Založ si blog

Ženy vo svete extrémistov

Nemám rada, keď mi niekto vnucuje svoju vieru a núti ma veriť tomu, čomu verí on. Ja mám svoju vieru a mám právo na svoju vieru a je to presne to isté, ako s nazormi, ktoré si nenechám vnútiť.

 

Už som to mnohokrát napísala, že v našej spoločnosti máme dva typy extrémistov, ktorí medzi sebou bojujú a to sú extrémistickí liberáli a náboženskí dogmatici, čo zas chcú ľuďom vnucovať svoju vieru a dokonca ešte meniť podľa nej zákony.

 

Aj keď si veľa ľudí môže myslieť, že viac neznášam prvú skupinu extrémistov a to extrémistických liberálov, ja osobne viac neznášam náboženských dogmatikov.

Extrémistických liberálov kritizujem len tri roky, ale náboženských dogmatikov kritizujem už od roku 2003, čo je už viac než 15 rokov. Keď budem extrémistických liberálov kritizovať ešte desať rokov, potom, až potom sa bude dať povedať, že som ich kritizovala rovnako dlho.

 

Takže, keby sa ma niekto spýtal, ktorých považujem za nebezpečnejších, aj dnes, aj napriek mojej kritike extrémistických liberálov, považujem za nebezpečnejších náboženských dogmatikov, než extrémistických liberálov. Keby som si medzi nimi musela vybrať, vybrala by som si radšej vládu extrémistických liberálov, než náboženských dogmatikov.

To, že sa často zastávam konzervatívcov, tak len preto, že ich vláda alebo moc vôbec nehrozí. Keby vážne hrozilo, že sa dostanú k moci, bola by som čisto len na strane liberálov a to hoci aj extrémistických voči tejto hrozbe.

 

No dnes hrozí Gileádom nielen náboženský dogmatizmus ale aj totalita extrémistických liberálov. Každý z nich má svoj Gileád.

 

 

Dobre súčasnú situáciu ilustruje tento komentár z Postoja:

 

„Nevyjadrím sa k Hlinovmu vyjadreniu ako celku, ale len k tej časti kde kritizuje p.Chromíka za jeho aktivitu odvolávať gynekológa za jeho vyjadrenia. Nie je tomu tak dávno, keď sa tu mnohí kresťania pohoršovali nad tým, že kdesi v zahraničí chceli trestať ľudí za prejavenie iného názoru, či kresťanského postoja. Bolo že to vtedy rozhorčenia ako liberálna spoločnosť potiera slobodu prejavu. A teraz idú „autentickí“ kresťania odvolávať za názor nejakého gynekológa. Teda kresťania robia presne to, čo nechcú aby iní robili im. Tu nejde o to, či ten názor je alebo nie je odborne správny, ide o podstatu veci a tou je, či má byť človek postihovaný za svoje názory. Myslím, že táto problematika ešte nie je riešená zákonom, takže tvrdenie, že je nejaká metóda načúvania srdca škodlivá ešte nenapĺňa podstatu trestného činu.

Ak sme tu právom nedávno kritizovali Prostredníka za jeho pokus, či výzvy zasahovať do obsahu učebnice náboženstva a meniť pre liberálne uši zle znejúci pojem kultúra smrti, tak teraz nemôžeme chváliť ani pokus p.Chromíka odvolávať prednostu gynekologického oddelenia.
Toto sú presne tie spôsoby, ktorými si ako kresťania dávame gól do vlastnej siete a ukazujeme, že nie sme o nič lepší ako liberáli.
Už vôbec to, že tu kresťanskí aktivisti riešia jedného gynekológa za vyjadrenie je smutným príkladom toho že aj niektorí kresťania už úplne stratili kompas a skôr robia hanbu kresťanstvu a sebe tiež.

 

 

A to, prosím pekne, napísal kresťan a veriaci čitateľ Postoja!

Presne tak, nie ste o nič lepší, než liberáli, keď ste celkom rovnakí a svoj vlastný extrémizmus už nevidíte. Bol by z neho ešte horší Gileád, keby vás moc liberalizmu neoslabila! Na aké všelijaké spôsoby, sme mohli vidieť v rôznych filmoch. Všetky náboženstvá to už tak výdatne zhodilo, že dnešní oligarchovia planéty sa už radšej neoháňajú slovami „V mene Boha!“, ale radšej „V mene slobody!“

 

 

Stretnúť dnes človeka, čo nie je extrémistom, je vzácne, teda aspoň v diskusiách, lebo v obyčajnom svete už toľkých extrémistov nemáme.

Na jednej strane vás mlátia extrémisti jedného druhu, na druhej zas opačného a ešte sa čudujú, čím sa tak pritiahli, keď sú rovnakí.

 

 

„Neodborné vyjadrenia prednostu majú závažný vplyv nielen na jeho osobu, ale na dôveryhodnosť gynekologickej kliniky Univerzitnej nemocnice v Bratislave, keďže ho v tejto pozícii uvádzali verejné výstupy novinárov. Preto vyzývame ministerku zdravotníctva, riaditeľku Univerzitnej nemocnice v Bratislave a dekana lekárskej fakulty, aby urobili všetky potrebné kroky na jeho odvolanie z funkcie prednostu,“ píše sa v tlačovej správe Aliancie za rodinu.“

https://dennikn.sk/minuta/1640122/?fbclid=IwAR2S3lg3TTPe6IkKdXKcTNc6SnY4-hedJWdgCEKY-PopqD_ZZUmIGcIXFLk

 

 

 

Alojz Hlina:

„Keď lekár na to upozorní, tak Chromík vypíše petíciu na jeho odvolanie.
Kam sme sa to dostali?
Dal som si tú prácu a na bežný argument v časti konzervatívneho sveta, že Denník N len niečo podsúva a že aj ten gynekológ „je ich“, som zavolal legende oravského pôrodníctva primárovi trstenskej pôrodnice na Orave MUDr. M. Tholtovi s otázkou,  i je to tak, že použitie doplera môže predstavovať riziko pre počatý život. Viete, čo mi odpovedal primár nemocnice, v ktorej nerobili potraty ani za socializmu?
Že áno.
Čo teraz pán Chromík?
Napíšete petície aj za jeho odvolanie?“

 

 

 

Spomínanú diskusiu som videla a dozvedela som sa z nej veľa nového, čo som predtým nevedela.

Napríklad som nevedela, že dnes sa potraty riešia na západe tabletkami, pretože mechanické rozťahovanie krčka maternice pri interupcii zvyšuje predčasné pôrody. U nás takéto tabletky nie sú umožnené a schválené, lebo veď nech taká žena v budúcnosti aj nedonosí ďalšie dieťa, keď bola na potrate. Týmto je rozhodnuté aj o tých znásilnených, aby dogmatici mohli lepšie spávať, veď prečo by sme sa mali starať o jej ďalšie deti?

To som teda nevedela, že u nás je takéto náboženské tmárstvo, že nám budú veriaci ovplyvňovať zákony podľa svojej viery, hoci vraj náš štát nie je ovplyvňovaný náboženstvami.

Nie, vôbec ma vaša viera nezaujíma, a o to viac, že ju chcete druhým nanucovať a popri tom sa sťažovať, že vám liberáli chcú niečo nanucovať, hoci presne to isté tu už dávno robíte vy! Tieto zákony platia podľa veriacich, hoci viera tu vraj nie je povinná! Tak ako nie je, keď zasahuje do zakonov a ovplyvňuje zákony a dokonca sa neustále snaží do nich zasahovať?

 

Fakt neviem, čo kritizujete na liberáloch, keď pojem sloboda je dosť neznámy pojem aj pre konzervatívcov s náboženskými dogmami.

Je skutočne mylná predstava, že keď sa mi u liberálov nepáči nesloboda, u konzervatívcov by sa mi už nesloboda mala páčiť. No celkom rovnako nepáči! A ako kritizujem jedno, rovnako musím aj druhé a to isté u opačných. Ako si nedám vnútiť názory, rovnako ani cudziu vieru, lebo nielen na vlastné názory mám právo, ale aj na vlastnú vieru! Ja vám nevnucujem ani názory, ani vieru. A keď mi niekto bude vlastnú vieru vnucovať a obhajovať si to celkom rovnako ako liberáli svoje názory, že len tie sú najsprávnejšie, obidve skupiny si to obhajujú celkom rovnako arogantne a drzo. Jedna skupina vnucuje názory ako tie najsprávnejšie a druhá skupina svoju vieru, ako tú najsprávnejšiu. Rozdiel v tom nie je žiadny! Absolútne žiadny! Máte potom totaliťákov na dva spôsoby, čo neuznávajú buď slobodné názory alebo slobodnú vieru.

 

 

Podpísala som petíciu na podporu Záhumenského. K slobodnej spoločnosti máme ešte veľmi ďaleko aj vďaka dogmatickým konzervatívcom. To sú tie chvíle, keď sa v duchu pýtam – Prečo takýmto konzervatívcom pomáham? Však sú rovnakí totaliťáci ako extrémistickí liberáli!

 

 

Takže len preto, že nehrozí vaša vláda a nehrozí váš Gileád! Lebo keby ste boli rovnako silní, tak váš by bol ešte horší!

 

 

 

Gileád má dve podoby:

– náboženský dogmatizmus „kresťanov“

– liberálna totalita umožňujúca náboženský dogmatizmus „moslimov“

 

 

Skutoční veriaci nemajú ani jednu z týchto podôb a to je moja viera. Presne taká, v ktorej nie je ani totalita názorov, ani totalita, čo sa vydáva za vieru!

 

 

Dnes je v Európe Židom – ŽENA

„Nie, ešte aj v takej civilizovanej spoločnosti máme stále čo robiť, lebo ani dvadsať, ani tridsať rokov v civilizovanej spoločnosti mnohým nestačí na prevýchovu, keď raz v rodine mali pochybné vzory, ktoré násilie umožňovali. Môžeme teda povedať, že nestačí, aká je civilizovaná spoločnosť, pokiaľ človek v detstve a pokiaľ rástol, mal choré vzory o tolerovaní násilia v rodine. Že najviac rodina to určuje a podmienky v akých rástol!

 

A odteraz budeme proti násiliu bojovať tak, že si budeme zaobstarávať mužov, čo mali vo výchove ešte horšie podmienky a ešte menej im hovorí civilizovaná spoločnosť? Ktorí už aj rástli do spoločnosti, kde ľudská nerovnoprávnosť je niečo normálne?

Tých by bolo treba koľko prevychovávať, keď ani v civilizovaných podmienkach to nejde ľahko, sedemdesiat rokov? Stotridsať, pokým si to osvoja a prijmú za svoje?

Rozhodne už nie v tomto živote, do ktorého sa narodili v podmienkach, že žena je menejcenný tvor a to je pre nich normálne a prirodzené, čo už u takého človeka až v dospelosti nezmeníte.“

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547028x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie