Založ si blog

Sme štátom poslušného zbrojenia

Aby naša mafia mohla nerušene fungovať, musí plniť požiadavky na zbrojenie. Potom jej zvonku dajú pokoj a môžu sa tu rôzne mafie nerušene striedať.

Koho tak zvonku zaujíma, ako sa tu majú občania? Na reklamu o slobode ich budú zaujímať len rómske osady alebo sobáše homosexuálov, ale tisíce ľudí, čo zomierajú pre zlú zdravotnú starostlivosť, že na tú už peniaze nenájdu, len na zbrojenie, to už zbrojárskych lobistov nezaujíma.

Áno, tiež je to menšina, ktorá je obetovaná zbrojeniu.

.

Chmelár:

ALIANCIA ZA MIER

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg pri dnešnej návšteve prezidentky Zuzany Čaputovej v sídle Severoatlantickej aliancie pochválil Slovensko za to, že patrí medzi spojencov, ktorým rastú najrýchlejšie vojenské výdavky………. Ste na to hrdí?

Samozrejme, toto nie je zásluha novej hlavy štátu (tá sa tomu len potešila), ale výsledok nadpráce premiéra Petra Pellegriniho, ktorý v eufórii z toho, že sedí v oválnej pracovni Bieleho domu, zložil americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi bez vedomia slovenskej vlády takmer pioniersky sľub, že politický záväzok vynaložiť 2 % HDP na obranu splníme už o dva roky skôr ako sme plánovali.

Pre mierového a triezvo zmýšľajúceho človeka je úplne zúfalé pozerať sa na našu štátnu reprezentáciu, ako stratila akýkoľvek cit pre mieru a zodpovednosť za štátne záujmy, ako sa nechá vydierať jedným psychotickým politikom a potupne mu sľúbi, že bude od neho nakupovať zbrane, ktoré vôbec nepotrebujeme. Tento štát má jediný číselne vyjadrený cieľ: zbrojiť. Nemáme presný plán, ako chceme dobehnúť západnú Európu v zdravotnej starostlivosti, nestanovili sme si horizont, dokedy chceme vynakladať na vzdelanie, vedu a výskum aspoň priemer krajín EÚ – naša jediná méta je bezhlavo, bez diskusie a bez odvrávania sa uzbrojiť.

Táto šialená filozofia nie je charakteristická len pre jednu stranu. Zbrojárski lobisti si podelili teritórium. Róbert Ondrejcsák je štátnym tajomníkom ministerstva obrany za Most-Híd, predtým za SaS a nabudúce bude zasa za niekoho iného, im je to v podstate jedno. Jaroslav Naď je tieňovým ministrom obrany za OĽaNO. Martin Klus zastupuje SaS. Tomáš Valášek skončil u Andreja Kisku, ale ešte predtým finančne prispel na kampaň do Europarlamentu ďalšieho proamerického politika, Michala Šimečku z Progresívneho Slovenska. Samozrejme, táto militaristická sieť sa netýka len opozície. Za Smerom stojí vplyvný zbrojár Miroslav Výboh a zo zbrojárskych kšeftov dnes najviac profitujú ľudia v pozadí SNS.

Poraziť túto zbrojársku mafiu – to nie je úloha pre jednu politickú stranu. Musíme sa spájať rovnako ako sa spájajú oni. Oponovať ich nezmyselným návrhom a vysvetľovať, že životné potreby tohto štátu a tejto planéty si vyžadujú naopak odzbrojovanie, znižovanie medzinárodného napätia a presun finančných prostriedkov na záchranu klímy. Snažia sa docieliť, aby sa stokrát opakovaná lož stala pravdou, ale nie je to tak a nikdy nebude. Ľudí, ktorí túžia po mieri, odzbrojení a presune finančných prostriedkov do zdravotníctva, školstva, životného prostredia a kultúry je oveľa, oveľa viac, ale sú prehlušovaní hŕstkou mocichtivých militantných šialencov, ktorí si myslia, že prioritou sú stíhačky, tanky a vojenské základne. Nedajme sa nimi umlčať.“

Nikto z nás nevie, kto každý bude tou vykorisťovanou a umlčiavanou menšinou, ktorá toto zbrojenie zaplatí životmi. No po tejto menšine ani pes neštekne. Všetci dúfajú, že nebudú to práve oni. 

Na čom by mali reklamu, že sa zaujímajú o nejaké postihnuté menšiny, keby nebolo Rómov alebo homosexuálov? Musia mať na niečom reklamu, že ich akože zaujímajú nejaké menšiny a ľudské práva. Menšina, ktorá zomrie následkom zlej zdravotnej starostlivosti, už nie, hoci štatisticky menej sa ich utopí vo vani. 

Liberáli merajú obete, či sa skôr utopíte vo vani. 

Každý, kto zažil socializmus, tak vie, že článok o pôsobení Čaputovej doma v Bruseli, je živou spomienkou na naše partnerstvá so ZSSR. Presne ten slovník, ktorý sme toľko rokov čítali a počúvali o dôstojnom a uvedomelom plnení našich záväzkov. Keď o dva roky skôr, to je ako na 105 % plníme plán!

A sme hrdí, že nás nejaká menšina mŕtvych pri tom nevyruší, veď to tiež nie sú naši občania, ale občania Bruselu a domov je im tiež Brusel. 

Pod článkom je otázka, či sa vám viac páčia modré alebo ružové šaty Čaputovej. Mne ružové. Tá pudrová farba je naozaj krásna a vyzerá v nich ako kráľovná. Snáď sa už tieto šaty každému páčia. Aj tie modré a ďalšie. No v slobodnej krajine by pod článkom bola anketa, či s takým zbrojením súhlasíme a nikto z nás by preto nebol nepriateľom štátu a antisystémovým človekom, keby tu nechcel mať len zbrojársku mafiu a nesúhlasil by s takým zbrojením na úkor všetkého a ľudských menšín, ktoré preto zomierajú. 

Dnes, keď nechcete vojenské základne a šialené zbrojenie, ešte vás vyhlásia za blázna a za neuvedomelého človeka ako v socializme. Nechápete, čo je partnerstvo a záväzky, pokiaľ bude svet trvať. Nechápete to večné priateľstvo a tie bezpečné záruky, ktoré predsa zaplatia životom len niektorí ľudia! 

Súhlasil by ten oskalpovaný psom na hraniciach s novými obeťami, ktoré nie sú štatisticky tak významné? Tieto menšiny sú vždy daň za priateľstvá a záväzky.

Ako to chápali ľudia v socializme, rovnako aj teraz ich noví len uvedomelo obetujú. 

Vlastne až teraz som pochopila, čo mysleli tým pojmom „večné priateľstvo“. Voľakedy som si myslela, že tým myslia len večné priateľstvo so Sovietskym zväzom. Že len s nimi sa dá večne priateliť. Ale ono je ešte večnejšie, lebo pokračuje s každým ďalším. Niečo ako „večná milenka“. Nie verná tomu jednému, ale každému doradu.

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518235x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie