Založ si blog

Mňa v tejto dobe najviac zaujíma to, prečo je toľko ľudí ľahostajných k zavádzaniu totality

V prvom rade je to tým za čo ľudia nemôžu, že nemajú čas sledovať politiku kvôli starostlivosti o rodinu. Sú vyťažení z práce a svoj voľný čas venujú svojim deťom a to zvlášť ženy – matky. Takže ich ľahostajnosť k tomu, čo sa okolo nich deje, je vysoko ospravedlniteľná. V prvom rade sú vyťažené, prepracované a unavené, aby sme ich mohli obviňovať, že už sa nevládzu zaoberať ešte aj politikou a dôverujú mužom politikom (prevažná časť politikov sú muži), že tiež vykonávajú svoju prácu.

A keďže nemajú čas na politiku, tak netušia a sú v ťažkej nevedomosti o tom, aké zločiny sa okolo nich dejú.

 

Napríklad v dobe, keď som sa ja starala o tri malé alebo dospievajúce deti, tiež som nemala čas zaujímať sa ešte o politiku a tak som vôbec netušila, aké zločiny sa v tej dobe diali na Slovensku alebo vo svete. Žijete v blahej nevedomosti, že aj politici si vykonávajú svoju prácu a nie že páchajú zločiny. Že politici venujú čas okrádaniu tých matiek a detí, o tom veľká čas matiek netuší až v akom rozsahu.

 

No máme tu množstvo občanov, ktorí politiku sledujú, majú na ňu čas a napriek tomu žijú v blahej nevedomosti, že všetko je tak, ako ich informuje mainstream. To znamená, že ešte ani dnes vôbec netušia, že sa tu postupne zavádza nielen cenzúra ale aj totalita.

Len túto časť občanov môžeme obviniť z ľahostajnosti a hlúposti v napomáhaní zavádzania totality.

 

Veľká časť z týchto hlúpych občanov sú ľudia, ktorí nezažili totalitu a maximálne len ako deti a preto si nemajú čo pamätať, ako vyzerala, ako prebiehala, aby to mohli s dnešnou dobou porovnať.

Majú o totalite takú hlúpu predstavu, že ľudia v nej si boli vedomí, že žijú v totalite a preto aj oni by to vedeli, keby žili v totalite.

 

Toto je kľúčové miesto ich hlúposti, že predsa by to vedeli a bol by to všetkým známy fenomén, že žijeme v totalite a každý by to musel vedieť!

 

No v socializme ste tiež ťažko našli človeka, ktorý by vedel, že žije v totalite. O disidentoch sa aj vtedy hovorievalo len ako o bláznoch, ktorí nerozumejú politike, rozvracajú štát a moderné výdobytky, že sú len neprispôsobiví, leniví a neschopní a preto tvrdia také hlúposti, že je tu akási totalita. Drvivá väčšina občanov považovala spoločenské zriadenie za úplne normálne a všetky obmedzenia prijímali ako normálne, presne ako sa to deje aj dnes. Z neprispôsobivých sa vždy len smiali!

 

 

Kto zažil ako dospelý tú dobu, môže vidieť ÚPLNE ROVNAKÚ ĽAHOSTAJNOSŤ a hlúposť v prijímaní totality, akú mohol vidieť aj v socializme. 

 

Len s tým rozdielom, že v socializme sa mnohým darilo lepšie a nebolo toľko ľudí v ťažkej chudobe. Ľudia mali byty a na stravu, cestovali k moru len do Bulharska. Obmedzenia necestovať na západ prijímali tak oddane, ako dnes poslúchať iné nariadenia napríklad so sankciami a prikázanou propagandou. Ako je to normálne dnes, tak to bolo normálne aj vtedy. Vždy bolo normálne veriť mainstreamu a práve bežiacej propagande.

Napríklad ak ste neverili, že Rusi boli vo vojne lepší a nikdy neznásilňovali ženy, maximálne ojedinele, tak ste nerozumeli politike.

Ak ste si mysleli, že výbuch v Černobyle ohrozoval aj nás, tak ste len verili konšpiráciám a iní si ťukali na čelo, akým sprostostiam veríte!

 

Rovnako aj o dnešnej dobe sa bude raz písať, akí totaliťáci nám vládli a dnešné nariadenia budú opisovať ako zverské voči ľuďom, ktorých ohlupovali. Rovnako sa budú menovať ľudia, čo zodpovedali za túto totalitu a ktorí jej ľahostajne napomáhali.

A celkom rovnako sa ľudia budú vyhovárať, že vraj „nedalo sa inak“!

 

 

Dá sa aj inak a celkom rovnako o vás budeme svedčiť!

Čo budem žiť, pamätám si všetkých, ktorých som kritizovala z napomáhania zavádzania totality.

Všetkých, ktorí sa iným vyhrážali, že ich budú a aj len za otázky prenasledovať a zatvárať.

Budeme o vás písať, lebo raz sa bude dať! Ako padol socializmus, aj vás čaká koniec! Potom o vás budeme svedčiť, keď sa znovu bude dať písať. Budeme citovať mená, kto každý sa na tom ako politik a novinár podieľal, kto sa nám vyhrážal a rozbíjal nám rodiny. Kto nás a ako prenasledoval a vydieral. Rovnako ako po socializme.

 

Pevne verím, že raz aj moje dve deti uvidia ako boli mainstreamom klamané. Presne, ako som to už zažila pre tých, čo tomu v socializme neverili!

 

Nie moja karma bude tá hanba tých, čo znovu pomáhali budovať totalitu.

 

 

 

Odporúčam tento článok a diskusiu o cenzúre, ktorú vedú nepredajní novinári:

 

Válka proti dezinformacím je ve skutečnosti válkou proti míru

 

„Když se však podíváme na poslední prohlášení našich politiků a toho co vyplouvá na povrch ohledně zákona o boji proti dezinformacím, tak už jen v této souvislosti jsou šířeny dezinformace.

 

Jaký je rozdíl mezi bojem proti dezinformacím a cenzurou? V obou případech se potlačují opoziční názory a omezuje se svoboda slova. Kdyby se to nazývalo Boj proti nepravdě, tak bychom se alespoň měli o co opřít, protože buď něco pravda je, nebo není.

 

Slovo „dezinformace“ je však prázdný termín a může to být za „dezinformaci“ označeno vše na co ukáže vláda. Vláda to dokonce nepřímo přiznala, když řekla, že „dezinformace“ je to co ohrožuje bezpečnost státu. Není tedy důležité jestli něco pravda je, nebo není.

 

Žijeme ještě v právním státě?

 

Ústava v článku 17 říká:

„(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.

(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.

(3) Cenzura je nepřípustná.

(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.

(5) Státní orgány a orgány územní samosprávy jsou povinny přiměřeným způsobem poskytovat informace o své činnosti. Podmínky a provedení stanoví zákon.“

Všimněte si, že podle Ústavy máte garantovanou svobodu projevu a cenzura je nepřípustná. Hned je však dodán protimluv, že Stát má kdykoliv možnost vám toto právo vzít, když je ohrožena „ochrana práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejná bezpečnost, ochrana veřejného zdraví a mravnost“. Na jednu stranu vám Ústava něco garantuje, ale v dalším dodatku vám to hned bere. Jinak řečeno Ústava k ničemu.

 

O co ve skutečnosti jde

 

Jako šéfredaktor VIP Novin jsem v poslední době přečetl mnoho článků napříč různými médii a analyzuji současnou situaci. Došel jsem k závěru, že vláda potřebuje vytvořit válečný narativ, aby mohla zatáhnout ČR do války.

 

Možná si vzpomínáte na to, jak někdo vypálil rakety na území Polska a v prvních dnech mainstreemovými médii a našimi politiky to bylo sváděno na Rusko. Po pár dnech vyšla pravda najevo a ukázalo se, že rakety vypálila Ukrajina patrně proto, aby zatáhla Evropu do války. Takže největšími dezinformátory v té době byli mainstreemová média a politici, ať už vědomě, nebo nevědomě.

 

Doporučuji vám se také podívat na vysílaní Petra Bureše s Ladislavem Vrábelem a dalšími novináři ze skutečně nezávislých médií, co si myslí o novém zákoně bojujícím proti dezinformacím. Mimochodem Vrábel potvrzuje to co si myslím i já, že vláda se snaží umlčet opozici, aby podpořila svou válečnou propagandu. Novináři zase říkají, že vláda už je v koncích a bojí se pravdy. Vyjadřují se, že jsou podkopávány demokratické principy našeho Státu:“

 

 

 

 

(krátené)

https://www.vipnoviny.cz/valka-proti-dezinformacim-je-ve-skutecnosti-valkou-proti-miru/

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5551115x
Priemerná čítanosť článkov: 3721x

Autor blogu

Kategórie