Založ si blog

Rozlúčte sa s predstavou, že voľby vyhrá Kotleba

Uplne chapem volicov, ktori su rozhodnuti volit LSNS z dovodu, ze si zelaju vystupenie z EU. Maju na to plne pravo po tom, co EU zlyhava a absolutne zle riesi, skor neriesi migracnu krizu.

Ako som uz napisala v minulom clanku, skor nechapem pocinanie volicov, ktori tu dennodenne kritizuju tieto zlyhania, ale napriek tomu chcu volit strany, ktore su za este vacsiu integraciu, za priam federaciu a chcu volit strany, ktore nam tu uz potichu schvalili prijimanie migrantov poza nas chrbat.

.

No je nerealne, ze volby vyhra Kotleba a vobec sa tu bude riesit nase vystupenie z EU, pretoze ani koalicia, ani opozicia si vystupenie z EU nepraju. Jednoducho volicov, ktori budu volit tieto strany – je drvivo viac.

.

A ja sa pytam, co potom? Budete len vykrikovat, ze mali sme vystupit, pokym ine strany – tie s vacsim poctom % dohromady budu vsade hlasovat za este vacsiu integraciu, federaciu a prijimanie migrantov?

Co vam uz potom take vykrikovanie – Mali sme… nemali sme… pomoze?

Uz nijako vam nepomoze, ked tu budu realne strany s ich mocou robit opak, nez ste si zelali.

.

Zelania LSNS tymto budu prevalcovane, otazka vystupenia neaktualna a este menej aktualna, pretoze zelania a politicke zamery inych stran budu presadzovat presny OPAK.

.

Co budete robit potom? Len prizerat sa a vykrikovat – My sme to nechceli!?

.

Ja sa pytam, kto bude hajit zaujmy, aby sa to nedialo? Ma na to Kotleba plan, ako to bude hajit, aby sme neboli coraz vacsimi vazalmi EU a nepocuvali vsetky smernice hlava – nehlava?

.

Len opakovat – Som za vystupenie! – nie je ziadny realny plan, ako sa tomu branit.

Dokaze sa tomu tlaku Kotleba branit? A ako, ked bude odstaveny len tak isto, ako je uz aj teraz?

.

Znova vam opakujem, ze koalicia sa LSNS neboji, pretoze LSNS je uz teraz odstavena ako strana, co si moze len vykrikovat, ze to nechce a ostatne strany pri moci si robia svoje a opak! Oni velmi dobre vedia, ze Kotleba s tym nezmoze nic, len tvrdit si opak a nic, neuspeje. Neziska tolko volicov, aby bol realne zrealizovatelny opak.

.

Oni vedia, preco sa boja SaS, lebo je to jedina strana, co im to bude narusat a nesuhlasit s vacsou integraciu, s federaciou, ani s prijimanim migrantov a dokaze si to na rozdiel od LSNS branit – realne branit a ucinnejsie, nez Kotleba, aby to bolo tak, ze to neprejde v takej miere.

.

Tu bude zaujmy Slovenska potom branit nie Kotleba, ale SaS.

.

No s kym bude EU potom jednat? Pozve si na to potom Kotlebu, ktory vie len opakovat nazor – Boli sme za vystupenie, mali sme vystupit a inak nic? Ziadne konkretne riesenia ako odolavat tomu tlaku, smerniciam a prikazom? Vie v tom Kotleba chodit? Vie ako argumentovat? Vie ako to vyhadat? Vie ako a cim nas obranovat?

.

Ak podla vas ano, tak tu uvedte, kde to rozobera a ake konkretne kroky za presadzovanie nasich zaujmov ma v plane. Len ze chcel vystupit a inak nevie ako a co by chcel konkretne branit, to je nic. To nie je ziadny plan, ziadne realne kroky, ked ich zaujmy vystupit, sa nezrealizuju.

.

Tak to aj ja vam mozem povedat, ze ja som za zrusenie piatich pracovnych dnov v tyzdni a ked ich nezrusia na tri, tak len to budem opakovat do smrti, ze mali ich zrusit, lebo lepsie su tri. A tym ako vyriesim a budem riesit co? Co, ked nikto si nebude take len sny odstavenych volicov vsimat?

.

Rozumiete, ze je nerealne snivat o tom, ze do buducich volieb bude si vystupenie zelat vacsina Slovakov? Rozumiete tomu, ze je to nerealne, lebo vacsina z nich voli strany s uplne opacnymi zaujmami?

.

A vam je uplne jedno, ze ich budu presadzovat? A ze uz s tym zacali?

.

Ale dobre, rozmyslate tak – Do smrti budem vykrikovat, ze mali sme vystupit a inak nic, len sa prizerat, ze sme teda nevystupili a bolo mi jedno, ze inak nemal kto za nase zaujmy bojovat, lebo mali sme vystupit!

.

A medzitym vam uz Smer a koalicia schvalila projekty na prijimanie migrantov, uz vykrikuju presny opak, ze chceme este viac EU a ze chceme este viac posluchat, aby sme boli v prvej lige. Oni sa hadaju len naoko, inak v tomto smerovani cakumprask vsetci spolu suhlasia. Takze ziadny Kotleba Jezisko vas pred tym nezachrani. % LSNS neprevazia volicov ostatnych stran, ktore komplet a spolu chcu opak. A co potom? Budete mat Jeziska prilepeneho kde? Jeho plagat alebo vas plagat na WC – Bol som proti! – vas ochrani?

.

Pred realnymi krokmi EU, pred konkretnymi smernicami EU vas kto ochrani? Aka strana? Tie, co uz teraz so vsetkym suhlasia?

.

Rozumiete tomu, ze LSNS je na to slaba, pretoze chce pre realne % neprijatelny extrem? Rozumiete tomu, ze extrem neprejde? A rozumiete tomu, ze zit a branit sa musime aj ked neprejde? Rozmyslate realne a co je realne?

.

Realne su vzdy len realne kroky a nie sny – Cele som to nechcel.

.

Smer 27,5%

SaS 14,5 %

OLaNO 12,2 %

SNS 10,3 %

KDH 5,5 %

MOST 5,4 %

spolu   75,4 %   proti       LSNS  12,2  a  Sme rodina 7% keby tiez boli za vystupenie spolu 19,2 %

.

Tu otazka neznie, ci za vystupenie, ale kto bude nase zaujmy hajit proti EU. Kto je len proti, tym nehaji nic, to nie su ziadne realne kroky.

.

Je snom snivat, ze 75 % volicov sa zmeni. Je realne pytat sa, kto z tych 75 % hlasov bude obhajovat nase zaujmy, ked nevystupime. Ako Kotleba, cim? Ze sme za vystupenie?

.

Haji ich Smer, co chce byt aj v prvej lige a uz teraz schvaluje projekty na migrantov? Haji ich SNS, co povazuje za sialencov tych, co chcu vraj rozbijat EU?

Haji ich OLaNO? Haji ich KDH? Haji ich MOST? Aku realnu silu ma proti tejto presilovke LSNS?

.

LSNS proti ich politickym zaujmom nezmoze celkom nic! Navyse v tom nevedia chodit a nevedia, co konkretne ziadat a ako to obhajovat!

.

SaS vie a preto je pre nich jedinym ohrozenim ich politickych planov v realnych krokoch:

https://dennikn.sk/blog/manifest-eurorealizmu-komentar-k-reakcii-martina-dubeciho-a-radovana-geista/

.

Teda, ja keby som bola Kotleba a skutocne mi zalezi na tom, aby Slovensko niekto branil, tak vyzvem vlastnych volicov aby volili SaS, lebo s vedomostami Kotlebu by som si uvedomovala, ze ja to tak dobre neobranim, ked nemam sancu s vystupenim uspiet. Keby mi zalezalo na Slovensku a nie na vlastnej politickej kariere.

Ved Kotleba musi vediet, ze v tomto chodit nevie. A uz teraz vie, ze na to nemaju sancu.

Keby mu skutocne slo o Slovensko, tak vsadi na realny ciel a ide mu o vec – nech je to aj ktokolvek iny, ked to vie presadit, posilil by take percenta. Volte SaS, my bohuzial nemame sancu! Aj ked su proti nam a volaju nas fasistami tiez, nam ide o Slovensko.

Nejde mu o Slovensko, ide mu o LSNS, lebo uz teraz vie, ze neuspeje a volici sa len triestia. No ale moze byt v parlamente.

.

To je ale len jeden pohlad na vec! 

Lebo zarovno si ludia neuvedomuju a to ti, ktori su proti LSNS a ich existencii, ze keby tu nebola LSNS, tak by nas uz davno prevalcovali! Stat v ktorom vsetci su len poslusne ovce a ktoremu je jedno, akymi este prikazmi nanho tlacia.

LSNS predstavuje paradoxne zdravie volicov povedat dost a povedat to celkom jednoducho, lebo vacsina volicov LSNS nevolila pre ziadny fasizmus a rasizmus, ale pre obycajny nesuhlas s politikou EU v tejto podobe a pre nesuhlas s vojnovymi stvacmi. Keby sme tu nemali v obcanoch aj takyto jednoducho spravny postoj, verte, ze vsetky ostatne strany by nas ovela lahsie zradili. LSNS ma svoje opodstatnenie, ze existuje, ako upozornenie volicov, ze ludia uz maju toho dost a budu sa burit, ked im cudzie staty budu cokolvek nanucovat. Keby tu taka sila nebola, co sa teda takto prejavila, aj retorika inych stran by bola celkom ina a ovela zradnejsia. Dovolim si povedat, ze mozno ani ta SaS by sa nespamatala a Sulik sa bal ist proti. Mozno aj ten Sulik si povedal – Mozem ist proti, ked tolko obcanov sa uz prebudza, je uz v mene koho.

Kazda strana tu ma svoje opodstatnenie, lebo je realnou silou v spolocnosti, ktora vznikla len ako protivaha opacnych extremov.

.

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549699x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie