Založ si blog

Okrem vírusov tu zabíjali naše babičky práve tí oligarchovia

„Súkromné spoločnosti sa chcú na testovaní nabaliť“

Aj v Česku sa o to bojuje, kto na tom zbohatne a kto na tom môže zbohatnúť!

 

Každý z nás sa mohol dozvedieť, že toľko kritizované testy už nebudú stáť 34 eur ale 48 eur. A nikde som nečítala vysvetlenie, prečo predtým ich mohli a vedeli robiť len za 34 eur. Jediným vysvetlením bolo, že postupom pandémie je „niečo“ na tom drahšie.

 

Keby tlačovka trvala 15 minút, tak chápem, že nie je čas to na takej tlačovke vysvetľovať, ale pokiaľ sa z tlačoviek stali hodinové kázne, kto ich počúva, tak aj toto chce podrobne!

Keď sa mohlo dlho vysvetľovať, ako sa na tom bývalá vláda priživovala, rovnako dlho sa má rovnakým metrom vysvetľovať prečo tieto testy nás už budú stáť viac a to odborníkmi. Navyše presne ktoré súkromné spoločnosti budú robiť toto testovanie a presne ktoré by sa na tom mohli obohatiť v tomto štáte, kde sa na všetkom nabaľuje a kradne.

 

Keď bol čas venovať sa tomuto vzhľadom na minulosť, musí byť čas venovať sa tomu aj do budúcnosti, lebo iste ďalší zbohatlíci čakajú, ako sa zas priživia na pandémii oni. Ktorí oligarchovia to sú v tejto krajine, kde sa snažia bohatnúť na úkor životov ľudí?

 

Keby sa neobohacovali, nie je problém aby na každej tlačovke bol jeden odborník na testy, ktorý bude v zlodejskom štáte podrobne informovať o neobohacovaní sa na testoch a ďalších dodávkach. Hlavne chcú ľudia počuť ceny, nákupy, množstvá, inak si tlačovky nechajte, keď tomu ľudia nerozumejú.

 

Keďže nemajú žiadne vysvetlenie, myslia si, že zas na tom niekto pokútne bohatne a to si myslia právom. Zvlášť, keď hodinu počúvali a celkom nič sa o tom nedozvedeli.

Bez toho to vyzerá len ako omša v kostole.

 

Ak na to nie je čas, jeden odborník to stihne všetko rozpísať – sumy, vysvetlenia do jedného článku, ktorý bude zverejnený všade.

 

Ak nie, tak táto vláda plánuje ďalšie obohacovanie súkromných spoločností, keď je taký problém, aby to bolo všetko zverejnené a vysvetlené odborníkmi.

Ako to potom občania majú kontrolovať, či zas nie sú okrádaní? Veď sa všade písalo, že oligarchistická spoločnosť pokračuje.

Kde sa to teda občania môžu všetko podrobne dozvedieť? Čo sa objednalo, za koľko, prečo, prečo to bolo nutné, prečo je to najlepšie…?

 

Taktiež ľudia nerozumejú tomu, prečo sa na tom podieľajú súkromné spoločnosti, ktoré, kto ich vlastní, rozhovory s nimi ako s Pekovou. Kto neklame a nekradne, má záujem informovať a takých sa môžu novinári pýtať na tlačovkách všetky prečo, čo nie sú ľuďom jasné.

 

Ako to bolo napríklad s tým Mistríkom, že sme neprebrali nejakú zásielku 100 000 testov a prečo?

Keď ste sa začali tomu venovať, tak pokračujte, inak budú všetci alebo väčšina občanov presvedčená, že sa tu zas kradne a nabaľuje na ohrozovaní životov.

Nečakajte samozrejmú dôveru, keď práve to ste vždy kritizovali na voličoch Smeru. To je práve vami kritizovaná vec, že je smiešne politikom takto dôverovať!

 

Taktiež sa mi nepáči na tejto vláde, že sa bojí Ľuboša Blahu. Mať dobrého a šťavnatého oponenta je nezaplatiteľná vec, lebo si každý môže overovať, čo z toho je pravda a čo nie. A koho poznáte, že má dobrého a nevolá ho blázon?

Mne osobne jeho šťavnatý jazyk nevadí, lebo ani tak nie je podstatný obal a forma, ako obsah otázok a výčitiek. Myslím si, že to aj teraz bola opodstatnená kritika na rôzne strany a teraz on si môže dovoliť hádzať niekomu na hlavy aj „striekačky“.

 

Jeho kritika EÚ bola celkom trefná a inak celkom postačí, keď sa na hodinových tlačovkách bude rozoberať, ako nás už oligarchovia a súkromné spoločnosti neokrádajú a vedia vysvetliť svoje ceny a požiadavky.

Opäť, kto nekradne, môže to vysvetľovať od večera do rána. Iste si môžu zaplatiť na to aspoň jedného človeka, čo tam pri tlačovke nebude len stáť ale vysvetľovať a odpovedať. Bol tam vôbec niekto taký?

Keď sa na tom súkromné spoločnosti podieľajú, musia aj vysvetľovať a odpovedať, aby občania vedeli, že zas nimi nie sú okrádaní.

A to nielen k tejto téme.

 

 

Taktiež by tam mal stáť zástupca tých, čo chcú nakúpiť stíhačky a zvýšiť výdavky na zbrojenie s tými istými vysvetleniami, prečo, kde a za koľko a ako to občanom pomôže. Keď je to taká priorita, tak to patrí aj do tlačoviek o koronavíruse, aby sme mali celkovú predstavu o užitočnosti tejto vlády.

 

Boli ste všetci zvolení ako menšie zlo, ktoré chce pokračovať s oligarchami. Takže, môžete ukázať, že teraz nebudete kysnúť na to väčšie a rovnaké zlo.

Chmelár vždy opakuje – Hovoriť pravdu, oznamovať pravdu!

 

A znova, kto nekradne, môže o všetkom podrobne hovoriť celé dni. Tlačovky by už boli, len tie informácie nie. Stačia na to aj články pre všetkých, ale ani tie nie sú. Ľudia majú množstvo nezodpovedaných otázok a nielen o tom, ako chrániť babičku pred vírusom, ale podrobne ako gazdujete.

Okrem vírusov tu zabíjali naše babičky práve tí oligarchovia.

 

 

Chmelár 24.3:

NEPRENÁŠAJTE ŤARCHU OPATRENÍ NA ZAMESTNANCOV A DÔCHODCOV!

„Politické hnutie Socialisti.sk so znepokojením zaznamenalo zverejnený pracovný plán vládnych opatrení na podporu ekonomiky a vníma ho ako snahu o oslabenie sociálnej ochrany pracujúcich a zhoršenie ich pracovného prostredia. Vítame opatrenia na pomoc živnostníkom a malým podnikateľom, ale odmietame prenesenie ťarchy nákladov na riešenie pandémie na zamestnancov, dôchodcov, zdravotne postihnutých a ľudí žijúcich v pásme chudoby. Pripomíname Igorovi Matovičovi jeho predvolebný sľub, že sa nedotkne sociálnych opatrení. Znepokojujú nás aj deklarované snahy ministerstva obrany pokračovať v zvyšovaní vojenských výdavkov, čo za tejto situácie považujeme za trestuhodné mrhanie finančných prostriedkov, nevyhnutných na udržanie dôstojnej životnej úrovne na Slovensku. Priority štátu sa dnes musia zásadným spôsobom zmeniť. Bez pomoci štátu dnes zamestnanci, dôchodcovia a mladé rodiny s deťmi zvlášť ekonomické dôsledky pandémie nezvládnu. A ak nepomôžeme zamestnancom, nepomôžeme ani ekonomike.

Preto hnutie Socialisti.sk vyzýva vládu, aby po vzore Dánska či Veľkej Británie pristúpila k tomu, že štát uhradí 75 – 80 % miezd zamestnancov po dobu troch mesiacov, ak zamestnávateľ uhradí zvyšok a zaviaže sa, že zamestnanci nebudú prepustení. Rovnako navrhujeme, aby došlo k okamžitému zastaveniu splátok hypoték a ich odloženie o rok bez sankcií. A napokon, vláda by mala zaviesť okamžitý zákaz prevodov ziskov firiem pôsobiacich na území Slovenska, do zahraničia. Ak štát dočasne prevezme na seba záväzky podnikateľov v mzdovej oblasti a zabezpečí plynulú výplatu miezd, zvýši aj kúpnu silu zamestnancov, a pomôže ekonomike viac ako jednostrannými opatreniami v prospech podnikateľov. Veríme, že ak sa Igor Matovič stále považuje za predstaviteľa obyčajných ľudí, že na nich nezabudne.“

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5560036x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie