Založ si blog

Najkrajší politik – Hallelujah!

(keby ste ma videli, aj poklaknem)

.

Nikdy nepisem pikosky, aki muzi sa mi pacia a podobne a tak vam dnes napisem, ktory muz sa mne najviac paci, nejaky slavny, aby ste si vedeli predstavit.

Je to Kalinak a podla mna je to jeden z najkrajsich muzov, akych tu mame, asi za to, ze celkom nie je Slovak ale nejakeho ineho povodu, neviem.

A vekom je coraz krajsi a pristane mu to. Fico tiez nie je skaredy muz, mame to v Smere krasnych muzov, lebo napriklad aj Blaha je taky typ muza, ako Kalinak. A este aj ten stary, tusim Jarjabek je taky charizmaticky muz, ze keby to boli apostoli, mozme byt na nich pysni, lebo v porovnani s beznymi muzmi, mohli by ist na molo – Akych my mame peknych politikov, vcetne mileho a krasneho Matovica, len tak bezbranne vyzerajuci muz uz nie je moj typ. 

Nuz co, moj Sulik, ako mi vzdy hovorite, uz nie je taky krasny, ale LEN kvoli plesine, lebo vsimnite si ho, ked sa na nas pozera do kamier az s vlhkymi ocami – Dakujem, ze mi veris, nesklamem ta! – vtedy aj mne zvlhnu oci dojatim. 

.

Moja dcera bola na besede s Kalinakom, neviem, ci este aj teraz s niekym beseduje, ci ho uz musia strazit. Sedela rovno dva metre pred nim a povedala mi:

– Mami, to by si neverila, aku ma ten muz charizmu! To bolo citit na siroko, na daleko a keby to bol privrzenec Hare-Krisnu, tak za nim idu davy! –

Aj vcera som to synovi hovorila:

– To je muz podla mojho gusta, ten Kalinak. Predstav si, aky je teraz stastny. Ma mladu rodinu, zabezpecenu na veky a mnohe generacie. On moze aj ujst, kde chce. – Chcela som ho drazdit, ze co tam po tvojich moralnych predstavach, oplatilo sa mu ich zradit. Ale on mi tvrdil, ze kazdemu muzovi, uplne kazdemu muzovi zalezi na tom, ako ho vidia ludia, co o nom pisu ludia, lebo muz. 

Nechcela som sa ho rovno, ako moralna matka, spytat, ze za aku sumu by mu to uz bolo jedno. Moj syn mozno nie, nevedel by povedat, co az niekedy lutujem, ze az natolko nie je dotrzny, ale myslim si, ze Sulik by tu sumu urcit vedel.

.

Podla duchovnych zakonitosti, ze clovek si aj v svojej telesnej schranke prinasa svojho ducha, kde uz bol, dostal Kalinak sancu nesklamat ani len vo vysokej politike, hoci lakadla budu nesmierne. – Ale on je neveriaci, – povedala som. Nic nevie o ziadnej ulohe, o ziadnych skuskach a kde on uz je.

Myslite si, ze na jeho mieste by vas este zaujimalo, co si o vas myslia ludia ako o muzovi? Ako o nejakom apostolovi?

Iste mu zalezi hlavne na tom, co si o nom mysli jeho dlhorocny priatel politiky, jeho Winnetou. 

.

Na dovolenke som citala dramu muza – Dervis a smrt – kde muz, uz vo vysokej politike, kam sa tuzil dostat, je vydierany, ze ma vydat napospas svojho jedineho priatela, ktory sa zachoval cestne a on hanebne. Ale to je jedno, hlavne bolo, ci ho vyda a je jedno, ci aj do ruk katom, ale jedineho a najlepsieho priatela. Pomyslela som si, ja by som ho nevydala! Bolo to tak zive, ze by som ho nevydala, ani keby kradol. A velmi by ma Fico sklamal, keby ho vydal, lebo uz co by bolo na nom ludske v tej vysokej politike? Uz aky pribeh by z nich zostal, ked im uz obidvom nezalezi, co si o nich ludia myslia, ako o muzoch a oni sklamani z vysokej politiky, maju uz len sami seba?

.

Takto si na nich budem spominat, lebo neviete, aka drama je vysoka politika a kolkymi sklamaniami sa museli nou prehryzt, pokym pridu na to, ci to vobec za to stalo. Lebo ako vieme, ked je koze najlepsie, ide na lad tancovat a filozofovat, co ine si mala zelat. U muzov sa to vola ako?

.

Kalinak & Fico Hallelujah

 

 

 Nech sa vam aspon v dalsom zivote splnia sny, ktore nemate. Iste sa taka krajina najde!

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542402x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie