Založ si blog

Ale Denník N to účelovo zamlčiava, aby sa teda pri spolupráci nedrgali

1.február Matovič Štefunkovi:

 

Igor Matovic Pán Štefunko, v dobrom: Takto to ľuďom, ktorí ; vedia počítať do dvoch (2), nevysvetlíte. Ľudia Vám neuveria, že ste nevedeli z čoho plynú miliónové tržby firmy, v ktorej ste mali podiel. Ľudia Vám neuveria, že keď podiel v tunelárskej firme vlastnila Vaša firma a nie priamo Vy, že ste nemali možnosť vedieť, že Vaša firma rozkráda verejné zdroje. Zároveň platí, že podozrenie z podvodného kartelu sa netýka akejkoľvek firmy, keďže Anext má v IT biznise asi takú povesť, ako Bašternák medzi poctivými platiteľmi daní.

Dovolím si radu na záver: Zvolajte tlačovku a odpovedajte na akúkoľvek otázku. Status nie je cesta.“

 

 

z komentárov pod Štefunkým vysvetlením aj od jeho vlastných od 14.februára:

 

Porovnávať private equity a publicly traded stocks ako VW je trochu úlet. Aj minoritný akcionár v private equity má prístup k všetkým zmlúvam aj keď ich môže ovplyvniť len do výšky svojho podielu. Buď bol teda hrdým akcionárom a článok na aktuality je opodstatnený, zhadzuje ho morálne… alebo bol akcionárom v podniku o ktorom nevedel čo sa deje, čo ho zhadzuje ako potenciálneho záujemcu o správu vecí verejných.

 

Igor Matovic si mu mal poradit, aby to schoval u tvojej mamky na povalu alebo nech sa vykruca a casom sa to premlci, ako u teba tvoje podvody

 

Pán Matovič, pôjdete do vlády s Ivanom Štefunkom aj po tejto kauze?

 

Nikdy som nemal priamy dosah na jej riadenie firmy a už vôbec nie nejaké zákazky. = priznávam že táto firma kradla, ale ja ju neriadim, iba beriem podiel zo zisku (aj z toho nakradnutého).

 

a hlupaci tomu veria….ked kradne FIco a jeho kamoši je to ine ?? nie je to iste, len vam tak nevonaju….

 

To je také bežné, že založíš firmu, a potom sa absolútne nestaráš, čo robí. Hlavne, že tečú dividendy.

http://www.neulogy.vc/monogram-technologies

 

Chcete mi tvrdiť, že Štefunko, ktorý spravuje JEREMIE EU fondy, investuje do startupov, ale absolútne sa nezaujíma ako tie startupy fungujú, či robia to čo majú? Ak áno, prosím si to na papieri, s pečiatkou EIF

 

mňa tu zaujímali „progresívne vysvetlenia“, ktoré sa tu budú oduševnene ponúkať. Síce nesklamali, ale obávam sa, že pokiaľ sa bežní ľudia nezačnú zaujímať a chápať systémy riadenia, vrátane ich nástrojov, tak ich nemožno nazvať naivnými, ale žiaľ hlúpymi. A to strane ako PS a iným humoristom umožní veselo napĺňať ich osobné záujmy a záujmy tých, ktorí by ich tam radi katapultovali.

 

obidve firmy sidlili na tej istej adrese a obidve riadil ten isty clovek (orsr) povedat ze jedna firma nemala dosah na riadenie druhej firmy je doslova klamstvo

 

pokiaľ vlastníte 5% akcií už máte prístup k účtovníctvu.

 

Ešte by sa dali doplniť aj ďalšie zdroje, napr.:

„During MY TIME at Monogram Technologies, we decided not to focus on Central Europe but …“

https://inventures.eu/ivan-stefunko/2883/…

 

Problémy moderného ľavičiara :p Nič nevybavuje, nič nevie, len podiely chodia 😛

 

„Z firmy Monogram Technologies som si nikdy nevzal žiaden zisk.“

 

len tak pre ich krasne oci tam vlozil kapital…

 

ak je to rizikový kapitál a ja tam mám 25% tak sa o to kam investuje a čo robí firma zaujímam o to viac. Nehovoriac o tom, že ak vlastním už 5% tak mám právo kontrolovať účtovníctvo. Čiže vaše vysvetlenie a snaha o obhajobu je bulshit.

 

Viete, pán Ivan Štefunko • Progresívne Slovensko, chcel by som Vám veriť. Len si spomínam, že mnohí súčasní opoziční politici, dokonca i z Vašich radov kritizovali mnohých hoci len za to, že sa poznali s niekým vo firme, ktorá získala predražené štátne zákazky, či s niekým iným, kto bol závadový. Neboli teda ani majetkovo prepojení (mnohí nikdy reálne s danými firmami ani neobchodovali) a aj vaši ľudia ich kritizovali. Nehovorím, že to bolo správne. Len to dávam do pozornosti, že rovnako ako ste vy kritizovali ostatných, vnímam Vašu reakciu ja a vnímajú ju tak mnohí ďalší. Kde je tá hranica, že u Vás je to v poriadku a u iných politikov nie? Z tohoto sa fakt ťažko vykecáte. Asi by ste naozaj mali spraviť tú tlačovku, ako Vám radil Igor Matovič.

 

 

Hovoríte ako sa zbavujete podielov vo firmách. V roku 2017, keď už ste sa dávno aktivizovali politicky, tak ste získali podiel v „startupe“ (sic!) vo Websupporte, kde dovtedy figuroval pán Jenča spomínaný aj v článku a kde je väčšinový vlastník rátam cez rakúsku firmu stále podpredseda Progresívneho Slovenska, kde ste predsedom. Čiže ste menšinový akcionár Monogramu, kde nemáte na nič vplyv a bum zrazu oni odchádzajú z najväč&sc aron;ieho poskytovateľa hostingu a vy nevinne zrazu získavate napriamo podiel. Kvallitný data žurnalista by si pochutnal.

 

Toto su dost zavazne tvrdenia… Ak to tak skutocne je, tak premna je to jasne najhorsie odhalenie… Viete to aj nejako olinkovat, resp.priniest blizsie info?

 

žiadna veľká veda http://orsr.sk/vypis.asp?ID=173481&SID=2&P=1

 

 

To je co za odpoved ? Odpovedajte k veci a nie ako postkomunisti, odborne odpovedajte pán Stefunko

 

To je SMERacka komunikacna strategia, zatlkat nereagovat, ktoru ste zjavne priniesli aj na zvaz. ZIal, fakty hovoria nieco ine.

 

 

Ja som bol sympatizant Zuzany Čaputovej. Po tejto správe som zostal rozčarovaný a, pravdupovediac, stratil som istotu, že s PS ide o podstatnú zmenu. Nepodnikal som nikdy. Ale, myslím, že ako akcionár by som sa veľmi zaujímal, ako sa moje prostriedky využívajú… neviem, či sa to dá. Neviem ani, či tie startupy sú také výnosné a či súvisia s témou a s podozreniami.😓treba to presvedčivo vysvetlit!

 

Možno máte pravdu, ale takto podozrenia vysvetluje každý politik. Takže ste sa zaradili do zástupu s tými, ktorých chcete vymeniť. Možno len vaša smola, že ste boli akcionárom v tej firme. Ale podozrenie zostane. Mali by ste sa vzdať pôsobenia v Prog. Slovensku.

 

Pán Štefunko fandím vám a veľmi si želám, aby bolo PS súčasťou budúcej koalície. Preto mi toto vaše vysvetlenie nestačí. To, že ste tam boli nepriamo a nevedeli ste o tom karteli je síce Ok, ale zisky ste mali z toho tak či tak. Chápem, že sledovať to všetko bolo asi nemožné, ale finančne ste z toho ťažili a možno to označiť ako nekalé. Preto by som očakával, že príde z vašej strany jednoznačné uznanie chyby a prísľub, že budete participovať na tom, aby sa tieto veci detailne vyšetrili.

 

Len mimochodom 1/3 akcionár nieje drobný akcionár on nevlastní jednu akciu

 

To síce je fair argument, ale z politického hľadiska je veľmi nerozumné reagovať týmto spôsobom. Neutrálny pozorovateľ si jednoducho uvedomí, že I. Štefunko mohol profitovať z veľmi nekalých praktík v IT sektore a nemá dôvod veriť, že o tom I. Štefunko vôbec nič nevedel. Ospravedlnenie a prípadné vzdanie sa podielu (ak ich má aj v 50 firmách) by bolo zrozumiteľnejšie a politicky schopnejšie.

 

pokiaľ viem, tak zbaviť sa podielu nie je také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať

 

Ale ospravedlniť sa a avizovať, že sa podielu zbaví, jednoduché je.

 

Ivo sa aj zbavuje postupne podieľov. Ivovi verím, že o tom nevedel. Bol podielnikom firmy, ktorá bola podielnikom podozrievanej firmy. Je to úplne šialené, že vylepia jeho fotku na titulku. Článok uverejnení o polnoci v piatok, keď sa nestíha dlhšia reakcia, aby to v ľuďoch rezonovalo celý víkend. Autor mal dať Ivovi väčší priestor na vyjadrenie.

 

Este rozumnejsia mi pride poziadavka Matovica (resp.jeho rada) : zvolat tlacovku a odpovedat Live na vsetky otazky novinarov

 

25% nie je drobný akcionár.

 

Neboj sa, ak Progresivni sudruhovia pod vedenim hrdeho volica mafianskej organizacie Smewr socialisticka demencia sudruha Stefunka ak ziskaju 5+% tak urcite zostavia „hradzu proti extremizmu“ so Smerom.

 

Ale dividendy nesmrdeli, že?

 

Podľa vášho vyjadrenia ste v podstate svätec, na ktorého našili búdu. Za to isto môže Putin. Putin s Kotlebom.

 

„ja nič, ja len profesionálny technologický investor“

 

Vstúpim do firmy kde nechcem dividendy? Trt makový!

Filantropia sa robí formou daru, nie podielu. Podiel si beriem, lebo buď chcem mať kontrolu alebo jedného dňa zisk.

A zaujíma ma z čoho je zisk?

A čo tak význam pojmov transférové oceňovanie a konečný užívateľ výhod?

 

 

Verím vám

 

rozprava ako Fico a to ešte nesedí ani v parlamente.

 

už sa závistlivá a neprajná Slovač ozýva, pán Šefunko ja stojím za vami, dúfam, že uspejete/me/ a demokracia zvíťazí, lebo mám veľmi veľmi zlé pocity, že prídu k moci magori, populisti, rasisti, diktátori s obmedzenou mentálnou výbavou, ja zo svojej pozície urobím všetko pre to, aby sa to neudialo

 

 

to sú čo za argumenty? Vyjadrujte sa k uvedeným faktom

 

treba brániť Štefunka vlastným telom

 

máme teda voliť Štefunkovcov, a to práve preto prečo sme zvrhli Fica? Pre tendre, predražovanie štátnych zakázok…pani Vy ste sa zbláznili? Tento ešte ani nevladne a pozrite tu jeho retoriku – celý Fico; veď ani Fico nenakupoval predražené cetečka, to len spriatelené firmy. Fico nepodvádzal na daniach, to len „naši ľudia“. Tak potom zvoľme opäť Fica, ved on v podstate nic zle neurobil, o nicom nevedel.

 

vaše argumenty by sa mali prednášať niekde na politológii, hodné voliča PS

 

Mne príde, že nie som na stránke predsedu politickej strany, ale na stránke nejakej sekty, kde je viera dôležitejšia, ako jasné a korektné vysvetlenie.

 

Kedy odídete z politiky?

 

Panovi Stefunkovi uveria iba naivni a hlupe volicske stado. Pochopitelne, v case, ked sa predmetne veci alias „biznisy“ diali, nevedel, ze Pani Caputova bude prezidentskou kandidatkou. Stefunko Caputovu poskodil. Caputova sa vyjadrila, ze sa k tomu vyjadrit nevie. To je marazmus. Zial.

 

no vyjadrila sa: nie je odborníčkou na danú tému tak nevie. Niečo podobné ako keď sa Mazurek vyjadril k holokaustu.

 

Bol by som veľmi zlý vlastník, ak by som nevedel detaily podnikania o firme, kde vlastním 25 % podiel. Ak chce PS osloviť inteligentného voliča, toto vysvetlenie nie je dostatočné.

 

Nuž ale ani Fico nezavraždil Kuciaka. A ani neokradol štat na daniach. To Baštrnák a môže on zato, čo robí majiteľ bytovky kde býva? A môže on zato koho má za suseda? No môže? A tak aj Vy p. Štefunko; Vy s tým vlastne nemáte vôbec nič! Ale vôbec. Prekvapil ma svojou jemnou rétorikou pán Igor Matovic; vraj „v dobrom“. Nerozumiem prečo v dobrom, jeden okrádač je diabol no s druhým ideme v r ukavičkách???

 

Tak a uz sa to zacina.

 

„Nemám sa za čo hanbiť, preto som s novinárom pánom Turčekom, ktorý to napísal, takmer dva roky otvorene komunikoval, vrátane viacerých osobných stretnutí.“ Načo potom dva roky komunikovať?Keď ste čistý,tak ste sa mali brániť trestným oznámení na ochranu osobnosti a dnes ste mohol zverejniť záver ako to vyšetrovateľ,resp. prokurátor uzavrel.Tieto tvrdenia sú také detinské.Treba sa priznať tak ako to vyžadujete od iných a je po probl&ea cute;moch!!!

„Z firmy Monogram Technologies som si nikdy nevzal žiaden zisk.“

 

no však ani Fico nevzal nič.

 

Ja nič ja muzikant.

 

toto je také staré, že už mesiace visí odpoveď na oficiálnej stránke PSka:

https://www.progresivne.sk/pravda-o-prepojeniach-ivana…/

 

 

„Kritizuje vládnu stranu SMER-SD, o ktorej vyhlásil, že za 10 rokov vlády „nepriniesla žiadne zásadné zlepšenie života ľudí a generácia, ktorá tam je, nemá šancu uspieť a efektívne vládnuť tejto krajine“. Na druhej strane, ale žije vďaka nim a ich „štedrosti“. Tento článok poodhaľuje, kto v skutočnosti je Ivan Štefunko… alebo ako sa dá založiť politická strana s podporou SMERU-SD za „súkromné zákazky“ v miliónoch eur.

 

Treba však poznamenať, že už vtedy bol aktívny portál Pelikán (pelikan.sk), ktorý za ceny častokrát nad priemerom normálnych cien leteniek, bežne ponúkaných inými cestovnými kanceláriami na Slovensku, dohadzoval letenky aj niektorým štátnym úradom.

 

V súhrne podľa Centrálneho registra zmlúv len táto Štefunkova firma vyčerpala zo štátneho rozpočtu viac ako 1,12 mil. EUR (viac ako 33 miliónov slovenských korún). A to sa bavíme len o období od roku 2011, odkedy majú štátne úrady povinnosť zverejňovať všetky zmluvy.

Mení sa vláda, poďme znovu nato…

V roku 2012 nastúpila jednofarebná vláda SMERu­‑SD a firmy podnikateľa Štefunka opätovne vyhľadávali príležitosti, ako sa podieľať na čerpaní verejných financií.

Hneď v prvom polroku 2012 sa v gescii ministra financií podpisoval kontrakt na zlaté vajce Štefunkovho podnikania – startupy (podpora začínajúcich podnikateľov), nazývaná aj ako schéma JEREMIE, ktorej úspešnosť je minimálne otázna.

Podľa informácií od niektorých podnikateľov mal údajne od nich niekto pýtať podiely na firmách výmenou za schválenie úveru.

Podľa vysokého úradníka Ministerstva financií Slovenskej republiky mal Štefunko za tieto „služby“ Kažimírovmu ministerstvu v spleti sprostredkovateľov a Európskej investičnej banky spolufakturovať niekoľko miliónov ročne a to bez akéhokoľvek zverejnenia v registri zmlúv.

Zaujímavá spolupráca so SMER­‑om

Aj od tejto agentúry spoločnosť už zinkasovala takmer 3 milióny eur. Ďalšie vyše 2 milióny zinkasovala firma od Ministerstva hospodárstva riadeného ďalším smerákom Petrom Žigom. A za čo vlastne spoločnosť inkasuje také milióny?

Princíp je ten, že sa za veľmi ťažké peniaze občanov vyvíja niečo, čo v praxi vlastne vôbec nefunguje.

Veľmi zaujímavé sú tiež kontrakty uzatvorené s ministrom kultúry Maďaričom, ktorý sa údajne chystá byť členom Progresívneho Slovenska, na vytvorenie systému kreatívneho priemyslu, ministrom financií Kažimírom na kontrakt JEREMIE, Martinom Holákom z organizácie SBA Ministerstva hospodárstva SR v rámci podporných programov, či Jánom Turňom z Centra vedecko­‑technických informácií SR – ten bol mimochodom v minulosti médiami označovaný ako človek Širokého, ktorý je spájaný taktiež s vládnou stranou.

Kto si myslel, nech zabudne…

Na Slovensku je v súčasnosti rozšírený názor, ktorý hovorí o tom, že je nevyhnutná nová krv do politiky.

Tragédia Slovenska je to, že takzvaná nová krv nie je tým, čo od nej očakávame, práve naopak, je len tým, čo tu nechceme – tradične spojená s vládnucimi stranami, finančne závislá, personálne prepojená, avšak v médiách sa predstavujúca ako nepriateľ SMER­‑u.

Skutočnosť je však iná, ako hovorí jeden z kľúčových ľudí šéfa úradu vlády Slovenskej republiky: „Ivan (Štefunko; pozn. redakcie) sem chodí ako na klavír a pýta stále peniaze na kampaň a niekto tu na úrade mu ich dáva, preto si myslím, že Progresívne Slovensko a SMER­‑SD sú až priveľmi prepojené“.“

http://www.tyzdennikkoment.sk/kritizuje-vladu-no-zije-za-statne-hlavne-progresivne-kto-je-ivan-stefunko/?fbclid=IwAR0uKMrKeqTEwQ-oYZ91uDwrZwopVIPY9-xCL0Qb_ysjKAhoIOfFNbrgUhk

 

A tesne predtým Štefunko napísal:

Môj otec bol stavebný inžinier a chytal by sa za hlavu, keby musel sledovať, ako sa partia ľudí vybrala budovať „hrádzu proti extrémizmu“ a postavili akurát tak domček z kariet – do ktorého teraz ešte drgajú, ako keby nevedeli, čo sa asi tak stane… Čistý chaos.“

Ale Denník N to účelovo zamlčiava, aby sa teda pri spolupráci nedrgali.

 

 

Matovič 15.2:

„Veľmi dobre totiž vedia, že 100krát opakovaná lož sa stane pravdou a keďže im hodnotovo nepasujem do ultraliberálneho krámu, je treba mi somársku hlavu najvulgárnejšej svine v politike nalepiť.

Nie páni z môjho (mimochodom obľúbeného enka), neskloním sa pred vami … možno až potom, ak si vy vstúpite do svedomia a dokážete svoju „slušnosť“ činnmi – je totiž mimoriadne neslušné, ak mlčíte o podvodných tendroch predsedu PS len preto, lebo mladý Šimečka je v jeho vedení.“

 

 

https://www.aktuality.sk/clanok/653229/chcu-znicit-korupciu-firma-ich-sefa-stefunka-lieta-v-podozrivom-tendri/

https://www.teraz.sk/slovensko/firma-lidra-progresivneho-slovenska-do/376046-clanok.html

Podozrivý tender vo firme lídra Progresívneho Slovenska, štátu údajne dodala predražené služby

„K prípadu sa odmietla odborne vyjadriť aj Zuzana Čaputová: ‚‚Pokiaľ ide o podozrenie z kartelovej dohody, nie som odborník na túto oblasť, a principiálne k podozreniu nedokážem zaujať zásadné stanovisko.‘‘. Ohľadom kartelového správania má jasný postoj aj člen predsedníctva PS Martin Dubéci, ktorý „akékoľvek kartelové správanie odsudzuje. Z dostupných informácií sa však k tomuto prípadu nevie vyjadriť.“

 

Jednoducho preto, lebo toto sa nikde nerozoberá. Kde to máte na SME alebo na N-ku? To už občanov nemá čo zaujímať a je hanba pre slušných sa o to zaujímať! To vám takto nadiktujú tiež!

A nezabudnú dodať, že o to sa zaujímajú LEN POCHYBNÉ STRÁNKY! Taká fráza – čo všetko by malo byť pre vás scenzúrované!

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547884x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie