Založ si blog

O zatratení v RKC rozhodujú svetské príčiny!

V podstate homosexuáli doplácajú na homosexuálov v RKC. Ako by ich potom udržali, aby sa im nerozsýpal majetok RKC? 

No nie všetci homosexuáli si chcú dať vymyť hlavu. Presne ako nie všetci občania zas opačným extrémom, ktorý má tiež požiadavky, ktoré celkom rovnako pod vyhrážaním sa vnucuje!

 

„Keď mi je ťažko milujem si sadnúť večer do prázdneho kostola alebo kaplnky.“

 

Kostol patrí Bohu, teda všetkým a nielen RKC, ktorá ich okupuje a to dosť primitívnou formou viery, kde zas konzervatívcom vymývajú hlavu!

 

V júli po Pohode som diskutovala na SME s jedným homosexuálom. Nevedela som, že kňazi odmietajú dať homosexuálom rozhrešenie po spovedi. Človek by si myslel, že keď dajú rozhrešenie aj vrahovi, dajú ho po spovedi aj homosexuálovi.

 

Ako je potom možné, že dávajú rozhrešenia ľuďom, ktorí pred svadbou nežijú v celibáte? Prečo na toto dávajú rozhrešenia ako na páse, hoci naďalej tak žijú? Veď podľa ich požiadaviek hriešne! Prečo heterosexuálom sa dáva na sústavné porušovanie tých istých prikázaní rozhrešenie a homosexuálom nie? 

Prečo takýchto ľudí odháňajú takto od viery? A to aj heterosexuálov, keď vidia tú povrchnosť, že celú vieru vidia cez sex a sústavne riešia veľmi primitívne veci a nie vieru!

Vôbec takýchto ľudí nepovažujem za veriacich, len hľadajúcich potvrdenie, že sú veriaci, ale o hlbší zmysel viery sa nezaujímajú, keď má takúto primitívnu formu.

U heterosexuálov im stačí, keď sa dokola spovedajú z toho istého a to si už ospravedlňujú, že predsa ťažko je byť ideálnym. No k tomu ich ideálu vedú opakované verklíkované spovede týždeň čo týždeň o tom istom – aj v tom pokračujem, lebo veď ťažko je byť ideálny a podľa kresťanskej viery aj žiť.

 

A prečo potom podľa nej majú žiť len homosexuáli? Veď si tiež povedzte, že ťažko je byť ideálnym, aby sa to celibátnikom páčilo a preto aj ich spovedajte ako na páse ako heterosexuálov, že teraz na spovedi to ľutujú, že neboli ideálni!

 

Ale ani tým nedajú rozhrešenie! Pritom vrahovi by dali! A možno aj opakovane, lebo čo by to bolo, keby si kňaz trúfol nedať rozhrešenie vrahovi???

 

Tu jasne vidíte, koho najviac RKC odsudzuje! A toto utvára celú spoločnosť a všetkých Slovákov od detstva. To je silne vďaka RKC zakorenené! 

To do ľudí nesiali politici! To tu siala každému od detstva RKC! 

 

Nič osobné nemám proti RKC oproti islamu. Presne to isté – porušovanie ľudskej rovnoprávnosti som celkom rovnako kritizovala aj na islame. A to sa konzervatívcom už páčilo!

 

Pod pláštikom žiadnej viery nemôže prebiehať výchova ľudí k ľudskej nerovnoprávnosti. Žena nie je menejcenná bytosť oproti mužovi a homosexuál nie je menejcenná ľudská bytosť od heterosexuála. Pokiaľ prebieha, tak kompetentní, ktorí majú konať a zabezpečovať ľudskú rovnoprávnosť, berú platy a peniaze za jej porušovanie, ktoré im nevadí! Dopúšťajú sa potom toho najhoršieho na svete a je úplne jedno o akú skupinu ide. 

 

Aj dnes som si prečítala na Pravde tento diskusný komentár. Dávam ho tu, lebo dobre symbolizuje myslenie konzervatívcov a čo mali vštepované od detstva a čím im vymývali hlavu. Aj vám vymývali! 

 

Takto pekne sa všetci odvolávajú na vieru, ako to robia aj moslimovia. A týmto všetci menujú príčinu, ktorú politici v rámci predvolebného boja len ignorujú!!!

 

 

„Kretsanska viera odsudzuje buzerantov prinasaju pre nase detilen zlo je to diagnoza a takíto ludia LGBT samaju liečit liečit je t jak alkoholizmus.“

 

 

 

Moja diskusia s homosexuálom, ktorému odmietajú rozhrešenie. Pritom už množstvo kňazov takto zaostalých nie je. Od stredoveku sa postupne posúvame a nikto vám nevykrikuje a bolo to len nedávno, že ak dáte príbuzného alebo rodiča alebo dieťa spopolniť, tak budú zatratení!!! Čiže flexibilnosť, aká im vyhovuje! Raz to je na zatratenie a potom to už nie je na zatratenie! Pán Boh zmenil názor, keď bolo málo hrobových miest? O zatratení rozhodovala svetská príčina a tak je to aj teraz! 

 

on:

Aj medzi LGBTI sú radikáli tak ako v každej skupine alebo menšine ľudí. A ukazovať na jednu stranu a pri druhej byť ticho? Trošku pokrytecké… Jedna vec je názor biskupa pri ktorom každý rozumný človek z časti pochopí že dodržiava cirkevné pravidlá ktoré on neurčuje a druhá vec arogantne a drzé správanie aktivistov ktoré sa snažili byť chrumkavý… Som homosexuál katolík a vôbec sa mi nepáči že opäť sa na celé LGBTI ukazuje ako na nevychovaných bláznov kvôli pár jedincov ktorí nevedia normalne komunikovať a argumentovať a konajú v rámci emócií…

 

ja:

A ako vies, ze to bolo LGBTI? To mohol byt hockto a v takom dave sa vzdy najde clovek, co na niekoho z opacneho tabora nakrici.
Chces tvrdit, ze na puti by takeho z opacneho tabora uz nikto z celeho davu nevyhanal? To je podla mna zakonitost, ze sa to stane a nevyhnes sa tomu za cely dav, ktory to nerobi.
A ked si homosexual katolik, to automaticky neznamena, ze zijes podla nich hriesne. Mozno zijes v nehriesnom celibate. A ini tak nechcu zit. Napokon tak neziju ani heterosexuali, ze by napriklad cakali na svadbu. Ale riesit inych budu.

 

on:

Ja hovorím ako sa nato pozerá automaticky spoločnosť. a keď len zneužili vlajku LGBTI tak to tiež potom svedčí o niečom… Celá táto akcia bola veľmi nešťastná a podľa mňa ušli viac emócie. Keby natočili video a skúsili by s ním debatovať a argumentovať možno by to bola naozaj plodná debata. A veru žijem v partnerskom vzťahu takže na sviatosť chodiť nemôžem.

 

ja:

Tak to je velmi nestastne, ze ta takto vylucili a riesis tu, koho vyhnal jeden clovek a to len z Pohody!

Podla mna vyhnali teba a to na cely cas, co budes katolikom. Mne je viac luto teba ako Halka a vsetkych, ktorych s tebou vyhnali takto tiez.

 

ja:

A este by ma zaujimalo, ci vsetci ti, co maju s niekym sex a nie su zosobaseni, nemozu chodit k sviatostiam?
Alebo heterosexualom sa to toleruje, lebo je to len idealna a tazko dosiahnutelna predstava?
Preco tebe nestaci kazdy tyzden sa odspovedat, ze bohuzial som nedokonaly ale chcel by som byt dokonaly aj ja!?

 

on:

To ja neviem či môžu zase ja nie som radikálny katolík… 😂 Ale keď žiješ podľa cirkvi v hriechu a nechceš sa ho vzdať tak nemôžeš chodiť na prijímanie, do kostola na omše môžeš… 🙂 Ale toto viem podľa seba že som nedostal ani rozhrešenie na spovedi. A mňa nemá byť prečo ľúto ja mám na to svoj uhol pohľadu a nemám s nikým problém dokonca ani s kňazom z našej dediny.

 

ja:

Takze homosexualom odmietaju dat po spovedi rozhresenie?
A vsetci, co pristupuju k sviatostiam su podla teba ciste panny a panici a manzelia, ktori sa nespovedali z nevery?
Keby si bol vrah, tak ti rozhresenie daju. Dokonca aj opakovane po potratoch.

Ze tebe to nevadi a takto ta to postihlo, ze to prijimas pokorne ako tyrana zena alebo poslusna moslimka, tak mne to vadi, ze takto nicia a vyhadzuju z krestanstva ludi. Lebo keby ich nebolo, tak je aj ovela viac veriacich, ktorych takto od viery odohnali, ked vidia takyto jej obraz.

 

on:

Ale viera nie je len o tom koľkokrát dostanes rozhrešenie alebo vkročiš do kostola. A tiež sa nestotožňujem zo všetkým ohľadom katolíckej cirkvi som viac voľnomyšlienkar. Ale stále keď mi je ťažko milujem si sadnúť večer do prázdneho kostola alebo kaplnky. Tiež si myslím že ateista môže mať čistejšie svedomie ako veriaci 🙂 a pri tom všetkom to akceptujem ako fakt a popravde si ani neviem predstaviť že cirkev sa len tak dokáže zmeniť. Mňa jedine čo hnevá je to že nemáme registrované partnerstvá ale to je otázka na politikov nie na cirkev.

 

(Tu dodávam, že keby proti tomu cirkev neštvala ľudí, politici by už dávno schválili registrované partnerstvá!)

 

ja:

Je mi z toho jasne, ze si naozaj veriaci, ked napriek takemu ponizovaniu.
A je mi z toho jasne, ze veriaci nie su ti, co ta vyhnali. A to ich zaujima nejaky farizej Halko len preto, ze je biskup a to dava ich neviere pecat, ze je to viera.

 

on:

Mňa mrzí ten útok na neho pretože ja som zachytil jediný problém že komentoval niečo na STV kvôli bozkávaniu dvoch žien že je to nevhodné v prima time ale kde zároveň povedal že každý si zaslúži uctu a rešpekt. Ak je toho viac tak napíš možno zmením názor na túto situáciu zatiaľ stále som v Tom že aktivisti nezvládli emócie. A môj názor je taký že ľudia mentalitu nezmenia zo dňa na deň Slovensko je pozadu a jednoducho chce to len cas a chladnú hlavu takéto veci ake sa udiali na pohode tomu nepomáhajú.

 

ja:

Ja predsa neschvalujem, ze tam niekto na neho nakrical a vyhanal ho, rovnako by som neschvalovala ani keby na puti vyhadzovali niekoho z budy LGBTI. Ale to by sa stalo tiez, lebo takych primitivov mas vzdy a na obidvoch stranach. Absolutne neverim tomu, ze by veriaci dovolili, aby si na ich puti otvorila budku LGBTI so svojou duhovou zastavou. Volali by to provokacia a nejaky somar by sa tiez nasiel, co by na nich nakrical a vyhanal ich odtial. To sa proste da cakat a kto tomu chce predist, tak neprovokuje. Ale tuto to kazdemu vyhovuje, ze raz krici jedna strana, co ste urobili a raz druha. Mentalita sa postupne meni, ale vsetkych nezmenia, preto sa vzdy najde somar a to na kazdej strane, ze tu druhu bude vyhanat.
Nieco ine je, ze som sokovana ako vyhnali teba. To je podla mna zasadnejsie nez co sa stalo Halkovi.

 

on:

Máš pravdu že primitív sa nájde vždy a stačí mu malá zámienka a je vymaľované ale zamrzí to aj tak. Ako som písal vyššie keby radšej zobrali telefón do ruky vošli do tej spovedelnice a začali s ním debatovať bola by to podľa mňa dosť zaujímavá diskusia predsa len ak si pamätám je to profesor katolíckej histórie. A ku mne sa vrátim ja to už ani neriešim a beriem to tak ako to je. Dokonca nemusí sa to týkať ani mňa ale napríklad moja mama mala vnútro maternicove teliesko ako antikoncepciu a tiež mala problém musela sľúbiť že si ho dá vybrať lebo podľa katolíckej cirkvi nemôžeš brániť vedome počatiu.

 

ja:

Musela slubit… Necudujem sa, ze je tolko ateistov a ze tu mame viac frasku na vieru ako vieru, ked takyto obraz ma byt obraz viery. Zle sa to aj cita.

 

 

iný diskutér mne:

Lenže Pohoda nie je festival LGBT. Štatisticky na nej bolo viac ako polovica veriacich. A možno pár percent promiskuitných neheterosexuálov. Napriek tomu tvrdíš, že Pohoda bola vaša.
Nemôžeš porovnávať spovedelnicu na letnom festivale s búdkou LGBTI (čo sa v nej robí?) na kresťanskej púti. Možno o tom nevieš ale spovede prebiehajú v každom meste dosť často. Normálna vec. Nič mimoriadne. Je to služba.

 

(Tu dodávam, že som prekvapená, že Pohoda patrí všetkým. Však sa vždy honosia, koľkí takto progresívnym mladým ľuďom vyjadrujú podporu!)

 

https://komentare.sme.sk/diskusie/5148333/urobila-pohoda-so-spovednicou-chybu.html

.

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5550670x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie