Založ si blog

Keby vám šlo o porážku Smeru, tak to by ste nerozbíjali strany kvôli Rusku!

Aj keď kritizujem SaS, ešte viac mi vadí „Demokratické jadro“, lebo to nie je demokratické jadro, ale jedno zákerné jadro.

Malo by mi to byť jedno, však je zákerné voči strane, ktorú kritizujem, ale to nič nemení na tom, že ich spôsob boja je mimoriadne zákerný.

 

Hej, dalo by sa povedať, že zákerné je to aj v preživšej strane SaS, kde umlčia Sulíka (ak to teda nehral, čo ľudia tvrdia, že len hral svoje názory), ale to ma až tak neprekvapuje, keď na jeho umlčaní sa pracuje už tri roky.

Omnoho viac ma prekvapuje zákernosť „demokratického“ jadra, čo vlastne Sulíkovi vyčítajú:

 

„Prvou príčinou rozpadu strany majú byť klesajúce preferencie, ktoré začali klesať kvôli novej konkurencii. “Voliči SaS odchádzali k iným stranám. Významný podiel na ich oslabenej väzbe k SaS mali excesy predsedu Sulíka a tiež jeho ignorovanie slovenskej politickej scény,” uviedli členovia platformy Demokratické jadro.

“Po týždňoch, kedy sme boli terčom ohovárania, intrigovania a osobných útokov z jeho strany, pociťujeme už len úľavu.“

 

Už z tých slabomyseľných príčin musí byť zjavné, akú inteligenčnú úroveň musia mať čitatelia, ktorým je to určené a ktorí tomu uveria. 

Veď klesajúce preferencie mali už pred voľbami v 2016, keď im rovnako zmanipulované predvolebné prieskumy prisudzovali, že neprelezú do parlamentu a Denník N to ochotne šíril. Vtedy to prečo nebolo príčinou rozpadu? Aj odpoviem, lebo už nevedeli, aké iné zástupné kraviny vymenovať, aby nemuseli spomínať, že tými „excesmi“ Sulíka bola neochota vyhlásiť Rusko za hrozbu a ich vlastný volebný program o riešení migračnej krízy!

Kritizovali za tieto názory Sulíka, ale dali si to do volebného programu!

Už ste videli poslancov, čo by za excesy považovali svoj vlastný volebný program? Ale stal sa politicky nepohodlný, lebo po novom už všetci migranti budú legálni! Tak už to teraz bude len exces, ich vlastný volebný program v migračnej kríze!

 

A ako ďalšie uvádzajú „ignorovanie slovenskej politickej scény“, čim myslia to, že Sulík sa nechcel pred voľbami spájať s PS/SPOLU!

To je podľa nich ignorovanie slovenskej politickej scény!

 

Pýtam sa, akí sú to, prepytujem, pravičiari, keď si považujú za politickú povinnosť spájať sa s progresívnymi ľavičiarmi? 

Tu priamo vidíte, že celkom nič nemali s pravičiarmi a rozhodujúce pre nich ani v minulosti nebolo to, či sú pravičiari alebo ľavičiari, ale asi s čím by sa bolo lepšie presadiť! 

Keď sa zdá, že lepšie s progresívnou ľavicou, tak budú ľavičiari z večera do rána! Hlavne, že nás teda klamali, že na nejakom pravičiarskom volebnom programe im záleží a že ho môžu SaS aj zobrať, keďže na ňom pracovali! A bude on v progresívnej ľavici chýbať?

Všetky tie odvodové kolečká mali teda len na parádu, čo úžasné vymysleli? Či teraz už môžeme rovno povedať, že to bol len jasný oblb pre nich?

 

O čo vlastne bojovali doteraz, keď to teraz kľudne aj celkom otočia? Ide ešte vôbec o nejaký volebný program? A niekedy aj šlo?

Či naozaj len čisto o moc a s čímkoľvek, čo sa práve hodí a čo je teraz pre Európsku úniu módne?

 

Čo znamená proeurópsky politik? Že flexibilne bude pravičiar alebo ľavičiar podľa potreby a vhodnejšej a účinnejšej reklamy?

 

Nie sú potom kľúčovejšie otázky, než či bude pravičiar alebo ľavičiar skôr to, či bude alebo nebude vyhlasovať Rusko za hrozbu?

Lebo ako vidíte, toto je kľúčové, čo dnes „proeurópskeho“ politika charakterizuje! Správny „proeurópsky“ musí povinne, teda dobrovoľne považovať Rusko za hrozbu a keď tak dobrovoľne nerobí, už je „proaustrálsky“!

 

Toto vznešené „demokratické“ jadro je vznešene politicky uvedomelé! Hlboko sa ho dotýka taký „exces“, že by niekto nepovažoval Rusko za hrozbu!

Kvôli tomu musí rozbiť všetko, vzdať boj proti smerákom, lebo idú za politickým volaním, že Rusko musí byť hrozbou!

Tak ja som hovorila, že Smer?! Však to vy ste hovorili, že Smer! A ono je rozhodujúce Rusko! Lebo potom ako by sme stavali vojenské základne, keby hrozbou nebolo?!

 

Tu je rozhovor Vagoviča s Galkom, kde jasne pomenoval, že tými nezhodami v SaS bolo, že Sulík sa nevyjadroval k Rusku negatívne, lebo to je odklon od programových hodnôt strany!

Takže toto bola najdôležitejšia programová hodnota SaS, že Rusko je hrozbou! Máte to tam od 6 min:

 

 

A druhá programová hodnota bola ohrozená tým, že Sulík povedal niečo v tom zmysle, že Merkelová skončí v base. To by mohlo vážne ohroziť nehroziace prijímanie migrantov, ktorí by aj tak ušli! Kto by povedal, že SaS má takéto kľúčové programové hodnoty? Veď doteraz si voliči mysleli, že je to akási pravica a akýsi boj proti mafii a ono je to politická ideológia za vojenské základne, za hladké kvóty, kde excesom bol volebný program SaS k migračnej kríze!

 

Ale veď KSČ sme tu už mali! To ste mali rovno povedať, že my sme nová ideologická strana a Sulíka sme chceli mať len na to, akože ide o nejaký ekonomický program!

To ste potom fakt zbytoční, lebo Truban s jednou červenou ponožkou ideologicky viac osloví davy puberťákov! Tí, keď pôjdu zachraňovať planétu, tak presadia akúkoľvek ideológiu! Hlavne, že nebudú v piatok v škole!

 

 

A všetci sú teraz prekvapení, hoci Vagovič celkom jasne v tom rozhovore povedal už dopredu, čo presne sa stane a čo presne sa dá čakať!

Či ako len Vagovič to mohol vedieť, lebo len on rozmýšľa?

 

 

Takže si to zhrňme. Demokratické jadro muselo rozbiť SaS, aby bola programovo naplnená požiadavka na hrozbu Ruska a urazilo ich, že by Merkelová mohla skončiť v base. Presne tak, to ideológov naštve! Musia si zachrániť politické proeurópske svedomie a násť si preň stranu, ktorá je teraz IN!

 

Viete, ja som nielenže viac mohla veriť konšpiráciám, ale aj tým vetám o tom, že týmto ľuďom ide len o korytá a o moc!

No neverila som! Fakt som neverila, že tak zjavne! A fakt som neverila, že takáto primitívna pravda až tak na vás sedí! 

 

Je tam ešte niekto v parlamente, kto je tam aj kvôli niečomu inému ako kvôli tomu, že Rusko musí byť hrozbou? 

A máte ešte nejaké iné poslanie okrem sprevádzkovania vojenských základní?

Teda, okrem platu!

 

Keby vám šlo o porážku Smeru, tak to by ste nerozbíjali strany kvôli Rusku!

Vôbec vám nejde o porážku Smeru, len o plnenie politických požiadaviek väčšej mafie!

Len za to sa tu dáva odmena, len za to sa tu dáva politická podpora, len za to sa tu manipulujú predvolebné prieskumy na také strany!

 

 

súvisiace veci:

 

Chmelár 10.9.

Opäť môžeme očakávať nárast počtu utečencov. A Európska únia opäť nerobí nič na ukončenie vojny v tejto oblasti, čo je jediný spôsob, ako zastaviť migračný tlak, a namiesto toho obnovuje choré nápady s prerozdeľovaním utečencov. Je v našom záujme, aby sme spoločne kričali: Ruky preč od Rojavy! Chceme mier. Nemáme spojencov na to, aby sme im kryli chrbát pri vraždení nevinného obyvateľstva. Z týchto dôvodov žiadam ministra zahraničných vecí i predsedu vlády, aby tureckú inváziu jasne odsúdili a aby na zasadnutí Rady ministrov i Európskej rady navrhli okamžité zastavenie dodávok zbraní do oblasti a zavedenie sankcií voči Turecku. Všetky reči o ľudských právach sú prázdnym tliachaním, ak sa nepostavíme na obranu tých, na ktorých svet zabudol. My však mlčíme, pretože utrpenie bezbranných Kurdov je v záujme mocných. Tak ako minulý týždeň, keď sa zúfalí Iračania v uliciach Bagdadu búrili proti tomu, že nemajú žiadnu budúcnosť, proti tomu, že ich krajinu rozožiera korupcia a bieda – a hoci odpoveď vládny ch bezpečnostných síl bola nezmyselne krutá (zastrelili viac ako sto ľudí a tisíce ich zranili), Západ tentoraz mlčí, tentoraz ho nezaujímajú ľudské práva v Iraku, tentoraz sa správa, akoby sa ho to netýkalo. Táto dvojtvárna pokrytecká politika nás vedie do pekla. A Severoatlantická aliancia, ktorá sa tvári, že vraždenie najefektívnejších bojovníkov proti Islamskému štátu zo strany nášho spojenca sa jej netýka, neslúži na našu bezpečnosť.

https://www.hlavnydennik.sk/2019/10/09/utok-na-rojavu-je-utokom-na-nas-vsetkych-eduard-chmelar/?fbclid=IwAR2iX1yRpsW9Tvb4x-1bW2pQN9VqHH9qW29980oIJ6ZXzHOvnw8efngyP_Y

 

11.9.

Lajčák nevysvetlil bližšie, čo má bilaterálna zmluva spoločné s kolektívnou obranou Európy, ani to, prečo musia USA, ktoré majú dvakrát menej obyvateľov ako EÚ chrániť Európu nielen v rámci NATO, ale dokonca ešte naviac uzatvárať aj bilaterálne zmluvy, aby sem mohli dostať ešte viac svojich vojakov a vojenskej techniky. Ale ak tomu niekto nerozumie, tak to je zrejme tým, že ako hovorí Lajčák, táto vec „je na expertnej úrovni.“

„S americkou stranou sme sa zhodli na tom, že nejde o čas, ale ide o to, aby sa dohodol nejaký text, s ktorým sa vedia stotožniť obidve strany,“ dodal Lajčák. Teda ak by to nešlo hneď, tak USA prinajhoršom počkajú na vhodnejšiu situáciu a nové povolebné tváre – skôr alebo neskôr, skrátka budú skúšať ako to len pôjde, aby pre začiatok aspoň strčili nohu do dverí. A neskôr sa uvidí: ľudia prichádzajú a odchádzajú, neúplatní aj menej neúplatní, ponuky sa dávajú, odmietajú i prijímajú, času je dosť…

Proamerické živly v slovenskej vláde si na aprílovej Koaličnej rade presadili aj to, že sa na rokovaniach nebude zúčastňovať minister obrany Peter Gajdoš (SNS), akiste preto, lebo mal nemiestne obavy, že prijatie dohody by mohlo ohroziť suverenitu Slovenska. A tak tam Gajdoš skrátka nebude a basta. Koniec-koncov. Prečo by tam mal byť, veď čo už môže mať zmluva o obrannej spolupráci spoločné s rezortom obrany, všakáno. A napokon, stále treba mať na pamäti, že „je to na expertnej úrovni,“ ako povedal minister Lajčák, takže čo by tam asi tak hľadal amatér ako minister obrany, no nie?

A navyše, minister Gajdoš mal tú drzosť, že sa pokúsil americkú inváziu sabotovať tým, že mal vydať príkaz na rekonštrukciu letiska Sliač z vlastných prostriedkov rozpočtu ministerstva – zjavne preto, aby Američania prišli o možnosť použiť pre inváziu zámienku rekonštrukcie. Veď to je takmer sabotáž ideálov euroatlantizmu a vedeckého liberalizmu-demokratizmu!

„Je to na expertnej úrovni“. Túto vetu by bolo treba vytesať do múrov ministerstva Lajčákových vecí na Hlbokej ulici. Naozaj, celá vec je na ešte oveľa expertnejšej úrovni, než si vôbec dokáže bežný občan predstaviť. Málokomu stačí fantázia na to, aby si predstavil tú hlbokú dávku expertnosti a nesmierneho prínosu pre Slovensko a pre nás, ktorí tu žijeme, ktorú nám prinesú burácajúce americké stíhačky nad našimi hlavami a muničné sklady plné zábavnej pyrotechniky. A najmä tú super záruku bezpečnosti našej krajiny po realizácii ešte zábavnejších amerických plánov na útočnú vojnu smerom na východ, podniknutú z nášho územia. Zjavne nedostatočnú fantáziu majú aj nemeckí či japonskí protestujúci v Rammsteine či Okinawe, ktorí evidentne tiež dlhodobo nechápu, o koľkú expertnosť sa v prípade americkej vojenskej okupácie jedná.

Priestor na schválenie obrannej spolupráce s USA sa s blížiacimi parlamentnými voľbami skôr zužuje ako rozširuje, konštatoval minister Lajčák. Vraj nevedia nájsť taký text, ktorý by bol vyhovujúci. My v Hlavných správach však pre pána Lajčáka a jeho amerických pussypajtášov máme jeden návrh takéhoto textu, ktorý by podľa nás vyhovoval veľkej väčšine občanov USA aj SR, a radi ho poskytneme. Je veľmi stručný, lebo na naozaj férové dohody netreba veľa slov. Dokonca by sa dalo povedať, čím je dohoda stručnejšia, tým býva férovejšia .

 

Zmluva o vzájomnej obrannej spolupráci medzi Spojenými štátmi americkými a Slovenskou republikou

My, zástupcovia Spojených štátov severoamerických (ďalej USA) a Slovenskej republiky (ďalej SR), sme sa zhodli na tejto dohode o spolupráci v oblasti obrany.

USA a SR budú rozvíjať priateľstvo a mierové partnerstvo v oblasti obrany založené na vzájomnej úcte a rešpekte. Pre dosiahnutie tohto cieľa a rovnocenného postavenia sa dohodli na nasledovnom:

1) Všetky slovenské vojská opustia severoamerický kontinent v najkratšom možnom termíne. Súčasne aj všetky vojská USA opustia európsky subkontinent v najkratšom možnom termíne.

 2) SR sa zaväzuje, že sa nebude pokúšať rozširovať svoj politický, vojenský či iný vplyv na územie USA a zdrží sa akýchkoľvek pokusov budovať na území USA svoje základne či akékoľvek iné vojenské objekty. Súčasne sa aj USA zaväzuje, že sa nebude pokúšať rozširovať svoj politický, vojenský či iný vplyv na územie SR a zdrží sa akýchkoľvek pokusov budovať na území SR svoje základne či akékoľvek iné vojenské objekty.

3) SR sa zaväzuje, že nebude vyvíjať žiadne geopolitické aktivity, ktoré by mohli vyústiť do vojny, ktorá by mohla nejakým spôsobom zasiahnuť a ohroziť územie a občanov USA. Súčasne sa aj USA zaväzuje, že nebude vyvíjať žiadne geopolitické aktivity, ktoré by mohli vyústiť do vojny, ktorá by mohla nejakým spôsobom zasiahnuť a ohroziť územie a občanov SR.

Po dosiahnutí tohto rovnoprávneho stavu vznikne priestor pre naozaj rovný, férový a bratský vzťah amerického a slovenského národa, ktoré budú mať od tohto momentu voľné ruky a čistý stôl pre to, aby si mohli začať naozaj nezištne a priateľsky pomáhať v prípade akéhokoľvek ohrozenia nejakou prípadnou treťou stranou.

V Bratislave dňa …

Vo Washingtone dňa …

 

Tento text venujeme pánovi ministrovi Lajčákovi a jeho americkým partnerom, ktorí pripravujú dohodu. Veríme, že sa im bude páčiť, a že ho použijú. Je totiž férový a založený na rovnoprávnom vzťahu dvoch rovnocenných partnerov – hoci takáto elementárna požiadavka na rovnoprávnu pozíciu oboch účastníkov zmluvy je pri vysokej „expertnej úrovni“ oboch rokujúcich strán asi samozrejmosťou. Vy si čo myslíte, je?

Ivan Lehotský

 

9.9.

Lajčák: Je našou povinnosťou pokračovať v rokovaní o zmluve s USA

 

“Ale myslím si, že ako zodpovedný štát a členská krajina Severoatlantickej aliancie máme povinnosť pokračovať v týchto rokovaniach. Je to na expertnej úrovni. Vo viacerých otázkach sú tie pozície ešte naozaj vzdialené, čiže hľadáme nejaké možné prieniky a aj s americkou stranou sme sa zhodli na tom, že nejde o čas. Ide o to, aby sa dohodol nejaký text, s ktorým sa vedie stotožniť obidve strany.

“To, čo treba robiť v záujme Slovenskej republiky, to robíme.” Uviedol minister Lajčák na otázku, či sa táto zmluva pripravuje na posúdenie NÁSLEDUJÚCEJ vláde !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Paška: Lajčák to podcenil

Ku hlavným kritikom tejto zmluvy patria politici zo SNS, ĽSNS či analytik Eduard Chmelár.

Podľa podpredsedu SNS Jaroslava Pašku minister zahraničných vecí Lajčák podcenil rokovania jeho rezortu s USA o osobitej obrannej zmluve, ktorej súčasťou sú podľa SNS aj americké muničné sklady na Záhorí. Paška tvrdí, že Lajčák podcenil najmä ohrozenie suverenity územia SR. Uviedol to v apríli v rozhovore pre TA3.

Americký návrh na uzavretie zmluvy „Defense Cooperation Agreement“ (DCA) bol podľa Pašku nesporne „materiálom koncepčného a strategického charakteru“, ktorý navyše zasahuje do ústavných pomerov na Slovensku. “Preto bolo a je MZVaEZ povinné na požiadanie sprístupniť tento pôvodný americký návrh zmluvy nielen poslancom NR SR, ale aj širokej verejnosti a neriešiť, či a ako sa na zverejnenie môže pozerať druhá zmluvná strana.”

Občania majú právo vedieť, čo štát pre nich chystá. A transparentnosť procesov formovania vzájomných vzťahov je jedným zo základných atribútov slušnej, civilizovanej, demokratickej správy spoločnosti,” zverejnil v apríli Jaroslav Paška.

 

Chmelár: Zmluvu neuzatvárajme

Eduard Chmelár v auguste tohto roka vyhlásil, že má zaručený návrh ako zabezpečiť našu suverenitu: “Neuzatvárať takúto zmluvu vôbec”.

“Občania, najmä tí, ktorí žijú v bezprostrednom okolí letísk, majú právo vyjadriť sa, či súhlasia s tým, aby sa v husto obývanej oblasti stavali muničné sklady americkej armády. A my všetci máme právo vyjadriť sa, či súhlasíme s americkou vojenskou prítomnosťou na Slovensku,” uviedol Chmelár.

Analytik si tiež myslí, že minister v demisii Miroslav Lajčák, ktorý vo svojej funkcii zotrváva protiústavne, je po sérii otvorených klamstiev nedôveryhodný človek, ktorý by nás predal za misu šošovice. “Klame rovnako ako pred piatimi rokmi, keď tvrdil, že v Poprade má byť len sklad, nie základňa. Akoby to neboli muničné sklady, ktoré patria medzi prvé objekty bombardovania.”

Jaroslav Zajac

 

Prečo je k tomu Blaha ticho? Prečo nikdy nekritizuje Lajčáka ako proamerického pudlíka?

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5552913x
Priemerná čítanosť článkov: 3722x

Autor blogu

Kategórie