Založ si blog

Bránik k vlastným extrémistom

Tento týždeň, pred pár dňami som si dovolila len svoju konšpiráciu:

 

„Dôležitá otázka je pri lokálnych mafiách, kedy im nerušene zas ich vrchnosť nechá voľnú ruku na šafárenie v lokálnych vodách!

 

Len vtedy im nechá voľnú ruku na lokálne šafárenie, keď budú plniť požiadavky mocnejších od nich. A tie požiadavky teraz sú:

 

– spropagovať federalizáciu (toto už SME začalo)

 

– spropagovať federalizáciu dlhov (o tomto sú ešte ticho)

 

– spropagovať zlegalizovanie nelegálnej migrácie (to vraj tak nebude)

 

– spropagovať požadované sankcie (to sa plní)

 

– spropagovať želané objednávky na zbrojenie alebo vojenské základne (to sa plní a plánuje)

 

– vyvolávanie nevraživosti obyvateľstva ku vojenským operáciám (to sa plní)

 

– spropagovanie zmien v historických udalostiach (to sa plní)

 

– spropagovanie určitých zmien a udalostí pre záchranu planéty, ktoré sa dajú aj využiť (to sa už začalo, najkrajšie transparenty)

 

Myslela som tým, že nedôverujem riešeniam klimatickej krízy, že tieto demonštrácie detí nie sú zneužívané na konkrétne záujmy mocných v pozadí a to od zahraničných skupín k lokálnym mafiám, ktoré ich budú za svoje nerušené šafárenie plniť!

 

Chápem, že niekomu sa to môže zdať smiešne, že by sa klimatické demonštrácie detí dali aj zneužiť, ale ja si myslím, že sa nielen že dajú zneužiť, ale priamo vznikli na konkrétne a doslova ziskuchtivé ciele, na čo sa klimatická kríza len zneužíva. A tým nemyslím, že neexistuje a neohrozuje nás, ale že ešte aj tá sa dá zneužiť v prospech nejakých ekonomickych a politických skupín! Konkrétne na aké ciele, to ja neviem, ja si skôr myslím, že ekonomické a totalitné, ale zaujímavejšie je, prečo takéto podozrenie mám, teda takúto len konšpiráciu o tom.

 

Z mojich skúseností, čo tak sledujem politiku posledné roky, keď začne niekto niečo presadzovať cez deti a mládež, že akože to demonštrujú deti a mládež, ide o nekalé ciele, ktoré sa boja (A prečo?) demonštrovať inak a zjavne dospelí, aby neboli obvinení, že im ide o ich záujmy.

Keby totiž išlo o skutočne hodnotné a presvedčiteľné ciele, nepotrebujeme sa na svete hrať, že nejaké akcie sú nápadmi len detí a mládeže!

Už to je tak falošný prístup, keď sa na čokoľvek organizujú deti, že potom neverím čistým úmyslom schovaných organizátorov za nimi a zvlášť, keď ide o celosvetové akcie alebo akcie vo väčšom rozsahu.

Nezaťahujte do toho deti, lebo už dnes sa upozorňuje na vyvolávanie úzkosti u detí v súvislosti s klimatickou krízou. A hlavne ich nezneužívajte na svoje politické ciele! 

Nehovorte mi, že dospelí ľudia potrebujú na demonštrácie deti! 

Včera som našla k tejto téme u Bránika toto, čo by potvrdzovalo moje podozrenia a moju absolútnu nedôveru k týmto demonštráciám detí a toho všetkého, k čomu to asi má slúžiť?

 

 

Bránik vo svojom aktuálnom článku:

 

 

„Štrajkujúci okrem množstva bezobsažných hesiel opakovaných roztlieskavačmi donekonečna totiž predložili aj viacero konkrétnych požiadaviek. Podotýkam, že ich nepredkladali a neformulovali maloleté deti, ktorých bolo to námestie takmer plné. Spískali ich pri plnom vedomí prevažne dospelí ľudia združení v takzvanej Klimatickej koalícii: Fridays for Future Slovensko, Znepokojené matky, Nestrácajme čas, Bod obratu, Cyklokuchyňa, Climate Save Slovensko, Kruh Zeme a Extinction Rebellion Slovakia. Protest, ktorý tieto organizácie v piatok zorganizovali podporilo podivuhodné množstvo serióznych inštitúcií a aj vedenie Univerzity Komenského, čo SAV. To uvádzam pre prípad, že by niekto dostal chuť viniť ma z hejtovania Gréty a detí, čo je obľúbený trik kritikov ich zneužívania na politické ciele. Neformulovali ich deti, tie iba tlieskali a kričali a robili všetko to, čo mladí na demonštráciách za krajšiu budúcnosť zvyknú robiť.

 

Tváriť sa teda ešte aj dnes, že ide naďalej o apolitickú aktivitu zapálených detí v prospech vyššieho dobra a pritom mať už jasne definované politické požiadavky a predkladať ich formou ultimáta je trochu schizofrenické a nepoctivé. Na štrajku opakovane zaznelo, že skončil čas pre diskusie a vyjednávanie a už ide iba o činy. Pri väčšine požiadaviek sa však ešte stále pohybujeme v rámci mantinelov demokratickej politickej súťaže. A je z nich nad všetku pochybnosť zrejmé, že by viedli k masívnemu prerozdeleniu majetku a rozvratu existujúcich hospodárskych vzťahov. Dosť ma prekvapuje, akú podporu mnohých pravicovo orientovaných osobností sa radikálnej ľavici podarilo takto poľahky získať, ale to nie je téma tohto článku.

 

…Avšak kľúčovou je až posledná veta, pretože sa snaží o vytvorenie rámca, v ktorom by rozhodnutia (?!) nevoleného odborného a laického panelu mali byť záväznými pre výkonnú, zákonodarnú, súdnu moc a prezidenta.

 

Nuž a čosi také v zastupiteľskej demokracii jednoducho nie je možné a priamo to popiera jej princípy, odníma to občanom právo a možnosť podieľať sa na správe vecí verejných a robí to ich hlasy vo voľbách bezcennými – pretože nech budú voliť kohokoľvek a akokoľvek a nech vznikne akýkoľvek parlament a vláda, bude nad nimi v skutočnosti vládnuť vyššia autorita, na ktorú nebudú mať voliči žiaden dosah. Slobodný výkon mandátu poslanca parlamentu bude znemožnený, volené orgány samosprávy v skutočnosti nebudú mať moc rozhodnúť o čomkoľvek bez súhlasu nevolenej entity, rozhodnutia súdov nebudú môcť byť konečné a nezávislé a vláda nebude môcť konať tak, ako jej uloží parlamentná väčšina, ale bude sa musieť podriadiť rozhodnutiam akéhosi interdisciplinárneho panelu.

 

„Sú iba dve možné vysvetlenia toho, čo sa to na klimatickom štrajku v skutočnosti stalo.

Prvé: demonštranti a ich podporovatelia na sociálnych sieťach presne vedeli, akú zmenu systému to v skutočnosti organizátori požadujú a teda sa vedome dopustili konania, ktoré možno definovať ako extrémistické. Dosť problém.

Druhé: demonštranti a ich podporovatelia vôbec netušili, čomu s takým frenetickým nadšením tlieskajú a prepašovať svoju proti základom štátu vedúcu politickú agendu do legislatívy sa pokúsili iba konkrétne osoby a subjekty. Výhrady, že decká vlastne do istej miery nerozumejú agende pretláčanej organizátormi by však v tom prípade boli namieste.

Milým paradoxom piatkového protestu je, že ak by politici štrajkujúcich skutočne vzali vážne a vypočuli ich želania, neviedli by tieto zmeny k očakávanému výsledku – zlepšeniu klímy – ale naopak k prudkému zhoršeniu vplyvu Slovenska na životné prostredie, pretože kauzalita medzi nedemokratickými a totalitárnymi zriadeniami a ich neblahým vplyvom na okolitý svet je preukázaným faktom. Darebácke štáty jednoducho z princípu uprednostňujú iné hodnoty, ako ochranu zdravia svojich občanov.

Hrôzu vo mne budí fakt, že stačí nevyzerať ako Mazurek a nenosiť zelené tričko a prejde vám požiadavka na zničenie systému zastupiteľskej demokracie bez toho, aby si to aspoň tí zorientovanejší spoluobčan ia vôbec všimli. Hrôzu prebúdza tiež fakt, že sa k tej požiadavke nadšene hlásia aj ľudia, od ktorých by sme právom mohli očakávať, že dokážu rozlišovať riziká vyplývajúce z podobných experimentov. Ak nie ste holohlavý škrekľavý vypatlanec, ale milá a sympatická znepokojená matka, môžete pokojne žiadať zničenie republiky a nemálo politológov vám pritom ešte nadšene zatlieska bez toho, aby sa čo i len zamysleli. Zarážajúce. Nadpriemerná toler ancia elít a médií k prejavom ľavicového extrémizmu v tejto krajine zaráža úplne rovnako.

Skúška správnosti? Okrem množstva pozitívnych a klimatickým problémom sa venujúcich transparentov sa objavilo v dave aj nemálo takých, ktoré oscilovali na hrane zákona. Nemožno ich tu uviesť všetky, takže ako ukážkový príklad použijeme jeden. Znel „Compost the rich.“ Požadoval teda kompostovanie bohatých ľudí. Väčšine okolostojacich to pripadalo smiešne a vtipné. Skúste si však predstaviť peklo, ktoré by sa rozpútalo na sociálnych sieťach a v komentároch, ak by sa na nejakej demoštrácii objavila požiadavka – iste, smiešna a vtipná podľa jej autorov – na kompostovanie LGBTI ľudí, postihnutých, Rómov, liberálov, či vlastne kohokoľvek. U bohatých to zrazu akosi neprekáža.

Otázka teda znie: myslia tých niekoľko požiadaviek organizátori klimatického štrajku vážne, alebo ide len o nezáväzné žvatlanie, ktoré si vlastne vôbec netreba všímať? Ak ich myslia vážne, potom ich tak aj treba brať, so všetkými z toho plynúcimi dôsledkami. Ak nie – načo ich teda na tom štrajku vôbec predniesli?

Predstaviteľom výkonnej, justičnej a zákonodarnej moci na Slovensku teraz ostávajú iba dve možnosti: buď nebudú brať požiadavky prednesené na klimatickom štrajku vážne a nebudú sa nimi zaoberať a potom išlo o vyhodený čas a energiu tisícov podporovateľov, alebo ich skutočne dôkladne preskúmajú a potom im neostane nič iné, ako sfúknuť prach z tej časti Koncepcie boja proti extrémizmu, ktorá sa zaoberá ľavicovým extrémizmom a pozvať si na výsluch osoby, ktoré sú podozrivé zo snahy o štátny prevrat. Ak by si totiž čosi také dali do programu Kotlebovci, zrušia ich bez zaváhania aj v prípade, že by bol generálnym prokurátorom pacient v desiatky rokov trvajúcej bdelej kóme.

Vitajte v krásnom novom svete, v ktorom už o Grétu a jej deti skutočne vôbec nejde: ich nadšenie je mi sympatické a na túžbe môcť aj na staré kolená dýchať čistý vzduch nie je vôbec nič zlého. Naopak. Ibaže ten štrajk a ani tento článok už vôbec nebol o nich. Slúžia len ako milá kulisa na zastieranie skutočných cieľov, ktoré však majú s klimatickými zmenami spoločné iba málo. Včera som sa v súkromnej správe dozvedel, že vraj ide “iba” o zničenie kapitalizmu a jeho nahradenie akýmsi spravodlivejším zriadením – ibaže požiadavka prednesená na pódiu ide ďaleko za tieto hranice a smeruje k absolutistickej vláde nevolenej elity založenej na stavovskom princípe. Čo to v skutočnosti znamená myslím netreba vysvetľovať ani úplným amatérom. V diskusii sa snáď čím skôr nájde príčetný politológ, ktorý sa na tento problém pozrie bez ideologizujúcich nánosov a použije pre túto snahu správne slovo.“

 

Prečítajte si to celé, lebo toto je len môj výber z jeho článku k tomu!

https://www.branik.info/post/predstavte-si-krásny-nový-svet?fbclid=IwAR1LQVt9gMJC5g8hiLX-xfNJKrQvCbwp3AEiut-if9AW8CKyPF2oKSslEgg

 

Tuto je podstata, ktorá mňa v jeho článku k tomu zaujala:

… a smeruje k absolutistickej vláde (Čo by potvrdzovalo aj moje obavy o totalitné úmysly presadzované prostredníctvom našej elity a naivných liberálov.)

… ktorá sa zaoberá ľavicovým extrémizmom a pozvať si na výsluch osoby, ktoré sú podozrivé zo snahy o štátny prevrat.

(O opačnom extrémizme, než len ktorý sa nám tu prezentuje, ja píšem už celé mesiace v mnohých článkoch!)

 

A teraz čo, pán Bránik? Ak vás obvinia z konšpirácie a bude riešiť centrum pre konšpirátorov a extrémistov (Ešte VY budete extrémista!), keď to presadí PS/SPOLU, priznáte spoluprácu s Kremľom, že ste nebezpečný zahraničný agent, že si dovoľujete aj samostatne rozmýšľať? Ako ste to predtým písali o iných, že to všetko musia byť len zahraniční agenti?!

Lebo veď tu sme nebezpeční konšpirátori všetci, čo si dovoľujeme nemyslieť len to, čo sa nám predkladá ako jediná svätá pravda z mainstreamu!

Ja som to písala! Doplatíte na to všetci (v totalite), čo si dovolíte ešte aj samostatne rozmýšľať nad tým, čo sa vám predkladá, keď budete brániť extrémistov zas na opačnej strane. Kto má rozum, bojujme proti všetkým extrémistom na všetkých stranách, aby nám nezobrali slobodu zo žiadnej strany! A nebojte sa toho, veď stačí použiť len rovnaký meter! Ako s tým Bránikovým rovnakým, že „kotlebovcov by už za to zrušili, keby chceli niekoho kompostovať“!

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542283x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie