Založ si blog

O europoslancovi, čo ešte rozmýšľa samostatne

Europsky parlament, ktory sa stara do vnutornych veci v Polsku a v Madarsku, sa uz nechce starat do vnutornych veci Spanielska, aj ked sa tam deje nasilie. Stara sa totiz podla svojich cielov a v skutocnosti ich nasilie vobec nezaujima. Potvrdzuje to aj cesky europoslanec Jan Keller, ktory svedci o tom, aky je k tomu pristup v europarlamente: 

„Jestli chcete vidět důkazy existence dvourychlostní Evropy, či spíše Evropy dvojího metru, tady je máte. Jistý rumunský socialista toto pondělí ve Štrasburku vykřikoval, že tak jako v Barceloně by přece postupovala policie v jakékoliv zemi, je to přece její povinnost. Vím přesně, co by tento člověk říkal, pokud by třeba v Budapešti došlo ke zranění třeba jen jednoho protivládního demonstranta. Žádal by co nejtvrdší odsouzení Maďarska za porušení těch nejvyšších evropských hodnot, požadoval by tvrdé tresty a sankce. Toto bohužel není v Bruselu ojedinělý případ člo věka, který velice dobře ví, co má kdy říkat, a který si nějakým dvojím metrem hlavu rozhodně neláme.“

 

Ten socialista je uz proste dobre vychovany papagaj, ktory by takto angazovane vykrikoval cokolvek pozadovane aj v totalite. Vzdy musim mysliet na to, ako sa tato novsia generacia pohorsovala nad ludmi v socializme, preco mlcali a neburili sa proti totalite a sami skoncili horsie, nez ludia v totalite, lebo angazovane a za peniaze vykrikuju cokolvek, co sa od nich chce a to sa uz nemozu na ziadnu totalitu vyhovarat, ze tou su nuteni, lebo im ide o zivot. Proste sa to tejto novsej generacii vratilo za odsudzovanie servilnosti starsich, ze ich servilnost je desatkrat horsia a uz len za peniaze.

A ked sa znovu najde niekto neservilny, kto s tym nesuhlasi a ma odvahu nesuhlasit, ako napriklad tento europoslanec Keller, tak presne taki servilni zaprdenci, z akych sa smiali, ze zili v socializme, sa ho este snazia umlcat a zastrasit, ako v tom socializme, ze je preto rovno fasista. Keby suhlasil, poslusne papagajoval a bral si svoje peniaze za poslusnost, tak fasista nie je, ale ked si dovoli nesuhlasit a upozornovat na ich pokrytectvo, tak uz aj on je automaticky od nich zastrasovany tym, ze je len za nesuhlas rovno fasista. A to si dovolil skritizovat len neziskovky:

„Dnešní neziskovky jsou vzdálenými potomky občanské společnosti, která tvořila protiváhu státní moci v 18. a 19. století. Tehdy se skládala z občanů, kteří měli zdroj obživy ve svých profesích či v drobném podnikání, občanské angažovanosti se věnovali ve svém volném čase a svoji činnost financovali z vlastních zdrojů. Proto bylo přirozené, když stát kritizovali a hájili i své vlastní zájmy. Dnes je situace zcela jiná. V neziskovkách se nápadně často angažují lidé, kteří si vůbec nezkusili vykonávat nějaké občanské povolání, podnikat nebo se živit vlastníma rukama. Udělali si z občanské angažovanosti živnost a peníze nárokují od státu, který v lepším případě jen kritizují, v případě horším by ho chtěli kontrolovat a zasedat v jeho orgánech, i když nebyli nikým zvoleni.

.

No nepomenoval neziskovky uplne trefne? Vari si zo svojej angazovanosti neurobili zivnost? Vari ju financuju z vlastnych zdrojov? Vari nechcu o vsetkom rozhodovat, hoci neboli nikym zvoleni? 
Bol to vlastne tak genialny napad, aby sa prizivnici skryli pod neziskovky, ako ked ini ludia vymysleli, ze budu ludi manipulovat cez nabozenstvo, vieru, cirkev a vsetko pod stitkom – ake je to dobro! No toto este doteraz ludia nevymysleli, ze pod neziskovkou bude ziskovka, pod dobrovolnou a ospevovanou pomocou vynosne miesta (v spolupraci aj s paserakmi) a nikto ich nemusi ani volit, lebo sa samozvolia povinnym akceptovanim takejto bohumilej a vynosnej pomoci! Ved to je tak genialny napad nikym nevolenych darmozracov, ako ten napad, ze vyhovor sa na nabozenstvo a mozes hlasat cokolvek aj proti zakladnym ludskym pravam!
Povedala by som, ze v tejto dobe sme dosiahli uplnu dokonalost rozkolu obsahu a obalu, ked v obsahu je uplny opak toho obalu! Tak, ako v pracich praskoch mate len stale nizsie percenta ich ucinnosti, tak to su este tie pracie prasky na tom dobre oproti inym obalom VRAJ neziskoviek a VRAJ pomoci. To by vam museli dat do praskov atrament, cierny tus alebo smolu na uplny opak ich posobenia. No mozno sa vam oblecenie len rozpadne.
Ale uz teda za takuto kritiku bol tento clovek tiez zastrasovany, ako ini, ze je fasista a bude fasistom, ked nebude ticho a neprestane o tom hovorit nahlas. 
On sam o tom hovori:
 .
„Mně na tom nepřijde nic divného. Za normalizace přece byl povolen také jenom jeden názor, který korespondoval s propagandou našich mocných zahraničních přátel. U nás dnes navíc existuje svoboda slova, takže pokud říkáte to, co si přejí ministerstvo vnitra a Evropské hodnoty, nikdo po vás nepůjde. A pokud máte názory odlišné, máte přece naprostou svobodu nechat si je pro sebe. Dříve stejně jako teď se říká, že tuto těžce vybojovanou svobodu si nenecháme od nikoho rozvracet. Jsem přesvědčen, že každý, kdo se s tímto názorem ztotožní, má zaručeno, že se na zmíněném seznamu neocitne.“ (na zozname 50-100 expertov na posudzovanie, kto je v rozpore s ceskymi bezpecnostnymi zaujmami definovanymi Bezpecnostnou strategiou CR)
 .
Co je novodoba… co podla vas? Podla mna novodoba organizacia, ktora v socializme prenasledovala moju mamu, ci nema nebezpecne nazory.
V kazdej dobe mame priatelov s ktorymi musime mat slobodne totozne myslienky a kuchynu, v ktorej si mozme slobodne potichu mysliet svoje.
A kedze sa pohybuje vo francuzskom prostredi, tak mu davali otazky k Francuzsku:
.
„Někteří upozorňují, že Francie je na pokraji občanské války a některé oblasti již plně ovládají (radikální) muslimové…

Bývalý vysoce postavený policejní generál Bertrand Soubelet upozornil předchozí vládu na skutečnou situaci ve Francii. Za tuto otevřenost byl zbaven funkcí a musel od policie odejít. Napsal potom dvě knížky, kde popisuje skutečný bezpečnostní stav v zemi. Mimo jiné upozorňuje, že nestačí navyšovat stavy policistů. Policisté jsou stresováni z toho, že velké části pachatelů, které odhalí, se stejně nic nestane. Francouzské věznice jsou zoufale přeplněné, takže v některých oblastech soudci odsuzují pachatele do vězení jen v případech, když je z vězení zrovna někdo propuštěn a uvolní se místo. Mnoha mladým migrantům nehrozí vůbec nic, protože neumějí francouzsky a policie nemá peníze na překladatele, aby s nimi mohli sepsat protokol. Tak je raději zase pustí.

„Ti lidé, kteří ve Španělsku organizovali demonstrace za přijímání imigrantů, nesou plnou odpovědnost za útoky, které se teď staly, nesou odpovědnost za ty mrtvé (…) Věděli, že to povede k těm vraždám a k těm útokům. To jsou amorální lidé, kteří vědí, že způsobují vraždy, vědí, že způsobují zabíjení malých dětí, vědí, že způsobují mučení, ale přesto ta jejich touha po grantech a po penězích je tak silná, že se nedají zastavit. Oni preferují tu cest u, aby tak, jako se teď zabíjelo v Barceloně, se zítra zabíjelo v Praze, Brně, Hradci, Teplicích či kdekoli v České republice,“ říká zakladatel České společnosti pro civilizační studia sociolog Petr Hampl, jejíž jste členem. To jsou silná slova. Co o nich soudíte? Vy jste sám v souvislosti s aférou kolem Lidlu uvedl, že „vrcholem manipulace je, když ti, kdo na tento nebezpečný proces upozorňují, jsou vydáváni za nesnášenlivé xenofoby. Je to stejné, jako kdyby byly ženy obviňovány z toho, že kladly odpor násilníkovi. Třeba se dočkáme i toho.“

Kolega Hampl i já upozorňujeme ve zmíněných citátech na jednu věc. Stoupenci nekontrolované migrace si velice zjednodušují pozici, když rozdělují všechny lidi na dvě skupiny. Ti, kdo s nimi bezvýhradně souhlasí, tvoří prý svět dobra. Ti, kdo upozorňují na to, že je to všechno trochu jinak, představují prý zlo. Z toho například plyne, že cokoliv udělá člen neziskové organizace, je správné, i kdyby to mělo (ať již zamýšlené, či nezamýšlené) negativní dopady.

Naopak každý, kdo o jediné pravdě neziskovek pochybuje, je v lepším případě hlupák, v horším xenofob anebo rovnou fašista. Já se domnívám, že svět takto černobílý není, a proto mne jisté levicové kruhy považují za fašistu. Na těchto lidech mi vadí, že nejsou ani trochu originální. Tahle nová liberální levice označuje ty, kdo vůči ní mají výhrady, za fašisty už od konce 60. let 20. století. Jejich dnešní následovníci dovedou jenom papouškovat.   Analytické schopnosti nemají, i když někteří z nich učí na vysokých školách.“

Bola doba, ked Radicova doporucovala Jana Kellera ako zaklad pre studium na vysokej skole. Dnes by ho uz asi nedoporucovala, lebo on na rozdiel od mnohych ostatnych stale rozmysla celkom samostatne, co bolo vitane len kedysi a ked sa to hodilo.

21.9.2017 najnovsie video s prednaskou k novym kniham k sucasnej situacii a ako funguje eurozona

Jan Keller – „Evropské rozpory ve světle migrace“: On nehovori o tvrdom jadre EU, ale o natvrdlom jadre EU.

 

Vypocujte si toto od 1hod. 21min, kde hovori tuto myslienku:

“Kapitalisti vytunelovali komunizmu jeho program a vydavaju to za liberalizmus.”

.

 

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541613x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie