Založ si blog

Ako si dalo USA rozpracovať v analýze Rand Corporation – ako vyprovokovať vojnu s Ruskom, ktorá Rusko len oslabí!

 

Novinári musia mať obzvlášť ťažkú karmu, keď je to rozhodnutie, či hodíš do pece tisíce nevinných obetí alebo kariéru novinára!

 

Už som o tom písala v minulosti, aké rôzne dôkazy sú na to, že táto vojna s Ruskom bola vyprovokovaná. Len jedným z dôkazom je 300 stranová analýza Rand Corporation tesne pred vojnou s Ruskom.

 

A viete, ako ste na ňu vedeli argumentovať?

 

Že v mainstreame ste ju občanom zatajili.

 

V alternatíve ste ju vyhlasovali za hoax, to si teda preto neprečítate. Teda konkrétne vaši hlupáci s VŠ, lebo tieto dôkazy a fakty sú pre nich hoax, keďže ste im to nedali do mainstreamu a všetko na alternatíve čítať nemajú, lebo všetky dôkazy na alternatíve sú len hoax!

 

Diskutovať sa v médiách o tom nedalo, lebo také diskusie s odborníkmi by ste nedopustili a kto by vám protirečil na vašich stránkach, toho by ste scenzúrovali!

 

A keď tu boli vaši hlupáci s VŠ, viete ako na to argumentovali?

 

Citujem jedného zoči voči faktom a dôkazom o vyprovokovanej vojne:

 

„So správou Rand Corporation si môžem vytrieť zadok!“

 

Toto je vaša argumentačná úroveň! Buď dôkazy zakázať, scenzúrovať a zoči voči dôkazom reagovať ako posledný primitív, lebo nemám žiadne argumenty!

 

 

 

„Tri roky stará správa RAND Corporation teda obsahovala eskalačné opatrenia proti Rusku, po ktorých sa dali očakávať eskalačné protikroky. „

 

a to bude ešte krátené!

 

Ako strašiť a ničiť Rusko. Správa RAND Corporation

 

Hĺbková analýza správy, ktorú si objednala americká armáda a ktorá ukazuje, ako sa pozerajú Američania na Rusko.

 

https://standard.sk/221971/ako-strasit-a-nicit-rusko-sprava-rand-corporation/

Ako destabilizovať Rusko

„RAND Corporation je americký neziskový think tank, ktorý bol založený v roku 1948, je financovaný vládou USA i súkromnými spoločnosťami a jednotlivcami. Robí výskum v oblasti bezpečnosti, medzinárodnej politiky, zamestnáva takmer dvetisíc ľudí so špičkovou odbornosťou.

Na objednávku amerických ozbrojených síl v roku 2019 RAND Corporation vypracovala tristostranovú správu Extending Russia: Competing on Advantageous Ground, čo by sa dalo preložiť ako Zaťažiť Rusko: Súťaženie z výhodného terénu. Dokument teda nemá v názve priamo pojem destabilizácia Ruska, ale na stránke think tanku sa o ňom informuje v článku, ktorý má úprimný názov Overextending and Unbalancing Russia, teda Preťažiť a destabilizovať Rusko.

Na preťaženie Ruska sa hodia proxy vojny

 

Ďalšia kapitola navrhuje presiliť Rusko tam, kde má vojenské záväzky alebo sa tam priamo angažuje, a to podporou síl, ktoré budú bojovať proti Rusku v zástupnej vojne miesto USA. Autori sa nerozpakujú použiť pojem proxy, teda zástupná vojna. Autori si trochu ťažkajú, že tie opatrenia nie sú jednoduché, lebo Rusko nemá takmer žiadne vonkajšie impérium (!) (strana 2) a jeho vojenské záväzky sú v podstate iba v oblastiach priľahlých k Rusku, kde je proruské obyvateľstvo (strana xxi).

Vytypovaných opatrení je šesť.

Predovšetkým ide o ďalšie vyzbrojovanie Ukrajiny a zintenzívnenie politickej podpory pre členstvo Ukrajiny v NATO. Autori si veľa sľubujú najmä od konfliktu na Donbase. Píšu: „Rozšírenie pomoci USA Ukrajine vrátane smrtiacich zbraní  by pravdepodobne zvýšilo náklady Ruska na udržanie Donbasu, a to ako ohľadne krvi (sic!), tak i ohľadne pokladnice. Vyžiadalo by si to viac ruskej pomoci separatistom a prítomnosť dodatočných ruských jednotiek, čo by viedlo k väčším výdavkom, stratám vybavenia a ruským obetiam.“

Ohľadne členstva Ukrajiny v NATO napíšu autori čarovnú vetu: „Hoci požiadavka jednomyseľnosti rozhodovania v NATO robí nepravdepodobným, že Ukrajina by mohla získať členstvo v dohľadnej budúcnosti, presadzovanie tejto možnosti Washingtonom by mohlo posilniť ukrajinské odhodlanie a zároveň viesť Rusko k zvýšeniu úsilia zabrániť takémuto vývoju.“ Skrátka, nech sa Rusi a Ukrajinci medzi sebou vymlátia čo najviac.

Bombardéry a stíhačky čo najbližšie k Rusku

Autori navrhujú, aby sa ruský strach zvyšoval a nútil Rusko ešte viac míňať peniaze na zbrojenie. Navrhujú sa tri opatrenia.

Prvým opatrením, podľa autorov v podstate lacným a jednoduchým, je súčasné letecké sily, teda bombardéry a stíhačky, iba premiestniť. Samozrejme, čo najbližšie k ruským hraniciam a tak, aby sa v dosahu amerického letectva ocitli najvýznamnejšie ruské strategické ciele, napríklad jadrové veliteľsko-riadiace centrá a vládne centrá. Toto priblíženie sa má konať v Európe, Ázii a v Tichomorí.

A opäť sa píše, prečo: „…aby sa zvyšoval strach Ruska z vojenského útoku.“

Viac amerických ponoriek a vojenských lodí pri ruských brehoch

 

Všetko preto, aby sa Rusi viac báli a viac sa ekonomicky vyčerpávali obrannými protiopatreniami.

V Európe viac pozemného vojska USA a NATO

Ďalším opatrením je zvýšenie rozsahu a počtov vojenských cvičení v Európe.  

Prečo správa vznikla? Báli sa Ruska? Nie!

Správa RAND Corporation vznikla na zákazku amerických ozbrojených síl, čo je v správe uvedené. Teda americká armáda si objednala manuál, ako Rusku škodiť.

Musíme sa teda zaoberať otázkou, prečo táto správa o možnostiach neobmedzeného škodenia Rusku v roku 2019 vznikla.

Báli sa Američania Ruska? Báli sa autori správy Ruska? Keď čítame správu, poznáme odpoveď. Vôbec sa Ruska nebáli.

Ešte na začiatku správy, pred súborom opatrení, autori analyzujú stav Ruska, jeho vývoj od pádu komunizmu, najmä ruskú zahraničnú politiku. A ich videnie Ruska je diametrálne odlišné od obrazu, ktorý nám ponúkajú svetové a domáce liberálne médiá.

Nenájdeme tam obvyklé klišé o snahe Putina obnoviť Sovietsky zväz ani o nastupujúcom ruskom imperializme. Slovo „impérium“ sa v správe spomína len v tom zmysle, že Rusko žiadne impérium nemá.

Iba na jednom mieste textu je vágna zmienka, že Rusko môže byť hrozbou. Musíte tristostranový dokument čítať veľmi pozorne, aby ste si to všimli. Nijakým spôsobom sa nerozoberá, v akom zmysle je Rusko hrozbou.

Autori nijako nespomínajú, že by Rusko chcelo zaútočiť na USA alebo ktorýkoľvek štát NATO.

Do očí udrú konštatovania, že Rusko nie je superveľmocou, ako bol Sovietsky zväz, a má podstatne menšie ambície, ako mal Sovietsky zväz. Že Rusko sa nesnaží dosiahnuť paritu s USA vo všetkých oblastiach. Že Rusko „neohrozuje dominanciu USA na svetových oceánoch“.

Že Rusko nie je hlavným protivníkom USA. Tým je Čína, ktorá jediná má prostriedky, aby sa USA vyrovnala vo všetkom. Že Rusko neudržiava početnú pozemnú armádu, ktorou by mohla napadnúť západnú Európu. Že Rusko má na rozdiel od USA (a Sovietskeho zväzu) obmedzenú schopnosť vysielať vojsko do zahraničia.

Že ruský rozpočet na vojenské otázky je porovnateľný so Saudskou Arábiou, Indiou, Francúzskom a Veľkou Britániou.

Kto sa vlastne bojí? Podľa správy Rusi

Hovorili sme, že zo správy nevyplýva, že by sa Amerika mala báť ruského útoku. Naopak, správa tvrdí, že ten, kto sa bojí, sú Rusi. Venuje sa tomu podkapitola „Strach z priameho útoku na ruské teritórium“.

Čítame: „Zatiaľ čo mnohí Západniari považujú myšlienku priameho vojenského útoku na Rusko ako nedôveryhodnú vzhľadom na obrovský jadrový arzenál krajiny, vojenské obstarávanie Kremľa dokazuje, že jeho strach z útoku je reálny.“ Podľa autorov vývoj účinných protiraketových systémov ako S-400 svedčí o tom, že ruskí predstavitelia považujú raketový útok na teritórium Ruska za možný. Podkapitola sa končí konštatovaním, že „opatrenia správy sú schopné využiť tento strach a môžu podnietiť Rusko k ďalšiemu zbrojeniu a spôsobiť mu tak zbytočné výdavky“.

A o využití ruského strachu sa, samozrejme, nehovorí iba v tej podkapitole. Hovorí sa o tom opakovane, stále a stále, pri každom jednom navrhovanom protiruskom opatrení. Využiť strach, zvyšovať strach, donútiť k protiopatreniam, k ekonomickým stratám. Destabilizovať.

To bolo v roku 2019. Ako to povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg štyri dni pred ruskou inváziou? „Ak chce mať Moskva na hraniciach menej NATO, bude ho mať viac.“ Chápete? Na žiadosť Ruska o zníženie napätia sa odpovedá jeho zvýšením.

Autori vedeli, že opatrenia sú eskalačné. A že protiopatrenia budú tiež

 

Pozrime sa na morálny rozmer správy. Oceňujem, že autori sa pri počiatočnom vyhodnocovaní situácie vyhli ideologickému balastu, ktorým nás kŕmi hlavný mediálny prúd.

Zákazku vybavili na profesionálnej úrovni. Avšak obsah správy je morálne neprijateľný. Rovnako neprijateľné je aj jej objednanie zo strany americkej armády.

Nedá sa povedať, že všetky navrhované opatrenia proti Rusku sú nemorálne. Pokiaľ chce americká vláda upozorňovať na nedemokratický charakter ruského zriadenia, nemám nič proti tomu. Ale takmer všetky ostatné opatrenia sú kontroverzné, ba až amorálne.

A teraz čítajte pozorne. Autori vedeli, že opatrenia, ktoré navrhujú, sú eskalačné. V správe to uvádzajú. A rovnako píšu, že eskalačné môžu byť aj protiopatrenia, ktoré prijme ruská strana (strana xxii). Že teda budú eskalovať obe strany. Vieme, čo to znamená v obyčajnej slovenskej reči. Že tie opatrenia vedú k vojne.

A vedia to teda i objednávatelia správy.

Medzi nami, vie to každý, kto používa zdravý rozum.  

Kalibrácia, zdá sa, nevyšla

Autori vedeli o nebezpečenstve vojny a zrážky medzi protivníkmi vyzbrojenými jadrovými zbraňami. Preto v správe varujú: „Preto každé opatrenie musí byť dôkladne naplánované a starostlivo kalibrované.“

Vo východnej Európe však od februára 2022 prebieha krvavá vojna medzi Ruskom a Ukrajinou, ktorá je proxy vojnou medzi Ruskom a USA. Zdá sa, že kalibrácia nevyšla.

Ako vyprovokovať vojnu

Tri roky stará správa RAND Corporation teda obsahovala eskalačné opatrenia proti Rusku, po ktorých sa dali očakávať eskalačné protikroky. Opatrenia sa i uskutočňovali. Na označenie eskalačných opatrení, po ktorých očakávame kontra-eskaláciu, zrejme možno použiť prívlastok „provokatívny“.

Ak sled eskalačných opatrení a eskalačných kontra-opatrení vyústi do vojny, nemôžeme sa na nikoho hnevať, ak označí tú vojnu za vyprovokovanú.

To nijako ruskú inváziu neospravedlňuje. Rusko nebolo v akútnom nebezpečenstve, teda akýmkoľvek provokáciám mohlo a malo odolať. Tak ako sa v kalibrácii prepočítali v Amerike, tak sa v kalibrácii prepočítalo i Rusko, ktoré si predstavovalo iný priebeh vojny. Namiesto slávnostného pochodu na Kyjev zomierajú ruskí vojaci a ukrajinskí vojaci i civili.

Eskalácia nekončí, ako keby sa stratil rozum

Tragika eskalácie nekončí. Jensom Stoltenbergom ohlásené zvýšenie počtu Síl rýchlej reakcie NATO v Európe je ďalším eskalačným krokom, po ktorom sa dala očakávať kontra-eskalácia. Aj prišla. Vzápätí šéf vesmírnej agentúry Roskosmos Rogozin hulvátsky zverejnil satelitné fotografie budovy, v ktorej sa bude konať samit NATO, a budovy riadiacich centier, ktoré podľa Rogozina podporujú ukrajinských nacionalistov.

Tu ako keby už nikto nemal zdravý rozum. Kam nás to dovedie, si dnes ešte nevieme predstaviť. Tak ako sme si nevedeli pred pol rokom predstaviť súčasnú vojnu na Ukrajine.

Smiech cez slzy

RAND Corporation dnes, samozrejme, vie, ako strašne pôsobí jej správa vo svetle ukrajinskej vojny. Na svojej stránke sa sťažuje, že v týchto týždňoch ruské štátne médiá i jednotlivci, ktorí sympatizujú s Putinovým rozhodnutím o invázii na Ukrajinu, dezinterpretujú správu RAND Corporation. A odporúča nám, aby sme si prečítali správy RAND Corporation o ruskej propagande a tak podobne.

Tak predovšetkým, čerta starého dezinterpretujú. Len ju označujú za trpké vysvetlenie a ilustráciu toho, ako ku vojnovej katastrofe došlo. A okrem toho sa to netýka len tých, čo s inváziou na Ukrajinu sympatizujú. Týka sa to i tých, čo inváziu odsudzujú, ale pritom premýšľajú a vedia, ako k nej došlo. A sú rozhorčení cynizmom, ktorý vidia.

Kde je rozum? Kde je zodpovednosť?“

=====

 

Takto sa tá vojna s Ruskom vyprovokovala.

 

USA a hlavne ich súkromné spoločnosti, čo zarábajú na vojnách a zbrojení, si uvedomovali, že Rusko vojensky neporazia, ale chceli ho oslabiť. Ako ho najviac oslabia, na to si dali vypracovať 300 stranovú analýzu. A tak zistili, že najviac by Rusko oslabila proxy vojna a to aj taká, ktorú by vyhrali, ale oslabila by ich! Na to môžu využiť iné štáty! Iných za to pošlú umierať! Čo ich po obetiach a civilistoch, majú svoje záujmy! Oslabiť Rusko, v rámci vojny a sankcií prekaziť pre nich nevýhodné obchody Nemecka s Ruskom, o tom sú ďalšie dôkazy – videá ako im ide o prekazenie obchodov Nemecka s Ruskom.

Za pre nich výhodnejšie a samotné USA ignoruje sankcie!

Posledné sankcie prišli na obchody s diamantami, lebo sluhovia v EÚ sa musia na obchodoch s ruskými diamantami ošetriť. Všetko dôkazy mohli vyjsť len na alternatíve, aby to vaši hlupáci s VŠ, vaši umelci nevedeli a naivne verili, že vojny sa vedú pre morálku a pomáhali kričať aj po tretej svetovej ako po zásahu aj v Iraku alebo v Gaze!

V tejto analýze je dôkaz, že sa Ruska nebáli a nemali prečo báť, že NIČ expanzívne nechystá!

Ale dá sa oslabiť, len oslabiť na proxy vojne a keď bude čím viac zbrojiť!

A hlavne provokovať, aby sa báli! Cielene a vedome provokovali Rusko, aby sa bálo útokov a takto ho vyprovokovali na útok na Ukrajinu. Pritom keby USA takto dorazili na Donbas a Luhansk, že tam bola vyhlásená samostatnosť, to by už pri USA bolo normálne šírenie demokracie!

Takto USA a ich súkromné zbrojárske spoločnosti cielene a vedome provokovali Rusko, až ich vyprovokovali k proxy vojne s Ukrajinou, kde miesto Američanov za nich zomierajú Ukrajinci!

Akú väčšiu špinavosť voči priateľom poznáte? 

To je to slávne USA, že vyprovokujú vojnu inde, za ktorú majú zomierať iní!

 

A nás ste nútili dojímať sa nad obeťami, pričom vy ste na tom provokovaní spolupracovali! Asi tak, ako aj na Iraku, lebo takú morálku majú vaši novinári. Ak sa teda nechcú ospravedlňovať, že nie zlú, len boli až takí hlupáci a to ešte opakovane!

Toto je obraz vášho Šimečku! Bohužiaľ!

Nie je to skromný duchovný guru v jednom svetri, čo behá po lesoch! To je len vaše zdanie. Za svojim plotom má obete aj z Iraku aj z tejto vojny a vy ste tí pred plotom s ilúziou.

Ako jeho otec slúžil v socializme na prenasledovaní iných, tak isto otec a vnuk slúžia novej totalite! Nemajú za to len jeden sveter, za to im patria médiá!

To, že má len jeden obľúbený sveter, to máme mnohí obľúbené svetre a pulovre, čo radi nosíme dokola. To je len taká reklama ako LGBTI, že ste liberáli!

Proste oblb na hlupákov a umelcov s VŠ. A tí vám radi uveria, lebo inak by skončili ako dezoláti! Vlastní kolegovia a priatelia by ich prenasledovali a mohli by prísť o kariéru!

 

Stále, neobetujú ani kariéru! Žiadne že život, čo by mali iní!

Za kariéru budú naháňať iných aj na smrť! Ako teraz Ukrajincov!

To je pomáhanie, keď pomáhate šíriť propagandu, že všetci chcú bojovať a radšej nežiť, než by sa mali vzdať nejakého územia!

 

Vy ani kariéry! Budete ľudské hyeny len za kariéru! To sú naši umelci a intelektuálna elita!

Nemôžu za vás „sedliaci“ alebo „pastieri“!

Naložili by aj Židov do vagónov, kvôli kariére ako v socializme, veď aj nacisti mali na to krásny oblb o vyššej morálke!

 

Preto nechcete počuť argumenty a preto ich cenzúrujete!

 

Práve tí „sedliaci“ a „pastieri“ majú od vás lepšiu morálku. To je tá veta, že ľahšie je chudobnému prejsť uchom ihly, než bohatému.

„Ľahšie je ťave prejsť uchom ihly, ako bohatému vojsť do kráľovstva Božieho.“

Chudáci sa o svoju kariéru neboja!

 

Ťažká je karma elity, veru ťažká morálka skúška, či sa dokážu vzdať aj to len kariéry! Radšej teda uchom ihly neprejdú a spoliehajú, že život končí smrťou!

Že jeden podpis nevraždí, hoci nám robia divadlo na zástavky a zástavy!

 

Len hŕstka z vás prejde. Prejdú disidenti a dezoláti z vás. V každej dobe len odvážni. Veď o čo ste ďalej, o to ťažšie to je! Ťažké je odolať nástrahám tým, čo majú o akú kariéru prísť!

Tú hŕstku z vás si „sedliaci“ a „pastieri“ budú ceniť aj v budúcnosti a cenia si ich už aj dnes! Vidia, že sa vzdajú aj kariéry, nechajú sa aj mediálne špiniť, ale budú písať pravdu a kritiku. 

Ja ním nie som, ja som sa ničoho nemusela vzdať a úprimne priznávam, že keby som dopredu tušila, že na kritiku doplatím rozoštvaním synov a poštvaním syna proti mne, radšej tiež zbabelo mlčím!

Teda ja som len taký nezaslúžený dezolát, čo len nevedel, čo ho za to čaká, ale dobrovoľne by to neobetoval! 

 

 

To je len vaša konšpirácia a vaša len propaganda na ktorú ste najatí, že Rusko by nás bez provokovnia chcelo obsadiť. V tej 300 stranovej analýze je opak, že bálo sa iných krajín Rusko a na to USA vsadili!

Na to im slúžite – vyvolávať vojny na základe mediálnych klamstiev!

 

Musím povedať, že od toho je morálnejšie robiť aj umývača mŕtvol alebo na bitúnku alebo v pornopriemysle, než robiť takých novinárov!

Novinári musia mať obzvlášť ťažkú karmu, keď je to rozhodnutie, či hodíš do pece tisíce nevinných obetí alebo kariéru novinára!

 

 

 

Majk Spirit v novej skladbe rapuje o atentáte na premiéra, novinári reagujú

 

 

„Májový atentát na slovenského predsedu vlády dal Spirit do súvislosti s novinármi, ktorí podľa neho „sejú zrnká agresie“. „Média predžúvajú názory, to neni moc fér. Hecovať ľudí proti sebe, to fakt neni košer,“ kritizuje novinársku obec raper.

V ďalších veršoch hudobník naznačil, že za určité názory v súčasnosti ľuďom hrozí šikana. „Každý s iným stanoviskom nosí na chrbte terč. Po novom neni už okej ani povedať, že chceš mier!“

Autor šiestich albumov sa v Nestrieľaj venoval aj téme slobody, najmä slobody prejavu. Rapuje napríklad, že si pre svoju dcéru želá, aby ju „nespútali v krízach“. „Poviem jej, nech vždy povie, čo vidí. Lebo viem, že bez slobody všetko ostatné moc nemá žiadny význam.“

https://standard.sk/717976/majk-spirit-v-novej-skladbe-rapuje-o-atentate-na-premiera-novinari-reaguju

 

 

K vašej prvej propagande a vašej „vyššej morálke“ v nej:

 

Angažovaná žurnalistika – JoRek

 

 

 

 

 

Můžeme.?! – JoRek

 

 

 

.

Ja si myslím, že by sme mali začať bojkot divadiel

07.09.2024

zo SME: „Super nech sa im všetci na to vyserú… A nebude žiadne divadlo, žiadna opera, žiadne galérie, žiadne výstavy…čo si to títo dementi pologramotní už dovoľuju to nemá obdoby v celej histórii…“ Umelci a herci sú evidentne zneužívaní na politický prevrat. Otvorene o tom diskutujú ich čitatelia pod ich článkami [...]

Vždy vyhráva politická angažovanosť a kontakty – na ocenenia a dotácie!

06.09.2024

Talentovaných a tvorivých ľudí je veľmi veľa, len nedostanú dotácie pretože nemajú kontakty alebo hlavne požadovanú ideológiu! Je veľmi, veľmi naivné myslieť si, že najlepší sú tí podporovaní s kontaktmi a požadovanou ideológiou. Také možnosti tí iní nemali, preto nemali kde získať ocenenia, neboli politicky podporovaní! Ale aj toto tým [...]

Myslím si, že za výhražnými správami školám je skupina ako Gerulata

06.09.2024

Tým myslím vlastizradných Slovákov a Čechov, čo si myslia, že týmto bojujú proti Telegramu, ale potom terorizmus na školách zneužijú na politický prevrat. Zas majú problém, že nevedia dostať občanov na politický prevrat do ulíc, tak teraz nezavraždia novinára, ale deti! A to má dostať občanov do ulíc na zrušenie výsledku volieb a politický [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,597
Celková čítanosť: 5689029x
Priemerná čítanosť článkov: 3562x

Autor blogu

Kategórie