Založ si blog

Proamerickí trolli

Este nikdy ma neobtazoval prorusky troll, ale proamericki trolli ma uz velakrat obtazovali.

Napriklad sa mi pacil clanok, v ktorom sa pisalo ako americka ambasada financovala skolenia slovenskych novinarov a uz to im vadilo, ze sa mi moze ten clanok pacit. Napisala som len – skvely clanok a tesim sa na dalsie podobne. A na to som si precitala:

„A na čo si akože prišla?

Na verejnú diskusiu, na verejné témy a tézy, a obsadenie, aby si verejne vedela, že je to jedno z mnohých školené, ktoré sa kdekade robia, ale ak to robí proruská agenda, už to je v poriadku?

Či si objavila nejaké tajomno, židoamerického sprisahania?

Ale ak sa taký konšpiračný zemovekový guru Rostás zúčastní stretnutí s RUSKÝM veľvyslancom, a žobre o peniaze na svoje médium, a politiku, teda de facto a de iure, chce robiť proruskú propagandu za ruské peniaze, už je to v poriadku?“

.

Taki proamericki trolli si myslia, ze vam jasnovidne vidia do hlavy, aj na co ste prisli, aj ze ste objavili nejake tajomno, aj ze nejake zidoamericke sprisahanie, aj ze Rostas je moj guru, aj ze co robi, je uz pre mna vsetko v poriadku.

Neviem, co robi proruska agenda, lebo sa o Rusko nezaujimam. Ja sa zaujimam vylucne len o proamericku propagandu a preto neodoberam Zem a vek, ale pravidelne citam a sledujem SME a Dennik N, kde sa pise len proamericka! Takze ma uz neobvinujte, ze sa zaujimam o prorusku, ked sustavne uz dva roky sa zaoberam len proamerickou. 

Je sama o sebe taka odstrasujuca a hlupa, ze vobec nemusim citat nic ine, aby mi bolo jasne, aka je hlupa a asi aki naivni hlupaci s nou suhlasia. K tomu sa vobec nepotrebujem zaujimat o proruskych trollov. Celkom sa venujem len proamerickym, pretoze ma uz dva roky neprestava udivovat, co su este schopni pisat a ako si to ospravedlnovat. Robim si aj zbierku takych hluposti, kto este koho ako v tom tromfol a komu by som za to dala prvu cenu za naivitu, ale vzdy sa najde niekto, kto este aj to tromfne. Mohlo by byt zaujimave raz to vydat ako svedectvo naivity dnesnej doby, co v nej ludia pisali. Uz raz to vsetko pomizlo, ked nas takto lanarili pre zasah v Iraku, tak aj toto raz moze vsetko pomiznut a uz o tom nebude ziaden zaznam, aki boli ludia naivni a co vsetko boli schopni pisat. Takze preto si robim tu zbierku ako svedectvo tejto doby o ludskej naivite.

Takze iste chapete, ze na proruskych trollov mi uz nezostane a nezostava ziadny cas, aby som este sledovala, co robia, ked o tolko zaujimavejsim fenomenom su proamericki. 

Mam proste na nich slabost a neodolam precitat si, co este vymysleli. 

Tajomno to preto pre mna nie je, co sledujem uz dva roky! Zidoamericke sprisahanie ma nezaujima, pretoze ludi nerozlisujem podla ras a narodnosti, skor podla naivity a vztahu k ludskej rovnopravnosti. Rostas nie je moj guru, lebo na moj vkus sa viac venuje politike ako duchovnu a Zem a vek nepise on. Neviem, co vsetko robi, ale k tomu, ci je proruskym agentom sa vyjadrim.

Keby bol, tak ako prorusky agent nemusi „verejne zobrat o peniaze“ ruske velvyslanectvo. Staci si ho vypocut aj v diskusii, kde vysvetluje, ze rovnako sa obratili o pomoc aj na americke velvyslanectvo, ale to im ani neodpovedalo, pretoze na financnu pomoc maju svoje kriteria poslusnosti:

diskusia s Rostasom

od 13 min. – My sme mali zaujem komunikovat aj s americkou ambasadou, tak isto sme poslali otazky aj im – nemali zaujem odpovedat.

Ak povazujete za kriterium agenta uz stretnutie s velvyslancom, potom vsetci novinari, co sa stretli s americkym velvyslancom, su zas proamericki agenti, ktori to o sebe na rozdiel od Rostasa ani nezverejnili a odmietaju verejnost informovat, ako boli za to a za uz schvalenu a zrealizovanu spolupracu a skolenia odmenovani a financovani. O tom su nimi natocene videa a zaznamy kde? To uz je v poriadku, ze nikde a odmietaju to zverejnit?

„Ambasáda v Bratislave však akékoľvek údaje o programe malých grantov ako podporené inštitúcie, ich projekty či konkrétne sumy odmieta zverejniť. „Veľvyslanectvo USA vám tieto informácie momentálne nedokáže poskytnúť,“ hovorí Stephanie Fiztmaurice, hovorkyňa americkej ambasády.

Ambasáda USA v Prahe však na svojom webe bez problémov zverejňuje organizácie aj projekty, ktoré sú v rámci programu malých grantov podporené. V roku 2017 podporili Spojené štáty na území Českej republiky 60 projektov mimovládnych organizácií a ďalších inštitúcii. Z týchto údajov vyplýva, že americká ambasáda finančne podporila napríklad Novinársku cenu organizovanú Nadáciou otvorenej spoločnosti, podujatie LGBTI komunity Prague prideLetnú školu NATO českej mimovládky Prague Security Studies Institute či už chronicky známy think-tank Evropské hodnoty.“

http://artur.blog.pravda.sk/2017/06/16/americka-ambasada-financovala-skolenia-slovenskych-novinarov/

Chmelar k tomu napisal, tuto to mate vo videu: (Potvrdzujem, staci mi citat aj SME a Dennik N, nemusim mat ani televizor, co nemam)

Tiene informacnej vojny Chmelar

Najdolezitejsie z toho a k veci je:

Manipulacia s verejnou mienkou 

Trvám na tom, že nijaký prokremeľský server nepomáha Moskve viac ako redaktori spravodajstva RTVS či denník N. (Potvrdzujem, staci mi citat aj SME a Dennik N, nemusim mat ani televizor, co nemam) Minuloročná výzva na vyhľadávanie vnútorných nepriateľov (denník N) či odhaľovanie ruských špiónov v každom kriticky mysliacom človeku je nielen čistá švejkovina, ale nebezpečná činnosť, ktorá môže v konečnom dôsledku vrátiť atmosféru teroru päťdesiatych rokov.

Už dnes zneužívajú informačnú vojnu na zbabelé zastieranie vlastnej viny pri cielenej dezinformácii občanov počas vojny v Kosove či Iraku, za ktorú sa doteraz neospravedlnili. Už dnes vyhlasujú legitímne názory, ktoré vo verejnom diskurze zdieľali rešpektovaní západní politici a diplomati ako Henry Kissinger, Helmut Schmidt či Hans-Dietrich Genscher, za ruskú propagandu, stigmatizujú kriticky mysliacich intelektuálov ako agentov Moskvy a odporcov militarizmu obviňujú z nedostatku vlastenectva – čo sú metódy, ktoré používal v Spojených štátoch Joseph McCarthy a v Európe Adolf Hitler. Začne sa to „monitorovacou skupinou“ na ministerstve vnútra s postupne zvyšovanými právomocami a skončí sa to inkvizíciou. Naozaj sa chceme vydať týmto smerom?

Je dôležité pochopiť, že žijeme uprostred informačnej vojny, v ktorej klame nielen Rusko, ale aj Západ a že slobodný občan má právo túto špinavú hru odmietnuť bez toho, aby sa musel pridať na jednu alebo druhú stranu. (Ja som taky obcan, co to odmieta, hovori aj o mne) Rovnako je dôležité pochopiť, že to, čo sa javí ako úspech ruskej propagandy, je v mnohých prípadoch iba výsledkom chybnej politiky Západu a zatajovania informácií. Myslieť si, že Rusku na nás špeciálne záleží a vydáva obrovské peniaze na špecializovanú propagandu proti Bratislave, by bolo komické, (Potvrdzujem, je to az komicke, co pisu) keby takéto uvažovanie nemalo tragické následky. Nemôžeme hľadať za každou neschopnosťou západných politikov presvedčiť vlastné obyvateľstvo cielenú ruskú propagandu. A ak sa aj taká vyskytuje, je proti nej jediný účinný nástroj: NEKLAMAŤ.“ (Dodavam, ze ani nemusia klamat, uz len ta ich naivita staci na to, aby ste im neverili)

A nepotrebujete k tomu ani Rostasa, ani Zem a vek. Uz davno tvrdim, ze celkom vam staci citat Dennik N a SME a mate predstavu, comu vsetkemu sa neda verit. Vsak preto ich odporucam sledovat, co dokazu bez jedineho rubla napisat.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540832x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie