Založ si blog

Sulíkova ekonomická hodnota života

Sulíkov článok k ekonomickej hodnote života:

K hodnote života ešte raz, polopatisticky

 

„Hodnota života

 

Tvrdím, že je nezmysel povedať, že každý život má presne rovnakú hodnotu. Áno, každý život má vysokú hodnotu, hodnota života je vysoko subjektívna vec a pre hodnotu života neexistuje jednotka, čiže hodnota života nie je merateľná. S týmto všetkým súhlasím a zároveň tvrdím, že životy nemajú presne rovnakú hodnotu (subjektívnu a nemerateľnú a vysokú).

Predstavme si, že Marek Nikolov je na topiacej sa lodi, jednou rukou visí na lane a druhú má voľnú. Do druhej ruky má možnosť zobrať svoje dieťa alebo moje dieťa. Koho zoberie? On to nevie, lebo tvrdí, že pre neho má každý život najvyššiu hodnotu. Ktorý život teda zachráni, keď každý ma presne rovnakú hodnotu? Hodí si mincou? Slečna Tutková by možno pristúpila k tomu tak, že predsa vždy je nejaká nádej, bude sa snažiť zachrániť obidve deti a utopia sa všetci traja. Ale čo spraví Marek Nikolov? Možno sa zacyklí.

Viem, čo by som spravil ja. Zachránil by som moje dieťa. Bez najmenšieho zaváhania. A prečo? No preto, lebo život môjho dieťaťa má pre mňa vyššiu hodnotu ako život ktoréhokoľvek iného dieťaťa. Samozrejme, že by som sa dostal do obrovskej dilemy, keby som si musel vybrať jedno spomedzi dvoch mojich detí a to práve preto, že ich život má pre mňa presne rovnakú hodnotu. Zaujímavé je, že keď niekto povie, že (keby sa musel skutočne rozhodnúť) by zachránil svoje dieťa a nie cudzie, že to je pochopiteľné, ale veľa ľudí sa začne zavzdušňovať, keď sa im povie nahlas dôvod pre takéto konanie.“

A čo spraví ekonóm? Ekonóm je ten frajer, ktorý ľuďom povie, že existujú rôzne hodnoty (v tomto prípade života, všeobecne statkov, i keď uznávam, že slovo statok je silne späté s peniazmi) a existuje dopyt a ponuka, čo takisto nie je len o peniazoch.

Ekonóm (a znovu opakujem, že to zďaleka nie je len o peniazoch) má ľudí radšej ako alibista a populista, ale ľudia nemajú radi jeho, lebo im na rovinu povie aké sú mechanizmy rozhodovania. Samozrejme, že im je milší Fico, ktorý všetkým všetko sľúbi a zamlčí, že to najprv musí niekomu vziať.

https://richardsulik.blog.sme.sk/c/170378/K-hodnote-zivota-este-raz-polopatisticky.html#t2

 

 

Takže teraz prakticky. 

 

Ekońomovia si spočítali, že nechcú sa utopiť „všetci traja“ a preto budeme zachraňovať dvoch a tretieho obetujeme (v skutočnosti nie každého tretieho, čiže je to humánnejší princíp). Obetujeme tisíc ľudí, ako sa už vyjadril, že musí vidieť, aby stáli za záchranu rovnakej ekonomickej hodnoty, aby sme zachránili 3 000 000 milióny ľudí a ich ekonomickú úroveň aby netreli chudobu.

Z princípu liberála ich spoločnosť „potratí“, aby rodina prežila. Presne takto chápu liberáli potraty. Teraz by ste už tomu mali rozumieť, že prečo matka, čo má doma už štyri deti, chce zachrániť prežitie štyroch detí, keby nemohla chodiť do práce a chce interupciu. Odsúdili by ste ju aj dnes, keď davy Slovákov chcú a súhlasia aj s celonárodným „potratom“ (a to už nie sú embryá) starých, astmatikov a cukrovkárov v takom mizivom množstve oproti ekonomickej úrovni 3 000 000 ľudí?

 

 

A teraz poďme na ekonomickú hodnotu vaše a moje dieťa.

 

Tí, ktorí o tom rozhodujú, napríklad Sulík, už vám vysvetlil, že hodnota jeho dieťaťa je preňho vyššia, než vášho dieťaťa, otca, brata. Preto on si svoje deti ochráni, má k tomu peniaze aj moc a tí obetovaní budú vaše deti, brat, otec.  A takto ekonomicky rozmýšľajú tí pri moci a peniazoch všetci. Svoje deti, svojho brata, svojho otca si ochránia, a obetujú na tú peknú záchranu všetkých vašich.

Tiež sa nemusia zavzdušňovať, ale je to tak. Alebo si myslíte, že Pellegriniho otca by nechali ležať na chodbe, že on je starší, než mladší cukrovkár? Selekcia tiež pokračuje podľa tohto princípu – prví sa zachraňujú tí, čo majú peniaze a moc a preto Tiso zachránil veľa Židov a nechcel uviesť ktorých a prečo a preto sa tým, čo rozhodujú, ľahšie rozhoduje. Nepočítajú so správami, že Johson skončil na chodbe a prečo nie?

Takže, vy sa musíte starať o svoje deti sami, o svojich bratov, otcov, aby svojimi životmi nezachraňovali ekonomickú úroveň troch miliónov rozmaznancov, ktorí sa nevedia vzdať ani len chaty na šesť dní. Stoja ich životy za túto ekonomickú úroveň?

Poviem vám, kedy stoja. Ak trom miliónom hrozí, že budú mať takú životnú úroveň, akú dnes majú chudobné matky, je tu čas hraničného rozhodovania na záchranu tisícov detí a ľudí, ktorí by mohli neprežiť. Presne ten čas, v ktorom odsudzujete matky, že idú na potrat a zachraňujú žijúce deti. 

No pokiaľ je to záchrana pohodlia, že len nechcem prísť o plat, nechcem prísť o slobodu ani na šesť dní, tak títo ľudia nestoja za také obete a keď nevedia nič uniesť, čo bežne dokážu chudobné matky, nech spáchajú samovraždu, je to ich vlastné rozhodnutie, že neunesú nič. Potom tu psychopatom nie je Matovič, ale davy týchto mužov, čo sa vysmievajú z toho, že muži nemajú čo plakať, ale rovno sú na takú diagnózu a zošalenie sa, že rovno bez plaču skolabujú alebo spáchajú samovraždu. To sú tí, ktorým sa prihovárala prezidentka, aby neskolabovali, aby sa nezbláznili a nezošaleli, keď musia tri týždne znášať to, čo množstvo chudobných žien roky. 

V tejto dobe sa budú zachraňovať po celom svete veľké korporácie, práve ľudia, ktorých sa núdza nijako osobne nedotkne a ani ich zdravia a ani ich blízkych, lebo patria im nemocnice, pomôcky aj lieky o ktoré je teraz bitka.

Keď obetujú malých podnikateľov a obyčajných ľudí, musia sa sami „ekonomicky“ starať, aby sa nezachraňovali len gigantické spoločnosti a bankári, ale aby ich vláda chránila aj ich prežitie. Asi každý z vás by obetoval chatu a pohodlie, zamestnanie a vyššiu ekonomickú úroveň za prežitie svojich blízkych, lebo to budú ich životy, ktorými sa bude platiť. Nebudú to deti tých, ktorí o tom rozhodnú, čo vám už Sulík vysvetlil, prečo to nebude jeho dieťa.

Takže je celkom v poriadku, keď tí, čo o tom budú rozhodovať, tlačia na ekonomiku, lebo nič neriskujú a vy bežní ľudia máte tlačiť na záchranu životov spomedzi vás. Týmto sa to dostane do rovnováhy, pretože aj keď toľko zamestnancov už nepotrebujú, nejakých ešte potrebovať budú.

Sulík sa preto nemusí zavzdušňovať, polopate chápem, prečo to nezaplatí životom jeho dieťa, ale má prípadne moje.

 

 

.

Ako vás klamú s tlačovkami Matoviča

 

Od začiatku vyhlásenia núdzového stavu v Česku, mala česká vláda 16 tlačoviek za mesiac. Udialo sa to tak asi preto, že na jednej tlačovke sa venovali rôznym témam naraz, čiže trvali dlho, pokým sa vystriedali rôzne rezorty. Vyšlo to potom na jednu tlačovku každý druhý deň, ak nepočítame iné tlačovky, ktoré vláda neuvádza.

Aj z toho prvé tri týždne boli tlačovky skoro každý deň a prestávali byť ku koncu 30 dní. Boli tak dlhé, že som nedopočúvala ani jednu, ani tú najzávažnejšiu.

 

U nás médiá šíria klamstvo, že Matovič má desať tlačoviek denne, aby bol dôvod na jeho zvrhnutie, že to s tlačovkami preháňa.

Tak som sa pozrela, koľko tých tlačoviek bolo a koľko pripadá na Matoviča a koľko na iných.

 

Od 14.3. do 10.4., čo je porovnatelný počet dní s Českom, od začiatku ich až núdzového stavu, sme mali 94 tlačoviek!

Z toho necelá jedna tretina 29 tlačoviek mal Matovič alebo Matovič plus niekto (celá vláda, rómske komunity, predstavitelia niekoho) a 65 tlačoviek mali iní!

 

Matovič mal mať za ten čas maximálne 21 tlačoviek, keby bol dodržal českú normu jedna tlačovka denne spočiatku obmedzeného stavu.

 

Zo zvyšných 65 tlačoviek mal Smer 19 tlačoviek (5x Kičura), hoci neboli vláda, len opozícia. Od odovzdania vlády mali ešte 10 tlačoviek za tri týždne, čo vychádza každý druhý deň jedna tlačovka, kde len komentujú iné tlačovky.

 

Inak mali tlačovky približne takto, lebo niektorí mali spojené:

Krajčí 6x, Krajniak 6x, Remišová 5x, Grohling 5x, Heger 4x, Sulík 3x, Klus 3x, prezidentka 3x, po jednej Mistrík, Žiga, Kažimír, Naď, Droba, Cigániková, Šeliga, Korčok, Kolíková

 

Takže nehovorte, že tu má Matovič 10 tlačoviek denne. Vychádza to na tri tlačovky denne, z ktorých on má jednu, každý druhý deň aj Smer, a vyše dve tretiny sú iní.

 

Keď nechcete, aby bolo toľko tlačoviek, tak buďte ostatní ticho a nerobte si svoje ďalšie zvlášť, keď vám ich počet vadí a potom vám jedna tlačovka denne nebude vadiť. Presne tak to bolo aj v Česku prvé tri týždne.

 

 

Ja som to ani nevedela, že ich bolo 94, pretože ja tie tlačovky nesledujem. A veľmi ma prekvapuje, že máme, čo sa týka tlačoviek, tak uvedomelých občanov, že ich všetky pozerali. Na toto presne využívam novinárov, že mi napíšu, čo dôležité na nich zaznelo a čo odporúčajú si z toho pozrieť. Naopak mi chýba, že to ide len tri minúty a koniec. 

Takže ja s týmto problém nemám. A zakaždým ma prekvapí, keď sa niekto sťažuje, že musí hodinu pozerať tlačovky, ako keby musel alebo všetky tri denne. Načo robíte to, čo nemusíte a keď vás to nebaví? Mňa viac bavilo urobiť vám tento prehľad.

Ja som celé videla…  asi dve tlačovky od Matoviča.

 

Môj odkaz – Nepreháňajte s tlačovkami a na začiatku tlačovky oznámte, že nie ste Matovič, lebo inak vašu tlačovku pripíšu Matovičovi a kvôli vašej tlačovke jeho zvrhnú, že bola jeho.

A tu máte ich zoznam, teda ľudí, ktorými sa necháte „obťažovať“. To majú sledovať ľudia, ktorých to zaujíma podrobne pre špecifický problém. Od toho zaujímavejšie boli diskusie s rôznymi politikmi, kde vysvetľovali problémy, ktoré vyvstali.

 

 

.

12. 3. 2020

Tisková konference po mimořádném jednání vlády, 12. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady–12–brezna-2020-180249/

 

13. 3. 2020

Tisková konference po mimořádném jednání vlády, 13. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady–13–brezna-2020-180282/

 

14. 3. 2020

Tisková konference k rozhodnutí vlády o uzavření všech obchodů kromě prodejen potravin, lékáren, drogerií, čerpacích stanic a dalších, 14. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-k-rozhodnuti-vlady-o-uzavreni-vsech-obchodu-krome-prodejen-potravin–lekaren–drogerii–cerpacich-stanic-a-dalsich–14–brezna-2020-180333/

 

15.3. nebola

 

16. 3. 2020 boli až dve

Tisková konference po mimořádném jednání vlády 15. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady-15–brezna-2020-180361/

 

 

 

16. 3. 2020 22:10

Tisková konference po jednání vlády, 16. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-jednani-vlady–16–brezna-2020-180384/

 

 

17. 3. 2020 15:52

Tisková konference po mimořádném jednání vlády, 17. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady–17–brezna-2020-180412/

 

18. 3. 2020 14:53

Tisková konference po mimořádném jednání vlády, 18. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady–18–brezna-2020-180440/

 

19. 3. 2020 21:40

Tisková konference po mimořádném jednání vlády, 19. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady–19–brezna-2020-180472/

 

23. 3. 2020 11:05, nebola tri dni

Tisková konference ministra školství k termínům maturitních, přijímacích a závěrečných zkoušek, 23. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-ministra-skolstvi-k-terminum-maturitnich–prijimacich-a-zaverecnych-zkousek–23–brezna-2020-180568/

 

23. 3. 2020 18:39 druhá v ten deň

Tisková konference po jednání vlády, 23. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-jednani-vlady–23–brezna-2020-180575/

 

 

26. 3. 2020 13:59, nebola 2 dni

Tisková konference po mimořádném jednání vlády, 26. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady–26–brezna-2020-180630/

 

30. 3. 2020 19:51, nebola 3 dni

Tisková konference po jednání vlády, 30. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-jednani-vlady–30–brezna-2020-180704/

 

31. 3. 2020 19:50

Tisková konference po mimořádném jednání vlády, 31. března 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady–31–brezna-2020-180779/

 

1. 4. 2020 20:22

Tisková konference po mimořádném jednání vlády, 1. dubna 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady–1–dubna-2020-180822/

 

6. 4. 2020 18:37, nebola 5 dní

Tisková konference po jednání vlády, 6. dubna 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-jednani-vlady–6–dubna-2020-180880/

 

 

9. 4. 2020 15:54, nebola 2 dni

Tisková konference po mimořádném jednání vlády, 9. dubna 2020

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-mimoradnem-jednani-vlady–9–dubna-2020-180956/

 

 

Za 1 mesiac bola 16x.

 

=======================

 

Slovensko:

 

14.3. Pellegrini

 

https://www.ta3.com/clanok/1178516/tb-p-pellegriniho-o-novych-pripadoch-koronavirusu-na-slovensku.html

 

 

15. 3. Pellegrini

 

https://www.ta3.com/clanok/1178579/tb-po-mimoriadnom-rokovani-vlady-v-suvislosti-s-koronavirusom.html

 

TB P. Žigu, L. Kamenického a R. Sulíka o situácii v priemysle

16.3.2020 14:03

TB predsedu štátnych hmotných rezerv K. Kičuru po zasadnutí krízového štábu

16.3.2020 17:08

TB P. Pellegriniho a D. Sakovej po zasadnutí krízového štábu

16.3.2020 18:51

TB P. Pellegriniho po návšteve závodu Zornica

17.3.2020 13:07

Brífing P. Žigu o zabezpečení dodávok energií

17.3.2020 13:54

TB ministerstva práce, ústredia práce a SP o opatreniach v čase pandémie

17.3.2020 15:01

TB predsedu K. Kičuru o stave štátnych hmotných rezerv

18.3.2020 13:33

TB predstaviteľov vlády po rokovaní krízového štábu – ešte stále Pellegrini

18.3.2020 15:19

Brífing P. Pellegriniho a D. Sakovej po pristátí lietadla z Číny

19.3.2020 13:37

TB R. Rašiho o využití eurofondov v boji s koronavírusom

19.3.2020 14:10

TB P. Pellegriniho po poslednom rokovaní vlády

19.3.2020 15:49

Vyhlásenie nového premiéra I. Matoviča po rokovaní vlády

21.3.2020 18:09

TB nového ministra zdravotníctva M. Krajčího po prevzatí úradu

21.3.2020 19:07

TB I. Matoviča po stretnutí so šéfom štátnych hmotných rezerv K. Kičurom

22.3.2020 13:34

TB šéfa štátnych hmotných rezerv K. Kičuru po stretnutí s I. Matovičom

22.3.2020 13:35

TB I. Matoviča a M. Krajčího o stave štátnych hmotných rezerv

22.3.2020 19:11

TB šéfa štátnych hmotných rezerv K. Kičuru o stave úradu

22.3.2020 19:38

Brífing I. Matoviča k aktuálnym informáciám o šírení nákazy

23.3.2020 12:05

Brífing V. Remišovej o využití eurofondov na boj s koronavírusom

23.3.2020 14:06

TB M. Klusa o repatriáciách Slovákov zo zahraničia

23.3.2020 17:25

TB I. Matoviča o zriadení permanentného krízového štábu

23.3.2020 17:43

Reakcia predsedu SŠHR K. Kičuru na obvinenia v médiách

23.3.2020 18:09

TB predstaviteľov vlády o nových opatreniach proti nákaze

24.3.2020 11:03

TB ministra B. Gröhlinga o opatreniach v školstve

24.3.2020 13:09

TB M. Kolíkovej a V. Remišovej o nových opatreniach

24.3.2020 13:46

TB guvernéra NBS P. Kažimíra o prognóze vývoja ekonomiky

24.3.2020 14:43

TB predstaviteľov strany Smer-SD k legislatívnym návrhom

24.3.2020 18:04

TB predstaviteľov strany Za ľudí k návrhu zákona

24.3.2020 18:13

TB premiéra I. Matoviča a ministra R. Mikulca o nakazených a respirátoroch

25.3.2020 10:22

TB I. Matoviča a M. Krajniaka o sociálnej pomoci

25.3.2020 11:56

Brífing P. Pellegriniho a D. Sakovej o sledovaní prostredníctvom telefónov

25.3.2020 12:09

TB ministra školstva B. Gröhlinga o novom vzdelávacom portáli

25.3.2020 14:15

TB premiéra I. Matoviča po stretnutí so zástupcami laboratórií

26.3.2020 14:01

TB I. Matoviča a M. Krajčího o vyššom počte testovaných

27.3.2020 12:19

Vyhlásenie prezidentky Z. Čaputovej po rokovaní na ministerstve obrany

27.3.2020 13:08

TB predstaviteľov strany Smer-SD k aktuálnej politickej situácii

27.3.2020 14:00

TB J. Naďa o zapojení armády do opatrení proti šíreniu nákazy

27.3.2020 15:17

TB I. Matoviča a M. Krajčího o výsledkoch zasadnutia krízového štábu

28.3.2020 14:04

TB predstaviteľov vlády o ekonomických opatreniach

29.3.2020 11:47

TB M. Krajčího a šéfky NTS R. Dundovej o darovaní krvi počas pandémie

30.3.2020 15:00

TB predsedu BSK J. Drobu o projekte Pomôžme si

30.3.2020 16:03

TB M. Klusa po pristátí lietadiel so Slovákmi

30.3.2020 17:08

TB I. Matoviča a M. Smatanu o predpoklade šírenia koronavírusu

31.3.2020 11:36

TB predstaviteľov zamestnávateľov o opatreniach na podporu ekonomiky

31.3.2020 12:35

TB predstaviteľov strany Smer-SD o ekonomických opatreniach

31.3.2020 13:18

TB B. Gröhlinga o otvorení školských jedální

31.3.2020 16:59

TB V. Remišovej o uvoľňovaní eurofondov na boj s nákazou

31.3.2020 18:04

TB E. Hegera a M. Krajniaka po rokovaní vlády

31.3.2020 19:04

TB ministra zdravotníctva M. Krajčího o úmrtí pacienta z Bojníc

31.3.2020 19:10

TB I. Matoviča a koaličných partnerov o fonde vzájomnej pomoci

1.4.2020 12:42

TB J. Cigánikovej a M. Krajčího po výbore NR SR pre zdravotníctvo

1.4.2020 13:43

TB ministra školstva B. Gröhlinga o vyučovaní na školách

1.4.2020 14:37

TB I. Matoviča, A. Bučkovej a P. Polláka o akčnom pláne pre rómske komunity

1.4.2020 16:18

TB strany Smer-SD o aktuálnom dianí v parlamente

1.4.2020 16:46

TB podpredsedu parlamentu P. Pellegriniho o možnosti blackoutu

1.4.2020 16:58

TB podpredsedu parlamentu J. Šeligu o rokovaní miest a obcí online

1.4.2020 17:33

TB ministra zdravotníctva M. Krajčího o počte nakazených

2.4.2020 12:22

TB predstaviteľov strany Smer-SD o dianí v NR SR

2.4.2020 16:12

TB premiéra I. Matoviča po rokovaní vlády

2.4.2020 18:59

TB I. Matoviča a E. Hegera o odložení splátok po dohode s bankami

3.4.2020 13:39

TB M. Klusa o spolupráci štátov EÚ v boji proti koronavírusu

3.4.2020 14:24

Vyhlásenie premiéra I. Matoviča k veľkonočným sviatkom

3.4.2020 20:47

TB premiéra I. Matoviča a ministra zdravotníctva M. Krajčího o nákupe pľúcnych ventilátorov

4.4.2020 10:54

TB ministra práce M. Krajniaka o žiadostiach o štátnu pomoc

5.4.2020 15:37

TB I. Matoviča o návrhu na obmedzenie pohybu počas Veľkej noci

5.4.2020 20:16

TB I. Matoviča a M. Magdoška po rokovaní s odborármi

6.4.2020 13:01

TB I. Matoviča a J. Mikasa o aktuálnych výsledkoch testovania

6.4.2020 13:03

TB B. Gröhlinga a M. Hapalovej o prvých opatreniach ŠPÚ

6.4.2020 13:05

TB R. Fica o podaní sťažnosti na ÚS v súvislosti s dátami od operátorov

6.4.2020 13:43

TB Z. Čaputovej, I. Matoviča a B. Kollára po spoločnom rokovaní

6.4.2020 15:41

TB I. Matoviča po rokovaní vlády o prijatých opatreniach

6.4.2020 20:22

TB I. Matoviča a R. Mistríka o testoch od slovenských vedcov

7.4.2020 11:24

TB V. Remišovej o novej eurofondovej výzve na boj proti nákaze

7.4.2020 11:31

TB I. Matoviča po stretnutí so zástupcami zamestnávateľov

7.4.2020 13:25

TB I. Matoviča po rokovaní s lízingovými spoločnosťami

7.4.2020 13:36

TB I. Matoviča o počte nových nakazených koronavírusom

7.4.2020 13:56

TB R. Sulíka o pomoci od Kia Motors Slovakia

7.4.2020 15:03

TB predstaviteľov strany Smer-SD o odklade splátok úverov

7.4.2020 16:02

TB ministra financií E. Hegera o odklade splátok úverov

7.4.2020 18:57

TB I. Matoviča po stretnutí s predstaviteľmi cirkví

8.4.2020 10:16

TB M. Krajniaka a E. Hegera o ďalšej pomoci podnikom

8.4.2020 11:47

TB I. Korčoka po prevzatí funkcie ministra zahraničných vecí

8.4.2020 13:26

TB predstaviteľov SK8 a E. Hegera po spoločnom rokovaní

8.4.2020 13:49

TB I. Matoviča o náraste nakazených koronavírusom

8.4.2020 16:32

TB P. Pellegriniho a D. Sakovej k vyjadreniam premiéra

8.4.2020 17:58

Prejav Z. Čaputovej pri vymenovaní ministra I. Korčoka

8.4.2020 18:29

TB R. Sulíka o pomoci prevádzkam a cestovným kanceláriám

8.4.2020 18:36

TB I. Matoviča k výskytom koronavírusu v rómskych osadách

9.4.2020 11:34

TB M. Krajniaka o vymenovaní tripartity a testoch v sociálnych domovoch

9.4.2020 12:19

TB ministra zdravotníctva M. Krajčího o aktuálnych výsledkoch testovania

9.4.2020 12:29

TB R. Sulíka, M. Krajniaka a E. Hegera o nových ekonomických opatreniach

9.4.2020 14:20

TB ministerky M. Kolíkovej o striedavej starostlivosti o dieťa

9.4.2020 15:14

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5550627x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie