Založ si blog

Zornica na rakety!

„Medzičasom to ešte tvrdšie pomenovala Asociácia nemocníc Slovenska, ktorá vo vyhlásení v stredu popoludní prirovnala prístup ústredných štátnych orgánov k informovaniu o celom probléme k tomu, ako komunisti informovali o havárii v Černobyľi.

Naozaj mi nejde o to, aby som šíril paniku. Ale zúčastnil som sa viacerých stretnutí a krízových štábov na úrovni Trnavského kraja a z môjho pohľadu štát zlyhal v materiálnej, logistickej aj komunikačnej príprave na túto situáciu.

V akom zmysle?

V stredu to povedal aj šéf Únie miest Slovenska pán Richard Rybníček. My, teda samosprávy, starostovia a primátori v regiónoch, sme zostali sami. Z centrálnej úrovne neprichádzajú…“

 

„Banskobystrický kraj kritizuje regionálny úrad verejného zdravotníctva, že nepracuje nepretržite. „Napríklad na prevoz vzoriek do laboratória v Bratislave a ich vyhodnotenie musia pacienti často čakať aj niekoľko dní. Príklad z nášho kraja – od piatka až do pondelka, lebo cez víkend nemal kto vzorku odviezť do Bratislavy,“ napísala župa.“

 

„Premiér tiež tvrdí, že sa vyjasnila aj situácia s kontajnerom v Nemecku, kde sú ochranné materiály slovenskej firmy. Nemecko podľa neho povolilo prevoz na Slovensko. Pellegrini vie, čí je tento materiál, a keď príde kontajner na naše územie a bude potrebný pre štát, tak vláda môže firmu donútiť, aby ho predala štátu.“

 

Jaroslav Paška:

Keďže Slovensko doposiaľ žiaden oficiálny protest voči zabaveniu ochranných prostriedkov určených pre naše nemocnice neurobilo, v uvedenej správe sa ani nespomína.

Pre našu verejnosť by však mal pri tejto kauze stáť za povšimnutie aj markantný rozdiel v správaní sa slovenskej štátnej reprezentácie a mainstreamových médií v porovnaní s Rakúskou a Švajčiarskou vládou a médiami v týchto štátoch.

Rakúska, aj Švajčiarska vláda okamžite reagovali, oficiálne a verejne protestovali, predvolávali si veľvyslancov. Žiadali nemeckú vládu zjednať nápravu a informovali svoju verejnosť o nehanebnom opatrení nemeckej vlády s poukázaním na vážne dôsledky zadržiavania nenahraditeľných zdravotníckych pracovných prostriedkov pre ochranu zdravia ľudí pred šíriacou sa epidémiou koronavírusu.

Slovenská vláda o bezprecedentnom zadržaní transportu zdravotníckych pomôcok pre naše nemocnice nemeckými úradmi ani necekla, neurobila žiadne oficiálne úkony voči Nemecku.

Naopak po zverejnení informácie o zabavení kontajneru so zdravotníckymi pomôckami začalo MZVaEZ rýchlo zahmlievať, že žiadne zhabanie, len „dočasné zadržanie“… Potom sa pridala Polícia SR a označila pravdivú správu za HOAX !

Až nakoniec na tlačovej besede, po zasadnutí krízového štábu 9.3.2020 potvrdil zhabanie premiér Pellegrini, keď priznal, že jeden dodávateľ „nakoniec cúvol s tým, že má na hraniciach ZABAVENÝ !!! (teda nie „dočasne zadržaný“) tovar v Nemecku“.

Rakúske, aj Švajčiarske médiá od počiatku vecne informovali o zadržaní zásielok zdravotníckych pomôcok pre ich nemocnice nemeckou vládou a korektne pripomenuli závažnosť dôsledkov tohto nezákonného opatrenia na ochranu zdravia ich občanov.

Slovenské médiá (Denník N, Plus 1 deň, …), či kdejakí samozvaní cenzori verejnej komunikácie sa naopak, ako divoké zvery nadávkami, urážkami, či hrozbami, vrhli na človeka, ktorý poukázal na gaunerské správanie cudzej moci, voči nášmu štátu a našim ľuďom, ohrozeným dnes už nezadržateľne sa šíriacou epidémiou zabijáckého vírusu.

V toľkých redakciách naozaj nikomu nedochádza, že voči svojvoľným praktikám nielen zabavovania, ale aj „zadržiavania“ zdravotníckeho a medicínskeho materiálu musíme vo svojom existenčnom záujme dôrazne a nekompromisne bojovať?

To ako by fungovali naše nemocnice, keby nám podľa vzoru Nemcov začali zadržiavať spotrebný medicínsky materiál aj ďalší susedia? Bez liekov, injekcií, infúznych roztokov, dýchacích masiek, ochranných okuliarov, oblekov, rukavíc …?

Rakúšania, aj Švajčiari v tom majú jasno. Okamžite sa vrhli všetkými spôsobmi na Nemeckú administratívu, aby takéto maniere už v zárodku zastavili. Ak sa im to podarí, vďaka nim sa možno aj slovenské nemocnice dostanú k svojim zabaveným ochranným zdravotníckym pomôckam.

Zdroj videa: tlačová beseda premiéra P. Pellegriniho zo dňa 9.3.2020 po zasadnutí krízového štábu.

 

https://www.facebook.com/jaroslavpaska.sk/videos/635160040618100/

 

 

Ale rakety už máme!

 

 

Ľudia z SNS kúpili po voľbách izraelské rakety za 14 miliónov eur

https://dennikn.sk/1792176/ludia-z-sns-kupili-po-volbach-izraelske-rakety-za-14-milionov-eur/?ref=list

 

 

Pellegrini o koronavíruse: Bude to drahé. Saková: No a čo. Veď oni na to budú hľadať peniaze

https://dennikn.sk/minuta/1795303/?fbclid=IwAR0mrr-qdOy73MIlzFv615UYeo7tGaeys4EGfC1LzWRHiQO-x1uH23apxi0

 

 

 

Tak vďaka volebnej výmene aspoň máme to drahé. Čiže, keby voľby neboli, asi by sme nemali, lebo bolo by to drahé.

 

 

„Asociácia nemocníc Slovenska (ANS), Slovenská komora zubných lekárov (SKZL), ale aj Slovenská lekárnická komora (SLeK) sa sťažujú na nedostatok ochranných pomôcok.

Tie podľa ANS v súvislosti s novým koronavírusom mali byť už dávno zabezpečené. SLeK hovorí o tom, že situácia vo verejných lekárňach môže byť čoskoro kritická.

ANS už pred takmer dvoma týždňami (3. 3.), teda ešte v čase, keď nebol známy ani jeden prípad v SR, oficiálne listom požiadala MZ SR a Správu štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR o stave a pripravenosti zásob ochranných pomôcok, aby naši členovia vedeli, s čím môžeme rátať, priblížil Valaštík, pričom zdôraznil, že v asociácii je združených 75 nemocníc s 26.700 zdravotníckymi pracovníkmi.

 

Riaditeľ kancelárie ANS neviní z nedostatku pomôcok Nemecko, ktoré zastavilo ich dodávku. Pýta sa však, kedy došlo k objednávke zo strany Slovenska. Prízvukoval, že zdravotníci potrebujú ochranné prostriedky proti vírusom a nie rúška z väzníc.

„Áno, aj tie sú potrebné, ak niekoho nechcete okašľať, ale nechránia pred vírusom,“ dodal.

 

Prezident SLeK Ondrej Sukeľ priblížil, že len 1,23 percenta z verejných lekární, ktoré sa zapojili do dvojdňového prieskumu komory, má k dispozícii dostatočný počet ochranných pomôcok, akými sú rúška alebo respirátory.

Takmer 90 percent podľa jeho slov nedisponuje dezinfekčnými prostriedkami na výdaj pacientom, pričom zásoba dostupná v ostatných lekárňach pokrýva požiadavky maximálne na sedem dní.“

 

 

 

Zornica na rakety!

 

 

„Zahraničné médiá informovali o podozrivých slovenských nákupoch v čase, kedy už pravdepodobne nemal nikto rozhodovať.

„Ľudia zo Slovenskej národnej strany iniciovali pochybný nákup izraelských rakiet v hodnote 14 miliónov eur. Informáciu zverejnili zahraničné média, teraz o obchode píše aj Denník N. K podpisu zmluvy prišlo až po voľbách, ide teda o zvláštne rozhodnutie, ktoré by mohlo ovplyvniť rezort obrany aj po voľbách.

 

Slovenská armáda doteraz využívala ruské rakety vyrábané v našej krajine. Našej firmy sa podľa riaditeľa nepýtali, aj keď vedeli, že na raketách pracovali, momentálne sú už vo fáze testovania. „Nedáva zmysel, že ministerstvo kupovalo strely z Izraela a nie od domácej, pološtátnej firmy,“

 

 

Rakety asi tiež nestihli zabezpečiť včas! 

 

Koľká podobnosť s rúškami, ktoré už budeme vyrábať v našej krajine a tiež sú vo fáze testovania.

 

 

 

.

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Ako boli českí liberáli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi, že takto sa nemôžu správať ľudia, čo sa hlásia k tomu, že patria na západ a do liberálnej spoločnosti!

13.04.2024

Zaujal ma tento článok, ktorý upozorňuje na diskusiu českých liberálov, ako boli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi – ako tí komentovali voľby! Keď si to video pozriete, tak uvidíte, že to, čo im vyčíta vládna koalícia alebo voliči vládnej koalície, im vyčítajú a sú z toho šokovaní ešte aj českí liberáli, ktorí vôbec nepodporujú [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,489
Celková čítanosť: 5536915x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie