Založ si blog

Váš Gileád začína umlčiavaním

O Gileáde zo sci-fi filmu som písala v minulom článku, že toto sci-fi o vláde náboženských fanatikov sa stáva realitou.

Samozrejme, v takej náboženskej totalite sa ľudia neocitli zo dňa na deň, súčasťou toho sci-fi je, ako sa k takej náboženskej totalite postupne rokmi dopracovali a potom boli z výsledkov zhrození aj samotní tvorcovia toho „lepšieho“ a „morálnejšieho“ sveta.

Napokon sú väzňami vlastných ideologických výmyslov ako zabezpečiť lepšiu a uvedomelejšiu morálku a dávajú sa vraždiť a mrzačiť aj medzi sebou (odrezanie rúk a prstov okrem popráv kameňovaním alebo obesením).

Presne takto si predstavujem aj precitnutie liberálov, ako to sledujeme v dráme na ich precitnutie – kam sme sa to dostali, keď sú konfrontovaní so svojimi predtým pre nich nemorálnymi obeťami.

 

A rozhodne si nemyslite, že to vidím len ja a ľudia s politicky korektne zapchatými ústami už nie!

 

Aj na SME dnes vyšiel podobný článok, aby sa nepovedalo, že už sú celkom slepí voči náboženským fanatikom v Európe, ktorých nám politickou korektnosťou vnucujú a týmto podporujú práve nekontrolovaných extrémistov, ktorí neuznávajú žiadne základné ľudské práva a otvorene a masovo prezentujú aj na konferenciách, koho považujú za menejcenné ľudské bytosti:

 

„Zastavme kazateľov džihádu“

 

Západ si až pridlho zatváral oči pred extrémistickou ideológiou.

Ako sa ukázalo, jedného zo samovražedných útočníkov zradikalizovali v saláfistickej mešite v Chartres. Ďalej, teroristu, ktorý sa v auguste 2015 pokúsil o útok vo vlaku medzi Amsterdamom a Parížom, zradikalizovali v španielskej mešite.

Generáli teroru

Boj proti džihádistickému terorizmu nemôže byť namierený len proti „pešiakom“, ale aj proti generálom. Má to násobne väčší efekt: šikovný kazateľ dokáže naverbovať desiatky, stovky, ba aj viac pešiakov.

Ak siahneme po drogovej analógii, máme ísť len po spotrebiteľovi, dílerovi či oboch? Nanešťastie, až doteraz išli úrady najmä po spotrebiteľovi, pričom v každej krajine je len hŕstka známych popredných džihádistických lídrov.

https://komentare.sme.sk/c/22143547/zastavme-kazatelov-dzihadu.html

 

 

Takto sa buduje Gileád:

 

„Väčšina Nemcov má pocit, že sa už nemôže slobodne vyjadrovať“

 

„Bez slobody prejavu nie je ani slobodný ľud.“

 

Priestor na slobodu prejavu sa podľa väčšiny Nemcov výrazne zmenšil, hovorí prieskum Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Prieskum verejnej mienky ukázal, že takmer dve tretiny Nemcov sa na verejnosti boja otvorene vyjadrovať svoje názory. Najopatrnejší sú pri téme utečencov a islamu.

Nedávna štúdia Inštitútu pre demografiu Allensbach pre Frankfurter Allgemeine Zeitung na vzorke 1283 ľudí z celého Nemecka vo veku od 16 rokov, ktorá sa uskutočnila v čase od 3. do 16. mája, priniesla zaujímavé zistenia.

Jedným z najprevratnejších je fakt, že len približne jeden z piatich opýtaných Nemcov sa cíti slobodne pri vyjadrovaní svojich názorov na verejnosti či na internete. Naopak, k slobodnému vyjadrovaniu sa dochádza najmä medzi priateľmi. Vyjadrilo sa tak 59 percent opýtaných.

Iba 18 percent občanov sa domnieva, že môžu na verejnosti hovoriť slobodne. 58 percent uviedlo, že je to možné s opatrnosťou na niektoré témy a 20 percent na mnohé témy. Zdroj: Frankfurter Allgemeine Zeitung

 

Takmer dve tretiny respondentov veria, že sa môžu slobodne vyjadrovať len medzi priateľmi. Dôvodom k opatrnosti na verejnosti je podľa opýtaných existencia množstva nepísaných zákonov, ktoré názory sú prijateľné a prípustné a, naopak, ktoré sú takpovediac tabu. Myslí si to až 63 percent oslovených Nemcov, a to napriek tomu, že je sloboda prejavu zakotvená, podobne ako v iných štátoch sveta, v ústave.

Téma utečencov sa stala nemeckým tabu

Štúdia tiež ukázala, že najcitlivejšou témou sú podľa respondentov utečenci. Zo štrnástich možných odpovedí ju tak označilo až 71 percent.

Podľa riaditeľky Inštitútu Allensbach Renate Köcher, ktorá danú štúdiu tiež viedla, toto číslo odzrkadľuje odtrhnutosť elít od nemeckého obyvateľstva z čias vrcholiacej utečeneckej krízy v rokoch 2015 a 2016. Obdobie migračnej krízy podľa jej slov zanechalo dojem, že elity neberú obavy obyvateľstva dostatočne vážne a dokonca o nich ani poriadne netušia.

Rovnako až 61 percent respondentov považuje za riskantné verejne vyhlásiť, že sa pre utečencov robí príliš veľa. V súkromnom priestore je to však len 31 percent.

Po téme utečencov nasledujú vyhlásenia o moslimoch a islame. Pre väčšinu Nemcov patrí medzi citlivé témy aj nacistická éra a Židia a pre necelú polovicu je to tiež pravicový extrémizmus a diskusia o nacionalisticko-populistickej strane AfD (Alternatíva pre Nemecko).

Bolehlav z politickej korektnosti

Necelá polovica opýtaných (41 percent) tiež kritizuje prehnanú politickú korektnosť, a to najmä v prípade viacerých jazykových pravidiel.

Práve podobné opatrenia podporujú dojem, že rozsah slobody prejavu sa vo verejnom priestore stále zmenšuje a čoraz viac závisí od predmetu diskusie. Podľa riaditeľky Inštitútu Allensbach Renate Köcher chcú byť občania braní vážne so svojimi starosťami a postojmi.

No namiesto toho zo správy z prieskumu vyplýva, že v očiach verejnosti rastie spoločenská kontrola. Každý druhý občan Nemecka je totiž presvedčený, že sa oveľa viac pozornosti venuje práve tomu, ako sa človek na verejnosti správa a čo hovorí.

https://www.postoj.sk/44324/vaecsina-nemcov-ma-pocit-ze-sa-uz-nemoze-slobodne-vyjadrovat

z komentárov:

„teda u širokej verejnosti na Západe sa pestuje mediálne sympatia pre Islam (ale za zachovania naratívu “ kresťanstva ako brzdy, čoby toho horšieho a plného krívd“)

teda paradoxne sekulárne elity Europy sa stali najväčšími misionármi pre istú vieru súčasnosti…“

 

„poslednú vetu vytesať do kameňa“

 

„Merkelovej odkaz a dedičstvo. Už sa neviem dočkať ako si o tom prečítam v SME, alebo N-ku. Aj s podrobnou, vecnou a ako vždy objektívnou a nestrannou analýzou Schutza, Baloghovej, Keplovej, Tódovej, Morvaya, Jezného, Havrana, Kocúra, Prostredníka………..irony off.“

 

„Další důkaz o tom, že Německo je totalitní a nebezpečná země, dejme si na ni pozor. Je to pro nás hrozba.“

https://www.epshark.cz/clanek/1012/kriticky-o-soucasnem-nemecku

 

„teraz vlastne vidieť, že tam neprešla a neprechádza migrácia, gender ideologia a daľšie veci v dôsledku toho, že Nemci už „dospeli a sú osvieteními“

ale skrátka preto, že nie je umožnená pluralita, v ktorej by mohli zaznieť iné pohľady a všetky argumenty…“

 

„tuhľa o tom písal aj M. Kechlibar:

https://kechlibar.net/2019/05/26/nejen-nemecka-tabu/

 

„Nemci maju oficialne zarucenu slobodu slova, zhromazdovania a pod….ale oficialne sme to mali aj my za komancov, realita bola ina…a aj je ina…u nas sa to plazivo rozmaha tiez, tieto tabu temy, tabu vyjadrenia, politicka korektnost – za hlasneho aplauzu tzv.liberalov, ktori ale s ozajstnymi liberalmi maju spolocne asi tolko ako ludova demokracia s demokraciou“

 

„Pocas socializmu si ludia jedno mysleli, druhe hovorili na verejnosti. Zapad je uz tam, my ho dobiehame. Nemci si za tento stav mozu sami, my si budeme takisto.

Nacisti knihy palili. Teraz sa prepisuju. Sme predsa civilizovanejsi.“

 

„toto bolo drsne. ale mrazivo pravdive“

 

„Často to hovorím, dávajte pozor na ľudí, ktorí majú neustále plnú hubu liberalizmu a ľudských práv… často to liberáli ani vôbec nie sú… pozor na ľudí, ktorí majú neustále plnú hubu demokracie, často to demokrati nie sú… myslím, že konzervatívcovi až tak nevadí liberalizmus, konzervatívcovi vadí, keď niekto sväto sväte tvrdí, že aký je on liberál, no v skutočnosti ním nie je … alebo ako napísal G. K. Chesterton, verím v liberalizmus, ale neverím liberálom.“

 

„no lebo liberali predsa nemaju problem prijat hocijaky nazor – maju vsak problem prijat nazor, ktory sa im nepaci… :/“

 

„pretože to liberáli nie sú, len sa tak nazývajú“

 

 

„Kriticky o současném Německu“

24. 9. 2018

https://www.epshark.cz/clanek/1012/kriticky-o-soucasnem-nemecku

 

V dnešním falešném, protože politicky korektním světě…

 

(Nejen) německá tabu

26.5.2019

 

https://kechlibar.net/2019/05/26/nejen-nemecka-tabu/

 

Průzkum veřejného mínění v Německu ukazuje, že velká část Němců se bojí otevřeně vyjadřovat své názory na veřejnosti.

 

Čísla jsou – aspoň z mého hlediska – vysloveně varovná. Pouze osmnáct procent Němců má dojem, že se na veřejnosti může vyjadřovat zcela svobodně. V kruhu přátel roste toto číslo na 59 procent, což je sice o dost lepší, ale pořád to ještě znamená, že více než třetina lidí se necítí svobodně ani mezi přáteli. Na internetu se svobodně vyjadřuje jen 17 procent respondentů – zhruba každý šestý.

 

Tak, a teď prosím zvedněte ruce, koho tyto výsledky překvapily.

 

Mě taky ne.

 

Proč tedy tento proces zavírání úst trvá a postupuje?“

 

 

Trvá preto, lebo ľudia sú k násiliu ľahostajní a keď už nie sú, tak sú zastrašovaní, aby naďalej boli ľahostajní, ak nechcú mať nepríjemnosti alebo stratu zamestnania kvôli politickej korektnosti. Feministky by nedostali granty, keby na to upozorňovali, politici by nedostali podporu ale obviňovanie z extrémizmu odporu voči nastávajúcej moci. Každý chce prežiť ako v socializme, teda v nastávajúcej totalite a len dúfa, že snáď to nebude mať také fatálne následky.

Spomeňte si na to pri násilnostiach, že ste to dopredu vedeli! A ignorovali ste všetky tieto správy pre politickú korektnosť a s prianím nerušeného prežitia! Čo ešte osobne nevidím, to neexistuje! Toto by mohlo byť krédo každej totalitnej doby. Liberáli to volajú, že keď prišli po … a myslia si, že prísť sa dá len po Židov. Všetci iní už sú neohrozitelní a homosexuálov sa to nedotkne, vašich detí sa to nedotkne, vašich vnukov sa to nedotkne. A keď už dotkne, všetci sa budú pretekať, že keby oni boli na vašich miestach, oni by už boli všetci generáli po boji!

Aj dnes sú generáli po boji vo vzťahu k Židom! Presne vedia, čo sa malo, nemalo diať v minulosti a akí by oni boli iní, ale k prítomnosti sú rovnako slepí!

 

Majú šancu byť iní a sú rovnako ľahostajní!

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5546419x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie