Založ si blog

Ako SaS pracuje pre mafiu!

V posledných dvoch článkoch som písala, že stranu SaS musia zlikvidovať kvôli Sulíkovi a kvôli zmluve o vojenských základniach!

Tu nejde o boj so Smerom, ale o plnenie politických požiadaviek, kde aj boj so Smerom ide nabok!

Takže nám už prestaňte klamať, že tu bojujete proti nejakej mafii. Vy bojujete za politické požiadavky USA a robíte to ochotne a servilne preto, aby ste sa udržali v politike a svojich korýtkach za to!

To presne majú vaši poslanci, pán Sulík, za to!

Na váš pravicový program sa môžu vykašlať ako „demokratické“ jadro a budú kedykoľvek podľa potreby aj ľavičiari a čímkoľvek, keď za to zostanú v parlamente a pri moci!

Takže ten Blaha, ktorého kritizujete, je v kľúčovejších otázkach charakternejší, než vaši poslanci, ktorí pracujú v službách väčšej mafie!

 

 

 

Je predseda SaS Richard Sulík podľa spolustranníkov „ruským agentom“? – Proamerickí pudlíci v SaS v akcii!

 

 

„Pozrieme sa, aký majú názor na Richarda Sulíka jeho spolustranníci, čo sa týka jeho názorov na zahraničnú politiku, zistíme aký názor panuje v strane na amerického prezidenta alebo prečo má Sulík „latentnú protiamerickú orientáciu“.

 

 

Dňa 13.03.2019 bol z emailovej adresy tambolo.consulting@gmail.com rozposlaný členom vedenia strany email s námetmi na diskusiu, ako aj návrhmi na oficiálne stanoviská strany. Nás zaujala téma číslo 2 a nasledujúca diskusia. Ak vás zaujímajú aj ostatné témy, môžete si ich prečítať priamo v emailovej správe.

Téma číslo 2 sa týka americkej vojenskej pomoci. Konštatuje sa, že na tejto „kauze“ môže padnúť vláda. Zdôrazňuje sa, že pokiaľ strany SMER – SD a Most – Híd ustúpia SNS, „je to na vyslovenie nedôvery vláde“. Konštatuje sa aktívna pozícia podpredsedu SaS v tejto veci Ľubomíra Galka a preto by mala strana SaS v tejto téme hrať „vedúce husle“.

 

Reakcie členov vedenia SaS

 

Ako prvý reagoval na predmetný email predseda strany Richard Sulík.

Sulík vyjadril presvedčenie o svojej prozápadnej orientácii, avšak vymedzuje si právo pýtať čo za svoju „pomoc“ dostanú Američania? Pritom predseda strany konštatuje, že tak jednoduché s americkou pomocou to asi nie je a dáva do pozornosti komentár novinára Daga Daniša (https://www.aktuality.sk/clanok/674895/komentar-daga-danisa-ako-je-to-s-americkou-zakladnou-na-slovensku/). Súhlasí s tvrdením, že je to na vážnu roztržku v koalícii, ale zvýrazňuje, že je potrebné povedať, čo presne majú Američania za to dostať.

 

Je predseda SaS Richard Sulík podľa spolustranníkov „ruským agentom“?

 

V debate pokračuje Ľubomír Galko (poslanec NR SR, podpredseda SaS). 13.3.

„Zmluva musí byť aj tak prezidentská – musí ju schváliť NRSR (aj výbormi by musela prejsť), podpísať ju musí ešte potom prezident.

Takže SNS ju mala pekne dorokovať, a nie jej prvý nástrel zmiesť zo stola a ukončiť rokovania. Mala rokovať ďalej a vyrokovať niečo lepšie , mohli kľudne prísť so svojimi kontranavrhmi. Navyše NRSR by určite neschválila niečo v rozpore s bezpečnostnými záujmami Slovenska (plus ešte prezidentov podpis tam treba).

 

Pellegrini bol síce diplomatický…

 

Lajčák na SNS nadáva už otvorene… Budúci týždeň majú koaličnú radu, ešte bude možno kuca -paca. My sem tam podkurujme, tak ako doteraz a ja tú tému už nepustím. Ale nešiel by som proaktívne dnes alebo zajtra do tlačovej besedy. Oveľa viac sa mi páči…

 

 

Na poznámky Galka zareagoval Richard Sulík. Odporúčame si prečítať zverejnený email, v tomto odseku to len zhrnieme. Na margo zmluvy so Spojenými štátmi uvádza, že ideálny je stav, keď sú „záväzky vyvážené pre obe zmluvné strany“, čo ale nebude tento prípad. Upozorňuje na fakt, že zmluva medzi USA a Slovenskom predpokladá, že rozhodovanie o amerických vojakoch, amerických zbraniach a americkej munícii na Slovensku bude vykonávať americká strana. Ako problém vidí, že nie je známe, do akej miery to bude môcť slovenská strana vetovať, hlavne keď pôjde o ohrozenie slovenský ch záujmov. Sulík predpokladá, že Lajčák toho veľa pri vyjednávaní „nevyboxoval“. Súhlasí s Galkom, že treba „podkurovať“, ako sa treba i postaviť na stranu Američanov. Ale zdôrazňuje, že je nevyhnutné sa pýtať, čo za to, čo chcú, aké majú byť podmienky, aké sú možnosti od zmluvy odstúpiť, … .

 

„Áno, podkurujme, aj sa postavme na stranu Amíkov. Ale zároveň sa pýtajme, čo za to. Čo chcú, aké majú byť podmienky, aké sú možnosti od zmluvy odstúpiť.“

 

 

Opäť sa ozýva „expert“ SaS na bezpečnosť a obranu Ľubomír Galko. Súhlasí so Sulíkom, že debatu o jurisdikcii v prípade niektorých incidentov netreba podceňovať. Opäť prejavuje súhlas s „podkurovaním“, tvrdí, že koalícia je z toho vystresovaná. Spomína aj telefonát s podpredsedom parlamentu Hrnčiarom (Most – Híd), z ktorého vyplynulo, že by počas rokovania branno-bezpečnostného výboru NR SR mohol zahlasovať za uznesenie navrhnuté Galkom.

 

Z emailovej adresy tambolo.consulting@gmail.com prichádza email, ktorý tvrdí, že daná debata sa má odvíjať od záujmov Slovenska, ako aj to, že „najefektívnejšie zabezpečenie obranyschopnosti Slovenska je NATO“. A až keď toto sa pochopí do dôsledku, pochopí sa aj to, že je nezmyselné stavať múry pred prítomnosťou vojakov NATO (USA), čo nie všetci chápu.

 

 

Na to reaguje opäť predseda SaS Richard Sulík. Tvrdí, že napriek tomu je nevyhnutné vedieť zmysluplne odpovedať na otázku „čo za to“.

 

Následne sa ozýva Pavol Kubiš (člen Republikovej rady a krajský predseda strany pre BSK), ktorý navrhuje „naliať si čistého vína“.

 

Pri „nalievaní“ vychádza z toho, že Slovensko si objednalo lietadlá F-16 block70, najmodernejšie a najvýkonnejšie bojové stroje, čo sa dajú zohnať. Z toho podľa Kubiša logicky pramení, že nebudú plniť len funkciu air-policing, ale budú na čele úderných síl NATO. Preto je očividné, že slovenské letiská budú musieť byť pripravené aj na bojové akcie. Toto má byť odpoveď na Sulíkovú otázku – „čo za to?“.

 

 

Opäť reaguje Richard Sulík, vyjadruje pochopenie, ale zároveň sa dotazuje, že „prečo to nerieši NATO, ale USA“?

 

Kubiš na to odpovedá, že NATO (s výnimkou USA, Kanady a Turecka) nerozmýšľalo strategicky a až udalosti na Ukrajine otvorili mnohým oči, že Rusi sú reálna hrozba. Následne priamo viní Sulíka z toho, že vzhľadom na to, že nevníma Rusko ako reálnu hrozbu, živí v sebe nereálnu „amerikafóbiu“ a že si našiel spojenca v novinárovi Danišovi.

 

Sulíkovi nakladá aj Michal Bróska (člen Rozhodcovskej komisie SaS a okresný predseda strany pre Pezinok).

 

Nazýva Sulíka „latentne antiamerickým precedom a posiela mu slová klasika: „Účastníci kolektívnej bezpečnosti sa skôr dohodnú na ničrobení, ako na konkrétnej akcii“. Bróska nazýva amerického prezidenta Trumpa primitívom a vyjadruje nádej v to, že USA ešte majú zvyšky strategického rozmýšľania.

 

Reakcia Sulíka na seba nenechala dlho čakať. Kladie Kubišovi otázku, že ako ho môže viniť z „amerikafóbie“ len na základe toho, že si dovolil sa spýtať, prečo rekonštrukciu letiska v Malackách nerieši NATO, ale USA. A zároveň posiela ironickú poznámku, že toto mu pripomína časy pred rokom 1989, keď každý kto slepo nevelebil ZSSR, bol imperialistickým živlom. A ešte raz sa pýta aký existuje rozumný dôvod, že rekonštrukciu letiska nerieši NATO, ale USA.

 

Predseda strany reaguje aj na email Brósku. Opäť vyjadruje počudovanie nad tým, že z pohľadu Kubiša „živí v sebe amerikafóbiu“, z pohľadu Brósku je zas „latentne antiamerický“, len preto lebo sa spýtal „prečo to nerieši NATO, ale USA“. Ironicky nazýva Brósku a Kubiša „skvelými politrukmi“.

 
A ako posledný to „zaklincoval“ Peter Osuský (poslanec Národnej rady za SaS).
Tu stojí za zmienku hlavne slogan, ktorý pán poslanec použil: „Trump DO ČASU, Amerika NA VEKY“. Aj vám druhá časť sloganu niečo pripomína? Niečo ako „so Sovietskym zväzom na večné časy“?
https://www.faktyadokazy.cc/2019/07/03/je-predseda-sas-richard-sulik-podla-spolustrannikov-ruskym-agentom/

Závery:

1.) V rámci SaS sú osoby, ktoré racionálne otázky vnímajú pomaly ako útok na Spojené štáty americké. Podľa nich, všetko, čo prichádza z Ameriky je fajn a netreba sa na nič pýtať.


2.) Tieto osoby vinia svojho predsedu z protiamerickej orientácie. Len kvôli tomu, že si dovolil sa spýtať, „čo za to“.

3.) SaS (minimálne väčšina vedenia) oficiálne deklaruje orientáciu na západné hodnoty, euroatlantické spojenectvo a podobne. Vystupuje za prijatie americkej finančnej vojenskej pomoci, ale pritom v rámci SaS si dovoľujú nazývať prezidenta tejto krajiny „primitívom“. Trošku vychcané nie?

5.) SaS je ešte v hlbšej kríze než by sa zdalo.“

 

 

Ja dodávam, že spolu s takouto vládou aj celé Slovensko!!!

Plus si všimnite, že to podpisuje prezident! A mne tu celé mesiace ľudia (progresívni) nadávajú, že nie, že prezidentka s tým nič nebude mať!

 

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518290x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie