Založ si blog

Ak chceli čitatelia SME chytať pod krk Kičuru, teraz môžu Matúša Valla

Ďalšie priživovanie sa na rúškach

 

 

SME o tom neinformuje a som zvedavá, či o tom budú písať a robiť naňho mediálnu štvanicu ako na Kičuru alebo Matúša Valla budú považovať za „nášho človeka“, ktorý už okolo seba môže mať ľudí, čo sa priživujú na obchodovaní s rúškami. Lebo keď toto robia s rúškami, to isté budú robiť aj vo väčšom.

 

Nie je pravda, že k tomu boli donútení stresom, lebo aj samotný premiér mal rúško ušité doma manželkou a taktiež ďalší poslanci. Keď si mohli a mali rúška ušiť obyčajní ľudia, mohli si aj úradníci a celkom určite ich do 24 hodín nepotrebovali 45 000 kusov, na čom práve niekto vyše 50 000 eur pokútne zarobil. Určite sa na zisku delili viacerí.

Nemali by ich o to viac „chytiť pod krk“, keď za to isté sa pohoršovali nad zlodejským Smerom?

 

Keby to boli chirurgovia alebo lekári, len vtedy by sa dala ospravedlňovať taká kúpa, no nie pre úradníkov, aby mali 45 000 jednorazových rúšok po vyše 2 eur bez DPH. Títo ľudia nemajú manželky, čo by im ušili rúška? Títo ľudia už nepatrili k tej celoslovenskej krásnej akcii – ušite si rúška doma?

 

Presne v tom čase som ja kúpila rúška v lekárni za 45 eur 50 kusov. Toľko úradníkov nedokázalo vypátrať rúška pod 1 euro? Mohla som objednať aj 2000 kusov, ponúkali ich tam cez internetovú lekáreň niekoľko dní aj po mojej kúpe a prišli v priebehu niekoľko dní. Ale niekto sa na tom zas priživil a niektorí si na tom zas delili 45 000 eur.

 

Mohla som vtedy ja vykúpiť tú lekáreň a behom dvoch týždňov mať dvojnásobok na čiernom trhu. Ako by to také SME hodnotilo, keby toto ľudia robili?

A v okolí Valla čo robia takí ľudia? Čakajú na čom ďalšom sa priživia?

 

Však aj Kičura sa môže vyhovárať a vyhováral sa. U Matúša Valla je to už niečo iné?

 

 

Dole pod článkom sa píše:

„Venujte svoje 2 % dane na kontrolu nielen nákupov ochranných rúšokhttps://transparency.sk/sk/2percenta. Ďakujeme za #SlovenskoBezKorupcie!“

 

Takže ľudia si majú sami ušiť rúška, čo magistrát na ukážku, čo majú robiť ľudia, nevie a ešte majú 2 % dane darovať na kontrolu ako ich aj Vallo okradne?

Keď títo ľudia nevedeli ísť príkladom ako magistrát a nedokázali si sami ušiť rúška, mali si ich zo svojich zvýšených platov nakúpiť súkromne za 2 eurá.

Koľko kusov vyšlo na jedného zamestnanca hlavného mesta a jeho organizácií? Patrili alebo nepatrili do toho nemocnice?

To sú zas informácie, ktoré ľudia nevedia.

 

 

Včera premiér povedal, že občania, čo majú doma respirátory, majú ich darovať štátu. 

 

 

A prečo ich majú darovať, keď bohatí súkromníci obchodujú na desaťtisíce s tým to materiálom?

Človek, čo si na čiernom trhu kúpil respirátor za 9-35 eur, má ho darovať štátu?

 

Čo keby ste to od občanov vykupovali aspoň za rovnakú cenu, čo za ne dali tým súkromným podnikateľom? Či to len od súkromných podnikovateľov a občania už majú darovať?

 

Máme doma štyri respirátory a predám ich len za 140 eur Vallovi v núdzi, lebo je to drzosť obyčajným ľuďom hovoriť, aby si sami ušili a oni si ako vzor nevedia a od obyčajných ľudí chcieť zadarmo a pritom s tým stále obchodujú so súkromnými podnikateľmi a boháčmi, čo sa na tom priživujú. 

 

Prečo ich neoslovili na tlačovke, viceprezidenta policajného zboru, aby rúška a respirátory odovzdali štátu a lekárom? 

Prečo to chcú od chudákov, čo ledva jeden majú a nechcú to na tlačovkách od súkromných podnikateľov s ktorými sa na tom obohacujú?

 

Má viceprezident policajného zboru iné svedomie než obyčajný človek? 

Alebo u súkromných podnikateľov sa už so svedomím ani nepočíta, lebo samozrejme s tým len obchodujú spolu s politikmi?

 

 

 

A to už ani nehovorím o tom, že najprv kompetentní zavádzajúco informovali občanov, že účinné sú len respirátory a nemá význam kupovať si rúška len respirátory a keď si ich ľudia draho nakúpia od tých súkromných podnikateľov, tak ich nesmú používať alebo darovať štátu.

 

Ukážka z komentárov, že v štáte nebol jediný odborník, ktorý by občanov vedel o respirátoroch informovať – že nechránia iných. To nepatrí k povinnostiam informovať?

Na Slovensku sme k tomu žiadnych odborníkov nemali? Alebo len takých, aby nekupovali rúška, keď boli?

A kto potom informoval súkromných podnikateľov, že ich majú skupovať?

 

Dosť čo štát nič nedal slabým príjmovým skupinám, museli sme si aj my dôchodcovia zháňať predražené antibakteriálne rúška, pretože tie doma na kolene šité sú skôr na odplašenie holubov, ešte aj ten respirátor, vymodlený a ťažko zaplatený, budú obyčajnému občanovi závidieť? Naozaj sa tu tie názory vzájomne bijú. Najskôr bolo v éteri, že rúška nechránia zdravého a majú ich nosiť iba chorí, potom, keď už rúška nikde v priamom predaji neboli, nariadili ich nosiť povinne všetkým…?! Robia si v tomto štáte z ľudí bláznov, každý z vládnej úderky informuje inak, dávajú protirečiace si príkazy.“

(mirsa)

 

 

NAJDRAHŠIE RÚŠKA KUPOVALA BRATISLAVA – OD SYNA BÝVALÉHO POLICAJNÉHO VICEPREZIDENTA 😷

 

„V čase prepukajúcej epidémie koronavírusu nakúpila Bratislava vedená primátorom Matúšom Vallom jednorazové rúška drahšie ako Správa štátnych hmotných rezerv pod vedením Kajetána Kičuru. Rezervy čelili kritike, že nakúpili 190-tisíc kusov predražených rúšok od firmy Green Day funkcionára SNS Slavomíra Leyseka v jednotkovej cene 1,71 eura (bez DPH). Magistrát však kúpil 45-tisíc kusov rúšok až po 2,2 eura za kus (bez DPH), a to od firmy Jamini A, ktorá sídli v dome bývalého policajného viceprezidenta Jána Vaľa.

Premrštenú cenu rúška, ktoré v normálnych časoch stojí 2 centy, Bratislava obhajuje časovým stresom. Magistrát sa snažil zabezpečiť v sobotu 14. marca ochranné pomôcky, aby s nimi mohli už v pondelok nastúpiť do práce zamestnanci hlavného mesta a jeho organizácií. Jamini A bola podľa hovorcu Petra Bublu jednou z desiatok spoločností oslovených mestom v snahe získať pomôcky čo najskôr. „Táto spoločnosť ako jediná disponovala skladovými zásobami a dokázala dodať tovar do 24 hodín,“ zdôvodnil Bubla.

Bratislava si od Jamini A. objednala spolu až 75-tisíc rúšok. Po úvodnej dodávke 45-tisíc kusov sa rozhodla ďalší predražený tovar neodobrať. Vo výsledku dopadlo hlavné mesto lepšie, pretože následne sa mu podarilo uskutočniť ďalší nákup 122-tisíc kusov rúšok v jednotkovej cene 0,39 eura (bez DPH) s dlhšou lehotou dodania. „Mesto teda v priemere nakupuje rúška za 0,88 eur bez DPH na kus,“ argumentuje hovorca. To je však stále viac ako je priemerná cena za akú doteraz nakupovali rúška kritizované štátne rezervy (0,84 eura bez DPH za kus).

Spoločnosť Jamini A sídli v Rovinke v dome bývalého policajného prezidenta Jána Vaľa. Doteraz mala iba minimálne tržby (necelých 11-tisíc eur v roku 2018), nie je zapísaná v registri partnerov verejného sektora a v predmete jej podnikania nefiguruje obchodovanie so zdravotníckym materiálom. Podľa databázy Finstat má aj menšie dlhy na daniach i poistnom. Či firmu vlastní priamo bývalý policajný viceprezident sa nám overiť nepodarilo – nie je na ňu možné nájsť ani len kontakt. (Edit: K vlastníctvu sa po zverejnení statusu prihlásil syn bývalého viceprezidenta Ján Vaľo ml.)

Viceprezidentom policajného zboru bol Vaľo do roku 2012, z postu odišiel po výmene ministra vnútra Daniela Lipšica. Počas kariéry bol kritizovaný pre zneužívanie výhod či pre plagiátorstvo, keď väčšiu časť diplomovej práce na policajnej akadémii odpísal.“

 

Venujte svoje 2 % dane na kontrolu nielen nákupov ochranných rúšok: https://transparency.sk/sk/2percenta. Ďakujeme za #SlovenskoBezKorupcie!

 

https://www.hlavnydennik.sk/2020/03/28/vallo-nakupil-drahsie-ruska-ako-kicura-bratislava-tak-ma-najdrahsie-ruska-na-slovensku-tvrdi-transparency/

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547240x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie