Založ si blog

Presne takto pomáhali médiá klamať o Iraku, čím mali najväčší podiel na obetiach, ako má Šimečka za svojim plotom obete a pred plotom šťastnú rodinku!

Jeffrey Sachs: Z ľudí, ktorí hovoria, aby sme sa nebáli jadrovej vojny, mi ide mráz po chrbte

 

Len výber z dlhého rozhovoru, ktorý pôvodne vyšiel na českom Echu24.

 

To mu ide mráz po chrbte z vojnových štváčov, ktorí najprv provokujú vojny a potom nútia ľudí do vojen!

 

 

„Keď Kuba v roku 1962 urobila niečo podobné, takmer sme mali jadrovú vojnu. Spojené štáty nezaujali takýto postoj: Áno, musíme súhlasiť s názorom Čechov, že aj Kuba má právo vybrať si vlastného vojenského spojenca.

 

Spojené štáty vtedy nepovedali: Prirodzene, chápeme, že Sovieti majú politiku otvorených dverí pre záujemcov o vstup do Varšavskej zmluvy. Kuba chce byť členom Varšavskej zmluvy, o. k., to je ich vec, nie naša. Nie, Spojené štáty povedali: Pôjdeme do vojny, vrátane jadrovej, ak Sovietsky zväz neustúpi.“

 

 

„Čoraz častejšie sa hovorí o riziku tretej svetovej vojny, do ktorej by mohol prerásť rusko-ukrajinský (a americký) konflikt. Azda najznámejší hlas, ktorý dnes na Západe varuje pred jadrovým armagedonom, patrí Jeffreymu Sachsovi. Tento americký profesor ekonómie sa už 35 rokov pohybuje medzi akademickou obcou, diplomaciou a medzinárodnou politikou, pričom väčšinu času strávil vo východnej a strednej Európe. Jeho manželka pochádza z Prahy.

 

Ako mohli Rusi vôbec prísť na to, že ich Západ podvádza?

 

Viem to dobre, bol som tam – v Rusku, na Ukrajine, krátko v Česku, v Poľsku, naprieč celou východnou Európou – od roku 1989. Pozorne som to sledoval, poznal som prezidenta Gorbačova, prezidenta Jeľcina, prezidenta Kučmu, poznám vedúcich predstaviteľov vašej časti Európy. Problém je v tomto:

V roku 1990 chcel Michail Gorbačov ukončiť studenú vojnu. Nie tým, že by uznal porážku Spojených štátov. Nie, chcel ukončiť studenú vojnu. Rozpustil Varšavskú zmluvu s prísľubom svojich západných partnerov na najvyššej úrovni: NATO sa nerozšíri ani o centimeter na východ. Váš súčasný prezident by pravdepodobne protestoval: Pán Sachs, to je lož! Ale nie je to lož, všetko je starostlivo zdokumentované.

 

Kto má záujem, môže zájsť do Archívu národnej bezpečnosti na Univerzite Georgea Washingtona. Nájde tam stránku s názvom Čo počul Gorbačov a stránku s názvom Čo počul Jeľcin. Americký minister zahraničných vecí James Baker a nemecký minister zahraničných vecí Hans-Dietrich Genscher povedali Sovietom: NATO sa nepohne ani o centimeter na východ. A, samozrejme, zo strany Spojených štátov to bola lož.

 

O rok neskôr, v rokoch 1991 a 1992, už Spojené štáty začali hovoriť: Vyhrali sme studenú vojnu, takže teraz vládneme svetu. Sme unipolárna superveľmoc, môžeme si robiť, čo chceme. Ministrom obrany USA v roku 1992 bol Richard Cheney, ten istý, ktorý o jedenásť rokov neskôr s falošnými dôvodmi začal vojnu v Iraku. Cheney ešte v 90. rokoch veril v nadradenosť USA, v hegemóniu USA, v to, že USA sú doslova svetovým žandárom. Hovoril o policajných povinnostiach, on aj jeho kolegovia z neokonzervatívneho hnutia. Mali grandióznu a úplne arogantnú víziu USA. Preto sa NATO napriek všetkým sľubom začalo rozširovať na východ.“

 

 

Největší podvod posledních let – Nejde o NATO!

Kolik lidských obětí ještě tahle lež bude stát?

 

 

Presne takto pomáhali médiá klamať o Iraku, čím mali najväčší podiel na obetiach, ako má Šimečka za svojim plotom obete a pred plotom šťastnú rodinku!

 

 

 

 

 

„USA zvrhli alebo sa pokúsili zvrhnúť desiatky vlád po celom svete. A to nás privádza do roku 2014. Spojené štáty sa podieľali na zvrhnutí Viktora Janukovyča na takzvanom Majdane. Samozrejme, predpokladám, že u vás sa Majdan ľuďom prezentuje ako dôstojná revolúcia, kde ukrajinský ľud prehovoril.

Náhodou som na vlastné oči pozoroval, ako tento Majdan sponzorovali Spojené štáty. Prosím, nebuďte naivní. Dostal som sa k tomu tak, že keď bol Janukovyč násilne zvrhnutý, zdôrazňujem – násilne, nová vláda, ktorá vzišla z prevratu, ma požiadala, či by som neprišiel a nediskutoval s nimi o tom, ako sa dostať z hospodárskej krízy. Priletel som do Kyjeva a tam mi niekto ukázal a vysvetlil, ako presne USA financovali Majdan.

 

Je to trochu zvrátené, ale nebola to nevinná operácia. Spojené štáty uznali vládu, ktorá vznikla násilným prevratom v priebehu jedného dňa. Prečo netrvali na tom, aby bol Viktor Janukovyč prezidentom podľa ústavy a aby mu bolo umožnené dokončiť svoje funkčné obdobie? Pravdepodobne viete, že traja európski ministri zahraničných vecí [Poľska, Nemecka a Francúzska, pozn. red.] vyrokovali s Janukovyčom dohodu o predčasných voľbách, ktoré sa mali konať ešte v tom roku. No vodcovia prevratu povedali: Nie, nie, žiadne predčasné voľby, teraz preberáme moc. A Spojené štáty ich novú vládu okamžite uznali. Myslíte si, že je to nevinná náhoda? Ja si to nemyslím.

 

A ak o tom stále pochybujete, vypočujte si rozhovor Victorie Nulandovej s veľvyslancom Geoffreyom Pyattom v Kyjeve koncom januára 2014, ktorý nahrali Rusi. Stále sa dá nájsť na BBC. V nahrávke Nulandová uvádza, ako by mala vyzerať nová vláda v Kyjeve a kto ju bude viesť: Nemal by to byť Kličko, bude to Jaceňuk, Jaceňuk je ten pravý! …

…Rusko povedalo: Potrebujeme mier a riešenie na základe rokovaní. Z toho vznikli dohody Minsk I a Minsk II. A najmä Minsk II podporila aj Bezpečnostná rada OSN, Spojené štáty, Nemecko, Francúzsko. Hovorilo sa tam o autonómii pre východné regióny Ukrajiny. A viem, že Ukrajinci sa tejto dohode smiali: Ha ha, my im žiadnu autonómiu nedáme; hoci oni sami dohodu podpísali. A hoci Francúzsko a Nemecko garantovali Minsk II v takzvanom normandskom formáte, moji ukrajinskí kolegovia sa mi vtedy zverili: My to nikdy nedovolíme, nech vám to ani nenapadne. Bol to ďalší krok, ktorým sa rúcala akákoľvek dôvera.

 

Potom prišiel Biden a Rusi sa snažili získať záruky, že Spojené štáty prestanú umiestňovať raketové systémy v ich blízkosti. To je jedna z hlavných obáv ruského vedenia – rakety len pár minút letu od Moskvy.

 

A Spojené štáty nielenže odstúpili od zmluvy ABM, ale Trump v roku 2019 odstúpil aj od zmluvy INF [Reagan-Gorbačovova zmluva o likvidácii rakiet stredného a krátkeho doletu z roku 1987, pozn. red.] Tým sa zrútila celá stavba kontroly jadrových zbraní. A Rusov to dosť znepokojilo. Preto v roku 2021 požiadali Bidena: Zastavte rozširovanie NATO a prestaňte umiestňovať raketové systémy v blízkosti našich hraníc. Oboje je hlboko destabilizujúce a nebezpečné.

 

Biden oba body odmietol, čo považujem za úplne legitímne. A opäť dúfam, že nenahnevám vašich čitateľov, keď poviem, že Rusko môže byť, napodiv, niekedy v práve a legitímne požadovať kroky na stabilizáciu. Problém je v tom, že Biden je súčasťou neokonzervatívneho projektu, ktorého bol viceprezidentom, v prípade Ukrajiny od čias Baracka Obamu.

Opäť – stačí si vypočuť ten odpočúvaný telefonát Nulandovej. Títo ľudia sledovali a stále sledujú raz nastolený kurz. Veria v rozširovanie NATO, veria v americkú unipolaritu, veria v právo umiestniť raketové systémy Aegis kdekoľvek chcú, bez ohľadu na to, ako to vidí Rusko.

V decembri 2021 prezident Putin položil na stôl návrh rusko-americkej bezpečnostnej dohody. Obsahovala mnoho požiadaviek, z ktorých niektoré sú podľa mňa úplne správne, napríklad zastavenie ďalšieho rozširovania NATO, a niektoré sú podľa mňa nesprávne.

 

Ktoré z nich boli nesprávne?

 

Požiadavky na revíziu niektorých starých amerických záväzkov. Tieto ruské body som nepovažoval za splniteľné, ale za vyjednávaciu taktiku.

Rusi vtedy požadovali, aby sa infraštruktúra NATO vrátila do roku 1997, keď sa Česká republika práve rozhodla vstúpiť do NATO [aj keď s výhradou, že na území nových členov nebude vojenská infraštruktúra Aliancie, pozn. red.].

Áno, s touto ruskou požiadavkou nesúhlasím. Ale súhlasím s princípom vyjednávania. Aspoň diskutujte. Som presvedčený, že zastavenie ďalšieho rozširovania NATO a umiestnenie amerických raketových systémov v blízkosti Ruska boli a sú dve kľúčové ruské požiadavky. Obe sú z ich pohľadu úplne legitímne. No aj z amerického hľadiska, pretože sú to kroky smerom k stabilizácii.

 

A čo námietka, že Ukrajina mala právo požiadať o vstup do NATO? Veď každá krajina má právo požiadať o vstup, kam chce.

 

Áno. A Spojené štáty majú rovnaké právo povedať nie a NATO riadia Spojené štáty. To je smiešny argument, úplne hlúpy. Ako americký volič som zásadne proti prítomnosti NATO na Ukrajine. Ešte v decembri 2021 som telefonoval do Bieleho domu a naliehal na nich, aby rokovali. Samozrejme, bezvýsledne. V januári 2022 USA prostredníctvom ministra zahraničných vecí Blinkena oznámili Rusku, že si vyhradzujú právo umiestniť na Ukrajine raketové systémy.

 

To vážne?

 

Áno. Prečítajte si najnovšiu analýzu Raya McGoverna. Tento bývalý vysokopostavený analytik CIA nedávno o tomto stretnutí písal. Vo februári 2022 Rusko vystupňovalo takzvanú špeciálnu vojenskú operáciu.

A v priebehu niekoľkých dní Zelenskyj zrazu povedal: Dobre, môžeme byť neutrálni. Na základe toho si obe strany vymenili návrhy, ako ukončiť vojnu. Turecká vláda vystupovala ako sprostredkovateľ. Letel som do Ankary, aby som dostal podrobné informácie od kľúčových sprostredkovateľov. Tak som sa podrobne dozvedel, čo sa stalo. Stalo sa to, že obe strany dosahovali dramatický pokrok, boli krôčik od podpísania dohody, až kým jedného krásneho dňa Ukrajina nevyšla s vyhlásením: odteraz nebudeme rokovať.

 

Dnes vieme, že Spojené štáty povedali Ukrajine, aby odišla od rokovacieho stola, a že im to povedala Británia. 

 

Poznáme vyhlásenie Borisa Johnsona: Musíme poraziť Rusko, aby sme zachovali hegemóniu Západu vo svete. Jeho odkaz Zelenskému znel: Bojujte ďalej, máte našu podporu. Nerokujte, nevyjednávajte o mieri. A to je jednoznačný postoj: nechceme mier, chceme porážku Ruska.“

 

 

Ako Západ potopil mierovú dohodu o Ukrajine.

 

https://www.youtube.com/shorts/TMs1MPdQDzU

 

 

„Všetci na západnej strane to hovoria, hoci ja vlastne neviem, čo má porážka Ruska znamenať, okrem toho, že všetci zomrieme v jadrovej vojne. Hovoria mi: Neboj, Rusko sa vzdá. Ďakujem vám pekne, páni. A vy to viete na 100 percent? Ako to viete? Ste bohovia? Alebo to viete na 99 percent? Takže svet by sa mohol skončiť jadrovým vyhladením, aj keby bol tento scenár pravdepodobný len z jedného percenta, pretože Ukrajina sa musí stať členom NATO? Správame sa ako deti, akoby to bola nejaká stolová hra.

 

V Českej republike rezonuje argument: Kto sme my, aby sme Ukrajincom povedali, že ich do NATO neprijmeme? Sami sme boli v pozícii žobrákov a je nám proti srsti posielať niekam ďalšieho žobráka.

 

Ja Ukrajincov nikam neposielam, ja im radím, aby sa zachránili sami. A už roky im hovorím: rozhodnite sa pre neutralitu, aby ste zostali v bezpečí. Vstúpiť do EÚ? Určite. Ale z vojenského hľadiska sa rozhodnite pre neutralitu. Nedovoľte Spojeným štátom, aby vás využili ako zahraničnú základňu proti Rusku. Nestaňte sa hrozbou pre základnú bezpečnosť Ruska. Amerika vás tlačí do prvej línie.

Nepovedal som Ukrajine, aby vystúpila, ale aby zostala v bezpečí. Dnes určite nie je v bezpečí. Doteraz má 500-tisíc mŕtvych. Prehráva na bojisku. Mimochodom, Mexiku by som dal rovnakú radu ako Ukrajine: milí mexickí priatelia, prosím, nepozývajte Rusko a Čínu, aby si zriadili vojenské základne a umiestnili raketové systémy v Rio Grande, na hranici s USA. Prosím, priatelia, to nie je pre Mexiko dobré.

 

Čo by sa stalo, keby Mexičania neuposlúchli vašu hypotetickú radu?

 

Keď Kuba v roku 1962 urobila niečo podobné, takmer sme mali jadrovú vojnu. Spojené štáty nezaujali takýto postoj: Áno, musíme súhlasiť s názorom Čechov, že aj Kuba má právo vybrať si vlastného vojenského spojenca.

 

Spojené štáty vtedy nepovedali: Prirodzene, chápeme, že Sovieti majú politiku otvorených dverí pre záujemcov o vstup do Varšavskej zmluvy. Kuba chce byť členom Varšavskej zmluvy, o. k., to je ich vec, nie naša. Nie, Spojené štáty povedali: Pôjdeme do vojny, vrátane jadrovej, ak Sovietsky zväz neustúpi.

 

 

Dnes apelujem: Majte trochu rozumu, prejavte trochu predvídavosti. To nie je absolútne namierené proti Ukrajine. A ak ste v Českej republike skutočnými priateľmi Ukrajiny, nepodporujte ich v tom, aby pokračovali v boji.

 

Myslím si, že mnohých českých čitateľov a poslucháčov vaša interpretácia podráždi. Ľudia si tu často myslia, že Mníchov 1938 a sovietska invázia v roku 1968 nám dali jedinečný historický vhľad. Myslia si, že vieme lepšie ako zvyšok sveta, aké nebezpečné je ustupovať diktátorovi. Čo si myslíte o analógii s Mníchovom, nie je príliš nadužívaná?

 

Predovšetkým by ľudia mali vedieť, že v roku 1938 sa Stalin obrátil na Chamberlaina a Francúzov s návrhom: vytvoríme spojenectvo proti Hitlerovi. Západ to odmietol. Čo bola skutočná tragédia, po prvé. Po druhé, Chamberlain bol zjavne neuveriteľne naivný. V dnešnej dobe nikto nechce naivitu. Ja, napríklad, žiadam seriózne nenaivné rokovanie. Je chybou predstavovať si, že keď bol Chamberlain v roku 1938 naivný, už nesmie nikdy rokovať. Ja žiadam o pochopenie situácie, môj návrh je neutralita pre Ukrajinu.

 

Amerika umiestňuje svoje raketové systémy, vojenské základne a Američanmi vedenú alianciu proti Rusku priamo na jej hraniciach. Nechápem, ako by Rusko niečo také mohlo pokojne prijať. A aj keby Rusko prehrávalo v konvenčnej vojne, čo sa nedeje, radšej by eskalovalo do jadrovej vojny. Alebo by mohlo. Možno sú šance len 50 : 50, možno dokonca 25 : 75. Ale nie som pripravený riskovať prežitie sveta kvôli otázke, či sa NATO rozšíri o Ukrajinu. A hoci Ukrajina môže požiadať o členstvo, ja ako americký občan môžem len dúfať, že moja vláda takúto nerozumnú žiadosť odmietne a oboznámi Ukrajinu s realitou.

 

Vidíte nejakú paralelu medzi dneškom a augustom 1968?

 

Neviem, aká by to mohla byť paralela. Jedno s druhým nemá nič spoločné.

 

Ak na jeseň v Amerike zvíťazí Donald Trump, zmizne podľa vás nebezpečenstvo veľkej vojny s Ruskom?

 

Myslím si, že Spojené štáty budú nestabilné bez ohľadu na to, čo sa stane v najbližších rokoch. Náš politický systém je nefunkčný, máme dvoch kandidátov úplne nevhodných na prezidentský úrad. Popri Bidenovi vyzerá aj Brežnev mlado. Biden už nemôže fungovať ako prezident.

Trump je nestabilný človek. USA sú politicky nefunkčné, máme skorumpovaný systém, sme hlboko rozdelení, nedokážeme nájsť zhodu v ničom, medzi biznisom a politikou tečie veľa peňazí, v tomto volebnom cykle pätnásť miliárd dolárov [zvyčajne v príspevkoch na kampaň alebo naopak v negatívnej kampani proti kandidátovi, pozn. red.].

 

Spojené štáty dnes jednoducho nie sú v stabilnom stave. Európa by sa mala postarať sama o seba. Mala by uznať bezpečnostné obavy všetkých, vrátane Ruska a vyhlásiť: Dosť bolo umiestňovania raketových systémov, dosť bolo rozširovania vojenských základní, dosť bolo zvyšovania vojenského rozpočtu. Dosť bolo toho všetkého.“

 

 

Jeffrey Sachs: Hrozí jaderná zkáza. Přestaňme se chovat jako děti. Albrightová byla válečná štváčka

 

 

 

V televízii Sky News to povedal český prezident Petr Pavel:

 

 

„12:40 Bolo by naivné tvrdiť, že Ukrajina dokáže v dohľadnej dobe úplne obnoviť kontrolu nad svojím územím. Rusko sa nevzdá oblastí, ktoré teraz okupuje. Najskôr je nutné vojnu zastaviť a potom začať vyjednávanie o budúcom usporiadaní. V televízii Sky News to povedal český prezident Petr Pavel.

 

„Musíme byť realisti. Bolo by naivné tvrdiť, že Ukrajina dokáže v dohľadnej dobe úplne obnoviť kontrolu nad svojím územím. Rusko sa nevzdá území, ktoré teraz okupuje. Čo potrebujeme, je zastaviť vojnu a potom začať vyjednávanie o budúcom usporiadaní. Mohol by tam byť nejaký druh kompromisu, ale k nemu nemôže dôjsť bez Ukrajiny, Ruska a ďalších krajín, ktoré takúto dohodu budú garantovať,“ vysvetlil svoj postoj český prezident.

 

Na otázku možného vyslania vojakov Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu reagoval, že to nie je možné. „V tejto otázke sme v rovnakej situácii ako na začiatku konfliktu. Nemôžeme fyzicky stáť po boku Ukrajiny, pretože Ukrajina nie je členom NATO. Nemôžeme bojovať za Ukrajinu na Ukrajine, lebo to by okamžite znamenalo priamy konflikt medzi NATO s Ruskom a nikto v Európe takýto konflikt nechce,“ dodal.“

 

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/709867-online-blinken-prisiel-do-kyjeva-povzbudit-ukrajinu-biely-dom-hovori-o-zufalej-snahe-putina-pokracovat-vo-vojne/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

 

 

 

Ukážka nemorálneho človeka, ktorý nevie odsúdiť vraždenie ľudí, on to nerieši!

 

 

Martin Hojsík o zabíjaní v Gaze: Ja túto tému neriešim:

 

 

 

 

 

Pamätáte sa, ako títo progresívci všetkých odsudzovali za to, že nevedia odsúdiť napadnutie Ukrajiny, hoci to odsúdil Chmelár aj Smer a všetci analytici aj z USA?

 

Ale veselo klamali, že to je vraj málo! Majú to opakovať každých 5 minút na vyzvanie! Týmto nás terorizovali, že nestačí to odsúdiť 10x, ale na vyzvanie to máte odsúdiť kedykoľvek vás k tomu vyzvú!

Nestačilo, že som to odsúdila mnohokrát!

 

A teraz ich progresívni predstavitelia nedokážu odsúdiť genocídu ani 1x!

 

A vytrvalo budú opakovať, že to neriešia!

 

Viete si predstaviť, že by sme tak odpovedali my na napadnutie Ukrajiny, že to neriešime? 

 

 

A toto je tá ich vraj vyššia morálka, čo nedokáže ani 1x odsúdiť genocídu!

 

Ešte budú drzo klamať, že Chmelár napadnutie Ukrajiny neodsúdil, hoci to urobil mnohokrát!

 

Ale bezočivo budú klamať, že to neurobil!

 

A to sa vraj držia faktov!

 

 

=====

 

„Poslanec TOP 09 Ondřej Kolář opět zdvihl téma politiky návratů bojeschopných Ukrajinců žijících v Česku na frontu.

 

 

„Musíme pomoci Ukrajině i v oblasti, kolem které politici chodí jako kolem horké kaše. Proto navrhuji, abychom začali řešit, jak vyslyšet volání Ukrajiny a dostat její bojeschopné muže zpátky do vlasti. Populární to nebude, ale nutné ano.“

 

Luděk Šťastný vzkázal Ondřeji Koláři, že to „nemá v hlavě v pořádku“ a doplnil: „Vy si myslíte, že někoho poslat na smrt, notabene kdo nechce, je pouze ‚nepopulární‘? To myslíte vážně ? A co kdyby takhle někdo poslal na smrt vás. To byste také považoval ‚pouze‘ za nepopulární ?

 

 

 

A potom, že nie sú vojnoví štváči!

 

Títo naši akože „najmorálnejší“ sú najpresnejšou definíciou vojnoví štváči (ako v Iraku, tak s Ruskom), až potom nacisti, pretože práve oni delia ľudí na elitu a ľudský odpad, čo je najjasnejším znakom nacizmu!

 

Najprv aktívne mediálne pomáhali vyprovokovať vojnu s Ruskom a teraz majú na Denníku N článok ako pomáhať naháňať Ukrajincov v EÚ na smrť!

To nie je najvyššia morálka, ale morálka nehodná človeka! Šimečkovi nestačili jeho obete v Iraku a doterajšia hlúposť.

 

Urážali by sme všetkých debilov, keby sme ich volali debilmi, za čo nemôžu. A títo podľa mňa nie sú ani nacisti, len celkom naivní hlupáci, čo sa nechali sfašizovať a to proti „ľudskému odpadu“ v zahraničí aj doma. Cítia sa ako sa cítili elitní nacisti a ostatní sú „ľudský odpad“.

 

Kto by už len takých hlupákov nenávidel?

 

 

.

Nie, žiadne zmierenie, ľudia vám dlabú na hlavu a môžete sa vyhrážať nacistami len tým, ktorým ste ešte nerozoštvali rodiny!

30.06.2024

Kto má nejakého rodinného príslušníka medzi vašimi čitateľmi! No „SS-áci“ nemajú! SME politicka aktivistka PS – akože šéfredaktorka „nezávislých novín“: „O svini a čriede Sorosových prasiat“ Šéfredaktorka sa sťažuje na horúcu vodu, keď na nich ľudia kašlu: „Horúca voda“ [...]

Presne takto obhajuje politická aktivistka Progresívneho Slovenska šéfredaktorka SME trestný čin schvaľovania atentátu

28.06.2024

„V Praze skutečně dochází na nejvyšších místech moci a exekutivy k takové fašizaci, že nově už dokonce je v ČR dovoleno schvalovat terorismus a atentáty na představitele zahraničních vlád.“ Predstavte si, že by ste sa sťažovali na suseda, ktorý vyzýva na zabitie vášho partnera (napríklad aj homosexuála, keď len ten je podľa SME človek pri [...]

Banáš už nechce pracovať pre novú totalitu, preto bude totalitnými médiami rozmazávaný. A Leško bude kolaborovať s akoukoľvek totalitou, preto je ich odborník!

27.06.2024

Intelektuálna elita sú často len obracači kabátov vydieraní práve aktuálnou totalitou. Aj v Orwellovi máte, že každá totalita začína od intelektuálnej elity, aby ovládla práve tú na šírenie svojej propagandy a taktiež ako najľahšie vydierateľnú, keďže kto odmietne kolaborovať, príde o prácu, o kariéru alebo ho budú rozmazávať kolaborujúce [...]

Netanjahu

Netanjahu: Izrael je takmer hotový s elimináciou vojenských schopností Hamasu

01.07.2024 20:41

Izraelská armáda pritom vydala evakuačné nariadenia pre časti správnych jednotiek Chán Júnis a Rafah na juhu Pásma Gazy.

Air Europa, boeing 737, lietadlo

Pri turbulenciách sa v lietadle zo Španielska do Uruguaja zranili desiatky ľudí. Stroj núdzovo pristál

01.07.2024 20:07

Lietadlo spoločnosti Air Europa muselo núdzovo pristáť v Brazílii.

Marine Le Penová

Extrémisti na prahu moci. Macron sa chce spojiť s ľavicou proti Le Penovej

01.07.2024 20:00

Macronova éra sa skončila, podarí sa však strane Marine Le Penovej získať absolútnu väčšinu v parlamente? Jej rivali robia všetko pre to, aby jej v tom zabránili.

dagestan, synagóga, Melikov

Počet obetí teroristických útokov v Dagestane stúpol na 22

01.07.2024 19:12

Ozbrojenci zaútočili 23. júna na dva pravoslávne chrámy, dve synagógy a stanovište polície v mestách Derbent a Machačkala.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,532
Celková čítanosť: 5613793x
Priemerná čítanosť článkov: 3664x

Autor blogu

Kategórie