Založ si blog

Neverím dospelým ľuďom, že tieto deti nezneužívajú

„Únia Rómov spustila aj petíciu za vyšetrenie incidentu v Krompachoch.“

 

29.4.

„Rodičia zatiaľ nepodali trestné oznámenie ani sťažnosť na postup policajta.“

 

 

Čaputová:

Zásah v Krompachoch je zlyhanie, tvrdí Čaputová

„„Incident považujem za zlyhanie, ktoré je potrebné vyšetriť. Milan Lučanský prisľúbil, že incident dôkladne prešetrí policajná inšpekcia. V takých náročných podmienkach, aké spôsobuje karanténa ľudí žijúcich v chudobných obydliach, je obzvlášť dôležité konať nielen zákonne, maximálne profesionálne, ale najmä ľudsky,“ uviedla prezidentka.“

 

 

„Este ani neviete ako to bolo.“

 

 

„Prezidentka by sa nemala k takymto veciam vyjadrovat a mala by to nechat na policajnu inspekciu, ako by to bolo v pripade kazdeho ineho obcana SR.

Taketo preferovanie jednej minoritnej casti populacie u politikov a 3. sektora len vedie k pocitu mnohych ludi, ze aj ked platia dane, su v skutocnosti obcanmi 2. kategorie a dosledkom toho je narast rasizmu.

A to v konecnom dosledku najviac poskodi tych Romov.“

 

 

„Matky sa tiež posťažovali, že záchranná služba, ktorá následne na volanie rodičov prišla, deťom nepomohla, nedala im žiaden obklad, iba dala rady rodičom, aby niečo studené deťom priložili na bolestivé miesta.“

 

 

„Pochybnosti vnáša do príbehu v Krompachoch aj ministerstvo obrany. Po údajnom incidente v osade v Krompachoch prezrel zdravotník armády štyri deti. Podľa hovorkyne ministerstva obrany Martiny Kovaľ Kakaščíkovej konštatoval, že sú to staršie zranenia.“

 

 

„Nakoľko naša dlhoročná skúsenosť s postupom štátu vo veci riešenia tohoto problému je negatívna obraciame sa aj na vybrané ambasády a média aby sme zamedzili opakovanému protiprávnemu konaniu zo strany štátu!“

 

 

 

Nerozumiem tomu, prečo keď nechcú výnimky zo zákona, majú toto riešiť ambasády, keď nebolo podané ani len trestné oznámenie.

Myslím si, že keby sa to naozaj stalo, tak ho podajú. Práve preto, že nepodali, myslím si, že sa chcú vyhnúť riadnemu vyšetrovaniu zo zákona, aby sa nevyšetrilo, že to bolo vymyslené.

Rozhodne nechcem povedať, že všetci Rómovia sú rovnakí a že všetky rómske deti sú rovnaké, ale mám skúsenosti, že niektoré rómske deti, ktoré neboli vychovávané k tomu, aby neklamali, klamú tak, že by ste neverili, čo si vymyslia na svojich spolužiakov. Rovnako sa vedia k tomu aj rýchlo a celkom čarovne priznať, ako keby sa nič nedialo. Nemyslím si, že je to chyba tých detí, ale ich prostredia, lebo keď niektoré nezažili výchovu k pravde a prečo je zlé, keď klamem, im sa ani nezdá, že urobili niečo zlé.

Neverím dospelým ľuďom, že tieto deti nezneužívajú a toto by mal vyšetriť detský psychológ, ktorý sa špecializuje na zneužívanie detí a výpovede detí, či tieto deti nie sú na klamstvá zneužívané. Toto môže tým deťom ublížiť ešte viac než modriny alebo bitka.

 

 

Plus sa mi nepáči, že v tomto štáte nestačí pri týraných ženách ani pichnutie nožom, ako to prezentoval aj Havran vo svojej diskusii na tému domáce násilie, že ani také ženy nedostanú účinnú pomoc. Keby takto postupovali všetci, tak záchranky a obvinenia nestíhajú. A nerozhodujeme o tom petíciami, ale podrobným vyšetrovacím postupom, aby sa obvinenia nezneužívali. Predstavte si, koľko otcov by prišlo o svoje deti pre zavolanie záchranky pri rozvádzajúcich sa, že dieťa bolo sexuálne zneužité. Potom o tom píšu právničky, že pozor, toto sa dá aj zneužiť! A deťom sa dá aj takto ubližovať, že ich zneužívajú rozvadené strany, čo môžu byť rodičia, únie aj mimovládne organizácie.

 

 

 

.

„Známy ochranár hovorí, že medveďov je v skutočnosti dvoj- až trojnásobne viac, ako ukázala posledná vedecká štúdia. „

07.05.2024

„Môj osobný odhad je, že na Slovensku žije od 2000 do 3000 medveďov.“ rozhovor 1.máj 2024 Šéf južného zásahového tímu Jaroslav SlašťanZmenil som názor. Ani kvóty na odstrel nie sú extrém, nemôžeme chrániť len medvede „Známy ochranár hovorí, že medveďov je v skutočnosti dvoj- až trojnásobne viac, ako ukázala posledná [...]

Aj u nás sa rozhoduje o tom, či o Slovensku bude rozhodovať demokratická väčšina alebo západom podporované politické mimovládky a novinári!

06.05.2024

Aj naše politické mimovládky desí transparentnosť. Zvykli si, že na politickú činnosť nemusia kandidovať vo voľbách a politiku rôznym štátom určuje USA cez farebné revolúcie s obeťami na životoch ako to bolo aj na Ukrajine. Najviac do politiky potom zasahujú od USA závislí novinári ako zahraniční agenti. Majú za úlohu zorganizovať mladých [...]

„USA nechtějí, tak si americkou základnu postavíme sami, tvrdí Černochová a už shání cihly“

05.05.2024

Môj výsmech z tejto bláznivej ministerky, čo je ako Naď na Slovensku, znamená len to, že aj my si z nej môžeme robiť výsmech, nielen Reflex z ľudí, čo si tu americké základne neprajú! 22.4.2022 som napísala článok: Hoax šírený ministerkou obrany v Česku „Černochová dodala, že USA by mali mať dve základne na Slovensku. To však slovenské [...]

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, inaugurácia Vladimir Putin

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 12:20

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Adolf Hitler, bunker

V bývalom Hitlerovom bunkri v Poľsku našli ľudské pozostatky. Slúžil nacistom ako hlavný štáb

07.05.2024 11:09

Súdny lekár ich skúmal pod dozorom prokuratúry. Vyšetrovanie prerušili koncom marca pre nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu.

Azerbajdžan SR Baku premiér Fico návšteva

Fico na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavil alternatívu ruského plynu, prúdiť má cez Ukrajinu

07.05.2024 10:25, aktualizované: 13:05

Aktualizujeme Kým Maďarsko sa s Azerbajdžanom dohodlo na dovoze plynu cez južnú trasu plynovodov, Slovenská vláda rozbehla rokovania o tom, že pôjde cez Ukrajinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,498
Celková čítanosť: 5565592x
Priemerná čítanosť článkov: 3715x

Autor blogu

Kategórie