Založ si blog

Aj u nás sa rozhoduje o tom, či o Slovensku bude rozhodovať demokratická väčšina alebo západom podporované politické mimovládky a novinári!

Aj naše politické mimovládky desí transparentnosť. Zvykli si, že na politickú činnosť nemusia kandidovať vo voľbách a politiku rôznym štátom určuje USA cez farebné revolúcie s obeťami na životoch ako to bolo aj na Ukrajine.

 

Najviac do politiky potom zasahujú od USA závislí novinári ako zahraniční agenti. 

 

Majú za úlohu zorganizovať mladých hlupákov, ktorí sa dajú nahovoriť na akúkoľvek vlastizradnú činnosť (napríklad ako je strata veta alebo zatiahnutie do vojny) a vystrájať v uliciach na zvrhnutie demokracie a výsledkov volieb. Najviac ich pritom organizujú novinári, ktorí majú za úlohu rozoštvávať spoločnosť na zvrhnutie výsledkov volieb. 

Neraz novinári dostanú mladých hlupákov do ulíc len keď im západ naservíruje vraždy. Naposledy na zvrhnutie výsledkov volieb použili vraždu Kuciaka a jeho snúbenice, aby dostali ľudí do ulíc. Na Ukrajine na to obetovali viac ľudí.

 

Rovnako u nás pôsobia Šimečkovci ako zahraniční agenti. Otec ako novinár, čo rozoštváva občanov Slovenska a syn, aby sa nepovedalo, že nikto z nich nemusel kandidovať vo voľbách! 

Obidvaja pracujú proti demokracii a výsledkom volieb v službách cudzieho štátu. 

 

 

.

.

.

.

Blaha tvrdí, že má “škandalózne odhalenia”. Na Šimečku vytiahol jeho vlastný manuál

 

 

Rovnako pracujú cudzí agenti aj v iných štátoch, ako pracovali na Ukrajine, tak aj v Gruzínsku:

 

 

Štandard Petr Drulák:

 

Keď mimovládky desí transparentnosť. Prečo Gruzínsko musí brániť vlastnú suverenitu

 

„Západné médiá tvrdia, že v uliciach Tbilisi sa bojuje o budúcnosť gruzínskej demokracie. V tom sa nemýlia, len väčšina z nich si pletie strany. Na strane demokracie nestojí hŕstka demonštrantov, ale vláda a parlamentná väčšina. V Gruzínsku sa dnes rozhoduje o tom, či bude o pomeroch rozhodovať demokratická väčšina, alebo Západom podporované politické mimovládky.

 

Demokratická väčšina žiada väčšiu transparentnosť

 

Demonštranti už niekoľko týždňov protestujú proti zákonu, ktorý má čeliť zahraničnému zasahovaniu. Zákon, ktorý má jasnú parlamentnú väčšinu (v druhom čítaní 83 poslancov za, 23 proti), zaväzuje mimovládky, ktoré dostávajú viac ako pätinu svojho rozpočtu zo zahraničia, aby sa registrovali ako zahraniční agenti.

Proti zákonu vyšlo v miliónovom Tbilisi do ulíc dokopy asi 20-tisíc demonštrantov (podľa údajov Aljazeera). Dúfajú, že sa im podarí to isté, čo v marci minulého roka, keď lobovaním a protestmi zákon odvrátili. Táto hlasná menšina zmobilizovaná mimovládkami financovanými zo Západu a podporovaná vládnymi kruhmi v Bruseli a Washingtone zaútočila prvého mája na budovu parlamentu a následne bola rozohnaná políciou. Vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Joseph Borrell sa demonštrantov zastal a zásah polície odsúdil.

Ako stúpenec a obdivovateľ Západu otvoril Ševardnadze svoju krajinu západným aktérom, nechal západné nadácie dať dokopy sieť aktivistov, ktorí boli na gruzínske pomery rozprávkovo platení, a dovolil im vytvoriť protirežimovú celoplošnú televíznu stanicu podporovanú západnými nadáciami. Zrejme ho ani neznepokojilo, keď Sorosov Open Society Institute vyslal gruzínskych aktivistov na školenie do Srbska, kde im vysvetľujú, ako v Belehrade zvrhávali Miloševiča. Keď na jeseň títo aktivisti na čele s Michailom Saakašvilim vtrhnú s ružami do gruzínskeho parlamentu, je pre Ševardnadzeho už neskoro.

 

„Americký“ Saakašvili a bilancia jeho ziskov a strát

 

Saakašvili vychovaný v USA a podporovaný washingtonskými mocenskými štruktúrami (okrem iného senátorom Johnom McCainom, US Agency for International Development, National Democratic Institute) o niekoľko mesiacov neskôr preberá moc. Prezidentské voľby, v ktorých víťazí, sú skutočným sviatkom obrodenej demokracie; víťaz získava skromných 96 % hlasov. V nasledujúcich rokoch je Saakašvili na Západe oslavovaný ako bojovník proti korupcii, demokrat a reformátor, ktorý vedie Gruzínsko do Európy.

Proti korupcii bojuje rozsiahlymi čistkami. Ale väčšinou len nahradí exponentov predchádzajúceho režimu svojimi vlastnými korupčníkmi. K jeho poňatiu demokracie patrí aj fyzická likvidácia politických oponentov. Reformami vydláždi cestu západným investorom, malá časť ich fantastických ziskov presiakne k dobre zasieťovanej vyššej strednej triede, ale krajina sa z postsovietskej chudoby nepozdvihne.

===

Gruzínski voliči tento kurz pri volebných urnách opakovane podporia a Západ ho chtiac-nechtiac toleruje. Avšak s vojnou na Ukrajine sa Gruzínsko dostáva pod rastúci tlak Ruska aj Západu. Moskva krajinu využíva na obchádzanie sankcií, Američania a Európania požadujú, aby sa, naopak, samotné Gruzínsko k sankciám pripojilo. Brusel hrozí, že v opačnom prípade môže Gruzínsko zabudnúť na vstup do EÚ, ktorý si želá väčšina obyvateľov.

Ale Západ sa neobmedzuje len na medzinárodný tlak, svoju sieť gruzínskych mimovládok mobilizuje do takej miery, že sa v Tbilisi začínajú obávať ďalšej revolúcie ruží. Najmä sa snaží Soros a National Endowment for Democracy. Sorosova nadácia minula v Gruzínsku za posledných tridsať rokov viac ako sto miliónov dolárov, prioritnými oblasťami sú médiá, ľudské práva, európska integrácia a národná integrácia. Koncom roka sa transformovala na Civil Society Foundation, čím dala najavo, že vo svojich aktivitách mieni pokračovať. Šéfka nadácie Keti Chuciašvili sa začiatkom roka verejne pochválila, že medzi úspechy nadácie patrí aj minuloročné odvrátenie „ruského“ zákona o zahraničných agentoch.

 

Nielen Soros alebo aký scenár Gruzínsku hrozí

 

Bokom minuloročnej kampane proti zákonu nezostal ani hlavný organizátor amerických vývozov demokracie – National Endowment for Democracy. Gruzínsku sa dlhodobo venuje. Len v rokoch 2017 až 2021 táto nadácia v krajine podľa vlastných údajov minula 8,5 milióna dolárov zameraných na aktivizmus mládeže, pôsobenie na politické elity, občiansky aktivizmus na miestnej úrovni, reformu bezpečnostných štruktúr, podporu „nezávislých“ médií, demokratizáciu gruzínskej pravoslávnej cirkvi, výchovu mladých lídrov, vytváranie miestnych politických sietí či ľudskoprávnu výchovu.

Zoznam miestnych klientov je naozaj dlhý. Pre ilustráciu uveďme len niektoré: American-Georgian Initiative for Liberal Education, Caucasus Institute for Peace, Democracy and Development, Center of Independent Journalists, Democracy Research Institute, Georgian Charter of Journalistic Ethics, Georgian Foundation for Strategic and International Studies, Independent Journalists’ House, Journalism Resource Center, Regional Broadcasting for Better Local Governance, Voice of Kakheti Media House, Shame Movement, Union of Journalists Voice of People.

Geopolitický záujem Západu je jasný. Chcel by v Tbilisi niekoho ako Zelenský, zatiaľ tam však vládne niekto ako Orbán. A rovnako ako Orbánov FIDESZ, aj Ivanišviliho strana Gruzínsky sen sa teší opakovane prejavovanej podpore voličov.

Západ sa ho preto snaží zdiskreditovať obvineniami z korupcie, čo sa v kaukazských pomeroch dá povedať takmer o každom politikovi, a z hájenia ruských záujmov, v skutočnosti ide o prelínanie záujmov ruských s gruzínskymi. Západom financovaní aktivisti sú pešiakmi v tomto boji. Ak Ivanišvili nechce dopadnúť ako Janukovyč na Majdane, musí sa brániť.“

(krátené)

 

„Sorošovci spojení s neoconmi, využívajúc domácich užitočných id…tov. Všade ako cez kopirák.“

 

 

Ako ďalej mimovládny sektor ? !

 

„Vo svete existuje niekoľko zákonov na ochranu ústavného poriadku a národných a štátnych záujmov štátov najmä pred činnosťou stále sa rozmáhajúcich mimovládnych organizácií, najmä ak ich prevažné zdroje pochádzajú zo zahraničia, majú hlavné sídlo organizácie v zahraničí alebo konajú v prospech iných záujmov a cieľov v danom štáte alebo regióne.
Nastal čas aby sa aj Slovensko zaradilo medzi demokratické krajiny dneška ako to hlásajú v súčasnosti predstavitelia hlavne tretieho sektora napojeného na ,,demokratické,, sily ,ktorých vzorom je americká demokracia !

 

,,Americký zákon FARA – o registrácii zahraničnej kancelárie (agenta)
FARA je skratka pre Foreign Agents Registration Act z roku 1938, ustanovený ako 22 U.S.C. § 611 et seq. Jeho účelom bolo zabezpečiť, aby americká verejnosť a zákonodarcovia vedeli o zdroji informácií (propagandy) a identite osôb, ktorých cieľom je ovplyvňovať americkú verejnú mienku, politiku a zákony. Zákon FARA bol v roku 1938 odozvou na veľké množstvo zástupcov nemeckej nacistickej propagandy pred 2. svetovou vojnou v USA. Zákon sa vzťahuje aj na zahraničné politické strany, osoby alebo organizácie mimo Spojených štátov okrem amerických občanov a akýkoľvek subjekt organizovaný na základe zákonov zahraničnej krajiny, alebo ak má svoje hlavné miesto pôsobenia v cudzej krajine.

 

Zákon vyžaduje, aby agenti zastupujúci záujmy cudzích mocností v „politickej alebo kvázi-politickej oblasti“ zverejnili svoj vzťah s cudzou vládou a informácie o súvisiacich činnostiach a financiách. Zákon USA vyžaduje pravidelné zverejňovanie všetkých činností a financií zo strany ľudí a organizácií, ktoré sú pod kontrolou cudzích vlád, organizácií alebo osôb mimo Spojených štátov amerických. Zákon FARA však pozná viaceré výnimky pre organizácie venujúce sa „náboženským, charitatívnym, akademickým, vedeckým alebo umeleckým činnostiam.

Kto sa pokladá za zástupcu (agenta)?

Zástupcom (agentom) zahraničného subjektu je akákoľvek osoba alebo organizácia, ktorá koná na základe rozkazu, požiadavky, pod vplyvom, kontrolou zahraničného subjektu, alebo ktorej aktivity sú riadené zahraničným subjektom, ktorý:

– sa zúčastňuje politických aktivít, alebo

– koná v oblasti styku s verejnosťou pre zahraničný subjekt, alebo

– získava alebo rozdeľuje v Spojených štátoch akúkoľvek vec pre zahraničný subjekt, alebo

– zastupuje pred ktoroukoľvek agentúrou alebo predstaviteľom americkej vlády zahraničný subjekt

Termín zástupca nezahŕňa noviny, ktoré vlastní alebo riadi Američan a spĺňa isté požiadavky.

Ako zákon funguje?

Zákon vyžaduje, aby sa bez výnimky každý zástupca zahraničného subjektu registroval na Ministerstve spravodlivosti a vyplnil formulár, kde uvedie súhlas so zverejnením príjmov a výdavkov v mene zahraničného subjektu. Tieto formuláre sú verejné a musia byť dopĺňané každých 6 mesiacov. Zákon tiež vyžaduje, aby informačné materiály (predchádzajúci termín „propaganda“) boli zreteľne označené, že tieto informácie poskytujú zástupcovia v mene zahraničného subjektu. Zástupca musí kópie týchto materiálov odovzdať generálnemu prokurátorovi. V prípade vyšetrovania pred výborom Kongresu musí zástupca predložiť výboru čerstvú kópiu svojho registračného výkazu. Zástupca („agent“) je povinný zaznamenať všetky svoje aktivity a dovoliť Generálnemu prokurátorovi, aby ich prešetril.

 

Ak sa takýto subjekt nezaregistruje, neudržiava účty, neoznačí informačné materiály, neposkytne kongresovému výboru najnovšie údaje, nesúhlasí s poplatkami podmienenými úspechom politickej činnosti – v tom prípade ide podľa zákona o trestný čin. ,,

 

 

 

 

Toto je základ pre každého, kto chce rozumieť súčasnej politike!

 

Potom, domnívám se, je u těch politických neziskovek potřeba zastavit financování z veřejných peněz. Není žádný důvod, aby pobíraly veřejné peníze, nepobírají-li to všechny politické subjekty, třeba politické strany, které mají státní příspěvek pouze tehdy, pokud dosáhnou nějakých úspěchů, ale jinak politická strana žádné financování z veřejných rozpočtů nemá, a neměly by ho mít ani politické neziskovky.“

 

Sú to tri polhodinové diely s autorom knihy o politických neziskovkách:

Ale v každém případě to tito lidé nepřiznávají, a vědí, že když půjdou touto cestou, tak mají větší možnosti a dopad, protože kdyby šli normální, politickou, potažmo demokratickou cestou, tak by museli vstoupit do nějaké politické strany, museli by vyhrát volby, a museli by pro to všechno získat mandát.

 

Financování politických neziskovek by mělo být transparentní, měla by se na ně vztahovat stejná pravidla, jako na politické strany, a měly by podléhat veřejné kontrole. Ale toho se bojí.

 

 

 

.

Spôsob ospravedlňovania sa progresívnych novinárov má všetky znaky pri domácom násilí!

19.05.2024

Násilník vyhlásil, že nahromadená nenávisť bola spoločným dielom oboch táborov! (Prezidentka, ale neplatí pri Teplárni, za to môžu všetci voliči, čo nevolili PS) Násilník priniesol kyticu do nemocnice a navrhol, aby na to spoločne zabudli a začali si hľadať k sebe cestu. (ml. Šimečka) Obeť sa snaží rozoštvávať ďalej, lebo povedala, že podá [...]

Takú moc majú novinári a slová, oveľa väčšiu než akékoľvek zbrane!

18.05.2024

Chceme mať od vás svätý pokoj. Čo to znamená: 1. Že na zmenu politiky budete využívať voľby, celkom rovnako, ako sme na voľby museli čakať my, ktorých voláte „lúzou.“ 2. Že v politike budete využívať zákonné postupy, na čo máme opozíciu a nie urážanie ľudí, ktorí ju nevolili. 3. Že vo verejnom priestore budete využívať na [...]

Každý vrah, terorista, zlý človek nemohol byť volič progresívnej koalície a zmanipulovaný čitateľ SME!

17.05.2024

Ak tomu nerozumiete, spýtajte sa katolíkov, či môže byť zlý človek z RKC! Nemôže! Preto má RKC len dobrých ľudí, ktorí nikdy nikomu neubližujú! Akonáhle by boli zlí, už nie sú členmi RKC! Môže byť vari kresťanom zlý človek? V žiadnom prípade! A keby spáchal niečo zlé, tak v žiadnom prípade nie pod vplyvom RKC. Chcel by niekto tvrdiť, že kážu [...]

súd, fico, atentát, cintula, šts

NAKA obvinila tri osoby za schvaľovanie konania útočníka v Handlovej

19.05.2024 13:16

Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, o ďalšom postupe rozhodne prokurátor.

maďarsko, loď, dunaj

Na Dunaji sa zrazili člny. Hlásia najmenej dve obete a päť nezvestných

19.05.2024 12:11

Polícia začala trestné konanie voči neznámemu páchateľovi pre podozrenie z ohrozenia vodnej dopravy a usmrtenia viacerých osôb.

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Štyri dni po atentáte na Fica: Premiér je mimo ohrozenia života. Jeho stav je však naďalej vážny

19.05.2024 11:22, aktualizované: 12:30

Roberta Fica zasiahli štyri strely z piatich a spôsobili mu rozsiahle zranenia.

Pellegrini

Pellegrini o okrúhlom stole: Ešte zrejme nedozrel čas. Ak nie sú pripravení politici, buďme aspoň my všetci

19.05.2024 10:45, aktualizované: 13:00

Prezidentka Čaputová uviedla, že možnosť stretnutia je otvorená, je jedno kedy a kde sa uskutoční.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,507
Celková čítanosť: 5575722x
Priemerná čítanosť článkov: 3700x

Autor blogu

Kategórie