Založ si blog

SME Beblavý: „Dlhodobá frustrácia elít sa násobí s frustráciou redakcie a vytvára identitnú bublinu, ktorá je nepriepustnejšia ako plášť jadrovej elektrárne. „

 

Nacistický psychopat Šimečka aj dnes urážal voličov vládnej koalície!

 

 

Nacistický preto, že len nacisti vyhlasovali iných ľudí za ľudský odpad a psychopat preto, že už všetkých občanov okolo seba, čo nevolili jeho syna, vidí ako nacistov, čo už nie je normálne!

 

Starší Šimečka je už psychopat, vo svojej hlave bojuje proti spoluobčanom ako proti nacistom

 

Určite mu za to jeho sponzori vyčistili žalúdok, že ich takto oberá o hlasy a zobral si z toho len to, že si pre zmenu obhajuje, prečo sú ľudská lúza! 

A to ich s týmto nacizmom chcú agitovať, aby ich volili! Nacistické nadradené maniere jednoducho už zakryť nedokáže!

 

Dnes nás navyše uráža, že spomíname na mladosť s nostalgiou, keď sme boli šťastní v normalizačnom režime, čo bol aj jeho otec keď vyučoval marxizmus leninizmus skôr než stihol ísť s dobou!

 

Moja mama bola prenasledovaná a tento novodobý komsomolec si o nás takto otiera hubu, že sme boli šťastní!

 

Práve za to, že bola prenasledovaná, kládla mi na srdce, že sa vždy mám ozvať, keď sa k moci budú chcieť dostať noví totaliťáci ako Šimečkovci s novou jedinou pravdou! 

 

To práve ich voliči sú sprostí, keď si myslia, že totalitná ideológia môže byť len výlučne komunistická!

 

 

Denník N – Šimečka dnes:

 

 

„Ale Fico sa k tejto propagande vracia aj z iného dôvodu. Je to kotva, ktorá drží jeho vlastný životný príbeh pokope a ponúka ju aj svojim voličom, z ktorých mnohí sú v jeho veku a starší. Spomínajú na mladosť s nostalgiou a konečne im niekto hovorí: nemáte sa za čo hanbiť, keď ste boli šťastní v normalizačnom režime, ktorému ste slúžili.

Fico sebe aj svojim voličom ponúka príbeh života, ktorý im dáva zmysel a útechu, že sú to oni, kto vždy stál na správnej strane dejín.“

 

 

(Pritom on sám voličov klame, že s ním nacistom, čo má ľudí za ľudský odpad, sú na správnej strane dejín!

Pričom toto je rozpoznávací znak nacistov, že iných majú za menejcenných ľudí!)

 

 

„Problém je, že tento príbeh má priveľa trhlín, ktoré sa dajú preklenúť iba absurdnou lžou, napríklad o mojom synovi a mojej rodine. Fico je presvedčený, že jeho voliči túto lož prijmú, preto s ňou prišiel.

Nikdy som nemal veľké ilúzie o charaktere jeho voličov a občas som o nich hovoril ako o luze, čo mnohým ušiam znelo neprístojne a urážlivo. Ja som však len používal tento termín podľa filozofky Hannah Arendtovej, ktorá takto pomenúvala nahnevané davy upínajúce sa k diktátorom.

Robert Fico však má o svojich voličoch ešte horšiu mienku než ja. Považuje ich za beztvarú masu hlupákov, ktorí uveria hocijakej sprostosti, ktorú im predloží. Nikto v skutočnosti nedokáže uraziť jeho voličov tak ako on sám.“

 

 

(Čiže jemu, nacistovi, to stále neznie uražlivo, len iným! On sa svojho nacizmu hrdo nevzdá!

 

Keby sme tu diktátora mali, ale máme len v takom Šimečkovi, čo by rád tvrdo trestal cenzúrou iné názory než jeho!

Práve tento nacista Šimečka je diktátor, len bez moci, inak by nás cenzúrovali ešte tvrdšie než teraz, čo nikde nemajú diskusie s inými názormi a žiadne nepripustia!

 

Hocijakej sprostosti veria voliči Šimečkovcov, čo ja tu dávam konkrétne ukážky ako si nikde neoverujú informácie a len komsomoľsky slepo veria svojim progresívnym vodcom v ich straníckych novinách!)

 

 

„Ja sa pri počúvaní Ficových záchvatov paniky a hnevu nudím už dávno a dúfam, že jedného dňa sa začnú nudiť aj jeho voliči.“

 

 

(Ja by som sa tiež zo Šimečkovcov nudila, keby nám nerozbíjali ako komunisti rodiny!)

 

 

https://dennikn.sk/4163316/nuda-s-ficom/

 

 

 

Kde Fico rieši jeho voličov?

 

 

 

=========

 

SME – Beblavý:

 

 

„Rozpad SME na dve časti tak na prvý pohľad pôsobí ako príbeh so šťastným koncom. Kde bolo jedno silné nezávislé médium, sú dnes dve. Tak to radi navonok prezentujú aj manažmenty eNka a SME. Pravda je však zložitejšia.

 

Číslo sedemdesiattisíc je obrovský úspech, ale v rámci Slovenska ide o necelé dve percentá dospelej populácie. Na prežitie a rast novín tak nie je najdôležitejšie, aby si z nich široké vrstvy populácie aspoň niečo prečítali, ale aby relatívne malá skupinka lepšie zabezpečených bola ochotná každý mesiac či rok vysoliť peniaze za prístup k zamknutému obsahu.

 

V čase, keď je na internete obsahu „zadarmo“ viac než dosť, to vyžaduje okrem túžby po informáciách často aj emocionálny, niekedy až na identite založený vzťah k médiu. Vzniká tak prirodzená motivácia nielen venovať sa témam, ktoré zaujímajú predplatiteľov, ale tiež osvojiť si ich svetonázor a udržiavať ich vo vare a presvedčení o svojej „pravde“.

 

V prípade eNka sa dá predpokladať, že nejde o cynické marketingové rozhodnutie, ale splynutie názorov redakcie a čitateľov, ktorí prirodzene tvoria bublinu slovenských spoločenských, kultúrnych a politických elít prítomných najviac v Bratislave, ale vo väčšej či menšej miere rozhádzaných po mestách celého Slovenska.

Elity sú špecifické tým, že majú nadštandardný vplyv nielen v orgánoch štátu, ale aj v médiách, biznise, vzdelávacích a výskumných inštitúciách a kultúre. Hoci je eNko relatívne malá firma s obmedzenou čitateľskou základňou, často určuje, čo sa v politike a na verejných fórach rieši.

Osobitne dôležité je to vo vzťahu k politickým stranám. Progresívne Slovensko čelí dileme – aj keď je najúspešnejšou liberálnou stranou v histórii Slovenska, vďaka slabosti zvyšku opozície je ďaleko od schopnosti zostaviť vládu. Preto sa evidentne rozhodli, že stredových voličov Hlasu neponechajú KDH, SaS či Demokratom, ale zabojujú o nich sami.

 

Doba praje bublinám, ale nie krajine

 

Už dnes platí, že väčšina poslancov a predstaviteľov PS je verným čitateľom eNka, spolu so svojimi rodinami a výraznou, ale v skutočnosti menšinovou časťou svojho voličstva. Ak sa chcú ďalej rozširovať a dokonca osloviť sklamaných stúpencov Hlasu, musia mentálne vystúpiť z eNkárskej bubliny.

Aby sme si to ukázali na názornom príklade – pre túto bublinu je suverénne najväčším príbehom ostatných týždňov vyčíňanie Martiny Šimkovičovej v kultúre…

 

Dlhodobo možno fungovanie tohto mechanizmu vidieť napríklad na tom, ako Newsfilter plynulo prešiel od jemne komentovaného spravodajského sumára do žánra ohnivej kázne pre pravoverných, či na vyjadreniach Šimečku seniora o tom, že nemá pochopenie pre voličov vládnej koalície, ktorých dal navyše všetkých do jednej škatuľky a nalepil na ňu antidemokratickú nálepku.

Za normálnych okolností sú základom novinárskej práce snahy pochopiť a informovať. Dnes sa však dlhodobá frustrácia elít, vystupňovaná najprv Matovičom a potom Ficom, násobí s frustráciou redakcie a vytvára identitnú bublinu, ktorá je nepriepustnejšia ako plášť jadrovej elektrárne.

 

Dnešné SME – s regionálnymi mutáciami a spotrebiteľskými prílohami, široko rozkročeným internetovým spravodajstvom a mierne plebejskejším zástojom – o niečo lepšie vystihuje záujmy širších más (najmä) opozičného voličstva, no nemá prestíž ani vplyv eNka.

Jaroslav Haščák tak vyvolal rozdelenie veľmi silného média, ktorého sa báli Mečiar aj Fico, na dve životaschopné časti, z ktorých každej veľa chýba. Doba praje bublinám, ale rozmach na ne orientovaných médií či politikov nepraje krajine ako celku.“

https://komentare.sme.sk/c/23375255/ako-hascak-pomohol-ficovi-pise-miroslav-beblavy.html

 

 

 

Uvedomuje si, že v tých bublinách sú odtrhnutí od reality a preto nemajú voličov!

 

 

Ešteže sú Šimečkovci extrémisti v bubline nepriepustnejšej ako plášť jadrovej elektrárne, inak by mohli získať voličov!

 

Ale logicky z Beblaveho článku vyplýva, že ich voliči sú hlupáci, keď to nevedia, že sú voči realite len v nepriepustnej bubline!

 

 

 

z komentárov pod tým článkom na SME:

 

„Ze SME a N (plati aj pre ine media) uz rezignovali na zurnalistiku a robia iba ‚ohnive kazne pre pravovernych‘. Ze posobenie papa Simecku taha nadol cely dennik aj PS, kedze taky dennik sa uz z principu ani nemoze tvarit ako nezavisly.

Snad desiatky, ak nie stovky prispevkov som tu za tie roky napisal, ake je skodlive, ked sa klucove opozicne denniky SME a N zmenili na sluzbu PS, resp. progresivnej ideologie.

No a teraz na to prisiel aj Beblavy.

Dobre rano…“

 

 

 

.

Dnešný článok Sama Marca zo SME a vymenila som v ňom len meno Šimečka za Šimkovičovú!

15.09.2024

Progresívni novinári nateraz melú z posledného (bez majdanu sú nasucho), lebo píšu univerzálne hlúposti, ktoré sa dajú ľahko otočiť. Ak sme si my uvarili čaj a odhodili vrecko čaju do smetného koša, tak oni si ho prevaria a univerzálne použijú aj na svoj čaj, akoby nám tu celé mesiace neodvolávali Šimkovičovú! A zrazu, keď sa to stane Šimečkovi, píšu [...]

Vyššia morálka Trubana a „šimečkovcov“ v PS

15.09.2024

Tá sa asi týka len naháňania Ukrajincov na smrť. Čo myslíte, ako by ju uplatnil sám na sebe, keď pri daniach podvádza a vie ako sa vyhnúť plateniu daní? Čo by urobil, keby on mal byť mobilizovaný? Myslíte si, že by v súlade s vyššou morálkou neušiel? Zachoval by sa inak ako pri platení daní a neušiel? Alebo by znova vedel [...]

Už dva roky ich charakterizuje toto video o Morozovovi: Udej mámu, posílíš mír?

14.09.2024

Mikloško, ktorý vraj trčí vojnovým štváčom zo …. To, čo stvárajú náboženskí fanatici po voľbách mnohých prekvapilo. No KDH nikdy nezaujímalo kresťanstvo, ale ako využiť kresťanstvo v politike a získať voličov medzi veriacimi. Celé ich kresťanstvo bol vždy boj proti ženám v núdzi z ktorých značná časť (podľa štatistík prípadov) [...]

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Výbuchy pagerov sú pre nás tvrdou ranou, je to vyhlásenie vojny, vyhlásil šéf Hizballáhu

19.09.2024 17:15

Podľa Nasralláha zvýšil Hizballáh svoju bojovú pohotovosť.

Záchranársky vrtuľník

Na škole v Kráľovskom Chlmci sa po páde z okna vážne zranil chlapec. Vrtuľníkom ho previezli do Košíc

19.09.2024 17:11

Potvrdili to záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,604
Celková čítanosť: 5701385x
Priemerná čítanosť článkov: 3554x

Autor blogu

Kategórie