Založ si blog

Čo nás čaká so sociálnym kreditom, ktorý sa už v Európe testuje!

Peterson varuje Západ pred totalitným systémom sociálneho kreditu. Spoločnosť o tom ani len netuší

 

„Kanadský psychológ, autor a známy anti-woke mysliteľ Jordan Peterson varoval západné krajiny, že príchod totalitného systému sociálneho kreditu je vysoko pravdepodobný. Referuje o tom server Fox News

 

V nedávnom rozhovore pre austrálsku televíziu Sky News Peterson vyhlásil, že politiky a obmedzenia, ktoré západné krajiny zaviedli počas pandémie COVID-19, môžu pripraviť pôdu pre automatizovaný systém sociálneho kreditu a digitálneho pasu, ktorý by ohrozil práva občanov. Taktiež povedal, že väčšina verejnosti ani len netuší, že by k niečomu takému mohlo dôjsť.

Na základe spomínaného systému budú občanom poskytované rôzne úrovne prístupu k verejným službám, ich sociálny kredit bude posudzovaný na základe spoločenského správania jednotlivca. Dôležité je zdôrazniť, že tento systém v súčasnosti praktizuje Čína.

Systém sociálnych kreditov, ktorý využíva Čína, reguluje správanie svojich občanov na základe bodového systému. V jeho rámci sú občania zoradení v rôznych oblastiach občianskeho života pomocou údajov zozbieraných zo súdnych dokumentov, vládnych alebo firemných záznamov a v niektorých prípadoch aj od občianskych pozorovateľov.“

https://www.hlavnespravy.sk/peterson-varuje-zapad-pred-totalitnym-systemom-socialneho-kreditu-spolocnost-o-tom-ani-len-netusi/2993524

 

 

 

Veľmi dobrý je scifi seriál Black Mirror, v ktorého jednej časti je ukážka k čomu vedie sociálny kreditný systém ktorý funguje v Číne a zapáčil sa západným mocnostiam. Kde sa o tom píše, to som sem mohla dať, ale keďže len na alternatíve, zas by to boli len „konšpirácie“, hoci v Číne už funguje a v Európe sa už testuje v dvoch štátoch o čom som už písala a linkovala zdroje. 

Napriek tomu to ľudí nezaujíma, pretože drvivá väčšina ľudí o tom netuší, že sa to už testuje aj v Európe a mainstream o tom neinformuje!

 

Ak chcete vedieť ako by to mohlo fungovať, kedy môžete cestovať alebo môžete a nemôžete čokoľvek podľa sociálneho kreditného systému, vtipnou formou je to ukázané v tejto časti Black Mirror:

 

Black Mirror S03E01 

 

6 minútová ukážka s opisom (zapnúť prekladač):

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=bxCb4BbYqoo

 

 

2 minútová ukážka, ako nespĺňa kreditné bodovanie, aby mohla cestovať lietadlom:

 

 

 

 

2 minútová ukážka, ako jej nikto ani nezastaví ako človeku s nízkym kreditom:

 

 

Zastaví jej len žena s ešte nižším kreditom len 1,4 (najväčší je 5,00, taký nemá nikto). A úplne najlepší je rozhovor s tou ženou, ktorá už kašle na sociálny kredit ako „dezolátka“! Dokonca jej povie, že voľakedy mala sociálny kredit vyše 4,0, asi až 4,3, čo je mimoriadne vysoký, ale ako sa stalo, že on prišla. V podstate je to rozhovor s „dezolátom“!

 

 

 

 

Tu je aj s prekladačom, voľakedy mala kredit až 4,6:

 

 

 

 

 

Dnes ste „dezolát“ ešte bez kreditu. Môžete cestovať, nikto to o vás nevie. To skončí, keď budete pod digitálnym dozorom a všade a vo všetkom kontrolovaní. Toto je budúcnosť dnešných mladých – moderní otroci s premakaným sytémom kontroly.

 

Bodované budú názory a vaša politická uvedomelosť!

 

Progresívne uvedomelí vás radi budú bodovať! Nie je to scifi, testuje sa to už v dvoch štátoch Európy (už aj vo Francúzsku) a kritikov tohto systému nepúšťajú do mainstreamu tak, aby to ľudia vedeli. Zatiaľ to má mať akože len výhody – bodovanie za to, kde ste sa zúčastnili, akého kultúrneho programu, protestu, pochodu, čo ste si kúpili atď. za čo sú ešte odmeny, tak na to ľudí lákajú.

 

Neskôr to bude povinné pre všetkých a prídu už nie odmeny, ale tresty za politickú neuvedomelosť – nezúčastnil si sa pochodu, protestu, nesúhlasíš, neopakuješ, nevykazuješ, tak nebudeš mať to, čo iní, nepocestuješ atď. TRESTY!

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5558432x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie