Založ si blog

„USA nechtějí, tak si americkou základnu postavíme sami, tvrdí Černochová a už shání cihly“

Môj výsmech z tejto bláznivej ministerky, čo je ako Naď na Slovensku, znamená len to, že aj my si z nej môžeme robiť výsmech, nielen Reflex z ľudí, čo si tu americké základne neprajú!

 

22.4.2022 som napísala článok:

 

Hoax šírený ministerkou obrany v Česku

 

„Černochová dodala, že USA by mali mať dve základne na Slovensku. To však slovenské ministerstvo obrany odmieta a tvrdí, že ide o nepravdivú informáciu.

 

Ide totiž podľa nej aj o to, či Spojené štáty, ktoré budú mať dve základne na Slovensku, by vôbec mali záujem o ďalšiu základňu v rovnakom regióne.

 

Túto jej informáciu však poprelo slovenské ministerstvo obrany. „Nie, žiadne americké základne na Slovensku nebudú. O ničom takom nerokujeme, neplánujeme a rázne odmietame. Budeme sa intenzívne zaujímať, na základe čoho vzišla táto nepravdivá informácia,“ reagovala na otázky denníka Pravda hovorkyňa slovenského ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.“

 

Tento podľa Slovenska hoax, šírila tu:

 

„Bouře, která se strhla po vašem rozhovoru pro Deník N, ovlivnila, nebo ovlivní tato jednání? (Ministryně se v rozhovoru zmínila o americké základně v Česku, pozn. red.)

Já jsem řekla, že máme nějaké jednání, budeme se bavit o modernizačních projektech a mimo jiné nevylučuji, že tam padne i otázka, jaká přítomnost z hlediska Spojených států amerických v rámci posilování východního křídla může být na stole. Slováci budou mít dvě americké základny na svém území, tak je přeci logické, že každý ministr obrany, když má tu příležitost být v Pentagonu a hovořit tam se svým americkým protějškem, by toto téma otevřel.“

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-cernochova-odleta-do-usa-chci-dat-jasny-signal-ze-chceme-patrit-na-zapad-198888

 

 

Chci otevřít téma americké základny v Česku, říká Černochová. V USA bude jednat po Velikonocích

 

Na co se v rozhovoru ptáme?

  • Je ve hře vybudování americké základny v České republice?

https://denikn.cz/856837/chci-otevrit-tema-americke-zakladny-v-cesku-rika-cernochova-v-usa-bude-jednat-po-velikonocich/

 

 

Celú diskusiu odštartoval výrok ministerky obrany Jany Černochovej (ODS) v rozhovore pre český Deník N. Černochová v ňom povedala, že na rokovaní so svojím americkým náprotivkom tému americkej základne nadhodí.

 

https://dennikn.sk/2812678/cesky-tyzden-ako-sme-sa-do-krvi-pohadali-o-neexistujucej-americkej-zakladni/

 

 

„Návštěva šéfky resortu obrany Jany Černochové ve Spojených státech vyvolala největší emoce kvůli touze ministryně vybudovat v Česku základnu americké armády. Ve skutečnosti jedním z hlavních cílů bylo předjednat klíčové armádní zakázky. Tanky, stíhačky, BVP: jak bude vypadat obranná dohoda v praxi.

 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/objednavka-usa-zbrane-tanky-letouny-abrams-ministryne-cernochova-valka.A220422_191814_domaci_albe?zdroj=otvirak

 

 

Tieto fakty, ako podľa Slovenska šírila o nás hoax, že tu budeme mať dve americké základne, voči čomu sa Slovensko ohradilo, som ja okomentovala takto:

 

„Ale už si pripadám ako v Orwellovi, že keď bláznivá, doslova bláznivá ministerka obrany v Česku trieska podľa našej vlády hoaxy, tak ja som si to vymyslela, lebo ju teraz chcú kryť, že ona bláznivá nie je (veď tiež chce len americké cukrárne).

Vraj to nepovedala, hoci ju citovali na Seznam správy z Denníka N, lebo to nemá volať americké základne a to sa zle vyjadrila.

 

To už si ako nikto nepamätá, že včera to bolo v mainstreame aj v Pravde, aj v českej Pravde a aj na to reagovalo naše ministerstvo obrany?

Takže som si to vymyslela ja? Alebo si to vymyslela Pravda a jej redaktori? Alebo si Pravda vymyslela, čo na to odpovedalo ministerstvo obrany?

Budete články aj v mainstreame mazať hneď aj na druhý deň, že zrazu je to nevhodné, aby to existovalo ako dôkaz, že česká ministerka obrany hovorila o vojenských základniach aj na Slovensku?“

 

https://malinova.blog.pravda.sk/2022/04/23/americke-zakladne-vybuduje-sama-aj-bez-americanov/

 

========

 

Prečo o tom píšem.

Lebo môj syn to použil ako dôkaz, že ja si vymýšľam hoaxy alebo preberám proruské hoaxy a toto napríklad som si vymyslela na Černochovú.

 

Mimo iného som totiž v tom článku citovala český článok z Reflexu, kde si z tohto robia srandu a ja som nepochopila, že celé to bola len sranda.

Tu je ten článok, kde si z toho český Reflex robí srandu:

 

USA nechtějí, tak si americkou základnu postavíme sami, tvrdí Černochová a už shání cihly

 

„Ministryně obrany Jana Černochová minulý týden prohlásila, že si přeje na českém území americkou základnu. Skutečnost, že o této základně USA neuvažují, ji nezastaví.

USA dosud však neprojevily zájem u nás svou základnu postavit, což podle mého názoru neznamená, že si ji tu nemůžeme postavit sami,“ vysvětlovala ministryně.

 

„Postavíme si americkou základnu sami. USA nemají monopol na americké základny. Know-how máme. Není to nic těžkého. Už jsem sehnala nějaké cihly. Teď ministerstvo poptává zedníky na obvodové zdi. V další fázi zajistí ministerstvo ostatní řemeslníky, jako jsou elektrikáři, klempíři nebo zahradní architekti,“ nastínila Černochová, jak probíhají plány na americkou základnu.

 

„Jakmile bude budova hotová, vyvěsíme před ní na stožár americkou vlajku. Rovněž do budovy nastěhujeme pár Američanů a před hlavní vchod dáme velikou ceduli s názvem Americká základna,“ dodala Černochová, aniž by uvedla, kde chce sehnat Američany, které do budovy nastěhuje. Zřejmě ale ministerstvo obrany podá inzerát. Amerických občanů je v České republice poměrně dost. Minimálně na obsazení přízemí a prvního patra budovy by to mělo stačit.

 

„K běžné americké základně se váží samozřejmě i nějaká ta vojenská cvičení. Až bude naše americká základna hotová, máme v plánu zde provozovat různá cvičení. Já osobně si vezmu dvakrát týdně v podvečer kurz jógy. Budeme cvičit jógu. To vyšle Rusku jasný signál, aby si s námi nezahrávalo,“ domnívá se Černochová, která jedním dechem dodává, že pouze u jógy nezůstane.

 

https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/112731/usa-nechteji-tak-si-americkou-zakladnu-postavime-sami-tvrdi-cernochova-a-uz-shani-cihly.html

 

 

A tento výsmešný článok na tému americké základne považuje môj syn za dôkaz, že verím takýmto blbostiam, že si Černochová chce vybudovať americkú základňu sama!

 

Takže, preto nie je pravda, čo som písala o Černochovej a ako sa od toho naše ministerstvo dištancovalo ako od hoaxu, lebo veď to celé nie je pravda, keď o tom existuje výsmešný článok!

Bežne dávam aj príklady, ako na to reaguje aj opačná strana a z tohto výsmešného článku som použila citát ako nadpis, že si sama vybuduje americké základne. To som sa ja vysmievala z jej „uvedomelosti“ otvárať tému vojenských základní v Česku a použila na to vetu z ich výsmešného článku!

Určite to neznamená, že verím hoaxom, že si do nej sama bude zháňať Američanov a remeselníkov, elektrikárov a tehly a cvičiť s nimi jógu!

Môj výsmech z tejto bláznivej ministerky, čo je ako Naď na Slovensku, znamená len to, že aj my si z nej môžeme robiť výsmech, nielen Reflex z ľudí, čo si tu americké základne neprajú!

Podľa mňa sa na ňu naozaj najviac hodí výsmešná veta, že americké základne si ako uvedomelá vybuduje aj sama! Veď ona to chcela otvárať a zabezpečovať pre Česko!

 

 

Môj syn za hoax považoval aj toto:

 

Fotografia Jany Černochovej a Jaroslava Naďa s ceduľkou s nápisom „Slovákom a dezolé vstup zakázaný“. Kvalitu fotografie sme softvérovo vylepšili. Foto: Facebook

 

Slovákom a dezolé vstup zakázaný. Naď vysvetlil snímku, pre ktorú vypovedal na NAKA

 

„Predstavitelia strán Smer a Aliancia v nedeľu obvinili lídra mimoparlamentnej strany Demokrati Jaroslava Naďa z podnecovania nenávisti voči obyvateľom svojej krajiny. Poslúžila im na to snímka, na ktorej sa nachádza spolu s českou ministerkou obrany Janou Černochovou v českom podniku držiac tabuľku s nápisom „Slovákom a dezolé vstup zakázaný“. Naď pre Štandard vysvetlil, že jeho zámer bol opačný a že v súvislosti so snímkou musel vypovedať na NAKA.

„Oslavovali v reštaurácii, kde na stoloch boli tabuľky s nápisom ‚Slovákům a dezolé vstup zakázán‘.

 

Podľa Naďa ale bola emócia skrytá za fotkou v skutočnosti presne opačná. V telefonickom rozhovore pre Štandard vysvetlil, že z jeho strany išlo o protest, ktorým chcel poukázať na to, že sa v podniku ako Slovák aj napriek zákazu nachádza.“

 

 

Takže Naď tou fotkou robil záslužný čin a protestoval proti českému podniku, kde je zákaz vstupu Slovákom!

Predstavte si, že by sa niekto odfotil s nápisom – Zákaz vstupu Židom v Nemecku! Čo by s ním asi robili!

A potom by sa bránil, že tým chcel upozorniť na ten nemecký podnik a spolu s nemeckým ministrom, že on v ňom oslavuje aj keď je Žid! Jeho tam pustili!

 

A prečo si vybral práve tento podnik? Aby mohol upozorniť, že v Česku sú už také podniky? 

To je protest alebo propagácia takých podnikov?

Už je tam vstup Slovákom povolený, keď tam bol Naď?

 

 

“Politická strana Zdravý rozum podala dňa 3. 5. 2024 trestné oznámenie na PhDr. Jaroslava Naďa, PhD., z dôvodu podozrenia, že konaním občana SR PhDr. Jaroslava Naďa, resp. inými páchateľmi, došlo k spáchaniu trestného činu hanobenie národa, rasy a presvedčenia podľa § 423 Trestného zákona (zákon č. 300/2005 Z.z. v platnom znení).”

Okrem toho podľa subjektu Zdravý rozum existuje aj podozrenie, že Naď sa mohol dopustiť i podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti podľa § 424 Trestného zákona.

“Apartheid a diskriminácia skupiny osôb podľa § 424a Trestného zákona, pričom nevylučujeme aj možnosť spáchania trestného činu podľa inej skutkovej podstaty Trestného zákona. V najbližších dňoch podáme podobné trestné oznámenie na Ministerku obrany ČR Janu Černochovú a majiteľov pražskej prevádzky Dno pytle,” doplnil politológ a analytik Ján Baránek.“

 

 

 

 

Aj Slovákom je česká vláda na smiech, nielen Čechom, u ktorých sa v prieskumoch prepadla!

 

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

 

„Kým v očiach mnohých štátov je český premiér zvlášť v poslednom čase uznávaný líder pre pomoc s muníciou určenou Ukrajine, naopak, na domácej scéne nielen opoziční politici o Petrovi Fialovi teraz hovoria, že urobil nepochopiteľné politické prešľapy. Prvá kauza sa spája s kampaňou pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktorú dokonca kritizoval prezident Petr Pavel. Druhý prípad súvisí s výmenou vo vláde, ktorá nemilo prekvapila odbornú obec, pričom politológovia sa chytajú za hlavu pre to, čo s odvolaním ministerky súviselo i nasledovalo.

Koalícia Spolu, ktorú tvoria vládnuce strany, oblepila krajinu zosmiešňujúcimi plagátmi. Na mušku si vzala hlavného opozičného lídra Andreja Babiša. Na bilbordoch je po boku Kláry Dostálovej, ktorá kandiduje za jeho hnutie ANO. Obidvom namaľovali na líca ruské vlajočky a pridali slogan „Rusko, pro tebe všecko“. Je to pokus o politickú paródiu na predvolebné heslo Babišovho hnutia „Česko, pro tebe všecko“. V spodnej časti plagátu je apel na voličov: „Do Európy voľte radšej Spolu, tam vám žiadne Rusko nehrozí…“.

Vo vedení ODS tvrdia, že reakcie voličov sú pozitívne. Ak si však prečítajú názory diskutujúcich na internete, zistia, že to vyzerá opačne: dokonca mnohí, čo napísali, že volia koalíciu Spolu, sa nazdávajú, že antikampaň prekročila červenú čiaru. Mimochodom, s kritikou prišiel i europoslanec občianskych demokratov Jan Zahradil: „Ako radový člen sa od tejto trápnosti dištancujem, keď sa už v mene ODS nemôžem ospravedlniť. Neviem, kto to navrhol, ani kto to schválil, ale nechcem s tým mať nič spoločné,“ napísal na sociálnej sieti X. Zahradil sa ešte vyjadril, keď ho oslovil Seznam Zprávy: „Toto je bohužiaľ marketingové dno. A politická chyba. Robiť zo všetkých našich oponentov ruských agentov je hlboko nezodpovedné.“

Aféra s plagátmi rezonovala tak, že sa ozval dokonca prezident, ktorý však kritizoval nielen antikampaň, ale aj Babiša: „Kampaň, ktorá robí z hnutia ANO zástancov ruských záujmov, je rovnako neférová a nebezpečná ako výroky Andreja Babiša, ktoré podnecujú protiukrajinské nálady. Jedno ani druhé nezlepší politickú kultúru v Česku a nezvýši dôveru občanov v politiky,“ upozornil Pavel na sociálnej sieti X.“

 

 

 

.

Takú moc majú novinári a slová, oveľa väčšiu než akékoľvek zbrane!

18.05.2024

Chceme mať od vás svätý pokoj. Čo to znamená: 1. Že na zmenu politiky budete využívať voľby, celkom rovnako, ako sme na voľby museli čakať my, ktorých voláte „lúzou.“ 2. Že v politike budete využívať zákonné postupy, na čo máme opozíciu a nie urážanie ľudí, ktorí ju nevolili. 3. Že vo verejnom priestore budete využívať na [...]

Každý vrah, terorista, zlý človek nemohol byť volič progresívnej koalície a zmanipulovaný čitateľ SME!

17.05.2024

Ak tomu nerozumiete, spýtajte sa katolíkov, či môže byť zlý človek z RKC! Nemôže! Preto má RKC len dobrých ľudí, ktorí nikdy nikomu neubližujú! Akonáhle by boli zlí, už nie sú členmi RKC! Môže byť vari kresťanom zlý človek? V žiadnom prípade! A keby spáchal niečo zlé, tak v žiadnom prípade nie pod vplyvom RKC. Chcel by niekto tvrdiť, že kážu [...]

Terorista – atentátnik na Fica je len obeť progresívnych novinárov

16.05.2024

Predstavte si psychiku ich radikálnych a sfanatizovaných čitateľov. Každý deň číta, že Slovensko skončilo, po voľbách už nevyjde slnko a dostane sa k moci Hitler a bude tu vládnuť najhoršie zlo na svete. Každý deň číta, že toto je svätá pravda, že nám tu vládne Hitler, ktorého zvolili nacisti a podľudia a keby toto monštrum zavraždil, ešte spácha [...]

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

andrej danko

SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

18.05.2024 12:13

SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,506
Celková čítanosť: 5574888x
Priemerná čítanosť článkov: 3702x

Autor blogu

Kategórie