Založ si blog

Čo všetko nemám proti Čaputovej

Vždy som sa cítila ako liberálka a veľmi slobodomyseľný človek. To neznamená, že nemáte žiadnu morálku, keď máte slobodu, ale že k nej slobodne dospejete na slobode. Predstava, že sloboda znamená úpadok morálky a rodiny a bohvie čoho ešte, je taká hlúpa, ako myslieť si, že pri švédskych stoloch by sa ľudia len prežierali.

A prežierajú sa?

Kto to nezažil, ten sa prežiera ako utrhnutý z reťaze alebo ako pes, ktorý bol priviazaný. Ale až na slobode prídete na to, aké sú vaše skutočné hodnoty, keď si už naozaj môžte vybrať. Prežierajú sa ľudia, čo sú na švédske stoly zvyknutí? Naopak, stávajú sa z nich fajnšmekri, ktorí presne vedia, čo chcú. Ja som tak pri švédskych stoloch na jednej luxusnej svadbe skončila len na melónoch. Vylúčila som ešte aj zákusky a z ovocia mi zostali melóny. Niečo ako – len toho milujem, keby to bolo o vzťahoch. Či na slobode by ste už nechceli terajšiu manželku a svoj vlastný život, keď sa musíte slobody báť?

Verím tomu, že všetko sa ukáže a vycizeluje len na slobode, morálka, láska, navyše sa aj nájdete, čo všetko vám už môžu zbytočne hovoriť. Nájdete seba a ste verní sami sebe. Aj vernosť sa ukáže až na slobode.

 

Takže mne u Čaputovej nevadí, že je (skôr sa považuje) liberálka. Ani keby bola ultra na n-tú liberálka, ktorá navštevuje svadby gejov, obhajuje potraty, kritizuje cirkev a všetko ďalšie, z čoho ostatných poráža. Ale je ona liberálka naozaj? Nie, žeby mi to vadilo! Lebo ako liberálke je mi jedno aj to, či niekto je liberál alebo nie je. Nech si žije ako chce a vyznáva to, čo chce, pokiaľ to neobmedzuje moju slobodu a slobodu iných ľudí. A tu sme pri tom, ako nie je liberálka. Žiadne, že na n-tú, nie je ani obyčajná liberálka, pretože tiež nemá odvahu kritizovať všetko rovnakým metrom, čo si liberál môže dovoliť a v politike sa neodváži vybočiť ani o milimeter od príkazov „zhora“.

To „hore“ nie je strana Smer, že by vládla celému svetu. Na Smere len predvádza, že akože odvahu niekde má. Inak nikde. Môže byť takto obmedzený skutočný liberál?

Človek so zmyslom pre slobodu? Tá sa predsa nedemonštruje len na potratoch alebo gejoch! To by bolo príliš malé mólo na predvádzanie odvahy.

 

Súhlasím, ako ju zhodnotila Belousovová:

 

Začnem Čaputovou a Šefčovičom, keďže títo kandidáti sú naozaj názorové dvojičky

Stručne povedané, nič nové, ani prevratné by sa tu nedialo, pretože by pokračovala politika súčasného prezidenta Andreja Kisku.

Prezidentský palác by pokračoval v tvrdej prozápadnej a proamerickej orientácii zahraničnej politiky a presadzovaní hodnôt, ktoré sú západu vlastné.“

 

Dobre to vystihla, že títo dvaja politici – pandrláci sú názorové dvojičky a to sa Šefčovič nepovažuje za liberála, ani na n-tú, ani na žiadnu, ani ním nie je, len poskok, ktorí sa dnes vznešene nazývajú liberáli! Aj podľa tohto vidíte, že ona žiadny liberál nie je, ale je čokoľvek a bude čokoľvek, čo od nej „zhora“ budú vyžadovať, lokajská duša, nie liberál.

 

Nesúhlasím len s jej vetou „presadzovaní hodnôt, ktoré sú západu vlastné“. Práve tie hodnoty má západ pochybné, keď v nich nevidíte rovnaký meter na všetkých!

Západ má hodnoty, že čo jeden môže, iný nemôže a čo sa jednému neprepečie, pri inom sa nesmie ani spomínať. Západné hodnoty najviac symbolizuje dvojaký meter podľa toho, o koho ide. A to teda nemá so slobodou a liberalizmom celkom nič spoločné ani na tom západe, ani nikde. Takú si utrhli len nálepku, aby sa nejako honosne volali. Tak akože im ide o slobodu.

 

 

Ako by vyzeral liberál

 

 

No ako Chmelár, lebo ten sa nebojí slobodne hovoriť a rovnako aj Branislav Fábry má k liberálom bližšie, než by si sám o sebe myslel. Práve v najdôležitejších otázkach má zmysel pre slobodu. Nebojí sa mať vlastný názor, nebojí sa ich vyjadrovať, slobody dožadovať a to je už dnes ten najväčší luxus, aký si môžte predstaviť a dovoliť.

Preto som liberál, lebo na tej slobode som prišla na to, že najväčším luxusom je práve tá sloboda a možnosť vyberať si a vybrať si. Vyberám si teda skutočných liberálov, ktorých tí len maskovaní neznášajú práve za ich slobodomyseľnosť a slobodné vyjadrovanie myšlienok. 

 

https://noveslovo.sk/c/Ministerstvo_zahranicnych_veci_verzus_Eduard_Chmelar_a_rokovania_s_USA?fbclid=IwAR1JASWRzFr0tfWTC1rKR9OKN4_vVgn5J2fagYxE9rgS-beSxPm1u7Mf81E

 

„MOJE INFORMÁCIE BOLI SPRÁVNE – SUVERENITA SLOVENSKA JE V OHROZENÍ

Vítam hrdé rozhodnutie ministerstva obrany SR, ktorým odmietlo peniaze americkej vlády na modernizáciu našich letísk s odôvodnením, že „ponuka Spojených štátov zasahuje do majetkových práv a suverenity Slovenskej republiky“. Potvrdilo tak, že moje informácie boli správne a že ministerstvo zahraničných vecí zavádzalo verejnosť. Len veľmi naivný človek si môže myslieť, že USA nám chceli dať 105 miliónov eur len tak, lebo nám chcú pomôcť. Washington chcel investovať do seba, do potrieb svojej armády a propagandistické reči štátneho tajomníka Róberta Ondrejcsáka, že naše letecké základne sú základňami NATO, a preto je americká vojenská prítomnosť na nich úplne prirodzená, sú brutálnym nezmyslom. NATO je spojenecká aliancia suverénnych štátov, nie nadnárodná organizácia. Je naším výsostným právom vylúčiť operácie cudzích armád na našom území. Letecké základne na Slovensku sú majetkom Ozbrojených síl Slovenskej republiky, nie majetkom NATO. Ústavný činiteľ, ktorý tomu nerozumie a koná proti záujmom tohto štátu, nemá čo robiť vo svojej funkcii.“

(Chmelár)

 

Takže, pozerajte a učte sa, ako by sa správali liberáli, keby sme tu nejakých mali a volili ich!

Týchto mopslíkov, ktorých vám dnes ponúkajú, lepšie povedané vnucujú ako psíkov na ich vankúšikoch, ani omylom nepovažujte za liberálov, keďže ide len o nohsledov rovnako vnucovanej politiky. A dali by si ju liberáli vnútiť? No isteže nie, keby liberálmi zostali alebo vôbec niekedy nimi boli.

 

.

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,490
Celková čítanosť: 5537034x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie