Založ si blog

Ak Pentu nedokáže tento štát vyriešiť tak, aby Haščák zhnil v base, potom tu máme nefunkčný, nedemokratický pseudoštát

Musím povedať, že vytváranie cesty pre novú oligarchiu na Slovensku považujem momentálne za najväčšie ohrozenie Slovenska.

Nemyslím si, že tu niekto chce zakročiť proti PENTE, len presadiť svoju novú mafiu v podobe ESETU.

Tak to vyzerá v štáte, kde proti sebe bojujú oligarchovia o starú a novú moc.

 

A politici a novinári miesto toho, aby sa dovolávali KONCA oligarchov v politike, dovolávajú sa toho, aby NOVÁ mafia (už „dobrí oligarchovia“) vystriedala starú alebo mohla kupovať politikov aj nová mafia a nielen stará.

 

Účastníkov protestov chcú použiť na boj mafie proti mafii a aby dostali do politiky aj nových oligarchov cez svojich platených poskokov.

 

 

Denník N 16.10.:

 

„Zistenia ukazujú, že ak sa na miesta najvyšších funkcionárov dostanú ľudia prepojení na oligarchov či nečestných politikov, vedia v tichosti upratať akúkoľvek kauzu.“

 

 

A preto tam chcú ESET?!

 

 

Postoj:

 

„V septembri 2011, teda ešte pred zverejnením spisu Gorila, sa objavili ďalšie zaujímavé informácie. Portál WikiLeaks zverejnil aj depešu z amerického veľvyslanectva v Bratislave, ktorá sa zaoberala korupciou v slovenskom parlamente. „Hodnoverný zdroj s kontaktmi na Pentu“ mal diplomatovi ambasády povedať, že táto spoločnosť zaplatila po dva milióny korún nezverejnenému počtu nezávislých poslancov, aby si zaistila schválenie reformy legalizujúcej franchising lekární. Penta v reakcii na tieto infor mácie ovplyvňovanie poslancov prostredníctvom finančnej motivácie „kategoricky odmietla“.

 

K tomu treba povedať, že len ťažko sa dá predstaviť primitívnejší a brutálnejší útok oligarchu na zastupiteľskú demokraciu, ako keď si takto priamo kupuje hlasovanie poslancov. Môžeme sa baviť o všetkých možných negatívach sponzoringu, lobingu, ovplyvňovania verejnej mienky, to všetko tu je aj bude, ale to, čo opisuje Gorila, je regulárne gaunerstvo.

 

Podozrení okolo Jaroslava Haščáka a Penty je však už tak veľa, že si to bez ohľadu na vyšetrovanie zo strany štátu pýta spektakulárnu odpoveď. Je na politikoch, aby ju vymysleli, ak myslia svoje reči o obnovení dôvery v štát vážne.

 

Do úvahy pripadá napríklad PARLAMENTNÉ VYŠETROVANIE aktivít spoločnosti Penta súvisiacich s politikou a podnikaním v štátom regulovaných odvetviach, ktoré by prebiehalo priamo pred očami verejnosti! Na Slovensku takýto inštitút nemá tradíciu, ale v Poľsku (kauza Rywin) alebo Česku (privatizácia OKD) takéto vyšetrovanie veľkých káuz spojených s politikou existuje. Tento inštitút má svoje úskalia, ale vo výnimočnom prípade, ako je tento, by možno stál za úvahu.

V každom prípade, ak ďalšie potvrdenie Gorily poslúži len na predvolebné prekáračky, tak z toho bude mať osoh akurát antisystém.“

https://www.postoj.sk/48074/co-urobit-aby-z-gorily-neprofitoval-antisystem

 

z komentárov k tomu:

 

„Doveru v stat ? Tejto bananovej republike bez bananov niekto doveruje ?
System v ktorom su zlocinci chraneni, zatial co na bezneho cloveka stat aplikuje vsetky mozne sankcie aj pri neumyselnom poruseni zakona nemoze dlho vydrzat. Ak Pentu nedokaze tento stat vyriesit tak, aby Hascak zhnil v base, potom tu mame nefunkcny, nedemokraticky pseudostat, ktory sa rozpadne pri prvej medzinarodnej krize.“

 

„Pre liberalnych demokratov je typicka korupcia, klientelizmus, podvody. O tejto korupcii vedeli krajiny EU a NATU uz pred prijatim Slovenska do EU a NATO, ale im tato korupcia vyhovovala. Ved zarabal taliansky ENEL, nemecka RWE, rakuska Meinl bank, … . A samozrejme dalsie stovky milionov korun sli pre kadejakych poradcov napriklad za predaj SPP. Co privatizacia, to podvod. A pritom zarabala aj miestna mafia z Penty, J&T, … . Ludia ako Siroky, Poor, Brhel, … boli len vtedajsie verzie sucasneho Kocnera alebo Basternaka. Krajiny EU a NATO maju tiez svoje verzie Gorily, napriklad Luxleaks alebo Panama papers. Vzdy su okradani bezni ludia liberalnymi demokratmi.“

 

„Súhlasím, že diskusia je zbytočná. Objem sprivatizovaného majetku Mečiarom je násobne menší, ako Dzurindom. Ešte nepriaznivejšie pre Dzurindu vychádza fakt, že kým Mečiar rozdával trafiky svojim, Dzurinda strategické podniky cudzincom. Kto nevidí rozdiel, škoda slov. Stali sme sa podnájomníkmi vo vlastnej zemi, bez zdrojov. Prečo to robil ukazuje spis „Gorila“ (za úplatky). Tandem Mečiar-Fico-Slota už neprivatizoval…(tým nevravím, že sa nedá zarobiť na niečom inom). Ani Radičovej vláda už moc nemala čo (rozpredali už všetko jej predchodcovia) a hlavne nebola schopná plniť záväzky našim pánom (Euroval), preto krachla. Verejný sektor sa hýbe lepšie za Fica – to ste sa chytili do vlastnej pasce. (národ nikdy nemal vyššiu životnú úroveň, ako teraz) Nemožno porovnávať s Mečiarom, keď Slovensko bolo odstrihnuté od medzinárodného finančného systému (preto musel odí sť, lebo nechcel dať cudzincom, čo im podľa nich malo patriť, preto ten tlak). „Reformy“ – ďakujem neprosím také ako za Dzurindu: nemáme na to, zaplaťte si to sami. To dokáže každý. Jasná čiara medzi zločineckými a mafiánskymi stranami je mediálny blud, s ktorým nemôžem súhlasiť. Drísty o „slušných ľuďoch“ sú už obohratá platňa. Slušní ľudia sa nepridávajú do vojen bez mandátu OSN. Toľko k „čiare“…“

 

„Stefunko ma toho na svedomi daleko viac ako len nejake tendre Monogramu. Napriklad 23 milionov eur z eurofondov. Z nich dostala firma EEI 2.7 miliona eur. To je firma, ktora prevadzkovala platene parkoviska v Kosiciach. Protizakonne, ako pred par dnami rozhodol okresny sud v Kosicicach. Dalsich 1.1 miliona eur dostala firma EEI na „vedu“ za ministra skolstva Draxlera.“

 

Chmelár:

 

„Skôr ma prekvapuje tá urputná až fanatická snaha pravicovej opozície a médií odviesť pozornosť verejnosti od podstaty veci. To množstvo energie vložené do úsilia, aby si ľudia pamätali z tejto kauzy iba Ficovo pitie coca coly.

 

Zaráža ma však snaha opozície neriešiť problém, ale zužovať ho na kriminalizovanie jednej strany. Opäť raz som nepochopil, prečo iniciatíva Za slušné Slovensko zvoláva v súvislosti so zverejnením nahrávok Gorily protesty s cieľom donútiť Roberta Fica odísť z politiky. Ja si síce myslím, že tento pán v nej už dávno nemal byť, ale ak jediné, čo si z tejto kauzy mladí zapamätali, je Fico, no tak potom buď nevedia vyhodnocovať informácie, o čom sme sa už v minulosti viackrát presvedčili, alebo slúžia len ako užitoční idioti mocenských zámerov digitálnej oligarchie, ktorá stojí za trojicou Kiska, Truban, Beblavý.

 

Pravicová opozícia sa strašne mýli, ak si myslí, že zo súčasného ohadzovania bahnom najviac vyťaží ona. To, čo navrhuje, nerieši podstatu problému.

 

Legislatíva, ktorá im trošku skomplikuje aktivity, jej nemôže ublížiť. Proste sa to naučia robiť inak. Znova si kúpia nejakých ľudí bez morálneho kompasu, znova si prerozdelia sféry vplyvu, znova začnú diktovať podmienky voleným orgánom. Prídu nové kauzy, nové škandály, noví gauneri. Takto to nezastavíme. A nie som si istý, či to ľudia ako pán Beblavý, Kiska či Truban vôbec chcú úprimne zastaviť.

 

My sme totiž nenarazili na nový problém. Pred ôsmimi rokmi som na pochode k sídlu Penty povedal, čo treba robiť. Predostrel som celý rad nevyhnutných krokov, ako tú chobotnicu vyhladovať, od zmeny financovania politických strán až po komplexnú volebnú reformu. A kričal som do megafónu spolu so stovkami mladých ľudí, že chceme späť svoju krajinu. Miroslav Beblavý bol vtedy v pravicovej vláde štátnym tajomníkom ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny. Neurobil v tomto smere nič. A dnes ho počujem na tlačovej konferencii kričať, že berieme si svoju krajinu späť. Nuž nečudujte sa, že mám zmiešané pocity.

 

Znamená to, že koreňom našich problémov nie je Haščák, Fico alebo Kočner, ale kapitalizmus. V roku 1989 ho chceli len tri percentá ľudí. Dnes tie tri percentá držia túto spoločnosť v hrsti, ovládajú ju politicky, hospodársky, sociálne, environmentálne i mravne devastujúcim spôsobom. Ak nezmeníme logiku ekonomických vzťahov, nepohneme s a z miesta. Korupcia, rozkrádanie a drancovanie zdrojov bude pokračovať. Obávam sa však, že inak ako revolúciou to nepôjde. Ak teda chceme obnoviť a sfunkčniť demokraciu.

Oligarchia sa nedá poraziť voľbami.“

 

 

Výzva na bojkot produktů a služeb Penty!

https://dennikn.sk/blog/1621184/vyzva-na-bojkot-produktu-a-sluzeb-penty/?ref=list

 

 

 

Gorila vyzliekla donaha slovenské médiá. Ukázala ich zlyhanie

 

„Viacerí komentátori sa zhodujú na tom, že slovenský mediálny mainstream neinformuje o kauze Gorila objektívne

 

Podľa publicistu Artura Bekmatova pri zverejnení nahrávky mainstream zlyhal. “Fatálne. Miesto toho, aby sa napríklad prvovoličom snažili jasne a zrozumiteľne vysvetliť, o čo v tejto kauze išlo, zmohol sa len na primitívnu dezinterpretáciu 39 hodín do jednej mantry: “Fico pil u Haščáka kolu”. Ničomu inému sa mainstream nevenoval.”

“Na druhej strane, na tlačovke Trubana, Beblavého a Hlinu sa neozval ani jediný novinár, kto by sa voči týmto trom nejako kritickejšie vyhranil – aby sa napríklad spýtal Hlinu, ako je KDH vysporiadané so svojou účasťou v druhej Dzurindovej vláde, alebo aby sa Beblavého spýtali  či nie je predsa len trošku od veci veľkohubo o sebe vyhlásiť, že je nový politik, aj keď bol neoddeliteľnou súčasťou vládnej garnitúry, ktorej zločiny Gorila popisuje. A že po prevalení tejto kauzy ďalej bez problémov zotrvával na kandidátke SDKÚ vo voľbách v roku 2012.”

 

Dodal, že médiá si akosi pozabudli položiť dôležité otázky ako trebárs: “Kde je dnes Malchárek, kde je dnes Bubeníková? Čo robia? Sú stále títo gauneri na Slovensku? A čo ich majetok? Potom sa logicky natíska otázka, čo je pre mainstream v súčasnosti dôležitejšie – spravodlivé potrestanie vinníkov rozkrádania štátneho majetku, alebo masívne ovplyvňovanie politického boja pred voľbami? Ja osobne sa prikláňam k druhej možnosti a mám obavu, že sa to mainstreamu aj podarí.”

Bekmatov vysvetľuje, že v čase, keď sa Gorila nahrávala, boli dnešní prvovoliči škôlkari, keď sa kauza zverejnila mali 12 rokov. “Táto generácia ledva zvládne dešifrovať dvojvetné memečká na facebooku a nebude čítať niekoľko sto stranový prepis Gorily, či dokonca počúvať jej 39-hodinovú audioverziu. To, čo sa jej však dostane z médií, bude mať len jediné posolstvo: Fico pil kolu s Haščákom.”

Igor Melicher z organizácie Mladí Sociálni Demokrati sa pripája a dodáva, že hysterické šialenstvo, ktoré postihlo liberálno-bulvárne denníky SME a N, vlastnené oligarchickými skupinami, z ktorých jedna je Penta, nemá oporu v zdravom rozume.

Odmieta neustále ataky na Roberta Fica, keď v čase, kedy sa Gorila odohrávala, bol Fico opozičný poslanec, ktorému patrí v údajnom zvukovom zázname necelá jedna hodina z 39 hodín. Navyše, v tejto hodine rozhovor nepočujeme okrem požiadania o kolu na pitie nič, čo by mohlo Fica poškodiť. “Za to tam však počujeme vlastníka Penty, ako hovorí o tom, že treba zničiť Smer.”

“Liberálno-bulvárne denníky vlastnené finančnými skupinami horlivo odvracajú pozornosť od svojich chlebodarcov a útočia na Smer hlava-nehlava. Pri tom však klamú verejnosť tým, že jej zamlčiavajú pravú pointu kauzy. A to je odpredaj nášho národného majetku do rúk oligarchom stranami KDH a SDKÚ za netrhové ceny a provízie v stámiliónoch korún, z ktorých sa bežným ľuďom zatočí hlava. Na tieto najdôležitejšie veci sa však médiá nepýtajú. Ich zaujíma kola a prázdne reči.”

Podobne vidí situáciu niekdajší minister školstva nominovaný Juraj Draxler. Na sociálnej sieti v stredu uviedol, že celé je to o tom, ako v období, keď tu vládli Dzurinda s Miklošom, sa bohapusto rozpredávali tie najcennejšie majetky v tomto štáte (energetika), a pod cenu, a nastavovalo lukratívne podnikanie v strategickom sektore (zdravotníctvo), za pomoci nakupovania poslancov.

“Ale bratislavská kaviareň od rána kričí “Fico!”. Prepadli sme sa do románu od Orwella? A nie, naozaj to nie je o tom, kto má alebo nemá Fica rád, ide o fakty.”“

Jaroslav Zajac

 

 

Za slušné Slovensko organizuje v piatok ďalšie protesty, nie však proti aktérom Gorily

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540392x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie