Založ si blog

Prvá konšpirácia, ktorej som uverila, bola o migrantoch, že sú to mladí muži

V čase migračnej krízy v roku 2015, boli všade po internete videá o prichádzajúcich migrantoch. A keďže som na nich videla v drvivej väčšine mužov, začala som veriť tej nebezpečnej konšpirácii, že drvivá väčšina prichádzajúcich migrantov sú muži. A to som nemala robiť a to som si nemala myslieť, lebo razom som sa preto stala konšpirátorkou, ktorá verí podvrhnutým videám, kde niekto schválne natočil len mužov, aby sme uverili konšpirácii, že väčšina alebo dokonca drvivá väčšina sú muži a nie ženy a deti.

Nebola som sa ochotná tejto konšpirácie vzdať a sústavne som tvrdohlavo tvrdila, že ja si myslím, že drvivá väčšina z nich sú muži. Mohli ma za to vysmievať, zastrašovať, obviňovať, že preto ich určite chcem aj topiť, ale ja som ako blbá stále tvrdila, že ja si myslím, že sa ukáže, že väčšina z nich sú muži.

 

Vôbec by som preto nebola zúfalá, že verím takej konšpirácii, keby som za to nebola zažívala výsmech, že verím konšpiračným videám, kde nie sú aktuálne situácie ale nejaké staré videá spred niekoľkých rokov. Ľudia, ktorí dovtedy boli moji spoludiskutéri, sa odo mňa dištancovali, že týmto patrím k fašistom. Odvtedy som už bola preto primitív, čo nevie pochopiť, že to sú len konšpiračné videá a len konšpirácie, lebo štatistiky hovoria niečo celkom iné a to, že polovica z nich je žien a asi tretina detí. 

Vysvetľovali mi to dokola a argumentovali tými štatistikami, kde sa jasne píše, koľko percent z nich je žien a koľko detí. Tvrdila som, že určite sa po čase ukáže, že vo väčšine prípadov sú to muži. No tým som len bola na smiech, ako tvrdohlavá, ktorá bude veriť konšpiráciám, miesto jasným štatistikám.

Priznávam, že niekedy som už zapochybovala, že možno sú to fakt konšpirácie a niekto schválne filmuje mužov, lebo SME a Denník N vždy prinášal len fotky žien a detí a ten počet bol vyrovnaný.  

Myslela som si, ktovie, kedy sa to dozviem! To môže trvať celé roky, pokým sa to dozvieme, či to boli konšpirácie alebo pravda. Ale vďaka tomu som bola pre liberálov konšpirátorom, lebo stále viac verím alternatívnym stránkam, že prevažne sú to muži.

 

Okrem toho, túto istú vec tvrdil aj Sulík, že utečenci sú väčšinou mladí muži, ale jeho tiež za to považovali za vezúceho sa na populistickej vlne, čo chceme počuť a ľudia, ktorí chcú veriť týmto konšpiráciám:

https://dennikn.sk/blog/145430/sedem-krat-nie-k-uteceneckym-kvotam/

Pre toto sa Sulík ukázal ako človek s pochybnou morálkou, keď kvôli populizmu bude tvrdiť, že väčšina z nich je mužov. Denne som bola v diskusiách svedkom, ako ľudí, čo tomu verili, zosmiešňovali a pýtali sa ich dokola, či chcú utečencov topiť. Podľa toho ste sa aj prezradili, že ste fašista a odmietate veriť tomu, čo vám píšu, keď veríte tomu, že tie videá sú pravdivé a do Európy prúdia prevažne muži. Ani neviem, koľkokrát ma zastrašovali, že preto patrím k ľuďom, čo ich chcú topiť, keď šírim konšpirácie, že sú to muži. A to som vtedy nepísala články, lebo som mala odstavený blog a ešte aj naše komentáre, čo sme to tam písali, mazali, že všetky tie tvrdenia sú len z konšpiračných stránok. Na SME také odkazy boli vyhviezdičkované. Vtedy bola doba, že každý morálny človek má súhlasiť s kvótami a kto nesúhlasí, tak je neľudský a nemorálny človek a chce utečencov zabíjať. Doslova sa ma mnohokrát pýtali, či ich chcem strieľať, keď nesúhlasím s kvótami, čím mi naznačovali, že určite ich chcem vraždiť. V tom čase aj najznámejšiu poetku zo smeblogu, čo bola proti kvótam, mali za to, že má fašistické názory a tiež verí konšpiráciám o prichádzajúcich mužoch. Vtedy ľudia hromadne podpisovali výzvu k ľudskosti a kto ju nepodpísal, bol neľudský.

 

Vo vyzve k ľudskosti, citujem organizátora:

„Oni predsa v absolútnej väčšine prípadov nechcú u nás zostať, ale potrebujú pomoc, aby mali aspoň na chvíľku, kde skloniť hlavu,“ hovorí Orlovský.

 

Vtedy som písala:

„Nepotrebujem sa predvadzat, aka som ja ludska a vysielat o tom signaly na facebooku, ze som lepsia ako sused, potrebujem zakladne informacie, na ktore mi pravidelne nikto neodpoveda ani na SME, ani na Denniku N a nikde. A bez zakladnych informacii nemozu obcania o nicom rozhodovat tak, aby boli aspon minimalne v obraze.

Toto je dost zavazna vec, aby ludia ani minimalne neboli v obraze a davali suhlas, ked ani nevedia k comu. A vyzyvali, hoci tiez nevedia k comu a bolo to cele absolutne nedomyslene, co s tou vacsinou, co azyl nedostane a nebude mat on v nasej krajine zaujem.

Diskutuje tu nejaky organizator? Videla som jeden komentar autora, ze vraj diskutuje. Napisal jediny komentar, ze otazky mu nevadia a preto odpoveda. A kde na tieto zakladne otazky odpoveda?

Tuto su jeho diskusne prispevky http://blog.sme.sk/diskusie/us… Okrem toho jedineho, ze odpoveda, mal posledny 13.jula. Tak kde odpoveda na tieto otazky?
V clanku ziadne zakladne informacie o tomto nie su.“

 

Alebo:

„Autor sa tu od vcera neobjavil a neodpoveda na otazky?

Presla som celu stranku fb s vyzvou k ludskosti a ludia tam riesia svoje moralne profily, miesto zakladnych informacii.“

 

 

Toto bolo take typické pre celé tie roky a mesiace, že máte súhlasiť a okamžite súhlasiť, ale ani neviete s čím všetkým. Neviete odpovede na základné otázky. Písala som ich veľakrát, aj po SME, aj po Denníku N, ale nikto mi na ne nikdy neodpovedal, lebo samotní tí ľudia, čo tam dokola riešili len svoju a cudziu ľudskosťnevedeli k tým základným informáciám celkom nič! Kto je ľudský, rovno súhlasí, aj keď nevie s čím, ale ľudskosť mu káže okamžite s tým súhlasiť.

Na moje otázky dokola, boli zakaždým takéto reakcie – buď žiadna odpoveď alebo otázka, či ich chcem topiť a riešenie mojej morálky, prečo sa vôbec niečo pýtam ako fašista! Čo ja nad tým vôbec váham! Ako sa ešte môžem niečo pýtať! Ja sa mám len dojať a písať len o dojatí! Mňa nemá čo zaujímať, čo s nimi bude potom!

 

Vzácny názor v tej dobe, rok 2015:

Ako nebyt pseudohumanista

 

„V ére hipsterov a korporácií, ktoré sa zaklínajú heslami ako „Nebuďte zlí“, má svet čoraz viac dočinenia s novým druhom zloducha. Zabudnite na vášho obvyklého gaunera, ktorý pácha zlo z nízkych, sebeckých, zištných, nenávistných alebo inak prvoplánovo bezohľadných motívov. Na scénu budú čoraz viac prichádzať ľudia, ktorí chcú ostatným dobre, sú nezištní, či ušľachtilí, no nejakým nedopatrením ich rýdze úmysly zakaždým míňajú cieľ a výsledkom ich snaženia je utrpenie ľudí okolo nich. Na Slovensku im hovoríme „pseudohumanisti“.
No Urban Dictionary ponúka aj ďalšie definície, ktoré zahŕňajú už spomenutý rozpor medzi očakávaniami a nezamýšľanými dôsledkami dobre mienených iniciatív. „Do-gooder“ je „biely liberál. Niekto, kto vie, čo je dobré pre všetkých ostatných a zasväcuje svoj život tomu, aby nám to tlačil dole hrdlom.
Pseudohumanizmus je tiež často spájaný s lacnou pózou, ktorá umožňuje človeku prechovávať morálnu nadradenosť voči druhým, pretože „do-gooder“ má pocit, že jeho konanie je motivované ušľachtilými pohnútkami, kým ostatných menejcenných smrteľníkov poháňa najmä sebectvo a chamtivosť.

Pod vrstvami pseudohumanistických postojov často možno nájsť skôr akúsi prchavú sentimentálnosť, než ozajstnú pravdu, lásku a dobro, ktorým sú oddaní skutoční humanisti. 
Je to presne tento dôvod, pre ktorý je skutočný humanizmus taký zriedkavý a vzácny, kým pseudohumanizmus taký rozšírený a lacný. Ten prvý si vyžaduje námahu a autentickú obetu. Ten druhý je len okázalým, hoci vnútorne plytkým, predvádzaním sa.

(Lukáš Krivošík)

 

https://www.tyzden.sk/nazory/24662/ako-nebyt-pseudohumanista/

 

 

Keby som v tej dobe napísala článok z roku 2018

Akcia čivava – obraz politickej ľudskosti

tak by som bola posledný vyvrheľ a hádam rovno Hitler, nielen fašista.

 

Bola to doba ošiaľu ľudskosti, ktorú treba len podpísať, keď povyliezali zo všetkých dier ľudia, ktorým dovtedy aj odvtedy sú ľahostajní bezdomovci, matky, ktoré s deťmi nemajú z čoho žiť, aby to zakončili dúhovým pochodom na Pride svojej prebudenej ľudskosti.

Ja proti Pridu nič nemám (naopak aj mne môžu ďakovať za mnohoročnú osvetu za rovnoprávnosť homosexuálov), ale kde boli dovtedy? A kde sú teraz všetci homosexuáli, keď obete násilia v Európe sú teraz ženy? To nie je len neupečená torta na svadbu homosexuálov v Amerike! To je v Európe! To je v EU! A nejde len o sex, lásku, rodinu a manželstvo, ale o znásilnenia a o život! Keď šlo o homosexuálov, zaujímalo ich to aj v Afrike! A aj mňa to zaujímalo až v Afrike!

Aj z nich si urobili len výkladnú skriňu svojej ľudskosti, ktorá ich stojí prechádzku s dúhovým dáždnikom, pričom množstvo obetí im je už politicky korektne ukradnutých.

 

 

.

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 09:53

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,490
Celková čítanosť: 5538624x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie