Založ si blog

Migračná kríza – ako pomáhať

Casto sa stava, ze ten, komu pomahame, zacina zneuzivat nasu pomoc.

Napriklad si od vas poziciava peniaze, lebo s detmi nema na stravu a potom vam ich nevracia a poziciava si dalej. Pokial si mozte dovolit niekoho takto zivit a pomahat ludom, aby takto prezili, to je vlastne vasa charita, ked na nu mate.

Problem nastava, ked vy nemozte prezit, ak mozte pomahat len pozickou.

Napriklad pomahala som priatelke prezit, ked nemavala s detmi na stravu, pokial som sama s detmi nemala problem prezit, ked mi pozicky nevracala. Mozte sa podelit len o to, co mate a nie o to, co nemate a na vlastne prezitie vam nezostane.

Ma vyznam individualne pomahat v systeme, ktory nepomaha ludom prezit /matkam s detmi v nudzi/? Nema, pretoze ked sa proti nemu neburite, taky system zomelie este viac ludi v nudzi, ktorym uz pomahat stale dalsi ludia uz nevladzu.

Najvacsi vyznam ma tlacit na zly system, aby si zacal plnit svoju povinnost – pomahat aj ludom v nudzi a to ucinne.

Nie je vobec ziadnou novinkou, ze nas stat nepomaha bezdomovcom, rodinam so zdravotne postihnutymi detmi, zenam s detmi v nudzi. Na pomoc takym zvacsa existuju len dobrovolnici, rozne zbierky a zbieranie plastovych vrchnacikov.

Medzi nami ziju ludia, ktori zomieraju zamrznutim na ulici alebo rodiny, ktore maju 100 eur mesacne /mam ulozeny link z takeho prieskumu, ale nebudem tu teraz davat vsetky linky na priklady ludi v nudzi, ktore mam/, ktore maju napriklad: https://dennikn.sk/blog/neuveritelne-historky-na-den-maju-88-centov-peso-prejdu-34-kilometrov/

Takych prikladov je velmi vela.

Kedze som vyrastla v socializme, kde som take nieco nevidela, aby ludia sedeli na snehu, zobrali a mrzli, dovolavala som sa v clankoch toho, aby toto spolocnost riesila a pomahala im. Nie sukromne, ale zmenou systemu pomoci. Vlastne som bola to, za co sa dnesni slnieckari vydavaju – clovek, ktoremu to nie je jedno.

A kde boli tolki slnieckari vtedy, ked toto nie je ziadnou novinkou a na Slovensku uz cele roky dozadu mame vela biednych ludi, ktorym ide o prezitie? Kde bolo take mnozstvo intelektualov, nasej intelektualnej elity vtedy? Oni nevedeli o zobrakoch? Oni o nich necitali, ze mrznu? Oni nevedeli o rodinach, ktore nemaju co jest a ako prezit?

Takze presne o nich vam napisem, co vtedy robili:

Volali sa pravicou, ktora naopak odsudzovala snahy spolocnosti o nejaku vacsiu pomoc ludom v nudzi a volali to – Ludia, ved sa zobudte, uz tu nemame socializmus, kazdy sa musi postarat sam o seba! Toto nema robit stat! To je chyba tych ludi, ze sa sami o seba nedokazu postarat! Nezijeme v socializme!

Ked som argumentovala tym, ze predsa o MATKY s detmi v nudzi by sa mal vediet stat postarat, ved tomu statu vychovavaju aj vojakov, aj obcanov, ktori budu dalsim na dochodky zarabat a to je predsa v zaujme spolocnosti, tak ta intelektualna elita pravice odpovedala na to zvycajne takto:

To je ich sukromna vec, ze mali deti. Nemali ich mat, ked sa o ne nevedia postarat! Kazdy ma mat tolko deti, o kolko sa dokaze sam postarat a necakat ako v socializme, ze sa o niekoho bude starat stat! Mat deti je vasa sukromna vec! Je to vlastne vase sukromne hobby a vlastna zaluba a akekolvek problemy s tym sa statu netykaju. Na to nemame, aby sme sa o niekoho starali a rozhadzovali zadarmo peniaze ako za socializmu a zivili nejakych prizivnikov, co sa o seba nedokazu postarat sami. My si naopak este musime pritahovat opasky – presne to sirila pravica – este viac utahovat, inak na to nasi vnuci doplatia a ozobracime krajinu ako v Grecku. My tu nic nebudeme rozdavat, len utahovat a utahovat a ked to nechapes, tak si socialista, co by chcel socializmus. Uz pochop, ze v kapitalizme sa stat o teba starat nebude. Ty chces zas socializmus – NEMAME NA TO!

Ja som to tej intelektualnej pravici, v ktorej sa nachadzali dnesni slnieckari, uverila, ze NEMAME NA TO! Fakt nie je na chudobnych, sme chudobny stat, nemame na pomoc ludom v nudzi. Fakt, musi sa kazdy zamysliet, kolko bude mat deti a ci ich dokaze vychovat, aby prezili a ked nema a je neschopny sa uzivit a celu rodinu, tak nema ich mat, lebo NIKTO sa nebude starat o jeho sukromne hobby, ci deti ma, nema, ci mrznu, ci maju co jest, ci sa vam nenarodi postihnute dieta. Proste drsny svet, zakon dzungle, dobre si to rozmyslite, lebo toto vam vtedy hovorila ta mudra intelektualna elita samych praviciarov u nas. Presne toto tu vsade sirili ti, co sa dnes nazyvaju slnieckarmi  – postarat sa kazdy sam o seba, lebo nie je na to, sme chudobna krajina, velmi chudobna krajina a keby ste sa tu chceli zas hrat na socializmus a akusi pomoc ludom v nudzi, tak nasi vnuci na to doplatia.

Toto bol moj sok z kapitalizmu a z praviciarov – dnesnych slnieckarov, ze su tak intelektualne rozumne chladni a neludski a uz ani matky s detmi v nudzi ich nezaujimaju – ich vec, ze mali deti, to je ich sukromna vec a nie statu!

No, zobrala som to ako fakt. Takto teda lepsie a spravnejsie rozmysla intelektualna elita. Asi budeme fakt velmi chudobny stat, ked neprezijeme, ked sa budeme starat o ludi v nudzi. Ked su inteligentni, asi vedia, co hovoria, ze na to fakt nie je. Asi ako mudry otec – vzdelany, povie: Sme v tazkej nudzi, moji drahi, musite sa postarat sami o seba a sakra si rozmysliet na co mame!

Uverila som im. Musia to vediet, ked su inteligentni, vzdelani, ze na to nie je, realne nie je.

A teraz ten sok!

Presne tito isti ludia, tato intelektualna elita, sa nas pyta, ci sme ludski, ked nechceme zachranovat Africanov.

Rozumiete, kapitalizmu sa matky s detmi netykaju, lebo to je ich sukromna vec, ze mali deti, ale za Africanov uz vraj nesieme zodpovednost. Ked mala deti Africanka a nema s nimi ako prezit, to je moja zodpovednost, ale ked mala deti Slovenka, tak ich nemala mat, ked ich nevie uzivit. Nehovoriac o tom, ze matke s postihnutym dietatom uz tazko mozme povedat, ze potom ho nemala mat. Je to asi jej sukromne hobby, ze nesla na potrat, ak to nahodou vobec vedela, tak je to jej vec, ako sa on postara.

Teraz kto mi vysvetli, preco moje deti sa statu netykali a bola to moja vec, ci s nimi prezijem a moja zodpovednost je, ako preziju aj mladi Africania, co su navyse muzi bez deti?

A stále sú tu deti, ktoré sa týkajú len tých matiek – nemali ich mať, keď ich nedokážu uživiť!

Čakáte od nich pocit morálnej viny za Afričanov? Veď ich vlastné deti sa štátu netýkajú – 117 eur matka s deťmi do štyroch a tvoja vec, či prežijete. Žiadna morálna kolektívna vina, či budú mať z čoho prežiť. Nemajú zaručenú ani strechu nad hlavou, ani prežitie.

A celé roky od socializmu som tu čítala, keď niekto prišiel s takou myšlienkou, že to je nejaké „socialistické“ myslenie a v tejto spoločnosti sú také myšlienky bludom, lebo to žiadna kolektívna morálna vina nás všetkých NIE JE.

A zrazu ožila?

Však dobre, teším sa, že to už konečne toľkým ľuďom došlo, že za to kolektívnu morálnu zodpovednosť máme a teda aj vinu, keď sa tak nedeje a neudeje. To totiz znamena, ze mame kolektivnu moralnu zodpovednost nielen za Africanov, ale za vsetkych v nudzi aj na Slovensku, pre ktorych doteraz to bola len ich sukromna vec a nie nasa kolektivna moralna zodpovednost, ako uvazovali tito isti intelektuali – slnieckari doteraz.

Uz pre nich zrazu nie sme chudobna krajina, ktora nemoze a nema z coho ludom v nudzi pomahat, ktora by to neprezila, keby pomahala, ktorej vnuci by nas prekliali, keby sme si neutahovali opasky.  Zrazu sme pre nich krajinou, ktora URCITE  NA TO MA!

Tak ma alebo nema? Klamali vtedy alebo klamu dnes?

Ked zrazu ma, potom musime mat aj pre matky s detmi a nielen pre muzov z Afriky. A ak nema pre matky s detmi, tak potom na imigrantov z Afriky uz nemame. Nemoze to byt pre matky s detmi inak a v pripade mladych muzov z Afriky uz zas inak, ked sa riadite nielen ludskostou, ale aj zdravym rozumom. Klamali bud vtedy alebo klamu teraz. Bud na to je alebo nie je. A to najma, ked mesacne naklady na jedneho migranta na slovensku predstavuju 1000 az 1500 eur.

Dennik N: „Občan vidí, že Európska komisia chce Slovensku prispievať na jedného prisťahovalca sumou 6 000 eur, čo pokryje nálady asi na 4 mesiace pobytu. Mesačné náklady štátu na jedného migranta pritom Migračný úrad MV SR kalkuluje na 1 500 eurV prípade slovenského nezamestnaného je pomer ešte horší. Priemerná dávka v nezamestnanosti bola v minulom roku 332 eur. Keď k tomu pripočítame aj platbu do zdravotnej poisťovne, štát v priemere na jedného nezamestnaného mesačne vynakladá 364 eur.“ Ake davky v nezamestnanosti by potom poberali nezamestnani migranti? Zakonite by vznikol podvojny socialny system v nudzi s celkom inou sumou pre matky s detmi v nudzi a muzmi z Afriky. Zeny s detmi v nudzi by mali menej, nez mnohi muzi bez deti, lebo kolektivnu moralnu zodpovednost mame len k tym muzom.

Zeny s detmi v nudzi nemusia mat zabezpecenu strachu nad hlavou, ani prezitie, ale migranti by museli mat zabezpecenu strechu nad hlavou, aj prezitie, aj keby to boli muzi bez deti. Preco o tomto uz ziadni, absolutne ziadni slnieckari neuvazuju? Preco o tomto sa mlci? Preco na toto uz zrazu podla nich je? Preco ich to vobec nezaujima, ako to riesit?

Ako zena, matka, co dokazala prezit aj v biede s tromi detmi, stale citim kolektivnu moralnu zodpovednost za matky s detmi v nudzi, pretoze sam clovek lahsie prezije. Ale absolutne necitim zodpovednost za prezitie dospelych osamelych muzov bez deti v tomto svete, nech by boli kdekolvek. Myslim si, ze som dokazala dost, ked som si, teda ako len hobby dokazala vychovat a uzivit tri deti a pomahat dalsim matkam v nudzi, hoci sami sme boli v nudzi. Raz som ich mala u seba ubytovanych naraz az devat a boli vtedy bezdomovcami tiez a nemali sa kam podiet s detmi! Povazujem za neskutocnu drzost, ze ti isti ludia, co tvrdili, ze kolektivna moralna zodpovednost je len „socialisticky nezmysel“ a absolutne necitili ziadnu ludskost, na ktoru by upozornovali, aj odo mna dnes ocakavaju zodpovednost voci dospelym muzom bez deti z Afriky.

Je to fraska na moralku, inak by ich ludia v nudzi uz roky zaujimali a tiez by o tom boli pisali a vyhlasovali, aby sme im pomahali.  No kde od tych istych intelektualov najdete take vyzvy, ked naopak to povazovali len za „socialisticky blud“?

Nehovoriac o tom, ze ti isti intelektuali su zodpovedni za napomahanie nicenia tych krajin /vyzadovanim suhlasu pre to cez media/, odkial ti ludia utekaju. A teraz vlastnu zodpovednost za to, vyhlasuju za zodpovednost vsetkych. Nikdy ju nemali ani voci vlastnym bliznym. 

Len tak isto, ako sa chceli len prizivit na predchadzajucej propagande, rovnako sa chcu prizivit na tejto, len s nalepkou moralna. 

„Ministerstvo vnútra SR prikleplo tesne pred Silvestrom Medzinárodnej organizácii pre migráciu granty v hodnote 1 832 209,03 eur. Tieto peniaze majú slúžiť hlavne pre projekt, ktorým majú byť cudzinci integrovaní na Slovensku. Podľa verejne dostupných informácií však vyplýva, že vyše polovica peňazí ide pre pracovníkov, ktorých mená sú začiernené.

Zaujímavosťou je aj fakt, že z miliónového projektu ide až 654- tisíc eur na personálne náklady pre zamestnancov. Napríklad konzultant pre právne poradenstvo, ktorého meno je nedostupné, stojí organizáciu mesačne 2129 eur, čo predstavuje za celý čas projektu náklady vyše 76-tisíc eur. Konzultant pre kultúrne a administratívne poradenstvo má stojí IOM 1992 euro mesačne. Subdodávky ako informačné materiály, tlmočenie a pod. majú stáť skoro 150-tisíc eur. „Zmyslom MIC je poskytovanie integračných služieb klientom, výdavky na odborných zamestnancov tak pochopiteľne tvoria významnú časť celkového rozpočtu. Druhý projekt s názvom Dobrovoľný návrat a reintegrácia v krajine pôvodu má zmluvu v celkovej hodnote 828 900 eur, pričom vyše 387-tisíc eur ide tiež na platy.“

Samozrejme, ku kazdej propagande, ako bolo aj za komunistov, sa vzdy najdu aj uzitocni idioti celkom zadarmo, co vdaka servilnosti nemaju problem v takom prostredi prezit a nemusia sa len bat, ze vdaka zdravemu rozumu by uz boli neludski. Ich zdravy rozum funguje len po prezit po vetre, len s imidzom „moralka“.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547191x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie