Založ si blog

Rozhovor Fica so Sulíkom

Ja si myslím, že v takých dvoch tretinách bol lepší Fico a v poslednej tretine Sulík. Fico bol lepší preto, že on jednoducho vie ako na ľudí, aby to všetko pôsobilo veľmi prosociálne. Smer si jednoducho vie získať ľudí, lebo sa k nim nespráva okato pohrdlivo, ako sa o to opozícii postarali liberálkovia.

Teraz im teda môže opozícia ďakovať, čo také skvelé svojou arogantnosťou k ľuďom dosiahli. Keby im platili za odstrašujúcu kampaň od opozície, nemohli by to robiť lepšie, ani ja by som na to fantáziu nemala.

Ak ste si nevšimli, ja som vždy mala dôveru v Sulíka a to práve preto, čo mu opozícia najviac vyčítala, že povalil vládu. Tiež si myslím, že on ju nepovalil, ale naopak bol schopný si za niečim principiálne stáť a keby mu šlo len o moc, tak by to neurobil. Tým mňa naopak nadobro presvedčil, že bol by schopný takej principiálnosti aj v budúcnosti. Vidím to teda ako jeho klad.

Nedávno tu bol článok, že radšej 100 Dankov, než 1 ten a ten a ďalší. Pre mňa zas táto opozícia by bola voliteľná, keby v nej bolo aspoň 100 Sulíkov, ktorí by neboli tak ľahko predajní liberálkovia. Chápem, že vy v tom vidíte naivitu, ale vy napokon nerozoznávate v bývalej pravici nič iné, okrem jedného vreca s nálepkou Sulík.

Ja v tom vreci rozoznávam kadečo a rozhodne by som tomu nedala nálepku Sulík. Skôr im Sulík robí to vrece, čo všetko potom môže z neho po voľbách koalične povyskakovať a zlikvidovať aj samotného Sulíka.

Pre mňa je teda Sulíka škoda, že je tak osamelý v mori liberálkov, čo oni volajú, že je pri nich skrytý fašista. Ale na to sa im ten fašista hodí, aby sa mali s kým dostať do vlády, keď sami to pre odstrašujúcu kampaň nedokážu. Neverím, že by ho v budúcnosti nezlikvidovali, lebo pracujú na tom každý deň. Aj včera ho prirovnávali k Ficovi. On je pre nich len nutné zlo ako schody.

Je ale pozoruhodné, že si myslia, že o Ficovom populizme presvedčia voličov Smeru a voličov koalície, keď samotný Matovič a možno aj Kollár bude hlasovať za populistické ťahy Smeru. Tak sú populistické alebo nie? Nevie to ani samotná opozícia? Prečo potom čakáte, že voliči budú chápať to, čo teda nechápe ani Matovič, prípadne Kollár?

 

Napokon som sa nedozvedela z tejto diskusie vôbec nič k nejakým podstatným otázkam okolo Slovenska. Obedy alebo dôchodky to iste nie sú, keď nám tu hrozí vojna s Ruskom a strácame suverenitu deň za dňom. Skôr by ma zaujímalo, ako to prežijeme a či sa vôbec dožijeme dôchodkov, či budeme živí po všetkých vojenských operáciách.

Taktiež nerozoberali prílev cudzincov do našich podnikov alebo aké postoje bude mať Slovensko v migračnej kríze, čo všetko ľudí zaujíma kvôli platom a kriminalite.

V poslednej tretine bol lepší Sulík, lebo už sa mu lepšie darilo vytvárať dojem, že Smer kradne aj keď argumenty k tomu už nemal žiadne. Veď všetko vždy vyšetrovala aj skorumpovaná mašinéria. Nemáme teda žiadne dôkazy, za ktoré by mohol ísť niekto do basy. Čiže je stav, že sa vám len zdá, že sa tu niečo rozkrádalo, lebo ani z opozície nikto nie je v base, na koho by ste mohli ukázať prstom.

To je inak kuriózna situácia, že všade sa celé roky píšu články, že sa tu kradne a ožobračuje, ale nikto nie je odsúdený v base. Tak to už písať prestaňte, keď vidíte, že nekradne a dôkazy nemáte na nikoho a naopak prosperujeme a máte sa stále lepšie a lepšie. Alebo choďte na políciu a uvidíte, že nekradne.

 

SaS-ku by som volila len vtedy, keby sa rovnako, ako od Smeru, dištancovala aj od extrémistov liberálkov, ktorí sa vydávajú za liberálov. Pomáhať extrémistom na žiadnom konci nebudem. No to je tiež nereálne, pretože potom by už zo SaS asi nič nezostalo a nemal by ju ani kto voliť. Takže ich chyba, že sa rozhodli ísť cestou extrémov, kde pôsobia na ľudí hrôzostrašnejšie než zlodeji.

 

 

„V České republice už není v parlamentu ani jedna strana, která by stála ostře proti NATO a proti rozpoutání nové války, konference KSČM v sobotu ukázala, že už v odporu proti NATO nezůstal vůbec nikdo

Americký prezident zahájil kroky ke zrušení dohody, který v roce 1987 ukončila jaderné zbrojení. Jakmile smlouva INF padne, je pouze otázkou času, kdy USA odstoupí i od zákazu nových jaderných zkoušek. Protože nové rakety středního doletu opravdu neponesou konvenční zbraně, ale termonukleární hlavice. A tak zatímco Washington usiluje, aby KLDR a Írán zničily své raketové a jaderné programy, USA mezitím hledají cesty, jak výroby nových raket a hlavic naopak obnovit a nastartovat.

A země, které jsou členskými státy NATO, se na těchto přípravách na nasunutí a rozmístění amerických raket středního doletu v Evropě spolupodílejí.“

„Trumpovo rozhodnutie ohľadom INF kritizovala aj nemecká opozícia.

Alexander Graf Lambsdorff z frakcie Slobodnej demokratickej strany v nemeckom parlamente napríklad vyzval na čo najrýchlejšie zvolanie mimoriadneho summitu NATO, ktorý by bol venovaný najnovšie oznámeným plánom USA.

Predstavitelia iných opozičných strán v Nemecku zasa upozornili, že odstúpenie USA od INF zvýši riziko jadrovej vojny a apelovali na nemeckú vládu, aby nepovolila rozmiestnenie rakiet stredného doletu na nemeckom území, ak by o to USA požiadali.“

 

Kde sa u nás o tom píše okrem toho faktu o zrušení?

KDE je kritika a diskusia k tomu od politikov a novinárov? Či u nás končí politika pri obedoch a dôchodkoch? Len to sú naše záujmy pre budúcnosť a prežitie?

.

 

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518506x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie