Založ si blog

Nebojím sa, povedal španielsky kráľ obkolesený ochrankou

Predstavte si, ze by matka, ktorej dieta zomrelo pri dopravnej nehode, povedala:

„Vsetkym velmi dakujem. Tesi ma, ze cesty su opat plne ludi, ze ludia nemaju strach jazdit.“

.

„Potřebuji obejmout muslima, aby tito lidé neměli strach,“ svěřil se listu El Periódico Javier Martínez. Jak řekl, tak udělal. Ve čtvrtek večer, když vycházel spolu s místním imámem z radnice ve městě Rubí, se oba objali. A zatímco otec malého Xaviho statečně zadržoval emoce, imám Idrís Sally se mu v náručí rozplakal. Uklidňovala ho podle listu El País i chlapcova matka Silvia.

Martínez už dříve vyslovil přání, aby jeho syn neumřel zbytečně. Zdůraznil, že Katalánsko si musí uchovat svůj historicky vstřícný postoj k lidem všech národností i náboženství. Za dvěma teroristickými útoky z Katalánska z minulého týdne stála zřejmě 12členná buňka, z níž velká část byli Maročané a kterou nejspíš řídil marocký imám.

„Sdílím bolest se všemi. Se všemi. I s rodinami teroristů. Jsme všichni lidé. A říkám to svým srdcem, nejsem pod prášky, nepotřebuji je,“ řekl odhodlaný otec listu El Periódico.

Martínezův syn zahynul před týdnem na třídě Las Ramblas spolu s dalšími 12 lidmi, mezi nimiž byl i chlapcův prastrýc. Do lidí najel dodávkou Maročan Júnis abú Jakúb. Zraněna přitom byla i chlapcova matka, která se o smrti dítěte dozvěděla až v nemocnici, nemohla totiž syna najít.

„Všem moc děkuji. Těší mě, že Las Ramblas je opět plná lidí, že lidé nemají strach,“vyjádřil díky otec. Pochválil také práci záchranářů a katalánské policie. „Jsou jednou z nejlepších policií na světě,“ uvedl Martínez, který na služebnu ve městě Rubí v úterý přinesl policistům Xaviho fotku a jeho policejní autíčko. „Od teď máte anděla strážného. Bude vás chránit, když to budete potřebovat, tak jako jste pomáhali v těchto dnech mnoha lidem vy,“ řekl policistům Martínez.“

.

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/489778/otec-chlapce-3-zavrazdeneho-v-barcelone-objal-imama-muslim-se-rozplakal.html

.

Mne to pripomina nejaku scenu z propagandistickeho ruskeho filmu, ked matka povie, ze je rada, ze jej syn nezomrel zbytocne, ale za zachranu povedzme Slovakov na Slovensku pred nacistami.

Povedzte mi dnes, ci nezomrel zbytocne, ked vlastne – zmena dejin a Rusi tu vojnu rozputali. Zomrel zbytocne alebo nie?

Podla mna zomrel zbytocne kazdy clovek, ked nasledkom politikov. 

.

Predstavte si, ze by matka, ktorej dieta zomrelo pod kolesami auta, povedala: „Potrebujem objat nejakeho ineho rodica, aby ini ludia nemali strach, ze ich deti tiez moze zrazit auto. (Co sa teda statisticky podla slnieckarov stava castejsie, preto z toho mozu mat vacsi strach. Ci uz sme zrazu na to zabudli?)

Nejaky dopravca by sa mu v naruci rozplakal, ale rodicia by ho ukludnovali, ze ine cesty maju lepsie znacenie a rozhodne toto nebola jeho chyba. A matka by vyjadrila prianie, aby jej dieta nezomrelo zbytocne, ale za lepsie znacenie ciest, lepsiu kontrolu vodicov a vozoviek: „Vsetkym velmi dakujem. Tesi ma, ze cesty su opat plne ludi, ze ludia nemaju strach jazdit. Chvalim pracu zachranarov a policie. Su tou najlepsou policiou na svete. Tu mate fotku mojho dietata a jeho policajneho auticka. Odteraz mate anjela strazneho v mojom dietati, ktore uz nezije. Bude vas chranit, ked to budete potrebovat tak, ako vy ste pomahali v tychto dnoch a stale pomahate mnohym ludom, ked su autonehody.“

.

Alebo teraz to uz k autonehodam nemozme prirovnat? A nemame prirovnat?

Porovnajme prave teraz, aby ste si obludnost takejto medialnej propagandy uvedomili. Nemusite byt ani na praskoch, staci aj tato propaganda o „straznom anjelovi policajtov“. 

Ja osobne by som nechcela byt straznym anjelom nasich ciest, ani nasich nemocnic, ani spravodlivejsich vojen a lepsieho vyuzitia zbrani. 

Vobec si nemyslim, ze to dieta nezomrelo zbytocne. Celkom zbytocne kvoli europskym politikom, ktori sa len hrali na multikulturalizmus a pritom nekontrolovali, ze v moslimskych mesitach sa siril novy nacizmus, na ktory upozornovali aj moslimovia uz cele roky. 

.

A donutit, nejakou po svete sirenou propagandou, rodicov mrtveho dietata, aby smrt svojho syna povazovali za dobru obet v mene nejakych uslachtilych cielov, ze odteraz je straznym anjelom policajtov, je podla mna hyenizmom tejto propagandy, ktora vobec nema uslachtile ciele!

.

Nie je co odpustat teroristom, ti boli tiez len obete propagandy, co vymyva hlavy. Je co odpustat europskym politikom, kvoli ktorym zbytocne zomieraju a budu zomierat ludia a pre nic uslachtile!

Kolkych straznych anjelov este potrebuju?

.

Ale dam vam aj iny priklad. V Brne maju taku zeleznicnu stanicu, ktora potrebuje opravu a neustale sa to odklada. Moja dcera sa tam skoro minuly rok zabila. Mala tazky uraz a krvacanie do mozgu, nastastie nebola potrebna operacia mozgu, lebo sa krvacanie zastavilo. Stanicu stale neopravuju, hoci je uz neviem z akeho roku.

Mozno by ju opravili skor, keby sa tam bola aj zabila, lebo posluzila by uslachtilemu cielu, aby si to uz niekto viac vsimol!

Neviem, kto dalsi tomuto uslachtilemu cielu posluzi ako strazny anjel tohto uslachtileho ciela. Ale radsej si tam davajte pozor, lebo zivi cestujuci nan nestacia. 

Som rada, ze nasa rodina nesluzi ich uslachtilym cielom este aj zivotom – ako maju v oblube tieto sibnute propagandy a zvlast v politike!

.

Pod mottom „Nemám strach“- Demonštrácie sa zúčastnil aj španielsky kráľ Filip VI., predseda vlády Mariano Rajoy a ďalší…

Nebojím sa, povedal španielsky kráľ obkolesený ochrankou a odcestoval v opancierovanej limuzíne do bezpečia svojho paláca.

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5545296x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie