa to aj keby to nebol výmysel, pretože dobrí mimozemšťania to tak nenechajú a už ani nenechali a odstránili zo všetkých vakcín čipy. Takže pre nich nie je problém odstrániť zo všetkých vakcín aj iné nebezpečné látky. Máte im dôverovať a čakať na ich záchranu.

 

3. Ak by neplatil bod 1 a 2, tak potom si tieto alternatívne stránky nevymysleli len záchranu bod 1 alebo 2, ale celkom rovnako si mohli vymyslieť aj masové poškodzovanie ľudí. Alebo z tohto záchranného plánu vám zostane len zotročenie bez záchrany? Chcete veriť len v hororový scenár?

 

Uvediem príklad, aké majú dôkazy:

Dôkazy o tom, že Hillery mučila deti, vám nemôžu ukázať, lebo keby ste ich videli, tak by ste od hrôzy nespávali. A preto z tých dôkazov neuvidíte ani minútu. Čiže im máte len slepo veriť, že dôkazy majú, hoci ich nevideli ani len tí, čo to šíria.

 

 

Tým nechcem povedať, že farmaceutické spoločnosti nezarábajú na tom, čomu veľmi pravdepodobne budú aj napomáhať. Ale zastavovať niečo také môžu len ľudia, ktorí na to majú dôkazy. Musíte mať na to dôkazy.

 

 

Kúpte Sulíkovi Denník N!

 

 

Nefarmakologické opatrenia sú bičom na nový koronavírus

 

Keď prípady prestanú pribúdať, iba mierne a postupné uvoľňovanie opatrení s vyhodnotením dosahu každého kroku uvoľňovania umožní potlačenie epidémie bez jej opätovného návratu.

 

Po tom, čo v krajine dosiahli 279 potvrdených prípadov a stále neprijali striktné opatrenia na potlačenie epidémie, začal v nasledujúcich dňoch rásť počet prípadov každým dňom o 20 až 30 percent. Najprv v stovkách, potom v tisícoch a teraz v niekoľkých desaťtisícoch denne.

 

Možno liek dočasne nahradiť nefarmakologickými opatreniami? Tieto opatrenia vedú k spomaleniu nárastu prípadov a súčasne znižujú maximá prípadov. Poukazujú na to skúsenosti z potlačenia šírenia v Číne, Južnej Kórei, na Taiwane, v Japonsku a Indii.

 

Potvrdili to aj výsledky rozsiahleho modelovania uskutočnené v mnohých krajinách vrátane Slovenska. Použité modely sa neustále spresňujú s pribúdajúcim množstvom meraných dát.

Závažné sú aj ďalšie dôsledky teórie kritických javov. Ak počet celkových aktívnych infikovaných prípadov neprestane rásť, čo platí aj pre súčasný pomalý rast u nás, skôr či neskôr nastane okamih, že pravdepodobnosť výskytu nákazy, teda jej koncentrácia, sa priblíži ku kritickej prahovej hodnote a prejdeme do druhej fázy rozvoja epidémie s exponenciálnym rastom počtu prípadov.

 

Ľudské straty pri úplne saturovanom rozvoji nepotláčanej epidémie by mohli dosiahnuť úroveň až 0,6 percenta populácie. Infikovalo by sa 80 percent populácie, z toho skoro polovica so zdravotnými následkami. Celkové dlhodobé ekonomické straty by boli na úrovni viac ako 40-percentného ročného HDP.

Tento kvalifikovaný odhad, publikovaný v USAmožno dobre použiť aj na naše podmienky. Takéto škody sú z každého hľadiska veľké a treba vyvinúť maximálnu snahu, aby sme im predišli.

Kritická prahová hodnota sa výrazne znižuje s veľkým množstvom kontaktov a množstvom presunov obyvateľstva na malé, ale najmä väčšie vzdialenosti. V takejto situácii hustej siete kontaktov môžu už po krátkom čase viesť malé hodnoty aktuálnej koncentrácie nákazy k explozívnemu rastu, pretože sa čoraz viac približujú k tejto nízkej hodnote kritickej prahovej úrovne.

Ako 300 prípadov spustilo explóziu

Uvedeným mechanizmom možno dobre vysvetliť, prečo zanedbateľných 300 identifikovaných prípadov vo veľkej krajine, ako je USA, spustilo druhú fázu explozívneho rastu po celej krajine a špeciálne v New Yorku.

Iba neobmedzené používanie stoviek kilometrov metra urobilo z ôsmich miliónov obyvateľov mesta bezprostredných susedov a vytvorilo hustú sieť obrovských infikovaných klastrov s desaťtisícami prepojených prípadov.

Už tento dôvod by stačil na vznik kritického stavu epidémie, hoci je ešte veľa ďalších dôvodov, ktoré situáciu v tomto obrovskom meste zhoršili ešte viac. Obmedzenie vlakovej a verejnej dopravy na Slovensku je jeden z faktorov doterajšieho pomalého, ale v časovom priemere silnejúceho rastu nových prípadov.

Keď zvyčajné pravidlá vedú k veľkým omylom

Nie sú to iba ojedinelí odborníci a experti, ktorí navrhujú, že opatrenia treba robiť, keď budeme pozorovať veľký nárast prípadov. Takáto rada je spoľahlivým návodom na katastrofu. Bolo by lepšie, keby sa títo experti zamysleli skôr, ako začnú radiť.

Riadiť sa dneškom znamená reagovať na dva týždne starú situáciu, čo môže spôsobiť, že si rozbijeme nos o to, čo je už pred nami, ale my to nevidíme. Takéto rozhodovanie je veľkou a bolestivou chybou, za ktorú sa platí, a výhovorka „odkiaľ som to mal vedieť“ nikoho nezbaví zodpovednosti. Epidémie sú tu stáročia a epidemiológovia veľmi dobre vedia, ako prebiehajú, ak nemáme účinný liek.

Takisto argumentovať tým, že ložisko nákazy je možno niekde ďaleko v zapadnutej Dolnej Hornej je úplne chybné. Pre vírus je vzdialenosť meraná počtom prenosov. Päť – šesť prenosov spája medzi sebou väčšinu obyvateľstva, ktoré nie je v izolácii.

Obyvateľ hociktorého mesta môže byť v jednom infekčnom klastri s polovicou infikovanej Dolnej Hornej. Existujúce dáta to potvrdzujú.

Aj pri veľmi malej štatistike je rozdelenie po území nečakane rovnomerné a nie sú pozorované zatiaľ žiadne dominantné osamotené ložiská, ktorých izoláciou by sa vec ľahko a rýchlo vyriešila.

Podstata je rovnaká ako pri bežných známych epidemiologických opatreniach: maximálne možné ešte znesiteľné obmedzenie všetkých kontaktov medzi obyvateľstvom, ktoré potenciálne umožňujú prenášať nákazu.

Rovnaký argument však platí aj pre prioritu potreby redukcie kontaktov medzi Košicami a Prešovom. Hoci sú obe mestá blízko pri sebe, sú veľké a aj malé množstvo prepojení generuje obrovské klastre čo do počtu. Opatrenie na obmedzenie cestovania iba v rámci okresu veľmi významne redukuje klastre a tým aj šírenie infekcie.

Aktuálny pomalý rast nákazy u nás, keď čas zdvojnásobenia prípadov je približne 8 až 10 dní, svedčí o tom, že možno ešte nie sme blízko kritickej prahovej hodnoty, a to z dvoch dôvodov…

Aj malé uvoľnenie prijatých opatrení na zníženie kontaktov a mobility zníži hodnotu kritického hraničného prahu a súčasne zrýchli rast aktuálnej koncentrácie nákazy.

Štúdia z bostonskej Brandeis University presvedčivo preukázala, že opatrenia uskutočnené v dostatočnom predstihu sú rádovo lacnejšie a účinnejšie na odvrátenie škôd ako neskoršie opatrenie uskutočnené na základe rýchlo sa zhoršujúceho stavu.

Neskôr, v druhej fáze, budú nefarmakologické opatrenia nevyhnutne tvrdšie, dlhšie, oveľa menej efektívne, nepomerne drahšie a škody na zdraví a životoch, ale rovnako aj v ekonomike rádovo vyššie.

Zmierňovanie opatrení po začiatku poklesu prípadov treba uskutočňovať postupne, malými krokmi, s overením jeho dosahu po každom kroku.

Rozhodnutia o spektre opatrení, ich načasovaní, dĺžke a miere si vyžadujú nielen rozvahu a rozhodnosť, ale aj hlbokú analýzu a odbornosť, čo krízový štáb doteraz svojou činnosťou potvrdzoval.

(veľmi krátené, musíte si článok kúpiť)

https://dennikn.sk/1847055/nefarmakologicke-opatrenia-su-bicom-na-novy-koronavirus/

 

Musím povedať, že veru neľutujem, že som si predplatila Denník N, lebo najviac zaujímavého ku téme pandémie som sa dočítala, na moje veľké prekvapenie, práve na Denníku N. Keď to takto pôjde ďalej, tak si Denník N budem kupovať stále. Presne toto očakávam od novín.

To je ale paradox, že teraz sa ukazuje, že na Denníku N nájdete veľmi zaujímavé články k aktuálnej téme, pokým na alternatívnych stránkach teraz len neskutočné hlúposti.

Škoda, že Denník N nečítajú aj novinári zo SME.

Odporúčam teraz si kúpiť Denník N a podporiť ich práve v písaní článkov k veci. Keď nepracujú na zvrhnutí vlády, ani krízového štábu, je to veľmi zaujímavé.

 

 

Svedectvo komentárov o neobjektivite k vlastným článkom a manipuláciou, ktoré podsúvajú na ovplyvňovanie mienky (pod článkom od Fedora Gála):
.
Aj ja palec hore. Slovenská vláda sa však v médiách stala fackovacím panákom a namiesto faktov sa rieši Matovič a jeho excesy. Stačí si aj dnes prečítať newsfilter Pataja a Smer má zasa o percento preferencií viac. Zato ekonómovia volajúci po uvoľnení pravidiel majú až nekriticky zelenú… A to až tak, že ten istý článok (súbor 10 vyjadrení – Kažimír, Mikloš atď.) je vyťahovaný už tri dni na atraktívne miesto webu. Je to novinársky kóšer? Čo poviete pán Gál?
 
Situaci na Slovensku sleduji dlouhodobě a měl jsem velké obavy, jak nová vláda v podmínkách, kdy začala fungovat – žádných sto dnů hájení a se stavem v SR pa vládách Smeru, situaci zvládne. Samozřejmě, chyby jsou, ale ty by dělala každá vláda, ale vedou si výborně. O to víc jsem v zděšen útoky na vládu v médiích jako SME, HN ale i N. Nechápu!
 

Je nás mnoho, ktorí to nechápeme.

 

Konečne článok, ktorý sa dá čítať a vyjaduje objektívne zhodnotenie danej situácie. Dávam tiež palec hore.

 

Ďakujem, pán Gál – súdny človek medzi hŕbou hysterických novinárov a publicistov.

 

pod článkami k osadám:

 

Toto fakt nie je normálne, čo stvárate. Presťahujte sa celá redakcia aj s Ravaszom do nejakej z tých osád a píšte odtiaľ, lebo toto je absolútne ignoranstvo, čo predvádzate!!! A navyše je to nebezpečné – hecujete emócie, že vláda robí, čo by nemala. Netušila som, že ste až takíto hlupáci!

Štát tu nezlyháva ani trochu – naopak, snaží sa zabrániť katastrofe a robí to veľmi rozumne.

 

Hovoríte o pokore, zlyhaniach… Skúsili ste všetko, čo bolo urobené za krátke obdobie novej vlády posudzovať aj z aspektu času, ktorý mala k dispozícii a východiskovej pozície, ktorú ste jej zanechali? V oblasti, ku ktorej sa teraz tak nástojčivo vyjadrujete, aj Vy osobne, čo ste za ňu celé volebné obdobie zodpovedali?

 

Pán Ravasz, ukľudnite sa. Ak tu niekto zlyhal, tak to bol Most-Híd aj s jeho rómskou politikou. Ďakujem.

 

Boze budte radsej ticho pan Ravasz, dokial ste este boli vy splnomocnencom, tak ste tie osady nechali osudu a nerobili ste absolutne nic.

 

Pán Ravasz, 2,05 %.
Odchod !

 

na SME:

 

Hlúpy článok hodný autora

Nie som Matovičov volič, ale toto neustále ostrelovanie zo strany Sme je už dosť zvláštne. Akú ekonomickú agendu to stále chcete riešiť? Dnes vám to už polopaticky vysvetlil. Ekonomika štátu má problém s odbytom v EU. To nevyrieši Sulik otvorením reštaurácií a holičstiev.

 

Panu Tkacenkovi nic polopatisticky nevysvetlis. On ma svoje zadania a svedomite ich plni. Pricom nemyslim, ze nevie o co ide.
Z tohoto clanku to vyzera, ze sedava na koalicnych rokovaniach. Alebo tam ma aspon plosticu.

 

To je zámer?

Zatiaľ sa mi zdá, že komentátori SME, temer všetci (i keď samozrejme nemám dostatočný prehľad v type pracovného vzťahu každého z nich), sú akísi nešťastní z faktu, že sa koalícia nerozpadá.

 

Tkacenko zavádza…

 

… Matovic sa opiera o ekonómov a koordinuje otváranie ekonomiky s vývojom pandémie. Robí to veľmi správne, keďže je ohrozené ešte stále aj to čo teraz funguje a čo je nevyhnutné udržať. Malé obchodíky a krčmy tie nie sú teraz také podstatné z hľadiska ekonomiky, ale môžu vo veľkej miere negatívne ovplyvniť šírenie epidémie. Pan Sulik namiesto každodenného pichania noža do chrbta Matovicovi a podkladania polien koalícii by mohol predložiť aj nejakú analýzu resp. kvantifikaciu svojich návrhov, ktoré si cucia z prsta. Ekonómia je reč čísiel, ale ja som od neho žiadne čísla nepočul. Len názor, čo by otvoril, uvoľnil a povolil. Žiadny konštruktívny návrh. Donedávna som si myslel, že je ekonóm, ale on je hlavné podrazak a predpokladám, že bude príčinou rozpadu vlády a návratu Smeru do hry. Je to veľká škoda, lebo existujú šance na slušné Slovensko.

 

Keby bol autor chlap,

tak by vstúpil do diskusie a obhájil si svoje názory.

 

autor nema nazor, autor ma iba zadanie.

 

Tak nech uvedie každý članok:

„Mojou domácou úlohou bolo vypracovať…“

 

A comu ma Sulik oponovat?
Ved sa vyhovie jeho predstave a postupne sa zacnu otvarat prevadzky. Len nie takym hura systemom, ako chcel.

 

Sulik si aspon dovoli obcas pipnut. Ostatni su ako chlap pod papucou

 

tkacenko gratulujem, za toto stefunko urcite prihodi nejake extra pamlsky.

 

Preboha,

 

nemusíš byť na zasadaní vlády, aby si vedel posúdiť Tkačenkove „analýzy“. Vidíš tlačovku, vidíš opatrenia, vidíš výsledky, máš rozum.
Tkačenko pracuje od konca, dá si (prečíta si) zadanie – dvě dávky: kopnúť a opľuť a na to napasuje celý článok. Pomieša pololži, nepodstatné hovadiny, vety vytrhnuté z kontextu, obalí to ničnehovoriacou vatou, štyrikrát požuje a predloží to merde ako kaviár.

Zbytočne, PS chvalabohu skončilo, skončilo, skončilo!

 

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517937x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie