Založ si blog

Čo necíti spoločnosť a vyčíta dojčiacim matkám

Po dlhšej dobe som otvorila iDNES a prekvapilo ma niekoľko blogov ku dojčeniu. Nechápala som, prečo všetci píšu o kojení. Napokon som sa toho dopátrala, že v Česku riešia incident s kojením na verejnosti:

https://tv.idnes.cz/domaci/kojeni-banka-cesko-lucia-k-ona.V190411_183349_idnestv_jaha

 

Dovolím si povedať, že najčastejší názor na dojčenie na verejnosti je všade, aj na Slovensku tento:

 

„Nemám nic proti kojení na veřejnosti. Sám však u jídla mám rád klid a pohodu, proto bych čekal od kojící ženy, že si k tomu i na veřejnosti vybere nějaké místo v ústraní a klidu a své dítě nakrmí decentně.“

 

Napriek tomu som zostala šokovaná, dalo by sa povedať útokom na dojčiace matky na verejnosti, pretože tých útokov vôbec nebolo málo a boli takéto:

 

„Vyzývám Flatulentní guerillu, ať dnes v 11 hod navštíví pobočky Raiffesenbank a zahájí osvětu ve věci prdění na veřejnosti. Je řeba veřejnost přesvědčit, aby chápala, že flatulence je prospěšná a odpor k ní je tmářským předsudkem! !!!!!!

 

Tyto ženy dělají ostudu těm normálním ženám, které jaksi dokáží odhadnout situaci. Ať jdou ty osoby….kam chtějí. ;-O

 

Mám tři syny, odkojeno více než 5 let. Kluci byli hladoví, nutně jsem musela kojit mimo domov, jinak bych ani nemohla nikam jít, jsem velká propagátorka kojení. ALE nikdy mne nikdo cizí neviděl, vždy jsem si zachovala své soukromí, hledala místo, aby dítě mělo klid a nikdy jsem ho nebrala do míst, kde se vyskytovalo více lidí z důvodu jeho i mé ochrany před chorobami.

Tyto ženy, které se neumí jinak zviditelnit, nechápu, ale vím, že určitě to nedělají pro dobro dítěte.

Kojení ZELENOU, exhibicionismu STOP. To jsou mé pocity.

 

Kdekoliv? Proč? Kojení je přirozená, ale taky intimní záležitost. Jako dalších mnoho záležitostí, které prostě na veřejnost nepatří.

 

Taky nesvačím uprostřed banky, anebo v přeplněném metru ale zkusím si najít v rámci možností přiměřené místo.

 

Je to tu ode zdi ke zdi. Přirovnávat kojení k ostatním intimním potřebám (soulož, kadění, prdění) je mimo mísu, tak to prostě není a na nakojení mimina na veřejnosti nevidím nic špatného. Poodsednu si, obrátím se zády, ať nikoho neobtěžuju, s respektem k okolí, kterému pohled na kojící matku nemusí být příjemný. Jde to udělat s citem a neokázale.

Ale tyhle rozdivočené sufražetky jsou druhý extrém – zase si ME TOO husy našly možnost proti něčemu protestovat. Ale proti čemu vlastně?

 

Žena, která má zdravý rozum s kojením zpravidla problémy nemá. Samozřejmě nic není 100%. Já si také neměním tampony během jízdy MHD a považuji to za normální.“

 

Ja mám tiež názor, sama na seba, že mne by bolo nepríjemné dojčiť na verejnosti, ale nemyslím si, že by som mala svoj názor vnucovať iným, aby iní žili podľa mojich predstáv. Veď napokon ja som hanblivá a vyrástla som v inej dobe, kde je povedané, že ja mám k tomu lepší postoj? Ak s tým iná žena nemá problém, tým lepšie, že ju nič také neobmedzuje a hlavné je pre ňu jej dieťa. Myslím si teda, že žena má právo dojčiť na verejnosti, pretože je to v záujme dieťaťa a nejedná sa predsa o jej záujmy, ale záujmy dieťaťa. Tie ženy predsa tiež nečurajú do kvetináčov, ako im písali, že iní nečurajú do kvetináčov, tiež nejedia v MHD. Je zvláštne, že sa dospelí ľudia porovnávajú s malými deťmi, že tiež nejedia na verejnosti.

Pripúšťam, že mohlo by to tak byť, že by celá naša spoločnosť bola taká cudná, hanblivá, že by ešte aj dojčenie bolo intímnou záležitosťou a dojčiace matky by sa tomu prispôsobili. Ale problém je v tom, že naša spoločnosť taká nie je.

Nemusíte ani hľadať porno a zo správ, ktoré si môžu čítať aj deti, na vás vyskakujú nadpisy bulvárnych článkov – Roztiahla nohy… , ani neviem, kto a komu. O chvíľu – Vraj odpadnete, aké má štvorky, to musíte vidieť… Na každom kroku sa ženy degradujú ako keby boli len zvieratká, čo evokovali len dojčiace matky a inak nikoho netrkne, že je to na každom kroku. Aj keď vôbec na to nie ste zvedaví, intímnosť žien vám vnucujú a podsúvajú na každom kroku, lebo táto spoločnosť nemá k intimite žien žiadne hranice. Povedala by som naopak, presne ako keby sme boli zvieratá, ženská intímnosť je na každom kroku. Či chcete, či nechcete, pozeráte ženám do výstrihov, na celú plejádu holých pŕs a rozkrokov a nikomu to nevadí, že to ani normálna nahota – prirodzená nie je, ale nechutne zdôrazňovaná, ako keby ženy znamenali toto a nie niečo iné, čoho sa ľudia dožadujú len pri dojčiacich matkách. Prečo tým ľuďom nevadí, že takéto nechutnosti a už naozaj nechutnosti, majú na každom kroku?

Skúste povedať, že vám vadí taká vulgárna nahota a povedia vám, že nemáte normálny vzťah k nahote, ale práve dojčiace matky sú nechutné a hnus, ako písali v toľkých komentároch?

To mi pripadá švihnuté! Dojčiace matky sa majú decentne skryť a pritom zas a zas a každý deň máte čumieť na vraj prirodzenú nahotu pŕs a rozkrokov?

Povedala by som, že najčastejšie môžte vidieť práve prsia a práve ženám až do zadku. Ani keby si vymieňali vložky v MHD, tak by ste im tak do zadku nevideli! A tieto tisíce ľudí, čo každý deň a už celkom tupo necítia hranice a nevadí im to, že by sa proti tomu búrili, zmobilizujú sa vždy práve pri dojčiacich matkách, že to už a práve dojčenie by malo byť už decentné. No fakt, ako keby to nevnucovali ľuďom na každom kroku!

Kto nikdy neprotestoval proti tomu, nemá žiadne normálne prirodzené právo, aby protestoval práve pri dojčiacich ženách a už vôbec nie taká spoločnosť, na ktorú sa hodí presne tá charakteristika dojčiacich žien – Spoločnosť nie je decentná, nie je slušná, hoci by mohla, keby to ľuďom vadilo, ale nevadí. Musím len rešpektovať, že žijem v spoločnosti, ktorá nemá žiadny zmysel pre intimitu a nemôže si to ospravedlniť ani normálnou nahotou, ani hladnými deťmi. Musím sa tomu len prispôsobiť, lebo vidíte to aj keď nechcete, že je vulgárna a necíti žiadne slušné hranice. Naopak, slušnosť vyžaduje len od dojčiacich žien. Ony majú cítiť to, čo necíti celá spoločnosť.

 

Toto vidieť nechceme!

 

Toto vidieť nechceme, lebo to prekračuje slušné a decentné hranice voči iným a dalo by sa aj inak, tak to vyžadujme!

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/media-lady-madonna/

 

Toto spoločnosť preferuje, nemusíte ísť ani do banky, stačí, keď si ráno otvoríte internet, niečo ako okno do sveta našej spoločnosti!

 

A toto celá spoločnosť dokonca preferuje, lebo toto je bežné a na toto sme zvyknutí, že to každý deň prekračuje všetky hranice voči iným, tak sklapnime. Veď nahota je napokon prirodzená a je hanba byť puritánom. Nehanbíme sa byť puritánmi výlučne len voči dojčiacim matkám, lebo veľmi cítime tie decentné hranice. Naozaj?

FOTO Fú, zaleje vás pot! Sexi priateľka hviezdy Realu Madrid vystrkuje zadoček!

FOTO: Najväčší športový záletník Tiger Woods sa opäť triafa: Tu je jeho 18 mileneckých „jamiek“!

FOTO Vlhová v dovolenkovom raji provokuje fanúšikov: Dráždi hore bez!

FOTO Najsexi basketbalistka sa dostala do reality show: V prvej časti už roztiahla nohy a…

 

Vyčítame politikom dvojaké metre a pritom sami bežne používame dvojaké metre na to, či cítime alebo necítime decentné hranice. Hráme sa na to, že ich cítime, ale necítime a celá spoločnosť ich už necíti!

Takto sme citoví tupci aj my, že sa na nejakú slušnosť a decentnosť, voči iným, len hráme.

Ak sa vám to tiež nepáči, neriešte to pri dojčiacich matkách, keď celej spoločnosti to tolerujete a vtedy ste už ticho.

 

.

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5509981x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie