Založ si blog

Komédia na Denníku N: „“Volil by azda slušný človek Hitlera? „

Študent psychológie:

 

„Volil by azda slušný človek Hitlera preto, lebo ako jediný sľuboval zvýšiť sociálne dávky o 5 frankov? Myslím, že nie.
Pripúšťam že existujú takí, ktorí zlu neprepadli dobrovoľne, ale prirástli k nemu za pomoci ľsti druhých. Ale môže nás niekto viniť za to, že s nimi nechceme mať nič spoločné? Nech už sú dôvody pre ich podporu očividného zla akékoľvek, v konečnom dôsledku sa preň rozhodli sami. Rovnako, ako sme sa my rozhodli byť tí slušní.“
.
.
.
Strana progresívne Slovensko a ich novinári na SME a Denníku N majú svoju politickú prácu už roky rozdelenú tak, že volená strana PS má pôsobiť mierumilovne a ich nikým nevolení novinári majú za nich robiť špinavú prácu agresívneho napádania voličov iných strán, teda vyhrážania sa, že kto nebude voliť progresívnu koalíciu s ktorou sa môžu dostať k moci, je nacista a všetci ich čitatelia a voliči majú takých vyhnať aj z rodín, lebo voči nacistom sa majú vymedziť a skončiť s nimi!
.
Preto strana PS vždy pôsobí mierumilovne, veď na špinavú prácu rozoštvávania spoločnosti cez svojich čitateľov majú svojich novinárov. 
Aj teraz si politickú prácu podelili – strana PS akože vyzýva spoločnosť k zmiereniu a ich novinári s tým nesúhlasia a rozoštvávajú spoločnosť cez svojich čitateľov ďalej.
.
Na Denníku N majú dva články od Markoša, (spisovateľ a lektor kritického myslenia), ktorý vyzýva k zmiereniu alebo zmierňovaniu štvavého jazyka, ale s tým ich čitatelia, roky masírovaní len tým, že všetci iní sú len nacisti a dezoláti, nesúhlasia!
.
Títo čitatelia a ich rozoštvané rodiny (každá druhá okolo Leška) sú výsledkom mnohoročného pôsobenia progresívnych novinárov na svojich čitateľov. Ich čitatelia už odmietajú nepovažovať spoluobčanov za nacistov, ak povinne nebudú voliť progresívnu koalíciu. Čo nebudú, lebo vydieraním, že inak si nacista, sa voliči nezískavajú a prenasledovanie novinármi vyvoláva pravý opak.
.
Tu prvýkrát dodávam, zamysleli ste sa niekedy nad tým, že pojem každá druhá rodina je rozoštvaná, neznamená že každá druhá je už v poriadku? Ako viete, že v tej každej druhej sa len rodinní príslušníci nezľakli a nezačali poslúchať, aby nestratili syna, dcéru, brata, sestru? 
.
Veď keby som začala poslúchať pod týmto nátlakom a volila progresívnu koalíciu, aby ma nevyhlasovali za nacistu, tak už som tá druhá rodina v poriadku, na ktorú vydieranie malo účinok?
.
.
.
Ukážky, do akého stavu rozoštvali svojich čitateľov na Denníku N, ich výpovede z diskusií:
.
.
„Mám veľmi rada vaše články aj články Sama Mareca, ale zatiaľ som si od vás prečítala len to, že tých ľudí máme chápať. Ok, čo ďalej? Ako s tým pochopením naložiť? Sú to svojprávne bytosti, to si máme s tými voličmi sadnúť a ako malým deťom im vysvetľovať, že ako enableri toho, čo sa tu deje, podporujú autentické zlo a stoja na nesprávnej strane dejín?
Ak majú ľudia niesť zodpovednosť za to, že šoférovali opití, kradli v obchode, robili daňové podvody a bili svoje deti, mali by niesť zodpovednosť aj za svoje volebné rozhodnutia.“
.
.
vedec a spisovateľ – tak sám seba označil:
.
„Keby elity v 30. rokoch 20. storočia naopak nepouživali umiernený jazyk a boli omnoho tvrdšie, dalo sa predísť najväčšej tragédii v modernej histórii človeka. To sa týka aj 48. v Československu, keď boli demokrati takisto umiernení a umožnili tak úpadok ekonomicky aj mravný na 40 rokov. Dnešný nepriateľ nie je o nič menší, ako boli fašisti a komunisti vtedy. Sebaobviňovanie slušných je cestou do takého istého pekla, aké nastalo vtedy vinou slabého až žiadneho odporu zlu. Kto k takému sebaobvniňovaniu vyzýva ostatných, je užitočným pomocníkom zla.“
.
.
Komunikácia a marketing – kde pracuje:
.
„Skúste bojovať proti zlým ľuďom, keď máte k dispozícii len demokratické prostriedky a ich voliči žijú v alternatívnej realite, kde nič z toho, čo sa tu deje, nevidia ako problém.
Hlavne je to pokrytecké, keďže hentá banda sa snažila o referendum o predčasných voľbách, čo je jasné nerešpektovanie výsledku volieb. Nechápem ináč, prečo im to nepripomínajú zakaždým, keď argumentujú voľbami. Ich voliči nie sú tak bystrí, aby si to spojili, ale aspoň to Smerákov rozčúli a čokoľvek, čo im znepríjemní deň, je fajn.
fakt nechápem, o čo sa to p. Markoš článkom snaží – o aké zmierenie akých 2 skupín ? Hádam nemyslel liberálov (PS) a ultrapravicu (Fico, Danko, KDH…), a ak toto myslel, tak sorry, ale zabudol, že rovnaký politicky boj prebieha v celej EU s rozdielom len na úrovni slušnosti prejavu
.
.
Študent psychológie:
 .
„Komentáre od pána Markoša si vždy rád prečítam, ale s argumentáciou v tomto prìpade nie až tak veľmi súhlasím.
Že nie sme len „my a oni“, ale je ešte aj niekto ďalší? Dobre, nech sme teda „my, oni a ešte niekto“ – to ale nie je podstatné. Problém nie je v tom, že by sme „my“ videli situáciu binárnou optikou ako „tí dobrí vs. tí zlí“, ale že existuje časť spoločnosti, ktorá, ak by mohla, tak by nás poslala (možno preháňam, ale určite nie vo všetkých prípadoch) do plynu spolu s Rómami, LGBTI+ komunitou, Židmi, Ukrajincami atď.
Volil by azda slušný človek Hitlera preto, lebo ako jediný sľuboval zvýšiť sociálne dávky o 5 frankov? Myslím, že nie.
Pripúšťam že existujú takí, ktorí zlu neprepadli dobrovoľne, ale prirástli k nemu za pomoci ľsti druhých. Ale môže nás niekto viniť za to, že s nimi nechceme mať nič spoločné? Nech už sú dôvody pre ich podporu očividného zla akékoľvek, v konečnom dôsledku sa preň rozhodli sami. Rovnako, ako sme sa my rozhodli byť tí, ktorí si vážia demokraciu, pravdu a ľudské dobro.“
.
.
jeden jediný iný z 36 komentárov:
.
„Ďakujem. Rozmýšľajúci ľudia obvykle nevidia svet čiernobielo. Keď nie s členom alebo nesympatizujete na 100% s videním jednej alebo druhej strany a dovolíte si mať kritické výhrady, aj keď slušne podané, tak ste doteraz bol vždy niekým označený za dementa, dezoláta, spodinu, ruského agenta, babku od hrnca atď. A to z jednej aj druhej strany barikády. Je jednoduchšie niekde v dave alebo sociálnej bubline vykrikovať prevzaté pravdy, ako si sadnúť na zadok, študovať a premýšľať a z poznaného si odvodiť svoj pohľad na vec, ktorý viete aj obhájiť. Dúfam, že po nedávnych udalostiach budú aspoň tí, ktorí sa považujú a prezentujú ako nosiči svetla, pokroku a demokracie správať avo verejnom priestore kultivovanejšie ako doteraz.“
.
.
.
.
.
Ich čitatelia sa nezmenia! Celé roky boli masírovaní týmito novinármi, že ich spoluobčania sú nacisti, teraz krajná pravica a Fico je Hitler. V spoluobčanoch, čo nevolia ich progresívnu koalíciu, vidia ľudský odpad a démonické rozprávkové zlo. Všetkých vidia ako zaostalých traktoristov nad 50 rokov, mám o tom zozbieraných veľmi veľa komentárov z Denníka N. Nemajú záujem meniť slovník voči nacistom a nemajú záujem mať ich v rodine. Ak je to matka, otec, brat, sestra, tak s nimi skončili a neváhajú si kvôli tejto ideológii zničiť rodinu. Veď kto z nich by chcel mať v rodine nacistov? 
Nacisti nebudú až keď budú voliť progresívnu koalíciu, u niektorých chcieť aj tretiu svetovú v mene vyššej morálky.
.
.
.
.
To isté robia aj ich progresívni novinári na SME, nesúhlasia s nejakým zmierovaním. Takto slušne majú vystupovať len ich politici PS, aby sa nepovedalo, že nie sú slušní! Ale ich novinári rozoštvávajú svojich čitateľov ako roky predtým. ALE! Nedá sa povedať, že to robia členovia PS!
Presne na toto, na túto špinavú prácu rozoštvávania svojich čitateľov- voličov majú svojich novinárov!
Buď nás budeš voliť alebo proti tebe poštveme našich voličov a tvojich členov rodiny, že si nacista a volíš Hitlera!
.
.
.
.
SME Holinová 22.5.
.
.

Mám chuť postaviť sa za dezoláta

.

„Ako nazvať človeka, ktorý má radosť z násilia?“

.
.
Tu pre zmenu uvediem dvoch ich čitateľov, čo s tým nesúhlasia:
.
.
.

„Tento clanok je vysoko polarizujuci bez pridanej hodnoty. Prestanme uz konecne pouzivat tieto osocujuce pojmy, prestanme sa nalepkovat. Preco kazdy musi mat nalepku? Preco tak radikalne hovorite o ludoch, ktory maju iny nazor? Vasa pani sefredaktorka pisala, ze je potreba sa upokojit, je potreba krotit vasne a pod. Toto s tymto nema nic spolocne a len dalej rozostvava.
Ja rozumiem, ze to je Vas nazor, no ja si nemyslim, ze takyto slovnik patri do medii a do spolocnosti. Je to cez ciaru a preto sme tam kde sme.
Vyuzivat taketo slova v slusnom mediu nijako nepomaha a preto ma tento clanok nulovu pridanu hodnotu a len dalej plodi nenavist.
Specialne, ak date fotku volicov republiky a smeru a clickbajtovy nadpis. Kolko ludi cita cele clanky? Malo…
Som fanusik SME, citam vase clanky, pocuvam podcasty uz dlhe roky, no tento clanok ozaj krajine nijako nepomoze…“

.

.

.

„Ja si tiež myslím to isté. De facto je tento komentár obhajobou používania jedného hanlivého výrazu.

Pritom práve vzájomné používanie hanlivých výrazov je súčasťou toho kruhu násilia, v ktorom sa tu motáme.

Nie je často, aby som dával zapravdu Ficovi, ale v tom citovanom výroku to vystihol. Úplne by stačilo, keby sme ľudí s odlišnými názormi začali brať ako ľudí s odlišnými názormi. Potom aj oni môžu začať nás začať brať ako ľudí s odlišnými názormi.

A môžeme začať o tých našich odlišných názoroch diskutovať.“

 

 

„Aj s Hitlerom sa viedol dialóg a ako sa to skončilo? So zlom sa dialóg viesť nesmie, lebo Vás zlo pohltí.“

 

 

Toto hore je najčastejší názor ich čitateľov – k čomu si ich títo novinári svojim spôsobením vychovali!

Ak je rodič nacista, potom s ním nemáte viesť dialóg. Rodičov vymeníte za progresívnych novinárov. Odteraz sú vaši rodičia šéfredaktorka SME a otcom zástupca šéfredaktorky SME, to je odteraz vaša morálnejšia rodina a patríte k elite s vyššou morálkou. Tak to funguje aj v iných sektách v mene ich idelógie.

Nepotrebujete brata nacistu, keď máte miesto neho Schutza, Havrana alebo Sama Marca a patríte spolu k morálnej elite.

A miesto sestry nacistky máte progresívne novinárky so správnou morálkou!

 

Celkom jednoduché pri vyššej morálke, nemusíte byť ani v kláštore! Patriť k morálnej elite s vyššou morálkou, je veľmi príťažlivé! A čo iné máte, ak ste ateista? Kde inde vám povedia, že ak nás budete poslúchať, tak ste elita a výnimočne morálni ľudia, čo nezaváhajú ani pri odsúdení rodičov?

 

Kde nájdete tak moderných fanatikov? Vari v RKC? Už si môžete nájsť modernejších, kde bude zahrnuté aj LGBTI a bude to onakvejšie znieť, kde ste už morálne dospeli!

 

 

Prečo mi to vadí, je zároveň odpoveďou, prečo som sa stala aktívnym liberálom na SME, keď ešte na SME boli liberáli!

 

Prečo som sa stala liberálom

 

Určite aj preto, že som bola vychovaná liberálmi, ktorí aj keď boli obidvaja veriaci, nikdy nemali náboženské predsudky. Obidvaja boli slobodomyseľní ľudia so zmyslom pre slobodu ľudí. Nikdy by ako konzervatívci niekoho neprenasledovali, že povinne neverí ich dogmám.

 

Preto mi vždy bolo cudzie, keď niekto inému niečo vnucuje a nechápe, že ho môže presvedčiť len diskusiou a argumentami a ničím iným!

 

Toto konzervatívci osvojené nemali, nepíšem, že všetci, ale celé roky som mala skúsenosti, že vnucovali svoje náboženské dogmy iným.

Im nestačilo, že si slobodne môžu žiť podľa svojho náboženstva, potrebovali sa v ňom utvrdzovať tým, že to budú vnucovať iným.

 

Za najvačšie zlo v našej spoločnosti som považovala vyháňanie homosexuálov z rodín.Pripadalo mi to veľmi neľudské! Dnes sa to už nedeje, čo je podľa mňa výsledok práce liberálov, lebo neustále o tom písali a vyťahovali na oči všetkým, čo sa im dialo. Pamätám SME, kde keď sa odvážil písať homosexuál, boli na nich a ešte aj na SME prevažne vulgárne útoky.

Keď sa dnes konzervatívci bránia, že homosexuálov tolerujú, to tak predtým nebolo a teraz je to iné len vďaka liberálom a nie vďaka konzervatívcom, ktorým bolo jedno, ako ich iní prenasledujú a urážajú. Bolo to veľmi vidieť aj na SME!

 

Za veľkú chybu súčasných progresívcov, (ktorých ja nepokladám za liberálov, lebo nemajú základný zmysel pre slobodu ľudí), považujem, že príčiny nenávisti k homosexuálom a LGBTI hľadajú v politikoch.

 

To, čo hovoria politici, aby sa páčili voličom, je len dôsledok a nie príčina tej podľa progresívcov „nenávisti“. 

 

Aby ste vedeli, ako proti niečomu bojovať (proti neprijímaniu homosexuálov), musíte rozumieť tým ľuďom, prečo ich neprijímajú. Nie rovno nálepkovať to nenávisťou. To nie je konštruktívne, ale naopak deštruktívne a navyše mylné! Čiže nie pre rétoriku, čo aj ako spôsob ovplyvňovania by bolo zlé, ale je to aj mylné!

 

Príčinou neprijímania homosexuálov je len náboženstvo a len dogma, že byť homosexuálom je hriech, pre nich praktizujúcim homosexuálom. 

Takže, pokiaľ týchto ľudí nepresvedčíte, že táto dogma je mylná, vždy z nich budete mať pociť, že homosexuálov nenávidia!

 

Nestačí bojovať, keď nebojujete účinne. A pokiaľ neviete účinne, tak skôr z homosexuálov a LGBTI urobíte skôr terč nenávisti!

Práve vy tú nenávisť zlým spôsobom boja vyvolávate! Ľudia neznášajú to, čo sa im len vnucuje a navyše sú nálepkovaní ako nenávistní!

Vy voči homosexuálom a LGBTI vyvolávate nenávisť! Idete na to spôsobom nátlaku, vnucovania a zastrašovania ako dogmatickí fanatici!

Málo ste liberáli, málo chápete, že ľudia sa dajú o všetkom presvedčiť, ak máte pádne argumenty!

 

Ale aj v tomto nejdete cestou diskusií, len vyhrážania sa a nátlaku. Takto môžete ľudí len zastrašiť, ale nikdy ich vnútorne natrvalo nezmeníte!

 

Slovensko nie je nenávistná krajina, len tak náboženská krajina, kde ľudia budú odmietať to, čo ich od malička učia, že je hriech a zlo!

 

 

Keby vám na tom naozaj záležalo, bojujete s RKC! Toto je váš súper – náboženské dogmy!

 

 

Miesto toho bojujete s politikmi a s ich voličmi, lebo nebojujete za homosexuálov, ale za politiku! 

 

A viete prečo? Len vás len zneužívajú na politický boj!

Čo by z vás mali, keby ste bojovali s RKC? Nič, RKC žiadne mocenské plány neohrozuje! RKC vždy mocenské plány poslúcha!

 

Ale majú z vás veľa, keď vás využívajú na politický boj! Takže tu vôbec nejde o ochranu homosexuálov a LGBTI a ich práva, to len aby ste si mysleli, že za nich bojujete, ale bojujete vždy len proti politikom!

A ten boj je tak nátlakový, že kvôli tomu ste urobili z homosexuálov a LGBTI terče nenávisti. Konzervatívci v nich už nenávidia vašu palicu, nie homosexuálov!

 

Toto by skutoční liberáli na homosexuáloch a LGBTI nikdy nedopustili! 

 

Píšem to zbytočne, títo progresívci nie sú schopní tomu porozumieť, že nič trvalé sa nedá dosiahnuť nátlakom, ale všetko dobrými argumentami!

 

Už dávno a roky nejdú cestou argumentov a diskusí, len cestou ako náboženskí dogmatici – cestou vnútenia!

 

Asi takto to videli v detstve, že len toto platí – Vnútim ti to a basta!

 

Paradox je, že melú o slobodnom školstve! Pochybujem, že v školstve by to už vedeli.

 

Zaujať niekoho slobodnou cestou je oveľa ťažšie, ale jediná naozaj účinná cesta! Nič na svete sa nedá dosiahnuť inak než mravčou prácou – osvetou. 

 

 

Stále som liberál. Ako som celé roky bojovala za to, aby dogmatici nevyháňali homosexuálov a inakosť z rodín (argumentami, nie vyhrážaním sa a nátlakom), tak teraz už roky bojujem za to, aby ste ani iných vy sami nevyháňali z rodín, čo sa už dnes deje väčšiemu množstvu ľudí než homosexuálom. Leško by nemohol povedať – Okolo mňa je každá druhá rodina s LGBTI rozoštvaná, ale povie si veselo, že s členom pod vplyvom progresívnych novinárov je už rozoštvaná každá druhá!

 

O to viac je boj aj na ochranu týchto ľudí potrebný, aj keby som ja konkrétne už nemala na taký boj chuť.

 

Inakosť nie je len sexuálna orientácia. Pod inakosť patrí aj možnosť myslieť si, že nechce migračné kvóty, že nechcete povinné očkovanie experimentálnymi vakcínami, že nechcete stratu veta alebo že nechcete tretiu svetovú! Aj to je inakosť na ktorú majú ľudia právo!

 

Nikto nie je povinný chcieť migračné kvóty, veď preto sa o tom aj hlasuje! Nikto nie je povinný chcieť stratu veta, veď preto sa aj o tom hlasuje! Nikto nie je povinný chcieť povinné očkovanie, veď preto mal podpísať, že dobrovoľne súhlasí s takým očkovaním!

A nikto nie je povinný chcieť tretiu svetovú, čo teda progresívnym novinárom nič nehovorí, lebo vydierajú morálkou ako poslední náboženskí dogmatici! Buď chceš to, čo my alebo si hriešnik! Buď chceš to, čo my alebo si dezolát a nacista!

 

 

O argumentoch nič nehovorte, lebo ich nemáte, inak by sme ich už dávno počúvali medzi odborníkmi rôznych strán, čo sa už roky nedeje!

 

Viete sa len vysmievať z možných oponentov, neviete s nimi zrealizovať diskusie! Viete ich len zakázať!

 

 

Poznáte len cestu násilia ako náboženskí dogmatici! A to preto, lebo vaša ideológia je totalitná a nič nemá s liberalizmom!

 

Punc liberalizmu jej má dodať práve to LGBTI z ktorých ste si urobili svoj štít a palicu a tým z nich len terče!

 

 

Toto by nikdy liberáli homosexuálom a LGBTI ľuďom neurobili! Nikdy by ich nezneužívali ako štít, ani ako palicu! 

A tak by z nich nikdy nevyrobili terče!

 

 

A potom z toho obviňujete politikov! Ale politici nikdy nemajú na spoločnosť taký dosah ako médiá a RKC (obidve na morálku)!

 

Politici sú len populistický dôsledok toho, čo už dávno v mase ľudí je! Nie sú príčinou, len dôsledkom!

 

 

 

.

Pre niektorých novinári, pre väčšinu hlupáci. Kto sú dvorní šašovia Progresívneho Slovenska?

25.06.2024

Im je to aj ukradnuté, že progresívcom rozoštvávate rodiny, ešte im to aj prajú, keď sú tak sprostí, že si ich kvôli politike rozbijú. Títo akože novinári, čo sú len politickí aktivisti Progresívneho Slovenska na najšpinavšiu robotu, sa nevenujú žurnalistike, ale výlučne spriadaniu výpadov proti voličom iných strán, ako sa dostať k moci nedemokraticky a [...]

Ako Denník N pracuje na tom, aby ich čitatelia videli vo voličoch vládnej koalície nacistov a bojovali proti nim ako proti nacistom – dôkazy

24.06.2024

Už v apríli som písala, že ak niektorému ich čitateľovi prepne, môže vystrieľať ľudí okolo seba ako ten študent na fakulte v Prahe, keď si bude myslieť, že jeho spoluobčania sú nacisti. Ale títo politickí aktivisti to robia ďalej a ešte pritvrdzujú, aké milé rodiny mali nacisti (ako voliči našej vládnej koalície) a aj niekomu ďalšiemu môže prepnúť a [...]

„VIDEO: Dr. Richard M. Fleming žiada Slovensko, aby vyzvalo USA vyšetriť, obviniť a stíhať osoby zodpovedné za financovanie a vývoj biologických zbraní akým je SARS-CoV-2. „

21.06.2024

„VIDEO: Dr. Richard M. Fleming žiada Slovensko, aby vyzvalo USA vyšetriť, obviniť a stíhať osoby zodpovedné za financovanie a vývoj biologických zbraní akým je SARS-CoV-2. Vládu Spojených štátov zároveň vyzval, aby podporila Slovensko tým, že sa pridá na jeho stranu a taktiež odmietne Medzinárodné zdravotné predpisy zasahujúce do našej suverenity“ [...]

Matúš Šutaj Eštok, Andrej Danko, Boris Susko

Bude sa voliť inak? Hlas chce meniť „Mečiarov zákon“, SNS je proti. Experti: Odbornú debatu vytláča upevnenie moci

26.06.2024 06:00

„Každá zmena volebného systému, ktorú presadzujú politici, sleduje vždy rovnaký cieľ – posilniť svoje politické preferencie,“ uviedol bývalý sudca Orosz. Experti sa však zhodujú na otvorení debát.

Biden, Trump

Nevídaný televízny súboj: Biden viac riskuje, ale Trump je poslabší diskutér

26.06.2024 06:00

Zajtra sa v televíznej diskusii stretnú demokratický prezident Joe Biden (81) a jeho republikánsky súper v boji o post šéfa Bieleho domu Donald Trump (78).

Julian Assange

Assange priznal vinu pred americkým súdom, je voľný. Odletel domov do Austrálie

26.06.2024 05:50

Zakladateľ WikiLeaks Julian Assange (52) priznal vinu pred americkým súdom na súostroví Severné Mariany, odmietol ísť na americkú pevninu.

vodná nádrž, Nová Bystrica, mReportér

Zábery na vodnú nádrž a okolie zo severu Slovenska sú pastvou pre oči. Takúto prírodu stojí za to vidieť

26.06.2024 05:00

Krásne zábery zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,528
Celková čítanosť: 5608853x
Priemerná čítanosť článkov: 3671x

Autor blogu

Kategórie