Založ si blog

Ako by Sulík jednal sám so sebou

Na rozdiel od mnohých ľudí si nemyslím, že Sulík má EQ blízke nule, ale to asi len preto, že skôr má EQ blízke nule niekto, kto falošne predstiera city. Aspoň ja mám taký postreh zo života, že práve psychopati (a to aj v politike) vám zahrajú na city celkom vypočítavo a chladnokrvne a citové divadlo nerobí práve normálny človek, čo ani nedbá na to, ako pôsobí. Takže toto, že sa správa ako slon v porceláne podľa iných, skôr pre mňa hovorí, že nebude klamať, keď na to kašle.

 

Keď bola tá kauza s teplými rožkami, lebo len také hlúpe ľudí zaujímajú, tak prišla na Sulíkov facebook jedna predavačka, čo sa ani veľmi nesťažovala, ale vysvetľovala tejto modrej šlachte podnikateľov ťažký život predavačiek. Škoda, že som to pri upratovaní počítača zmazala, lebo som to mala uložené komentár po komentári – ako s ňou táto šľachta (oproti chudobe) jednala.

Asi sa tam v ten deň zišli samí podnikatelia a úspešní ľudia a školili tú predavačku z jej ľudskej morálky, že prečo nie je podnikavá a jednoducho neodíde niekde inde.

Bolo mi jej veľmi ľúto, lebo videla som, že k nej majú postoje ako k nejakému lenivému parazitovi, ktorý sa vie len sťažovať, ale aby sám niečo aktívne podnikol a sám začal podnikať, na to už taký neschopný a len neschopný parazit nemá.

Bola som vtedy rozčúlená a zbierala tie komentáre ako dôkazy jednej de… úvahy všetkých týchto schopných podnikavcov, že každý predavač, ktorému sa nepáči, má odísť.

Presne takto to vidia, že kto je predavačom, je predavačom preto, že je sprostý a lenivý, lebo keby nebol, tak by už predavačom nebol. Jednoducho by odtiaľ odišiel a začal podnikať alebo študovať a potom by sa už mal normálne. Pre nich všetky robotnícke profesie robia len leniví a neschopní ľudia na sebe pracovať.

 

Je táto myšlienka správna a múdra?

 

Keby všetci Slováci na sebe pracovali a neboli by leniví, už by neexistovali predavači?  A už by neexistovali robotnícke profesie? Či spoločnosti vyhovuje, že majú lenivých šoférov, lenivé zdravotné sestry (čo nepracovali na sebe, aby boli lekárky), nemôžem napísať leniví učitelia, lebo na tých majú slabosť pre štrajkujúci potenciál. Obslužné práce budú robiť leniví somári za trest, že kto nepracuje na sebe, nech neje, keď nevedel ujsť?

 

S prekvapením som zistila, že si všetci myslia, že všetky predavačky by mali ujsť a začať pracovať na sebe, aby už nepredával nikto. Doslova jej tam písali – Mala si sa učiť. Teraz je tvoj problém, že nemáš kam ujsť, keď si lenivá pracovať na sebe a založiť si svoje podnikanie a svoju lepšiu kariéru. Tak, teraz budeš pre tú lenivosť žobrák, ktorého môžu šéfovia takto vydierať. A ty sa necháš, lebo si neschopná! Presne takto s ňou všetci jednali.

 

Vtedy som si uvedomila, že tí obyčajní ľudia, čo sa boja SaS, že im nebude záležať na chudobných ľuďoch (či majú dôchodky, pomoc v núdzi), majú oprávnené obavy. Veď celkom rovnako, len celkom rovnako budú len takto isto rovnako myslieť, keď príde aj na iné, dôchodky, pomoc v núdzi atď. Budú mať k ľuďom rovnaký postoj – A snažil si sa? Bol si lekárom, podnikateľom? Čo si vyštudoval, kde si odišiel? Alebo si bol lenivý? Tak čo sa čuduješ, že teraz nemáš dôchodok? Alebo prečo nemáš na pomoc v núdzi? Ako si na to myslel, ako si sa snažil?

Bol si predavač? Mal si ujsť! Bol si šofér? Mal si ujsť! Bol si robotník? Tak čo čakáš, keď si neušiel?…….Vari dôchodok alebo pomoc?

 

 

Už je október a mňa dnes pobavila správa „Matovič a Sulík sa pustili do seba. Vyčítajú si platy, vlaky či obedy“. A viem presne, čo by im povedal Sulík:

 

„Máte malé platy? A kto vám tam káže zostať? Aké ja mám teplé rožky v politike? Každý deň zatvorené, nič sa nedeje tak, ako som si to zaplatil a ako to mám mať nachystané. Vás nikdy nenapadlo, aby ste šli pracovať inam? No, prečo ste takí leniví, že ste odkázaní len na parlament? Veď schopný človek, aj podľa Sulíka, by pracovať do parlamentu za tú žobračenku nešiel. Schopný by podnikal a zarábal inde. To vás nezaujíma, aký budete mať dôchodok? Tak prečo nejdete inam? Prečo nemáte fantáziu na nejakú inú prácu? Toto nechajte neschopným a choďte sa rozvíjať a pracovať na sebe.

Teda neviem, prečo by mali ujsť len predavačky a len zdravotné sestry a len učitelia a len robotníci. Je na čase, aby ste sa na svoju lenivosť pozreli tiež a povedali si, odpovedali si, že prečo ste tak málo podnikaví. Však iní schopní by už na vašom mieste neboli. Tí, čo nie sú leniví. Boli by už riaditelia podnikov s niekoľkonásobnými platmi alebo už v zahraničí. To takto chcete žiť až do smrti? Nemyslieť pre lenivosť na budúcnosť?

Takže, kto si za to môže, že máte malé platy? Vari iní schopnejší ľudia od vás? Však, kto vás tam drží? Keby ste húfne odchádzali, tak by vám museli zvýšiť plat!

Takže presne viete, čo máte robiť. Húfne odchádzať. Aby každý videl, že vám musia (musíte si) zdvihnúť plat, lebo nebude mať kto v parlamente sedieť.“

 

 

Prečo si to nepoviete takto, ako tej predavačke, nech každý, kto nie je lenivý, odíde? Aký je v tom rozdiel? Že nebude mať kto sedieť v parlamente?

Keď bude prázdny, ľudia to tak pochopia, ako keď zostanú predajne bez predavačiek. Budú vás rovnako prosiť, že môžte si zvýšiť plat.

Pochopte vašu vlastnú skvelú myšlienku, že ujsť by mali všetci neschopní, čo majú pocit, že zarábajú málo.

 

Je to teda riešenie, keď ide o vás? Je to stále rovnako múdre a celkom ľahké riešenie?

 

Ale zas, keď porovnám prácu predavačiek s prácou politikov, nedovolila by som si tvrdiť, že predavačky nepodávajú väčšie výkony, než politici vzhľadom na svoje vzdelanie a možnosti. Myslím si, že predavačky bežne musia robiť viac, než oficiálne musia a o politikoch si to nemyslím. A štatisticky iných okrádajú menej, takže o pracovnej morálke a práci na sebe by som pomlčala.

 

Viem, že keď nezaplatíme poslancov tak, aby do politiky prišli a boli ochotní prísť schopnejší ľudia, tak neprídu. Viem to isté o ďalších profesiách. A rovnako viem, že pokiaľ budeme žiť v štáte, kde podnikavá šľachta (oproti chudobe) bude mať riešenia – Veď ujdite, keď sa vám nepáči – tak to celkom rovnako postihne aj tu podnikavú šľachtu, lebo je k tej „lenivej žobrači“ prikovaná – nedá im hlas.

 

Ani vy neviete so svojim šéfom pohnúť, presne ako tá predavačka. A rovnako si myslíte, že veď predsa nemôžu všetci ujsť!

Aká jednoduchá empatia s predavačkou, však? Nezáleží na sume, len na rovnakej miere zúfalstva teraz u Sulíka v chudobnom štáte, že toto sa riešiť nebude, lebo keď sa vám nepáči, celkom rovnako môžte ísť!

 

Počujete len vlastný recept a vaše vlastné JEDNODUCHÉ riešenie.

.

 

 

 

Otázka číslo dva, či SaS odmieta hru na city občanov:

 

„SaS čaká na systémové riešenie úpravy platov a nie každoročné zmrazovanie, ktoré je v rozpore s ústavou. SaS odmieta hru na city občanov. Vyzývame koaličné strany, aby predložili funkčné riešenie. V opačnom prípade bude téma zdrojom konfliktov a populizmu, v ktorom sa predbiehajú niektoré koaličné aj opozičné politické strany,“ uviedla Blahová.

 

1. októbra 2018

Slovensko by sa malo ujať sirôt zo Sýrie, odkázala SaS

 

Ako už viete, pre mňa je to hra na city občanov. Teda, vôbec si nemyslím, že SaS odmieta hru na city občanov. Nevidím v tom rozdiel od obedov alebo vlakov zadarmo. Všetko také naoko, akú ľudskosť presadzujú tieto strany. Nenahradí to ani riešenie domácej politiky, ani zahraničnej. Keby to boli predavačky, tak behajú po chodníku s novým letákom.

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5548147x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie