Založ si blog

Čitateľ SME: „V tých dotáciách a združeniach je pekný bordel. Fakt mi to príde ako vyciciavanie štátu (bez ohľadu na pol. Príslušnosť. ) Na základe čoho tu lietajú stovky tisic eur? „

 

SME vsadilo na to, že rovnako sa vyciciaval štát mimovládkami aj za vlád Smeru!

 

No keby sledovali alternatívu a to hoci len infovojnu, tak vedia, že práve toto sa Smeru vyčítalo celé roky, že nechajú mimovládky vyciciavať štát!

A presne pre toto ľudia Smer predtým nevolili, čo nebolo míľnikom Kuciakovej vraždy, ale čoraz viac šírenej kritiky na alternatíve, že Smer necháva mimovládky vyciciavať štát!

 

Takže, keď sa Fico a smeráci ocitli na alternatíve, toto im vyčítali, že si takto mimovládky podplácali, aby im dali pokoj! Aby im dali politický pokoj! Vy nám dáte peniaze a my na vás nebudeme útočiť, podobne ako výpalníci.

 

Doslova smerákom možno 1000x vyčítali, že si „hrali na prsiach týchto hadov“, lebo si mysleli a naivne mysleli, že im dajú pokoj a nebudú im robiť politický prevrat!

 

Dnes sú smeráci poučení, že si naozaj naivne hrali na prsiach hada a museli na alternatíve sľubovať voličom, že už si ich na prsiach hriať nebudú a odstavia ich!

 

 

Toto bol volebný sľub Smeru, že len keď toto sľúbia, tak ich budú občania voliť a dajú im ešte šancu. Fico sa k tomu zaviazal a dnes len plní sľub voličom, že zastaví vyciciavanie štátu mimovládkami!

 

 

To keby ste chceli ziapať, že to občania nechcú, lebo práve preto Smer volili!

 

Smer robí a má robiť práve to, čo robí!

 

Občanov naopak zaujíma, nakoľko sa im to podarí, lebo inak ich už nebudú voliť!

 

 

===

 

A teraz, ako sa dalo na nich priživiť!

 

 

Už som tu aj v minulosti písala, že aj ja som dostala ponuku privyrobiť si v takej mimovládke!

 

Vtedajšia moja kamarátka si takto privyrába a chcela do toho zapojiť aj mňa, lebo ako zo školstva by som vedela rozpracovať projekt na multikultúrnu výchovu na školách cez mimovládku a mohla by som to v školách aj realizovať! A mala by som predstavu ako to robiť, keď robím s deťmi a ona nie, ako by mali vyzerať pracovné listy k tomu a ja by som vedela o čom im hovoriť, keďže vedela, že som liberál a táto téma ma vždy zaujímala!

 

Keď mi povedala sumu, koľko by sme si tak mohli privyrobiť, aj keď som ich už kritizovala, váhala som, či to nevyužiť!

Však aj ja môžem kašlať na ich kritiku a radšej si privyrobiť! Však by som to vedela, toto je moja téma, vedela by som čo rozprávať. A teraz by som to mohla speňažiť.

 

Predstavovala som si to a zároveň si už uvedomovala, že oni to chcú zneužívať na prijímanie migrantov už na školách. A ja ich za to kritizujem. A teraz si môžem na tom zarobiť, čiže prestať ich kritizovať a naopak sa k nim pridať, lebo sa to oplatí!

 

Nakoniec som sa rozhodla, že nedokážem ísť natoľko proti vlastnému svedomiu. To je iné, keby som to nevedela, ale ja už viem a ako to potom môžem robiť s presvedčením? 

 

Hrnce môžete predávať len pokiaľ neviete, že je to podvod a aký je to podvod. O čo viac to viete, ako to dokážete predať?

Ako robiť prácu, ktorej zmyslu neveríte? Ako to s tým vedomím potom budem robiť? Ja už nie som z tých, čo sa môže oklamať k nadšeniu, aké je to super. Robila by som to len pre peniaze, dokázala by som to s tým robiť?

 

Bohužiaľ, takto som si nemohla zarobiť, svedomie by mi bolo takou ťarchou, že ja si už nemôžem takto zarobiť!

S tým som to odmietla.

 

 

A keďže sme sa priatelili ďalej, rozprávala mi ako sa v tých mimovládkach zarába. Nie o tom, ako tie mimovládky trú biedu, ale že neverila by som, koľko oni majú peňazí. Hovorila mi konkrétne príklady ako sa na nich priživujú. Len treba vedieť nacucnúť sa na tie najlepšie! A kontakty mala, chcel ju za frajerku napríklad Arpád Soltész. Toho zas nechcela ona.

 

 

 

SME:

 

„Fico rozpracoval kauzu Šimečka. Čo na tlačovke nepovedal, aby sa mu príbeh nerozsypal

 

 

Nadácia a združenia Fórum a BOD.Y tak len v čase dvoch predošlých vlád Smeru dostali od štátu spolu aspoň 1,1 milióna eur.

Navyše, dotácie pre všetky tri organizácie zostali v podobnom rozsahu za vlád Smeru, ako aj počas kabinetov OĽaNO a úradníckej vlády.

Ak by teda platila premiérova nepodložená téza o „vyciciavaní“ štátu v prospech rodiny Šimečkovcov, výrazne k tomu roky prispievali vlády Smeru.

Fico sa vôbec nevenoval skutočnosti, že všetky tri združenia dostávali dotácie aj počas jeho vlád.“

 

https://domov.sme.sk/c/23374171/fico-simecka-dotacia-nadacia.html

 

 

 

z komentárov:

 

„Zamysli sa, čo všetko nadácie robia, kde všade suplujú štát a ako pomáhajú tým, na ktorých sa štát vys*al.
A potom si daj riadnu facku a už sa na túto tému nevyjadruj.

 

 

Keby to tak bolo, bolo by to OK. Tak toto je napriklad ten Projekt forum.

https://ceeforum.eu/

To naozaj nie je neziskovka, ktora by chodila do osad ci starala sa o bezdomovcov.

 

 

Vadit mi to nevadi. Len ma zarazilo, ze cela rodina robi pre 3. sektor. Navyse taky, co berie peniaze od statu. To som naozaj necakal. Myslel som, ze aspon niekto z nich sa zivi beznou pracou.

Co sa tyka obvineni Fica, tie su samozrejme somarina. Nadacie dostavali peniaze aj za Fica, takze podozrive by to bolo iba ak by napriklad ziskali dramaticky viac za Odora, ktory sa stal neskor lidrom kandidatky PS do volieb do EP. No nepredpokladam, ze by to tak bolo.

To skor ide o to, ze ked pozries na poslancov PS a teraz i predsedu, tam je mozno 80% ludi napichnutych na stat. A ked myslim na stat, nemylim nejakych ucitelov, alebo zamestnancov statnych firiem.

Je to tam samy aktivista 3. sektora, zamestnanec nejakej komunalnej firmy ci komunalu, statny analytik a tak podobne. Ludia co v zivote nerobili pre sukromny sektor. Absolutni teoretici.

Az tito by mali riadit stat, bude to zaujimave. Podla mna na podobnej urovni ako to riadi celozivotny papalas Fico.

 

 

A maju tam aj vyrocnu spravu ? Plamienoch ich ma vsetky na webe.

https://www.plamienok.sk/o-nas/vyrocne-spravy-a-audity

 

 

Ty si aj cital clanok?

 

 

Ja som pozeral tie nadacie. Tu je napriklad nadacia BOD.Y kde robi druzka Simecku.

https://www.facebook.com/bodyngo/

 

 

Nie. Ja len poukazujem na paradox, ze rodina predsedu strany, ktora je napriklad za oddelenie financovania cirkvi od statu je cela nejakou formou napichnuta na stat.

Syn je v parlamente, rodicia v jednej z tych nadacii, a druzka v dalsej.

To mi pride dost pokrytecke.

 

 

V tomto s tebou suhlasim. Preco napr. neprevadzkuju neziskovky/nadacie , ktore by sa snazili ziskat financie od firiem, zo sukromneho sektora. Preco musia byt vsetci nacucnuty na stat? SAmozrejme to sa tyka aj SMERackych a SNS-kych zlodejov a firiem, ktore su nacucnunte na statny rozpocet. Mne to proste vychadza ze zo statneho sa velmi lahko kradne, velmi lahko sa na tom parazituje, staci poznat spravnych ludi.

 

 

Ja prispievam na Plamienok a ti maju pekne spracovanu stranku, maju tam presne rozpisane na co sli vydavky, vacsina penazi ide od sukormnych darcov. A ich ulohou je zaopatrovat umierajuce deti.

Tu som nasiel iba tieto 2 strany (priznavam, velmi som nehladal) a vyrocna spravu som nenasiel (mozno len nesikovnostou), ta druha nadacia ma asi len FB. Aspon to mi ponukol Google.

Ja si pod uzitocnymi nadaciami suplujucimi stat predstavujem nieco ako ten Plamienok. Nie toto.

 

 

reakcia na to:

Ty si úbožiak.

A ked simeckov bratranec pracuje na železnici, ktorá je ako inak statna, tiež budeš trepat, ze simeckovci vyciciavaju štát.

Ty si proste Ficov človek. Akože sa tvaria, že nie, ale si čistý ficov troll.

Mafiánsky troll.

Rovnaká špina. Lebo to robíš zámerne ako hlavný mafián ficiak.

 

 

S tou nema Simecka nic spolocne. Ja som pisal o tych 2 dalsich.

 

 

Ale vsak venovat sa mozu. Ale preco pytaju peniaze od statu ?

 

 

A od koho majú pýtať, od rodičov detí, ktorí poctivo platia dane a takto ich neukradne vládna mafia, ale sa vrátia občanom

 

 

V tých dotáciách a združeniach je pekný bordel. Fakt mi to príde ako vyciciavanue štátu (bez ohľadu na pol. Príslušnosť.) Na základe čoho tu lietajú stovky tisic eur?

 

 

Čo tu podje*ávaš? Čokoľvek je dobré na to, aby sa zabudlo na odsúdeného zločinca, ktorého Susko vytiahol z basy, nie? Aj takéto kraviny.“

 

 

========

 

 

To keby ste chceli ziapať, že to občania nechcú, lebo práve preto Smer volili!

 

Smer robí a má robiť práve to, čo robí!

 

Občanov naopak zaujíma, nakoľko sa im to podarí, lebo inak ich už nebudú voliť!

 

 

Dnes sú smeráci poučení, že si naozaj naivne hrali na prsiach hada a museli na alternatíve sľubovať voličom, že už si ich na prsiach hriať nebudú a odstavia ich!

 

 

Toto bol volebný sľub Smeru, že len keď toto sľúbia, tak ich budú občania voliť a dajú im ešte šancu. Fico sa k tomu zaviazal a dnes len plní sľub voličom, že zastaví vyciciavanie štátu mimovládkami!

 

 

 

A skúste si pohľadať ako vykazujú to, čo minuli, lebo nič nenájdete!

 

 

 

.

Dnešný článok Sama Marca zo SME a vymenila som v ňom len meno Šimečka za Šimkovičovú!

15.09.2024

Progresívni novinári nateraz melú z posledného (bez majdanu sú nasucho), lebo píšu univerzálne hlúposti, ktoré sa dajú ľahko otočiť. Ak sme si my uvarili čaj a odhodili vrecko čaju do smetného koša, tak oni si ho prevaria a univerzálne použijú aj na svoj čaj, akoby nám tu celé mesiace neodvolávali Šimkovičovú! A zrazu, keď sa to stane Šimečkovi, píšu [...]

Vyššia morálka Trubana a „šimečkovcov“ v PS

15.09.2024

Tá sa asi týka len naháňania Ukrajincov na smrť. Čo myslíte, ako by ju uplatnil sám na sebe, keď pri daniach podvádza a vie ako sa vyhnúť plateniu daní? Čo by urobil, keby on mal byť mobilizovaný? Myslíte si, že by v súlade s vyššou morálkou neušiel? Zachoval by sa inak ako pri platení daní a neušiel? Alebo by znova vedel [...]

Už dva roky ich charakterizuje toto video o Morozovovi: Udej mámu, posílíš mír?

14.09.2024

Mikloško, ktorý vraj trčí vojnovým štváčom zo …. To, čo stvárajú náboženskí fanatici po voľbách mnohých prekvapilo. No KDH nikdy nezaujímalo kresťanstvo, ale ako využiť kresťanstvo v politike a získať voličov medzi veriacimi. Celé ich kresťanstvo bol vždy boj proti ženám v núdzi z ktorých značná časť (podľa štatistík prípadov) [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,604
Celková čítanosť: 5700630x
Priemerná čítanosť článkov: 3554x

Autor blogu

Kategórie