Založ si blog

Ako sa bráni náš človek!

Tak už SME zareagovalo a máte ukážkový príklad – Ako sa bráni náš človek!

 

Keď drahšie nakúpi Matúš Vallo 45 000 rúšok, tak už v nadpise musíte napísať, že ho ospravedlňujete – MUSEL RÝCHLO KONAŤ!

 

Potom musíte zdôrazniť veľkým nadpisom odseku –

 

Ochrana zdravia dôležitejšia ako cena!

 

To keby niekto nevedel pri Smere, teraz sa to dozvie. Presne v tom je Vallo výnimočný a preto aj má vyššie ceny!

 

Čo tam po tom, kde sú teraz tieto rúška a kto sa na nich nabalil, veď ochrana zdravia je dôležitejšia ako cena!

 

Uznali by tento argument aj Kičurovi? Nie je to slabomyseľné obhajovať to takto?

 

„Primátor hlavného mesta Matúš Vallo deklaruje, že magistrát urobil zodpovedné rozhodnutie a v danom čase uprednostnil záujem ochrany zdravia všetkých pred cenou za rúško.“

 

„Rúška na trhu v tom čase prakticky neboli,“ podotkol Vallo s tým, že 13. marca objednali spolu 20 000 rúšok od dvoch slovenských firiem, ale neboli ich nakoniec schopné dodať.

 

Keby mňa takto niekto obvinil a chcem sa očistiť a dokázať, že naozaj sme zháňali lacnejšie rúška a nikde neboli, tak uvediem presne ktoré dve slovenské firmy neboli schopné dodať rúška, hoci ich naozaj oslovili. Ale keď ich ani nemenoval, čo v obyčajnom blogu sa hodnotí, že nemá dôkazy k tomu, čo tvrdí, tak si to len vymyslel. Inak by ich vedel uviesť.

A keby naozaj inde neboli, tak by nepoužil tieto slová: „Rúška na trhu v tom čase prakticky neboli,“!

 

Keď neboli a vedel by, že neboli, tak by povedal – Neboli! Nevedeli sme ich zohnať!

Ale „prakticky neboli“ je výraz, že boli, ale prakticky skoro neboli! Istí sa, že prípadne boli, len prakticky skoro neboli.

 

Že boli, toho dôkazom som aj ja, čo som si v tom čase kúpila rúška za 45 eur 50 kusov a predávali ich ešte niekoľko dní v lekárni cez internet.

Dokonca aj včera tam boli a aj dnes tam sú, len zdraželi na 1,90 za kus s DPH. Keby som bola novinár, pokúsim sa ich tam objednať 10 000, lebo mala by som to šancu zrušiť.

 

Mesto prebralo iba časť z predraženej zákazky

Aj na časti sa dá nabaliť, na dodávke 45 000 rúšok. Nie je to síce megazlodejina, ale v čase keď sa Visolajský sťažuje, že má pre celé oddelenie 5 rúšok v čase pandémie, to zlodejina je. Teda, koľkí z vás by dali ruku do ohňa, že sa na tom nikto nenabalil?

 

Vallo má podporu starostov

A viete si predstaviť, že by ju mohol nemať? Že by sa niektorý z nich opovážil pípnuť a vyjadriť mu v tomto nedôveru?

Ja teda neviem!

A pre vás je to veľmi zvláštna informácia, že aké prekvapenie, má dokonca podporu starostov!

 

Keby tam sedel Smer, dnes by iste primátor podporu nemal, lebo starostovia sú „slobodní liberáli“, čo si dovolia mať vlastný názor a nefungujú len ako plnka na torte.

Však to sú mocenské spletanice alebo len ja si to tak myslím a sme štátom slobodných ľudí, čo sa neboja mať vlastný názor a celkom bežne kritizujú primátora?

Možno aj im poslal rúška miesto manželiek poslancov, čo len na mediálnu ukážku šijú rúška len do televízie.

 

Keby to bolo naozaj novinárov zaujímalo, stačilo by sa spýtať nejakého pracovníka dole od nich, koľko rúšok dostal a potom sa to spýtať Valla, ako ich rozdávali, koľkým a koľko. Teda, okrem tej pochybnej firmy. 

 

Ale SME nemá záujem o rovnaký meter pri svojej kritike a potom horekujú, prečo im ľudia neveria a nechcú si predplatiť SME, že iste je na vine Rusko a Putin a len vlastizradci im môžu neveriť, že píšu len to, čo je politická objednávka od oligarchov, ktorí si platia aj toho Valla. 

Aj celý Vallo je len ako to rúško.

Ale veď, keď vám je to, Bratislavčania, jedno, nech vás dobre vyžmýka a okradne aj na väčšom, Bratislavčania si to zaslúžia rovnako ako smeráci.

 

z komentárov na SME:

 

 

„Ako, mohlo by ist aj o nahodou. Beriem, ze situacia je vypata a tie rusky su potrebne, hoc su aj drahsie. Problem vsak je profil pana (sudruha) primatora. Toto nie je prvy podozrivy kseft sudruha Valla.

‚Vallo podpísal zmluvu s firmou člena PS, podozrenia z klientelizmu odmieta‘

https://dennikn.sk/1571846/val…

https://dennikn.sk/1571846/vallo-podpisal-zmluvu-s-firmou-clena-ps-podozrenia-z-klientelizmu-odmieta/

Dokonca este aj vyhovorka je ta ista. Citujem z clanku.

‚Bratislavský primátor podpísal zmluvu na právne konzultácie s firmou, ktorej jedným z konateľov je člen PS Radovan Pala. Bratislavský primátor Matúš Vallo podpísal koncom februára zmluvu s právnickou firmou Taylor Wessing, v ktorej jedným z partnerov je člen Progresívneho Slovenska Radovan Pala. Vallo to urobil tak bez verejnej súťaže, keďže podľa magistrátu muselo nové vedenie mesta rýchlo konať a riešiť situáciu v mestských podnikoch.‘

Ten Vallo musi stale konat ‚rychlo’…“

 

 

AKO BY STE TOTO SKRITIZOVALI NA SMERE?

 

 

„Zlodejina ako u Kicuru

Na co trebovali do 24 hod 45 tisic kusov? Treba vyvodit konzekvencie.. toto privelmi smrdi“

„Potrebovali rýchlo faktúrovať

 

Možno im docvaklo, že ak sa nenabalia rýchlo, že to už neskôr nepôjde. Zatiaľ majú médiá na svojej progresívne strane, tak sa rozhodli konať (t.j. prerodeliť si).“

 

„a preco si kazdy myslel ze Vallo bude inaksi ako ostatni papalasi? Je to vyplod developerov a zaujmovych skupin.. tak podla toho sa aj sprava…“

 

„Aj tu je rovnako zaujimava firma, ktora vyhrala zakazku. Podla nazvu by to mala byt tato.

https://www.finstat.sk/4708272…
https://www.finstat.sk/47082721
Firma mala v 2017 trzby 47 000 v 2018 uz len 10 000. Ak su to oni, potom od Valla ziskali rekordny kseft.“

 

„Jamini A by mal ísť

 

na pranier. Do klietky a napľuť.“

 

„Treba zákon

 

kto sa bude chcieť obohatiť na dôsledkoch epidémie bude (to by mi admin úúúrčite vymazal)“

 

„Cize predpokladam, ze aj tu bude postih, ako u Kicuru.“

 

„Bratislova má aj CP-čkarmi

 

700tisîc +ludî, v noci okolo 666 tisîc

jednorazové rúško vydrží 2-3 hodiny funkčné To je len na pracovný čas
2,8 mil. rúšok na deń.

aj pre 631 zamestnancov magistrátu
https://www.bratislavskenoviny…

je to 2524 rúšok na deň. To nie je ani na mesiac pre magistrát a predpokladalo sa, že štát nezareaguje tak rýchlo ako zareagoval.

Počet je OK. Cena nie. Ale ku cti slúži, že časť objednávky stornovali, ak získali lacnejšie.

Iná vec je, že aj magistrát mal mať zásoby na aspoň pár dní.“

 

„Vallo

…zial si dalsi Kicura!“

 

„POKRYTECTVO“

 

„To je taky problem dat vyzvu, ze mesto skupi ruska domacej vyroby za ferovu cenu (max. 2E?), je kopec ludi, co by si takto vedelo pekne privyrobit, usitie jedneho trva kolko, 10 min?. Ale to by sa nenabalila nejaka pochyna garazova firma. Verim tomu, ze za par dni by ich mali… Ak su tie, co kupil magistrat jednorazove, nemam ani slov…“

 

 

A teraz by to bolo dobré porovnať s nemocnicou, ktorá mala 5 rúšok na celé oddelenie u Visolajského a s predavačmi v prvej línii nákazy.

Majú taký prídel aj lekári a predavači?

 

 

Nevieme, lebo pri podozrivých obchodoch nikto nebude podrobne a prehľadne informovať. A presne to je záruka, že budú môcť obchodovať s čímkoľvek od rúšok aj naďalej.

 

 

 

A posledný pokyn: Ak je to náš človek, nedá to SME na titulku a rýchlo ten článok zapadne, aby si ho čitatelia nevšimli.

A napokon v ňom Valla len ospravedlňujú – musel rýchlo konať. A keďže je to náš fantastický človek, uprednostňuje zdravie nad cenou!

Povedzte si to aj pri smerákoch, že uprednostnili zdravie nad cenou! A tiež museli konať rýchlo!

 

Už aj zapadol! Čitatelia, čo nečítali malú správičku v rohu, si ho ani nevšimnú.

 

 

.

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,490
Celková čítanosť: 5539227x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie