Založ si blog

Bol to aj nadpis v Pravde, čo povedal český prezident Pavel!

„12:40 Bolo by naivné tvrdiť, že Ukrajina dokáže v dohľadnej dobe úplne obnoviť kontrolu nad svojím územím. Rusko sa nevzdá oblastí, ktoré teraz okupuje. Najskôr je nutné vojnu zastaviť a potom začať vyjednávanie o budúcom usporiadaní. V televízii Sky News to povedal český prezident Petr Pavel.

 

„Musíme byť realisti. Bolo by naivné tvrdiť, že Ukrajina dokáže v dohľadnej dobe úplne obnoviť kontrolu nad svojím územím. Rusko sa nevzdá území, ktoré teraz okupuje. Čo potrebujeme, je zastaviť vojnu a potom začať vyjednávanie o budúcom usporiadaní. Mohol by tam byť nejaký druh kompromisu, ale k nemu nemôže dôjsť bez Ukrajiny, Ruska a ďalších krajín, ktoré takúto dohodu budú garantovať,“ vysvetlil svoj postoj český prezident.

 

Na otázku možného vyslania vojakov Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu reagoval, že to nie je možné. „V tejto otázke sme v rovnakej situácii ako na začiatku konfliktu. Nemôžeme fyzicky stáť po boku Ukrajiny, pretože Ukrajina nie je členom NATO. Nemôžeme bojovať za Ukrajinu na Ukrajine, lebo to by okamžite znamenalo priamy konflikt medzi NATO s Ruskom a nikto v Európe takýto konflikt nechce,“ dodal.“

 

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/709867-online-blinken-prisiel-do-kyjeva-povzbudit-ukrajinu-biely-dom-hovori-o-zufalej-snahe-putina-pokracovat-vo-vojne/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

 

 

A viete, kto je ten NIKTO, kto o tom rozhodol?

 

Budete veľmi prekvapení, ale som to JA! 

 

 

Môj syn vymytý progresívnymi novinármi mi povedal, že ten, kto o tom rozhodol, som ja, pretože keby neboli takí ľudia ako ja, tak by sa všetci do vojny zapojili! 

 

To mi povedal na moju argumentáciu, že nie my rozhodujeme o pomoci USA a iných krajín, čo nechcú Ukrajine pomáhať.

 

Lebo takí ľudia ako ja, sedia aj v americkom kongrese a blokujú tu pomoc! Sú teda ako ja!

 

 

Má to logiku. Keby sa na mňa nepodobali, teraz sa zapoja do tretej jadrovej vojny s Ruskom!

 

Môj syn nemôže odsúdiť Američanov v kongrese, že sa do tretej svetovej s Ruskom nechcú zapojiť, nemôže odsúdiť ani českého prezidenta, že sa tiež nechce zapojiť, ani Nemcov, ani Európanov, ale môže odsúdiť mňa, lebo sú takí istí ako ja!

 

 

Keby totiž nebolo na svete takých ľudí ako ja, nebolo by na svete Putina. Takí ľudia ako ja, ho dostali k moci!

 

My všetci – ja s Američanmi, Nemcami a väčšinou Európy sme ukázali Putinovi, že si môže robiť čo chce, lebo všetci sme sa zbabelo dali zastrašiť treťou svetovou!

 

A môj syn by sa jej nebál a šiel by do tretej svetovej, lebo Putin by sa potom zľakol a ak nezľakol, tak morálna je tretia svetová.

Má to logiku. On je ochotný obetovať aj svoje deti v tretej svetovej, lebo tak je to správne!

Musím uznať, že to má logiku. Keby všetci na svete boli principiálni, nemorálny svet by neexistoval a už dávno bol jadrovo zničený!

Bolo by to morálne? Bolo! Ako nemorálny, tak by aj dopadol, neexistoval by!

 

 

Len môj syn si nevšimol takú podstatnú vec, že ja nie som výrobca zbraní, ktorý sa chce na vojne len priživiť!

 

Ja by som v americkom kongrese povedala – zaveďme zbrojársku výrobu toho, čo Ukrajinci naozaj potrebujú, aby vojnu vyhrali!

 

Ale to Američania neurobili, lebo taká im nevynáša!

 

Takže, čo ja mám s nimi spoločné, keď oni na vojne chceli hlavne zarábať?

Poslúchli by ma, že nemajú zarábať, ale brániť Ukrajinu a to aj vyslaním vojakov, keď chceli vojnu s Ruskom?

Kde ja hovorím, že sa nemajú do vojny zapojiť, keď tú vojnu chceli? Naopak, píšem, nech si to s Ruskom rozdajú!

 

Ale to by môj syn mohol povedať: Aby ich zastavili ich občania, že toto nechcú, lebo sú tiež ako ty a nechcú tretiu svetovú?

 

 

Raz darmo, mám najhoršiu nemorálnu vlastnosť spoločnú aj s Američanmi aj s Európanmi – morálnu zbabelosť pred treťou svetovou!

A je to aj zákonitosť, väčšina obyvateľov planéty sme horší ľudia – morálni zbabelci pred treťou svetovou, hoci by sme mali byť morálne principiálni! Má to logiku!

Len málo ľudí na svete má skutočnú morálku (progresívci), čo by neváhali aj nad treťou svetovou.

 

 

Dostali sme sa k bodu, prečo som takto zbabelá. Čoho sa ja vlastne bojím, že patrím k tým zbabelcom, čo sa boja tretej svetovej?

 

A viem na to celkom pragmaticky odpovedať.

 

Keby smrť bola výsledkom jedného okamihu, tak sa nemáte čoho báť! To by boli šťastlivci, čo by zahynuli hneď.

 

Ani jadrová by nemusela byť, stačila by aj malá jadrová, len menšie taktické jadrové zbrane a množstvo ľudí by zomieralo veľmi dlho následkom na popáleniny tretieho stupňa, zavalení betónom, zranení bez pomoci, mučení bolesťou, hrôzou z pomalej smrti, zúfalí, že vidia zomierať svoje deti kričiace od strachu alebo od bolesti pri popáleninách. Boli by svedkami nie smrti, ale strašného mučenia pred smrťou.

 

A to sa nebojím o seba. Ja som dospelý človek a veriaci. No x rodičov by sa len bezmocne prizeralo na popáleniny tretieho stupňa svojich detí. A čo fanatici nevedia, v tej chvíli by svoj morálny fanatizmus ľutovali a bolo by neskoro. To by už bolo neskoro ľutovať!

 

 

Zaujímavé je, že môj syn sa tohto nebojí. Neviem, z akého zvláštneho dôvodu si myslí, že toto sa nemôže stať v tretej svetovej alebo v miestnej jadrovej. Neviem, prečo si myslí, že Putin by sa toho zľakol, keď všetci vieme, že jemu by sa nič nestalo a všetci vinníci sú vždy zabezpečení rýchlym útekom a krytmi! 

 

Taká vojna, ktorá by Rusko zničila, takú by zaplatili mnohé dlho zomierajúce deti!

 

 

No najpravdepodobnejšie je, že oslabovacie vojny sú mnohoročné! Za tie stihne zomrieť veľmi veľa ľudí a medzitým sa ženy znásilňujú, medzitým sa deje najväčšia zločinnosť, pretože je k tomu skvelá príležitosť, ktorú zločinci inak nemajú!

 

Každý deň vojny umožňuje túto zločinnosť! Neuvedomujú si to morálne principiálni? Podľa mňa nie. Myslím si, že nemajú fantáziu na to, aby počítali s bežnými zločincami, ktorých zrazu nikto nekontroluje a môžu byť sadisti na každom kroku.

 

Preto je vojna zlo, lebo nezabíjajú a nemučia len vojaci. Zrazu sú odtrhnutí z reťaze aj celkom bežní ľudia a z nenávisti sa z nich stávajú zvery aj k vlastným naokolo. Muži si vybíjajú zlosť aj na vlastných ženách a na susedoch. Hrádza nenásilia padla!

 

Kde roky novinári informovali ľudí o tom, čo vojna robí s ľuďmi? Nikdy, nikde, aby mohli poslušne rozdúchavať ďalšie. Takže, ako to postihuje bežných ľudí a úroveň ich násilia v bežnom občianskom živote, o tom nikdy nepíšu a toto sa ľuďom tají. Aj aké následky mávajú v násilnom správaní bývalí vojaci. Vojna takto rozmnožuje násilie do väčších rozmerov, než samotná vojna!

 

Dávala som tu údaje z Ukrajiny – ako tam mnohonásobne narástlo aj domáce násilie! 

 

 

Keby toto všetko tí lepší moralisti vedeli, nikdy by s tým nesúhlasili! Nie sú tak zlí, ako sú len nevedomí a nemajú predstavivosť, čo všetko prináša vojna a to aj keď nie je jadrová!

Asi videli stále málo vojnových filmov a vedia len to, čo im opakujú.

 

 

Ale zaujímavé je, že môj syn sa všetkého tohto nebojí, ale bojí sa, že nás Rusko obsadí. 

 

Tak celkom pragmaticky. Keby som rozmýšľala ako on, že potom radšej tretia svetová, tak si vyberiem na jeho mieste, že ak nás Rusko obsadí, tak sa otrávim aj s celou rodinou. Bola by to milosrdnejšia smrť a nenútila by som na smrť popáleninami tretieho stupňa iných!

 

Aj keby sme sa všetci hromadne otrávili, stále by to bola milosrdnejšia smrť – ako rozhodnúť o mučení za všetkých!

 

 

Príliš mám vžité – rozhodujem za svoju maternicu a za svoj život a iných k tomu nútiť nebudem.

 

Vôbec, absolútne nevidím pomoc v tom, keď niekomu chcete pomáhať vojnou, keď pragmaticky vidíte, že tých obetí bude viac! 

 

Lenže to si tí morálnejší nemyslia. Sú presvedčení, že po odhodlaní ísť aj do tretej svetovej, bude tých obetí menej! 

 

 

Prečo by sa rozhodujúci Rusi mali báť malej jadrovej? Prečo by sa mocní mali báť akejkoľvek menšej jadrovej?

 

Vy neviete, že majú kryty? Vy neviete, že pre nich nie je žiadny problém prežiť malé jadrové pár mesiacov v krytoch?

 

A keď na svete je podľa nich toľko zbytočných a podradných ľudí?

 

Prečo by sa mali zľaknúť alebo báť akejkoľvek vojny? Môže byť menšia jadrová alebo aj 30 ročná, ale určite sa ani rozhodujúci Rusi nemajú čoho báť!

 

Práve Putin to prežije a keby zomrel na starobu, tak si postavia ďalších 10 ešte horších Putinov!

 

Rovnako aj druhá strana, o seba sa určite neboja! Majú nacvičené ako rýchlo zmiznúť, aj kam zmiznúť!

 

 

Presne tak, práve všetci vinníci by tú vojnu prežili!

 

Pár mesiacov prečkajú a ešte budú mať menej ľudí na svete, čo aj chcú.

 

 

 

.

Banáš už nechce pracovať pre novú totalitu, preto bude totalitnými médiami rozmazávaný. A Leško bude kolaborovať s akoukoľvek totalitou, preto je ich odborník!

27.06.2024

Intelektuálna elita sú často len obracači kabátov vydieraní práve aktuálnou totalitou. Aj v Orwellovi máte, že každá totalita začína od intelektuálnej elity, aby ovládla práve tú na šírenie svojej propagandy a taktiež ako najľahšie vydierateľnú, keďže kto odmietne kolaborovať, príde o prácu, o kariéru alebo ho budú rozmazávať kolaborujúce [...]

Pre niektorých novinári, pre väčšinu hlupáci. Kto sú dvorní šašovia Progresívneho Slovenska?

25.06.2024

Im je to aj ukradnuté, že progresívcom rozoštvávate rodiny, ešte im to aj prajú, keď sú tak sprostí, že si ich kvôli politike rozbijú. Títo akože novinári, čo sú len politickí aktivisti Progresívneho Slovenska na najšpinavšiu robotu, sa nevenujú žurnalistike, ale výlučne spriadaniu výpadov proti voličom iných strán, ako sa dostať k moci nedemokraticky a [...]

Ako Denník N pracuje na tom, aby ich čitatelia videli vo voličoch vládnej koalície nacistov a bojovali proti nim ako proti nacistom – dôkazy

24.06.2024

Už v apríli som písala, že ak niektorému ich čitateľovi prepne, môže vystrieľať ľudí okolo seba ako ten študent na fakulte v Prahe, keď si bude myslieť, že jeho spoluobčania sú nacisti. Ale títo politickí aktivisti to robia ďalej a ešte pritvrdzujú, aké milé rodiny mali nacisti (ako voliči našej vládnej koalície) a aj niekomu ďalšiemu môže prepnúť a [...]

Richard Raši

Raši: Slovensko IT končí, MIRRI podá trestné oznámenie

28.06.2024 13:56

Ministerstvo je podľa slov šéfa rezortu Richarda Rašiho povinné podať trestné oznámenie, pretože NKÚ zistil 27 pochybení.

Kim Čong-un, KĽDR, Severná Kórea

V KĽDR verejne popravili mladíka za počúvanie 'zlej' hudby. Radšej smrť, ako tam žiť, vyhlásila utečenkyňa

28.06.2024 13:43

Aj napriek tvrdým opatreniam sa ale prenikanie juhokórejskej kultúry, vrátane najnovších televíznych šou, zdá byť nezastaviteľné.

Nemecko, Volodymyr Zelenskyj, Bundestag, vojna na Ukrajine

Izrael mení hru, obava z reakcie Ruska zrejme pominula. Budú staré Patrioty novým štítom Ukrajiny?

28.06.2024 12:50

Izrael v apríli oznámil, že začne vyraďovať svojich osem batérií Patriot, ktoré sú staršie ako tri desaťročia, a nahradí ich modernejšími systémami.

Nemocnica / Nové Zámky /

Nemocnica v Nových Zámkoch je opäť otvorená pre verejnosť, výťahy však nefungujú

28.06.2024 12:18

Mimoriadnu situáciu vyhlásilo vedenie nemocnice po prudkých dažďoch a búrke.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,529
Celková čítanosť: 5610842x
Priemerná čítanosť článkov: 3670x

Autor blogu

Kategórie