Založ si blog

Keď chcete pochopiť, čo obludné sa dialo v socializme na zastrašovanie ľudí, tak presne takto, ako to dnes opisuje Blaha

To je irónia, že práve Blaha!

 

 

„Prečo ste sa ale rozhodli konať práve teraz?

Začal výrazne narastať počet podnetov, e-mailov či esemesiek, ktoré žiadali, aby SAV prijala nejaké stanovisko. Preto sme sa rozhodli od vyjadrení pána Blahu dištancovať. Našou primárnou povinnosťou je chrániť dobré meno SAV.

Hovoríte, že ste kvôli tomu dostali viacero podnetov, aby ste v tejto veci konali. O akom množstve takýchto podnetov zvonka hovoríme?

Pred časom to boli jednotky, v posledných dňoch to už ale boli desiatky. Píšu nám napríklad slovenskí vedeckí pracovníci zo zahraničia, ktorí nás kvôli tomu začali spochybňovať ako vedeckú inštitúciu.

A to sú pritom ľudia, o ktorých máme záujem, aby sa na Slovensko vrátili. Nemôžeme dovoliť, aby sme v očiach týchto ľudí, ako aj v očiach verejnosti vystupovali tak, že nakoniec v nás stratia dôveru.“

https://www.aktuality.sk/clanok/748541/sef-slovenskej-akademie-vied-museli-sme-sa-od-blahu-distancovat-sme-povinni-chranit-nase-dobre-meno/

 

 

V Denníku N uvádzajú ako dôvod, že si dovolil skritizovať aj Lajčáka a Pellegriniho:

približne od 2 min. v správach

https://dennikn.sk/1683126/newsfilter-blaha-pochopil-ze-vo-svete-pravidiel-uz-nema-sancu/?ref=tit

 

 

Jeden z kľúčových dôvodov prenasledovania Blahu:

 

Reakcia Blahu na naliehanie americkej ambasády

 

Reakcia Blahu na naliehanie americkej ambasády

 

 

 

MLADÍ ĽUDIA!

 

 

Keď chcete pochopiť, čo obludné sa dialo v socializme na zastrašovanie ľudí, tak presne takto, ako to dnes opisuje Blaha. Aká irónia, že on pritom dnes socializmus bráni. Teraz je on sám obeťou toho istého, keď sa ľudia pri moci alebo keď sa chcú dostať k moci, upevňujú takto.

Rovnako sa tisícky ľudí bránili, že museli sa dištancovať od pochybných ľudí, na ktorých im ukázali:

 

 

„Prečítal som si dnes ráno rozhovor Aktualít s predsedom SAV Pavlom Šajgalíkom, kde vysvetľuje, prečo na mňa táto doposiaľ apolitická inštitúcia zaútočila. A pochopil som všetko.

ČISTO ĽUDSKY – POCHOPIL SOM, PREČO SAV UROBILA TO, ČO UROBILA

Úprimne – ten človek vo mne nevzbudzuje hnev, ale súcit. Kapituloval pred liberálnym terorom a čisto ľudsky, chápem, že takto niektorí ľudia reagujú. Vysvetlím vám to, priatelia.

Zoberte si, že ste bežný akademik v SAV. Váš život prebieha veľmi pokojne, riešite vedecké úlohy, ste analytik, nestojíte o žiadnu pozornosť.

LIBERÁLNY TEROR JE PRE BEŽNÉHO ČLOVEKA STRAŠNÝ ZÁSAH DO SÚKROMIA

A potom vás odrazu začnú bombardovať liberálne médiá a aktivisti. Dostávate stovky mailom ohľadov nejakého Blahu. Netušíte, kto to je, nesledujete politiku, netušíte, o čo ide, ale zľaknete sa toho hejtu, ktorý sa na SAV valí.

Vy predsa chcete mať pokoj, vy nie ste politik, vy chcete riešiť svoje vedecké úlohy.

AK BY TO NEUROBILI, ZLYNČOVALI BY AJ ICH

Jasné – poviete si – však ten človek, ten Blaha, nech si hovorí, čo chce, veď je politik a občan, má na to právo, čo s tým má SAV, každý predsa vie, že jeho vedecké výstupy sú jeho monografie a politickým výstupom sú vyjadrenia v televízii, parlamente a na sociálnych sieťach. Jednoduché. Čo tu vlastne otravujú?

Ale, pozor, má to aj druhú stránku. Postavíte sa za Blahu? Nie, veď by vás všetci tí liberálni novinári označili za jeho spolupáchateľa. Podajú si vás.

Spravia z vás komunistu, začnú sa vŕtať vo vašom živote a dôjdu na to, že ste nevrátili pred ôsmymi rokmi knihu z knižnice.

PRÍDETE O RENOMÉ AJ O ROBOTU – TO PREDSA NEJDE

Ste dobrý vedec, ale oni určite oslovia vášho konkurenta a ten pre televíziu povie, že ste slabý vedec. A budete mať navždy poškodené renomé.

Dôjdete domov a manželka vás varuje – len sa nepúšťaj do žiadnej politiky, vyhodia ťa a budeme bez peňazí. Len pekne toho Blahu potopte, nič s ním nemáme, nehraj sa na spravodlivého, lebo ťa liberálne médiá zničia!

PREČO BY RISKOVALI ŽIVOT ZA BLAHU?

Takto nejako uvažuje bežný vedec v SAV. Chce mať pokoj. Nechce mať problémy. Nechce byť terčom liberálneho teroru. Vie, že liberálne decká majú kontakty aj v zahraničí. Ich vlastníci kontrolujú celé mediálne siete. Bulvár, televízie, denníky.

Potopia vás, len sa im zachce. Radšej treba ostať ticho. A dištancovať sa. A napísať niečo proti Blahovi, čo upokojí Denník N a SME a dajú SAV-ke pokoj.

O POLITIKE VEDIA ASI TOĽKO, ČO JA O CHÉMII

V SAV vedia, že robia zlú vec. Že potápajú kolegu za to, že má iný názor. Možno to robia z presvedčenia, lebo nenávidia komunistov a o Blahovi predsa v Denníku N píšu, že je komunista. A píšu, že je konšpirátor, útočí na ženy a ešte je vraj aj antisemita.

Sedí tam chemik, biológ, fyzik. Čítajú to a veria tomu. Nesledujú politiku, riešia si svoje vedecké úlohy. Radi uveria, že všetky tieto klamstvá Denníka N sú pravdou. A radi povedia – kopnime si do Blahu, ved je aj tak extrémista.

V PANIKE PORUŠILI VŠETKO, NA ČOM SAV STOJÍ

Opakujem – vedia, že robia zlú vec. Pretože Predsedníctvo SAV nemôže komentovať iné ako vedecké aktivity svojich zamestnancov. A oni nekomentujú moje odborné knihy, moje štúdie, moje filozofické teórie, oni komentujú moju politiku, moje statusy, moje občianske aktivity. A to nesmú. Nie ako funkcionári SAV. Iba ako občania.

Etická komisia ani len nezasadla a oni už odsudzujú – bez akéhokoľvek mandátu. Len tak – lebo si povedali. Vlastne – lebo im povedali.

Porušili tak apolitickosť akademickej pôdy a de facto sa vyhrážajú svojmu zamestnancovi, že ho nechcú, že nech ide preč, že keby mohli, vyhodia ho. A to nie preto, aké napísal vedecké práce, ale preto, že je politik a má svoje názory.

KEBY TO NEUROBILI, LIBERÁLNE MÉDIÁ ICH ZNIČIA

Hej, vedia, že páchajú niečo zlé. Určite sa o tom aj rozprávajú, hádajú, nepáči sa im to, sú to dobrí ľudia, len sú v pasci – ak to neurobia, zajtra o nich v Denníku N napíšu, že sú takí istí ako Blaha. A že Blahu kryjú. A že celá SAV sú vlastne kryptokomunisti a extrémisti.

Začnú sa v nich vŕtať a ktovie, či niečo nájdu. Začnú dávať titulky, aké má SAV zlé výsledky v tej a tej kategórii a zabudnú spomenúť, že má dobré výsledky v inej kategórii – novinári vedia, ako z vás urobiť idiota.

ONI CHCÚ LEN POKOJ OD LIBERÁLNYCH APARÁTČIKOV

A tak tam prof. Šajgalík a tí ďalší sedia a smutne píšu kapitulačné vyhlásenie, ako veľmi je Blaha zlý a škodlivý. Nikdy nedržali v ruke jeho knihy a ak áno, vedia, že sú vedecky nepriestrelné. Ale o to nejde. Oni vlastne nejdú riešiť Blahu, oni zachraňujú seba.

Chcú mať pokoj. Chcú ísť riešiť svoje vedecké úlohy, chcú mať pokoj od Denníka N a SME. Chcú si žiť svojim životom. Bez verejného praniera, bez lynču, bez nenávisti.

A tak podľahnú. List putuje do liberálnych médií, tie si môžu spokojne zamľasknúť, môžu teraz tri dni točiť, ako Blahu nenávidí jeho vlastná SAV-ka. Penta a Eset budú spokojní.

OBETE LIBERÁLNEHO TERORU

Možno ostal smútok v duši. Možno to vedátorov škrie, že sa takto spreneverili. A že útočia na človeka za iný názor. A že to by vedci robiť nemali.

Ale to ticho, ktoré ostalo, je oslobodzujúce. Dajú im pokoj, nebudú na prvých stránkach liberálnych médií, nebudú ich prepierať ako zvery. Neprídu o robotu a o svoje meno.

Vracajú sa k svojmu mikroskopu a chcú čo najskôr zabudnúť na toto nechutné divadlo.

Sú obeťami liberálneho teroru.

Nehnevám sa na nich.

MRZÍ MA TO, KOLEGOVIA

Je mi ich veľmi ľúto. Ospravedlňujem sa, drahí kolegovia, že ste mali takúto skúsenosť. Nemôžem za to, ale v takej dobe žijeme. Nová totalita.

Pracujte ďalej, ako len viete, aby slovenská veda napredovala. Už je to preč. Už vám dajú liberálni fanatici pokoj. Už vás viac nebudú zastrašovať.

ROZUMIEM VÁM A ŽELÁM VÁM LEN TO NAJLEPŠIE

Krásny deň vám želám, ja idem ďalej. Bojovať za svoje ideály Za pracujúcich ľudí. Za suverénne Slovensko. Za mier. Za pravdu. Budú ma ďalej lynčovať, ale je to môj zmysel života. Vy ho máte iný, chápem.

Ale ak by ste náhodou mali pocit, že toto by sa v slobodnej spoločnosti diať nemalo, dajte tomu pocitu šancu. Bez dobrých ľudí ako vy sa nikdy nič nezmení a fašisti budú terorizovať Slovensko aj naďalej.“

 

 

„Čudujem sa len jednej veci: že sa Kiskovci otvorene chvália tým, že úkolujú fejsbúk a majú na nich priame kontakty. Nie že by sme to netušili, ale jasný dôkaz doposiaľ chýbal.

Ale teraz je tu. Toto je jasný dôkaz, že Kiskovci hrajú nečistým spôsobom a zneužívajú ešte svoje kontakty na sieťach na to, aby terorizovali svojich oponentov.“

 

https://www.facebook.com/LBlaha/photos/a.2052950104943558/2482290038676227/?type=3&theater

 

 

 

A takto to prebieha aj v zahraničí, o čom písali Aktuality:

 

 

Hon na Scrutona

https://www.aktuality.sk/clanok/685990/tyzden-v-kocke-daga-danisa-smer-ma-nakrocene-do-dochodku/

 

„Máte konzervatívne názory? Dávajte si pozor, mohli by vás za to na sociálnych sieťach upáliť. Ako démona. A následne by ste mohli prísť o prácu.

Nie, toto nie je poplašná správa. Je to opis novej doby, ktorej tvár sa pokúšajú diktovať progresívni aktivisti.

Koncom týždňa bol odvolaný známy konzervatívny filozof Roger Scruton z poradnej funkcie pri britskej vláde. Previnil sa tým, že nemá „pokrokové“, ale silne konzervatívne názory. Kuriózne je, že bol odvolaný na základe manipulácií ľavicových aktivistov na sociálnych sieťach.

Scruton dostal ponuku na rozhovor pre ľavicový magazín New Statesman. Prijal ju. A vzápätí oľutoval. Autor rozhovoru najskôr účelovo vytiahol na Twitter neúplné výroky Scrutona, ktoré ho mali diskreditovať. Na ich základe a po vlne pohoršenia progresívcov na sociálnych sieťach bol Scruton odvolaný z poradnej funkcie. Autor rozhovoru vzápätí pózoval na Instagrame s fľašou vína a radoval sa, že zlikvidoval Scrutona. Neskôr fotografiu stiahol.

Scruton reagoval a zverejnil celú časť citovaného výrokuktorá preukazovala opak toho, čo mu podsúvali. Lenže – to už málokoho zaujímalo. Aktivistov predsa poburovali Scrutonove staromódne názory na národný štát a tradície a jeho kritika ľavicového progresivizmu. Skreslenie jeho slov bola len zámienka na online inkvizičný proces.

Tento prípad veľmi názorne ilustruje posun v dobe. Scruton bol z 20. storočia zvyknutý na to, že konzervatívci, socialisti a liberáli existujú vedľa seba, diskutujú, kritizujú sa, občas si aj nadávajú. No neznižujú sa ku „konečnému politickému riešeniu“. Teda k likvidácii, resp. odstráneniu súpera z verejného priestoru. Ešte k tomu na základe falošných obvinení.

 

Tu nejde len o Scrutona. Podobných prípadov je čoraz viac. Podozrivý (a bez budúcnosti) môže byť v akademickom a verejnom prostredí každý, kto je málo „inkluzívny“.

Tieto trendy sú nebezpečné.

Západná civilizácia si roky zakladala na slobode, tolerancii rôznych názorov. A na pluralite v politike, médiách, v akademickom živote. To bol jeden z kľúčových faktorov, prečo bola západná civilizácia evolučne taká úspešná. Západný svet stál na konkurencii (nápadov, ideí, tovarov, firiem, strán), na súťaži a na prirodzenom výbere toho naj z ponuky.

Princípy slobody, plurality, konkurencie a prirodzeného výberu boli v európskych dejinách obmedzované troma pokusmi o totálny (prípadne totalitárny) univerzalizmus: v stredoveku dogmatickým katolicizmom a v 20. storočí komunizmom a fašizmom.

Vyzerá to tak, že dnes sa formuje ďalšia odroda „majiteľov jedinej pravdy“, ku ktorej vraj treba – v záujme univerzálneho pokroku – prevychovať spoločnosť.“

 

16.mája 2019

Už ani liberálka, ktorá predkladala návrh na registrované partnerstvá a môže vymenovať množstvo svojich aktivít pre liberalizmus, nie je ideologicky vhodná liberálka do europarlamentu a je tiež obvinená z rasizmu voči Rómom a teda z aktivít proti ideologickejšiemu liberalizmu!

https://www.facebook.com/ludskeprava/photos/a.379489745394423/2453314984678545/?type=3&theater

 

Zobuďte sa, liberáli, lebo takto vás zomelie vlastná strana liberalizmu, ktorú pomáhate budovať. Odstavia aj vás a aj vy budete rasisti a fašisti, keď bude medzi liberálmi boj o moc len v mene liberalizmu a novej totalitnej ideológie!

Skutočný liberalizmus sa nikdy nechcel presadiť totalitnými praktikami, ale osvetou a argumentami!

A žiaden liberál nepochybuje o ich sile, aby bol odkázaný na nečestný boj a totalitné praktiky!

 

 

A vy riešite pre slušnosť Blahu?

A vy riešite pre slušnosť Blahu?

 

Pre spôsob vyjadrení to určite nie je. Tu je množstvo doslova až vulgárnych vyjadrení lídrov iných strán (dôkazy z médií) a nikomu z nich nikdy nešlo o spôsob!

To je zámienka na mediálnu štvanicu za odvolanie človeka, čo si dovolí kritizovať to, čo sa dnes pretláča.

 

V každej slobodnej dobe sa zaoberáme obsahom obvinení a dôkazmi! A liberáli to veľmi dobre musia vedieť, keďže ich agendou je boj za slobodu pre všetkých.

 

Kde toto nahrádza len politický nátlak, nátlak aktivistov a médií bez dôkazov, končí slobodná doba.

 

A to pre všetkých, nielen pre konzervatívcov, pretože na tomto sa potom stavajú politické čistky medzi vlastnými a už liberálmi.

 

Čím necháte skosiť svojich oponentov, tým istým skosia aj vás!

 

Ja vysvetľujem liberálom, prečo je to aj pre nich samotných nebezpečné!

 

 

 

Ako režim liberálov zomelie samotných liberálov

Prenasledovanie od samotných liberálov už zažil napríklad Bránik, Sudor, Nicholsonová, Sulík. Časom sa to bude len vyostrovať „čistotou uvedomelosti“!

Ako v socializme?

 

Ako režim liberálov zomelie samotných liberálov

 

 

 

Zopakujme si, čo píšu aj Aktuality a skutoční liberáli so zmyslom pre slobodu:

 

 

Tu nejde len o Scrutona. Podobných prípadov je čoraz viac. Podozrivý (a bez budúcnosti) môže byť v akademickom a verejnom prostredí každý, kto je málo „inkluzívny“.

 

 

Je to varovanie pre liberálov aj o ich budúcnosti, či nejakú pri akomkoľvek nesúhlase budú mať..

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547171x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie