Založ si blog

Lietanie nášho anjela

Nikdy v zivote som neletela lietadlom, lebo som na to nemala. Bola som stastna ako blcha, ze som vobec mala na cestu k moru autobusom pred dvomi rokmi. Neviem, ci vobec niekedy budem letiet lietadlom, ale pravdupovediac, ani mi to nechyba, pretoze stastna budem aj ked budem mat na dovolenku autobusom.

 .

A napriek tomu ma na nasom anjelovi vobec nerozculuje jeho lietanie, ale to, co asi najlepsie o nom zhrnul Chmelar:

 .

Moje najväčšie výhrady voči doterajšiemu výkonu hlavy štátu sa týkajú predovšetkým troch oblastí: jeho vysokej miery neautentickosti, jeho jednostrannej zahraničnej politiky a jeho posadnutosti zbrojením. To, že Andrej Kiska nie je autentický človek, že nemá vyprofilované politické postoje a je extrémne závislý od poradcov nie je len moja osobná výhrada. Je síce mimoriadne odpudzujúce, že od čias Miloša Jakeša sme tu nemali vrcholového politika, ktorý by nebol schopný vysloviť zásadnejšiu vlastnú myšlienku bez papiera, ale takýto handicap je nielen úsmevný, ale z hľadiska verejného záujmu aj mimoriadne nebezpečný. Človek, ktorý nemá vlastné názory a utvára si ich na základe vnútorných pravidiel marketingu je v prvom rade manipulovateľný, no najmä – nemôžeme od neho očakávať autentické štátnické činy. V zahraničnej politike zasa Andrej Kiska zabúda na to, že jeho úlohou nie je vysvetľovať a propagovať záujmy mocných spojencov, prípadne vybavovať biznis pre kamarátov a rodinných príslušníkov, ale reprezentovať Slovenskú republiku a presadzovať naše štátne záujmy. A čo sa týka zbrojenia, tam sú moje názory dlhodobo známe, takže len stručne zhrniem, že naše videnie sveta je akoby z dvoch odlišných planét. Podľa môjho názoru má prezident takej zraniteľnej krajiny s takými tragickými historickými skúsenosťami presadzovať vo svete viac mieru a menej zbraní, nie vystupovať ako zbrojársky lobista Spojených štátov, obdivovať šialené vojenské výdavky skorumpovanej Kene a vyjadrovať náklonnosť autoritatívnemu tureckému vodcovi. Obávam sa, že toto už nie je len o jeho poradcoch, ale aj o jeho hodnotovom nastavení.“

 .

Cely jeho nazor na Kisku je tu:

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/posts/1422722844426270:0

 .

Takze nevadi mi Kiskove lietanie. Aj keby tak lietal dalsich desat rokov alebo sa rovno aj ozieral, ako ohovaraju Zemana, ktory uz taky sluzobnicek nie je, podla mna Slovensku viac skodi tym, ze prilis aktivne propaguje vazalstvo EU za akychkolvek podmienok ako SLUZOBNICEK.

Strucne povedane, nevadia mi jeho lety, ale to, ze nema chrbticu a ked ju raz nema, tak uz viac zla akymkolvek lietanim uz neurobi.

Ked vas niekto az zapredava do vazalstva, oproti tomu je aj nejaky milion malo. Je to oproti tomu, co sa tu rozkradlo, malo. Tak preco by ma mal zaujimat prave tento milion?

 .

Na obranu Kisku v tomto, ak ste objektivni, sa da povedat, ze preplacanie jeho letov vyslo drahsie:

„Jednoduchou matematikou sa dá vypočítať, že budúcemu prezidentovi ministerstvo vnútra fakturovalo cca 780 eur za jeden let. Naopak, za let súkromným lietadlom platilo ministerstvo vnútra letenky pre dve osoby v sume 1300 eur,“ spresnil Krpelan.

Po medializácii jeho letov v roku 2015 Kiska navyše napísal Úradu pre ochranu ústavných činiteľov, že ráta s tým, že bude chodiť domov súkromnými dopravnými prostriedkami a pýtal sa ako má postupovať. Riaditeľ úradu podľa prezidentskej kancelárie odpovedal, že úrad „z hľadiska bezpečnosti môže len doporučiť využitie letky ministerstva vnútra pred prepravou civilnou letkou alebo súkromným lietadlom“.

Takze ine lietanie by nevyslo nas poplatnikov menej, len keby nelietal. Viac by sa nam oplatil aj prezident, co by sa ozieral, napriklad ako Nohavica a mal aspon taku chrbtovu kost ako on:

 .

Pane prezidente

.

Hanba slava

.

Takze ozrana by som kludne volila a to aj keby sa pri obrane Slovenska hoci aj tackal. Viete, este aj clovek, co si casto vypije, moze mat charakter. Myslim si, ze aj v nebi skor ospravedlnia zazitky s alkoholizmom, ako zazitky so zapredanostou. To len ludia posudzuju tak, ze elegantny pan bez chrbtice robi mensiu hanbu, nez keby si len vypil.

 .

 .

Prečo som nevolila Pellegriniho

29.03.2024

Aj politika má svojich Barabášov – ľúbivejších pre dnešných primitívnejších – malomeštiakov. V dnešnej politike je to pre nich Pellegrini. No ja som vo voľbách volila Blahu a Fica! Nie preto, že sú Ježiš, ale preto, že tu najúčinnejšie bojovali proti progresívnej totalite! Hlavné je nevoliť Judáša! Síce je to nepodstatné, len pre [...]

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,475
Celková čítanosť: 5518917x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie