Založ si blog

Takto sa žije v SaS s pudlíkmi!

Z rozhovoru Lucie Nicholsonovej pre Denník N ma prekvapilo, že si bola v minulosti vedomá svojej ostrej kritiky Sulíka.

Nikde sa totiž nikto nad tým nepozastavoval, že Nicholsonová tak ostro kritizuje Sulíka. Človek by si myslel, že si to nikto ani nevšímal.

Zrazu je prekvapujúce, že toto sa dokonca v SaS riešilo:

 

„Nielen to. On bol naším súperom pri týchto obsahových sporoch vo vnútri strany. Nie Sulík, ale Galko. On prinášal na pôdu republikových rád či politbyra – zoskupenia, kde bol Sulík, Galko, Kiššová, Mihál, Poliačik a ja – návrhy, aby sa zaoberali našou kritikou predsedu, alebo aby sme boli rovno disciplinárne potrestaní. Za každú moju verejnú kritiku na adresu predsedu som bola popoťahovaná Galkom, nie Sulíkom; až na jednu výnimku, ktorá sa týkala môjho rozhovoru pre Denník N pred voľbami v roku 2016. Sulíkovi v rozhovore prekážala asi polovica jednej vety a ja som uznala, že som bola príliš tvrdá. No Galko ma chcel rovno potrestať.“

 

  • Ako?

    Navrhoval „disciplinárne opatrenie“, ale ja sa v týchto straníckych veciach až tak nevyznám, neviem, čo by to mohlo byť. Podstatné je, že chcel, aby sa tým orgány strany zaoberali, aby mi vo vedení naložili a aby som si uvedomila, že takto kritizovať Richarda Sulíka je neprípustné.Sulík na kritiku takmer vždy reagoval, že je to dobré, lebo nás to posúva ďalej.

  • Boli tieto obsahové rozpory časté?

  • Nebolo to nič výnimočné. Keď došlo k anexii Krymu a Richard Sulík mal pomerne vágne vyjadrenia k zodpovednosti Ruska, išli sme práve na stranícky teambuilding do Topoľčianok. Bolo tam užšie jadro SaS. Ja, Martin Poliačik a Jozef Mihál sme veľmi tvrdo od Richarda Sulíka žiadali, aby zaujal jasný postoj vo vzťahu k Rusku. Bol to Ľubomír Galko, ktorý s ním súh lasil. Teraz sa tvári, že Richardove vyjadrenia o Rusku sú preňho neprijateľné.

Keď táto platforma zverejnila svoj manifest, hovorila som si pre seba, že by som mala byť ich predsedníčkou. Mali tam napísané veci, po ktorých volám celé roky. Ja celé roky hovorím, že sme sa nemali pohnúť z liberálneho priestoru, povedala som to v mnohých rozhovoroch, v ktorých som argumentovala, prečo si myslím niečo iné, ako si myslí predseda. No nikdy sa nestalo, že by mi Sulík povedal – Lucia, týmto strane škodíš. Názorovú alternatívu vždy vítal.

  • Toto sú vaše slová z februára 2017: „Tým, že Richard polarizuje na témach ako migranti, ktorí tu nie sú, a nerieši viac domáce témy, myslím si, že aj preto nemáme viac voličov, ako by sme mohli mať.“ Aj s tým bol Sulík v pohode?

    Nepamätám si, že by mi to vyčítal. Ak s tým mal niekto problém, boli to Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

 

Takže to bude so Sulíkom v pohode?

SaS má perfektný program, kvalitných a pripravených ľudí, je to skúsená strana. Ale jednu vec urobiť chcem. Chcem sa stretnúť s Richardom Sulíkom a poprosiť ho, aby nekomunikoval témy, kde dochádza k názorovým rozdielom. Je perfektne uveriteľný v ekonomickej agende, to je jeho doména, tej by sa mal držať. No pokiaľ ide o témy, ako sú osobné slobody, mal by to nechať ľuďom, ktorí sú zasa uveriteľní v týchto témach.

Napríklad vám?

 Bola by som rada, keby táto úloha prischla mne či Ďurovi Drobovi.

  • Lenže o toto isté ste sa pokúsili už pred dva a pol rokmi. Aj ste to povedali v rozhovore pre náš denník, vo februári 2017: „ Aj som s ním veľmi na rovinu komunikovala a prosila ho, aby nekomunikoval o témach, ktoré na Slovensku nie sú aktuálne.“ Vtedy sa to, zdá sa, úplne nestretlo s veľkou odozvou.

  • Áno, máte pravdu. Napriek tomu to urobím znovu. Richardovi Sulíkovi sa dá vyčítať tisíc vecí, ale je to človek dohôd. Dodržuje ich a nie je zákerný. Aj tento kongres možno Richarda Sulíka niekam posunul a s takýmto Richardom Sulíkom si chcem sadnúť a porozprávať sa.“

 

 

Z tohto rozhovoru vidno, že Sulík sa v rámci záchrany SaS názorovo prichýli ku Lucii Nicholsonovej, aby nemali spory a prenechá jej takpovediac otázky zahraničnej politiky.

Ona potrebuje jeho kvôli ekonomickému programu pravice, na čom sa dá stavať strana pre týchto voličov a on za podporu a pomoc od nej bude tlačený, aby sa vzdal svojich populistických rečí, aké sa jej nepáčili, lebo Sulík už tomu nerozumie tak dobre ako ona a má jej to prenechať!

Vlastne tým Denníku N (a progresívcom) povedala, že ich mnohoročné snahy o okresanie Sulíka od týchto tém bude napĺňať ona, lebo ona si s ním sadne a dohovorí mu, čo sa predtým roky nedarilo, ale teraz bude k tomu jej pomocou dotlačený, aby už v tomto stíchol a so všetkými požiadavkami na SaS súhlasil!

Človek by si myslel, že zo SaS odišli nejakí slniečkári, ale práve slniečkári mu tam zostali a teraz si ho už spracujú aj na to, aby bol ticho k hrozbe Ruska, aby bol ticho pri riešení migračnej krízy, aby bol ticho pri vojenských základniach, aby bol ticho pri všetkých veľkých a kľúčových „liberálnych témach“, inak mu už zo SaS celkom nič nezostane!

Jemu prislúcha ekonomická časť programu, presne na to ho potrebujú a im má zostať ideologická a morálna časť z toho všetkého. Potrebujú ho ako ukážkového pravičiara do volieb, ale ako „populistu“ ho chcú umlčať, lebo on tomu všetkému NEROZUMIE ako ideologická úderka v SaS!

 

Takto sa žije v SaS s pudlíkmi poslednému slonovi v porceláne samých ideologických a propagačných úmyslov!

 

Čo nedokázali takz. liberáli so Sulíkom doteraz za tie roky, aby ho ideologicky prevychovali od „populistu“ k uvedomelému liberálovi, to Lucia v rozhovore avizuje, že sa podarí teraz, keď zostal už len v náleve liberálne uvedomelých a proeurópskych liberálov.

 

Čo by ste na mieste Sulíka urobili? Šli by ste chrániť a hájiť svoje názory alebo zachraňovať existenciu vlastnej strany?

 

Nepochybujem, že Sulík si vyberie záchranu strany a pravice, ekonomický program a ideológiu obetuje a stíchne. Nechá si Nicholsonovou a ďalšími dohovoriť, že on tomu nerozumie, nech im ideologickú časť prenechá!

To konkrétne znamená, že poslušne bude hlásať, že Rusko je pre nás hrozbou alebo môže byť ticho!

Poslušne bude súhlasiť s vojenskými základňami, lebo on tomu nerozumie a len ekonomickej časti do volieb!

Poslušne bude súhlasiť s federalizáciou a riešením migračnej krízy, ale aby to nebolo veľmi nápadné, že ku týmto témam celkom stíchol a to musel prenechať svojim ideológom, aj odteraz sem tam s niečim bude nesúhlasiť v televíznych diskusiách na reklamu, že je to ten starý „populistický“ Sulík, ale zostane len pri slovách, čo s politikou SaS budú naďalej len v rozpore.

 

Tomu sa povie víťazstvo nad Sulíkom! A postarajú sa o to jeho vlastní Saskári, ak aj doteraz nehral len divadlo na nejaké „populistické nesúhlasy“!

 

Týmto sa SaS stáva do volieb alternatívou pravice ale spolusúputníkom progresívcov! Ideológiu budú mať spoločnú! Akurát to bude jej pravicová časť, čo je ale tiež len oblb na voličov, pretože na pravicu ich chcú len získať, no vládnuť budú progresívni ľavičiari a budovať progresivny liberalizmus s jeho extrémami a cenzúrou.

Keby Sulík nehral divadlo, a nepredstieral svoje „populistické názory“, ktoré vždy zastával, nemal by proti nim ako sám šancu! Musel by mať aspoň nejakých ľudí, čo by ich hájili a takých už nemal ani len v Galkovi a v demokratickom jadre. Aj tí už len zoservilneli zoči – voči ideologickému nátlaku, čo sa na nich valil zo všetkých „liberálnych“ strán. Ak by to nehral, ako čestný človek by musel už len položiť svoje žezlo s tým, že už je so svojimi názormi sám ako kôl v plote.

 

To by urobil čestný človek, ktorému by viac záležalo na nefederalizácii, nebudovaní vojenských základní, na riešení migračnej krízy pre Slovensko. Taký človek by to vzdal, ako to vzdal povedzme Keller. Ale Sulík má celú stranu a bohužiaľ servilných ľudí a už len program nejakej pravice, ktorej už teraz zvonia do hrobu!

Preto si to podľa mňa bude ospravedlňovať tým, že zachraňuje pravicový program a preto musí stoj, čo stoj udržať stranu aj za cenu zrady Slovenska v zahraničnej politike. Však štekať, to si pošteká a to svedomiu bude stačiť, že nesúhlasil s tým, na čo napokon bol dotlačený pristúpiť! 

 

Áno, čestného človeka by nedotlačili, ale kto by už len čakal, že zo Sulíka bude skutočne národný hrdina, ktorý čestne pochová pre zásadovosť svoju stranu a nechá sa za to ešte opľuť?

Pochoval už pravicu, pre zásadovosť, a teraz každý môže vidieť, že na zásadovosť všetci kašlú! 

 

Na Slovensku a asi aj na celom svete je to tak, že kto je hrdinom, vie to o ňom len Pán Boh, pár ľudí a inak je všetkými opľutý.

Na Slovensku a iste aj inde je to tak, že kto chce s pudlíkmi žiť, musí s nimi maximálne štekať!

 

Ale že je to maximálne drzé, že toto volá Nicholsonová „liberálny priestor“:

Ja celé roky hovorím, že sme sa nemali pohnúť z liberálneho priestoru, povedala som to v mnohých rozhovoroch…“

 

Čo má s liberalizmom spoločné hrozba Ruska, federalizácia, vojenské základne? Čo má s liberalizmom spoločné, keď niečo nanucujete občanom?

Však to je PROTI liberalizmu!

 

Potom má drzosť povedať:

No pokiaľ ide o témy, ako sú osobné slobody, mal by to nechať ľuďom, ktorí sú zasa uveriteľní v týchto témach.“

 

Nie uveriteľní, ale presadzovaní a ideologicky nanucovaní všetkým občanom ako novodobí komunisti!

 

A ešte má drzosť povedať, že sú to témy, ktoré na Slovensku nie sú AKTUÁLNE!

„ Aj som s ním veľmi na rovinu komunikovala a prosila ho, aby nekomunikoval o témach, ktoré na Slovensku nie sú aktuálne.“

 

Je to celkom jasné, že AKTUÁLNE budú až po voľbách, keď sa budú oháňať tým, že ich zvolením ste im dali mandát riešiť ich tak, ako sa od nich politicky požaduje! To vám už predviedol minimálne Osuský, že tým sa budú oháňať všetci a to aj v iných stranách!

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541688x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie