Založ si blog

Nútia normálnych ľudí patriť k niektorej extrémistickej skupine

Celé roky kritizujem extrémistov ako hlupákov, ktorí roztáčajú opačný extrém. Čiže podporujú presne to, proti čomu vraj bojujú.

 

Naša spoločnosť sa skladá z normálnych ľudí, ktorí nepatria k žiadnym extrémistom, potom z konzervatívnych extrémistov a progresívnych extrémistov. 

 

Dve skupiny extrémistov na extrémnych opačných koncoch proti sebe bojujú tak, že nútia normálnych ľudí patriť k niektorej extrémistickej skupine, ktoré nad hlavami bežných ľudí vedú boj, ktorý roztáčajú do stále väčšieho šialenstva.

 

Vždy, keď som napísala článok, kde kritizujem extrémy konzervatívcov, tak mi pod takými „vyvreskovali“ o liberálnom hnoji a že patrím k opačnému extrému liberálov. A vždy, keď som napísala článok, kde kritizujem extrémy dnešných liberálov, tak mi pod takými článkami „vyvreskovali“, že patrím k opačnému extrému konzervatívcov.

Celkom bežne ma aj v jeden deň a aj pod tým istým článkom označovali za extrémistu súčasne na obidvoch koncoch, čo je nezmysel. Nemôžete byť predsa extrémistom v súčasne opačných skupinách. 

V jeden deň som si prečítala, že si myslím, že „Pohoda je naša“ a na druhý deň, že „vy konzervatívci“. 

 

Nikdy som sa nehlásila ku konzervatívcom. Nikdy v živote som o sebe nenapísala, že som konzervatívec. Moji rodičia boli celou dušou a svojim životom liberáli v zmysle pre slobodu človeka. V tomto predbehli desiatky rokov dobu. Toto som mala vštepované od detstva a toto považujem za samozrejmosť nazerania na svet. Pre iných ľudí tým neboli žiadnou hrozbou.

Nikdy som liberálnu agendu nekritizovala, naopak som v živote venovala veľa času v množstve článkov, kde som liberálnu agendu v rôznych témach obhajovala, keď to ešte nebolo módne. Kde ste boli vtedy, keď sa s osvetou o homosexuáloch ešte začínalo a pod článkami im vulgárne nadávali a prirovnávali ich k capom? Vtedy ste mnohí boli ticho, lebo ešte za to nebola žiadna kariéra. Taký naozajstný je váš liberalizmus. 

 

Človek vždy musí vedieť byť kritický aj ku vlastnej skupine a to bez ohľadu na to k akej skupine patrí, keď rozmýšľa samostatne, inak je len papagáj nejakej propagandy a celkom slepo. Liberálov bez samostatného kritického myslenia a s dvojakými metrami k tým istým veciam za liberálov nepovažujem a to nielen ja o tom píšem.

 

 

Dnes ma zaujali tieto články, vidím v nich témy, o ktorých by som chcela písať. Tuto je rozhovor s konzervatívnym homosexuálom. Tu by som bola kritická voči konzervatívcom, ako to vidia:

 

Režisér Martin Velič

Nechceme byť definovaní len cez svoju sexualitu. Treba prijať, že sme tu

 

https://www.postoj.sk/116651/nechceme-byt-definovani-len-cez-svoju-sexualitu-treba-prijat-ze-sme-tu

 

 

 Tuto by som dala za pravdu konzervatívcom:

 

Tragická streľba na Zámockej

Primárnym cieľom strelca bol premiér Heger, tvrdí policajný prezident

 

https://www.postoj.sk/116672/primarnym-cielom-strelca-bol-premier-heger-tvrdi-policajny-prezident

 

 

Tento článok ma pobúril a tu by som bola veľmi kritická ku konzervatívcom, to už podľa mňa patrí k extrému:

 

Rozvedení a sviatosti

Prečo musia na Slovensku žiadať o povolenie pristupovať k sviatostiam?

 

https://svetkrestanstva.postoj.sk/116628/preco-musia-na-slovensku-ziadat-o-povolenie-pristupovat-k-sviatostiam

 

 

Tu by som dala za pravdu konzervatívcom, kde sa zas celkom zbytočne snažia poukazovať na problémy s opačným extrémom. Pod opačným extrémom vidím spôsob boja, nie manželstvá homosexuálov. Ja som zástanca manželstiev pre homosexuálov.

Som za riešenie príčin nevraživosti voči homosexuálom, nie zneužívanie tejto témy na politický boj.

Som za účinné riešenia, nielen hru na riešenia, na ktorej sa len vytĺka politický kapitál, čo robia na obidvoch stranách. 

Nepáči sa mi spôsob boja, ktorý radikalizuje spoločnosť a vôbec nerieši príčiny.

 

To neznamená, že so všetkým súhlasím, vždy mám výhrady voči obidvom skupinám, kde nemajú zmysel pre rovnoprávnosť (konzervatívci) a kde nemajú zmysel pre slobodu (takz. liberáli). 

 

V normálnej spoločnosti má existovať aj rovnoprávnosť aj sloboda názorov. Sloboda názorov neznamená bezbrehú slobodu, slobodou nemôže byť popieranie rovnoprávnosti a akékoľvek výzvy k násiliu. A to sa dá ľahko dokázať, kde neexistuje. Pokiaľ to sloboda slova dovolí!

 

 

 

Skok Richarda Sulíka 

Radikalizácia slovenského liberalizmu

 

Vyše 30 rokov spolupráce konzervatívcov a liberálov ohrozuje progresívna kampaň, na ktorú nabieha aj Richard Sulík.

„Z dosiaľ dostupných zistení je však celkom zrejmé, že Juraj K., ktorý prepadol paranoidným víziám sveta, čerpal najmä z amerických neonacistických a konšpiračných zdrojov, jeho cieľom bolo zvrhnutie sionistického režimu, nepriateľom mu bol každý, kto ho stelesňuje, politická elita, Židia a medzi mnohými terčmi aj LGBTI komunita. Juraj K. sa ani na sociálnych sieťach nesprával tak ako slovenskí neonacisti, naše verejné diskusie, výroky tunajších politikov či bratislavské dúhové pochody mali na jeho teroristický čin zjavne minimálny, ak vôbec nejaký vplyv.

O tom, že súčasná mediálna kampaň nerešpektuje elementárnu realitu, svedčí aj ľahkovážne prehliadaný fakt, že podľa zistení polície bol jeho primárnym cieľom premiér Eduard Heger. Vrah bol dokonca pred jeho bydliskom v deň svojho hrozného činu, čakal ho tam už aj predtým, z nejakých dôvodov si to rozmyslel, alebo si na to netrúfal, a vybral si dostupnejší cieľ.

Skúsme si spraviť skúšku správnosti: keby sa Juraj K. pokúsil o atentát na premiéra pred jeho panelákom, čo by sme si z toho ako spoločnosť vyvodili? Vari to, že jeho terčom sa stal Heger nie ako predstaviteľ sionistického režimu, ale povedzme ako charizmatický kresťan, za čo nesú vinu aj médiá, ktoré si tvrdo podávajú politikov OĽaNO a už dva roky píšu o hrozbe katolíckej teokracie? Medzi potenciálnymi terčmi Juraja K. bol podľa polície aj líder Smeru Robert Fico – na tom vari nesú podiel politici z OĽaNO, SaS a spolu s nimi všetky médiá, ktoré už dlhé roky – ako by povedali v Smere – kriminalizujú trojnásobného expremiéra?

Nie, nič z toho neplatí. Súčasná debata je len smutnou karikatúrou, ktorá ešte prehlbuje polarizáciu a deformáciu vnútorne rozbitej krajiny. Liberálne prostredie ovládli radikálne hlasy, ktoré vedú svätý boj nie proti neonacistickému podhubiu, z ktorého môže vzísť ďalší Juraj K., ale proti normálnym konzervatívcom a kresťanom. A tí sa zas napriek empatii a solidarite, ktorú cítili po dvojnásobnej vražde, celkom prirodzene sťahujú do obranárskej pozície proti bláznivým obvineniam, ktoré sa neznesiteľnou ľahkosťou šíria éterom.

Namiesto riešenia praktických problémov homosexuálnych párov, na ktorom je všeobecná zhoda, tak vstupujeme do divokej fázy kultúrnej vojny. Možno to nazvať aj nebezpečnou amerikanizáciou našich pomerov.

Richard Sulík dnes totiž krátko po hlasovaní oznámil, že SaS vstúpi len do takej vlády, ktorá sa v koaličnej zmluve a programovom vyhlásení vlády zaviaže k prijatiu registrovaných partnerstiev a nový parlament ich okamžite na svojej prvej či druhej schôdzi schváli.

Sulík tým vlastne hovorí, že obdobie 30 rokov spolupráce liberálov aj (kresťanských) konzervatívcov sa končí a už by viac nevstupoval do vlád v takom zložení ako v roku 2010 a 2020, pokiaľ sa sami konzervatívci nepremaľujú do dúhových farieb.

(S touto časťou napríklad nesúhlasím. Každý politik má právo zastávať rovnoprávnosť homosexuálov a to aj Čaputová. Konzervatívci na to idú zle a preto nikdy nebudem konzervatívcom.)

Akoby si v SaS povedali, že už nemá zmysel zakrývať budúcu preferovanú vládu v zostave Hlas, SaS a PS.

V radoch našich liberálov chýba tiež niekto, kto by svojmu prostrediu povedal, že o tie práva LGBTI, na ktorých chcú vystavať novú polarizáciu politiky, nestojí v praktickom živote ani drvivá väčšina gejov a lesieb.

Český Sociologický ústav Akadémie vied zverejnil pred dvomi rokmi prvú podrobnejšiu analýzu dát, odkedy sa v Česku v roku 2006 uzákonili registrované partnerstvá. Počas 14 rokov (do konca roka 2019) vstúpilo do registrovaného partnerstva 3 625 párov, na konci roka 2019 ich bolo len 2 710, keďže 915 partnerstiev zaniklo, či už kvôli zrušeniu, alebo úmrtiu partnera.

Ak vychádzame z predpokladu, že v českej dospelej populácii žijú zhruba štyri percentá homosexuálne orientovaných ľudí, teda okolo 350-tisíc obyvateľov Česka, znamenalo by to, že počas 14 rokov len asi dve percentá z ich celkového počtu využili inštitút registrovaného partnerstva.

Je to však prinajmenšom argument proti tomu, aby neprogresívna časť liberálov urobila z tejto kauzy najväčšiu tému doby, na ktorej má prebiehať nová deliaca čiara slovenskej politiky.“

https://www.postoj.sk/116757/radikalizacia-slovenskeho-liberalizmu

 

 Tu sa tiež márne poukazuje na extrémistov na opačnom konci:

 

Priznajme si to. Radikalizujú sa aj progresívci. A „ich“ prezidentka Čaputová

 

„Extrémizmus má dnes rôzne podoby. Napríklad aj tú, ktorú ukázali poniektorí zradikalizovaní progresívci. Predvádzajú kanonádu nenávisti, hnevu a vulgárnej agresivity namierenú na konzervatívnu časť spoločnosti. A vraždu dvoch ľudí zneužívajú na to, aby nám nanucovali politickú agendu, s ktorou pohoreli vo voľbách.“

=========

Celé roky kritizujem extrémistov ako hlupákov a to aj konzervatívcov aj „liberálov“, ktorí roztáčajú opačný extrém. Čiže podporujú presne to, proti čomu vraj bojujú.

V čom sa správajú extrémne a proti slobode, to vysvetľujem vo svojich článkoch raz o konzervatívcoch a raz o takz. liberáloch.

Som za riešenie príčin nevraživosti voči homosexuálom, nie zneužívanie tejto témy na politický boj.

 

Som za účinné riešenia, nielen hru na riešenia, na ktorej sa len vytĺka politický kapitál, čo robia na obidvoch stranách. 

Nepáči sa mi spôsob boja, ktorý radikalizuje spoločnosť a vôbec nerieši príčiny!

 

To neznamená, že so všetkým súhlasím, koho práve citujem, vždy mám výhrady voči obidvom skupinám, kde nemajú zmysel pre rovnoprávnosť (konzervatívci) a kde nemajú zmysel pre slobodu (takz. liberáli).

 

V normálnej spoločnosti má existovať aj rovnoprávnosť aj sloboda názorov. Sloboda názorov neznamená bezbrehú slobodu, slobodou nemôže byť popieranie rovnoprávnosti a akékoľvek výzvy k násiliu. A to sa dá ľahko dokázať, kde neexistuje. Pokiaľ to sloboda slova dovolí! A sme pri chybách takz. liberálov. Miesto toho, aby bojovali výlučne proti popieraniu rovnoprávnosti, bojujú proti slobode slova! Zašli do opačného extrému, kde celkom rovnako svoje názory vnucujú a nerešpektujú inakosť v názoroch, ktoré nikomu ľudskú rovnoprávnosť neupierajú!

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5558400x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie