Založ si blog

Pozor, celospoločenský problém s nulovým politickým kapitálom

Pred pár dňami som tu mala článok o tom, že na fyzické útoky má naša spoločnosť dvojaký meter a to je náš celospoločenský problém a naša celospoločenská hanba o ktorú sa ani novinári, nielen polícia nezaujímajú.

 

Keby sa to stalo cudzinkám, tak by ste dnes všetci o tom vedeli, lebo by sa na to zbehli všetci novinári ako muchy na rasistický med. Ale keďže sa to stalo len Slovenkám, tak sa vlastne nestalo nič! Novinárov zaujímajú výlučne len fyzické útoky na CUDZINKY a CUDZINCOV.

 

No, povedzte, nie je to závažný celospoločenský problém? A kde je celonárodná hanba zaň, že sa zaujímame len o fyzické útoky len keď ich môžme zneužiť na politiku?

 

 

Žeby zvíťazila spravodlivosť ? Ale nie, jednalo sa len o ďalší šikovný pokus prokuratúry a polície, ako umlčať poškodenú …

Hneď po vydaní tohto nového rozhodnutia podal páchateľ v tichosti odvolanie, ktorému bolo vyhovené. Čiže druhé rozhodnutie v poradí bolo dňa 6.6.2016 zruše né. Ale o tomto už nemala vedieť poškodená. O novom treste rozhodovala opäť mjr. Ing. Eva Klotáková, ktorá dňa 19.9.2016 opäť uznala páchateľa za vinného zo série závažných priestupkov a  opäť upustila od potrestania páchateľa. Toto rozhodnutie odobril žilinský okresný prokurátor.

Tento nový trest už prokuratúra a polícia tajila aby sa ho v žiadnom prípade poškodená nedozvedela – aj za cenu porušenia práv poškodenej. Dozvedeli sme sa ho až v júni 2018, kedy bol už skutok páchateľa premlčaný.

Samozrejme na mjr. Ing. Evu Klotákovú som podal trestné oznámenie pre dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu zneužitia právomocí verejn&eacu te;ho činiteľa. Uvedené trestné oznámenie bolo prešetrované kpt. JUDr. Radoslavom Hruškom z inšpekcie MV, ktorý v jej konaní nevidel absolútne nič protizákonné. Uznesenie kpt. JUDr. Radoslava Hrušku, ako aj postup prokuratúr a polície v tomto prípade bolo preverované nasledovnými prokurátormi:

– JUDr. Ladislavom Ľorkom

– JUDr. Máriou Liptákovou

– JUDr. Emilom Hadbábnym

– JUDr. Jaroslavom Mojtom, LL.M., MBA

– JUDr. Ľubošom Bunčiakom

Výsledok ? Skutok sa nestal, všetko je v najlepšom poriadku. Niektorí menovaní sa ani neunúvali zdôvodniť svoje rozhodnutie …

Zhrnutie …

Nervózny chlap sa vyzúril na dvoch nevinných ženách, narazil do nich autom, zranil jednu z nich, nezaujímalo ho, či zranená potrebuje pomoc a z miesta ušiel. Pátrala po ňom polícia, zo všetkého uvedeného bol uznaný za vinného – čiže o vine nemal nikto žiadnu pochybnosť. Polícia vrátane prokuratúry ho odmietli potrestať.

Ako pomohla polícia a prokuratúra poškodenej ? V rozpore so zákonom a napriek absentujúcemu poučeniu jej odmietli poskytnúť právoplatné rozhodnutie – čo na tom, že jej bola spôsobená aj materiálna škoda, snaha zatajiť toto „svinstvo“ je určite prednejšia. Napriek tomu, že na páchateľa bolo podané trestné oznámenie pre úmyselné zrazenie autom ( čiže útok so zbraňou ), nebolo jej v rozpore s Trestným poriadkom doteraz ani len umožnené nahliadnuť do vyšetrovacieho spisu – čo opäť odobril prokurátor JUDr. Ladislav Ľorko ( podľa ktorého na nahliadnutie do spisu nie sú žiadne zákonné lehoty ).

Možno Vás ale zaujíma, že ako vlastne mjr. Ing. Eva Klotáková zdôvodnila to záhadné upustenie od potrestanie páchateľa ? Túto informáciu som požadoval podľa infozákona ako oznamovateľ trestného oznámenia podaného voči jej osobe. Polícia mi poskytla desiatky výhovoriek, prečo túto informáciu nesprístupni. Zo získaného rozhodnutia viem len toľko, že od potrestania páchateľa upustila, nakoľko k náprave postačovalo samotné prejednanie priestupku – dobrý dôvod, čo poviete ?

O uvedenom prípade boli informovaní ministri vnútra ( za ten čas sa ich tam vystriedalo viacero ), generálny prokurátor. Okrem naozaj prázdnych gest to na veci nič ne zmenilo. Nie je dôležitá spravodlivosť, len nech sa o tom hlavne nerozpráva a zabudne na to. To by som chcel ale týmto článkom a vďaka Vám zmeniť …

Ďakujem.

https://remeselnik.blog.sme.sk/c/487099/v-ziline-narazilo-auto-do-ludi-vodic-z-miesta-usiel-policia-ho-nepotrestala.html

 

 

Pekné od neho, že na celospoločenský problém a celospoločenskú hanbu poukázal. Ale keďže sa netýka cudzincov a nedá sa na tom vytĺcť politický kapitál, tak to nebude zaujímať ani novinárov. 

Robme túto činnosť za nich a zdieľajme si aspoň súkromne náš celospoločenský problém, ktorý už nemajú záujem vypátrať.

 

Len sa potom nečudujte, prečo sú ľudia podráždení, keď sa ako celospoločenské problémy riešia výlučne len fyzické útoky na cudzincov a navyše sa každý jeden vydáva za rasizmus akokeby sa už cudzincom nemohli stať žiadne útoky a na nich by mohol niekto útočiť výlučne len kvôli rasizmu.

 

Opakujem, že pre toto ľudia potom neveria politikom, ani novinárom! Potom to zbytočne nehľadajte, že prečo je to tak a prečo to toľko ľudí poburuje. 

Aj teraz môžme skonštatovať, že dotyčné mali smolu, že neboli u nás cudzinkami a preto nebudú mať takú právnu ochranu, akú si platíme.

 

 

 

Naozaj ľutujem cudzinku, ktorej v Bratislave ukradli peňaženku z rasistických dôvodov, ale ja osobne neverím, že zlodej mal záujem o jej peňaženku z rasistických dôvodov:

 

Môžete opísať prvý útok?

„V prvom prípade mi niekto pri nastupovaní do autobusu otvoril kabelku, vybral všetky peniaze a doklady, ktoré utečenci potrebujú. Mala som synčeka v kočíku. Bola som šokovaná, nikdy sa mi pred tým niečo také nestalo. Išla som na políciu, spísali, čo sa stalo, a potom som ešte musela zaplatiť pokutu za stratu dokladov.“

(cudzinka)

 

Áno, považujem za záslužné písať články o napadnutí cudzincov, aby sme si uvedomovali, ako sa k nim správame, ale dovoľujem si upozorniť politikov a novinárov na to, že pokiaľ ide o Slovenky, nemajú najmenší problém písať im aj v novinách rady, aby neprovokovali k ich napadnutiam nosením oblečenia, ktoré by sa mohlo cudzincom nepáčiť, keď sa pohybujú tam, kde sa vyskytujú a to aj v Európe. Prečo s týmto už problém nemajú? Prečo nevidia všetky ženy a ich práva rovnako?

Prečo jedna má mať právo nosiť čo chce (a chodiť aj v čiernej kukle, aby v Piešťanoch zarobili – to je ten dôvod) a druhá sa má v Európe chrániť neprovokovaním letnými šatami s rukávmi len po ramená alebo sukňou len nad kolená? Posudzujeme správanie žien a ich bezpečnosť rovnako? Aj to, nakoľko si za to môžu samé?

Nie je aj to dvojaký meter na posudzovanie bezpečia žien?

 

Bohužiaľ, domnievam sa, že tu vôbec nejde o práva žien a ten podsúvaný krásny dôvod, aby mohli nosiť to, čo sa im páči, lebo keby nejaké kupeľné mesto na tom zarobilo, tak by im bolo jedno, aj keby si ženy viedli na obojku. Veď rozmýšľame ekonomicky, akých zákazníkov by sme tak mohli stratiť (aj rovnakých ako náckovia) a to je dôležité, že platia. 

.

 

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541515x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie