Založ si blog

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“

 

Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu!

Vrelo odporúčam sledovať ho na FB.

.

.

Veľa videí a v novinári o tom nepíšu!
.
.
https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA
.
.
.

Draxler 20.4.:

.

.

„Hlasovanie v Kongrese: USA do svojej najnovšej kolónie presunú ďalšie zbrane
A bezcieľne krivprelievanie sa znovu o niečo predľži.
Študenti dejepisu sa zvykli pýtať, ako je možné, že vypukli niektoré ultra ničivé vojny. Napríklad 2. svetová. Nuž, takto. Tlak na východ.
Žijeme vo veľmi podobnej dobe: vrátane propagandy, pôsobenia piatych kolón či dobrovoľných prisluhovačov vražedných klík medzi „elitami“ slabších krajín.
Mimochodom, v hlasovaní nešlo len o Ukrajinu, ale aj o podporu druhého ultra vražedného konfliktu, ktorý práve vo svete prebieha.
Rozdiel je len v tom, že tam sa zbrane dodávajú vždy čisto ako „pomoc“, kým Ukrajincom sa z veľkej časti pripíšu ako pôžička.
Aj keď na tom až tak nezáleží. Samostatnosť nášho suseda skončila tak či tak.
Ostáva otázka, ako to, že tých chudákov Ukrajincov, čo tam hynú, nepochovávajú rovno v amerických vlajkách. Vo farbách, za ktoré reálne bojujú a hynú.“
.
.
.
Draxler 22.4.:
.
.
„Historické kulisy sa menia, úškľabky panoptika príšer ostávajú rovnaké
Kaviareň cez víkend spustila doslova nadšený rev. Po prvé, „občianska“ zbierka na muníciu pre Ukrajinu už priniesla viac ako 2 mil. eur.
Po druhé, Snemovňa reprezentantov USA schválila „pomoc Ukrajine“ v objeme 60 mld. USD. Po tejto správe zasiahla kaviareň priam orgiastická vlna nadšenia.
V nej, mimochodom, úplne zaniklo, že na zbrojné dodávky Ukrajine sa použije len menšia časť danej čiastky, v skutočnosti polovica výdavkov pôjde americkým ozbrojeným silám (z toho napríklad 11 mld na „posilnenie ich bojaschopnosti“ v Európe, čiže „pomoc Ukrajine“ tu znamenajú napríklad nové radary či rakety v Rumunsku, Poľsku, Bulharsku, ale aj transportéry či jedálne pre vojakov v Taliansku).
Ten rev „domácej elity“, samozrejme, nijako neprekvapuje. Vždy to tak bolo. Akákoľvek vražedná intervencia USA vo svete mala svojich nadšených apologétov.
Vrátane tej najväčšej. Vietnam si vyžiadal katastrofálnu daň na obyvateľstve aj prírode Vietnamu, ale aj na obyvateľstve USA (okrem 58 tisíc mŕtvych vojakov to znamenalo aj začiatok drogovej epidémie v USA, keďže z Vietnamu domov prilietali vojaci ako narkomani, a za nimi sa tiahli aj dodávky heroínu).
Ide o vojnu, na ktorej doslova vyrástol moderný vojensko-priemyselný komplex krajiny.
Už po prvých piatich rokoch bolo americkým vojenským expertom zväčša jasné, že tá vojna sa vyhrať nedá. Ale napriek tomu sa do nej obrovské prostriedky pumpovali ďalších 5 rokov.
Za podpory rôznych „intelektuálov“ a médií hlavného prúdu. Čo na tom, že nesedel základný obraz, ktorý sa verejnosti podával? Ten obraz bol, že krvilačný režim severného Vietnamu po porážke juhu pôjde ďalej a postupne padne Thajsko, Malajzia, Indonézia. Nepripomína vám to niečo?
Realita bola v oficiálnych zdrojoch tabu. A to, že juhovietnamský režim bol ťažko skorumpovaný, a mal oveľa menšiu podporu obyvateľov, ako to Washington podával, Severný Vietnam bol oveľa menej v područí Sovietskeho zväzu, ako tvrdili propagandisti, Hanoj nezaujímala infiltrácia ďalších krajín Ázie, atď. (Ukrajina nie je to isté, režim sa nedá porovnať, podobne Rusko nechce oslobodzovať územie, chce bezpečnostné záruky.)
Pravda sa ale postupne do médií začala dostávať, podobne sa propaganda postupne verejnosti začala prejedať, až prišli masové protesty. Ale trvalo to dosť dlho a hlavne samotná vojenská podpora pokračovala aj dávno po tom, ako už vojna Ameriku prestala baviť.
No a nakoniec to Nixon s Kissingerom oficiálne odpískali. Američania sa z Vietnamu stiahli. A potom už rýchlo padol aj režim. Ako by napísal Tóda, Pataj, Goda, Tódová a ďalší jasnozriví analytici, proste Nixon a Kissinger boli zbabelci a nakoniec ustúpili zlu.
A všelijakí tódovia či godovia vtedy aj naozaj podobne písali.
Nestalo sa ale nič. Vietnam nezaútočil na Thajsko či Malajziu (akurát o niekoľko rokov intervenoval v Kambodži proti krvavému režimu Červených Kmérov). Dnes dokonca s USA hospodársky významne spolupracuje.
Ale realita v príslušných vrstvách vtedy nikoho nezaujímala. Naopak, dlhé roky propaganda točila obraz úbohého malého Južného Vietnamu, na ktorého útočí silnejší, krvilačný sused. „Ak je niekto napadnutý, je našou povinnosťou mu pomáhať“. „Zlu ustupuje len zbabelec“. A vyťahoval sa príklad appeasementu a podobne. Ako dnes. A zbrane sa točili. Ako dnes.
Hlavný rozdiel je v tom, že vtedy tam umierali priamo americkí vojaci, dnes sú veci zariadené iným spôsobom.
Ale inak to sedí, v tom, ako funguje propaganda, sa toho za roky veľa nezmenilo. Ako hovoria Francúzi, čím je to viac iné, tým je to vlastne viac rovnaké.“
.
.
.
Draxler 23.4.:
.
.
„Progresívci tvrdo útočia na pozície Slovenska v Bruseli
Zjavne najviac sa im páči myšlienka, že Slovensku by mohli byť pozastavené niektoré finančné toky, alebo aspoň by sa tým malo ešte nejaký čas intenzívne hroziť.
.
.
Progresívci teraz idú tak ďaleko, že spúšťajú kampaň s cieľom poškodiť postaveniu podpredsedu Komisie Maroša Ševčoviča. Odštartoval to včerajší článok v Denníku N od Mira Kerna, s prispením Ľubice Karvašovej, exporadkyne Matoviča a Hegera, teraz političky PS.
Progresívci jednak nevedia Ševčovičovi odpustiť, že kandidoval proti Zuzane Čaputovej a tak sa z neho snažia vyrábať politika Smeru, hoci okrem danej prezidentskej kampane, kde bol nominantom spomínanej strany, sa k slovenskej politike nevyjadruje a zjavne aj v Bruseli ho berú ako nadstraníckeho, európskeho technokrata, v dobrom či zlom.
Hlavne ale snahou poškodiť šance Ševčoviča, dnes jedného z najmocnejších ľudí v Bruseli, na získanie ďalšieho významného postu, keď sa na jeseň bude zostavovať nová Komisia, chcú docieliť, aby Slovensko v Bruseli nemalo svojho silného človeka.
Potom sa ľahšie bude škodiť.“
.
.
.
Americké univerzity dnes: masové protesty proti zahraničnej politike krajiny
.
 
V našej tlači sa o tom, samozrejme, nehovorí, ale v tejto chvíli v Spojených štátoch prebiehajú desiatky takmer malých občianskych vojen.
Mladí ľudia na campusoch sú zdesení obrazmi trýznenia a vyvražďovania civilného obyvateľstva na Blízkom východe. Zhrození obrazmi vyhladovaných detí, detí vyhrabávaných spod sutín po náletoch, bábätiek narodených matkám mŕtvym po bombardovaní.
A teda študenti začali demonštrácie, protestné hladovky aj pokusy o okupačné štrajky.
Polícia zasahuje tvrdo, na niektorých campusoch stihnú počas krátkej razie zatknúť aj desiatky študentov.
Študenti ale neustupujú a protesty rastú.
Aj preto teraz 25 senátorov napísalo výzvu prezidentovi aby zasiahol. Proti študentom chcú poslať Národnú gardu (fakticky armáda pre vnútorné použitie).
Proste, fuck democracy.
To, čo sa deje, je tak zatiaľ najvýraznejší prejav odporu voči tomu, že USA porušujú vlastné zákony, ktoré zakazujú dodávať zbrane krajinám porušujúcim humanitárne právo.
Daná krajina, mimochodom, dostáva od USA ročne zbrane v hodnote okolo 3 mld. dolárov. Každý jeden rok! Teraz k tomu dostáva ešte ďalšie obrovské objemy naviac. A tie obrovské množstvá amerických zbraní zrovnali so zemou domy státisícov ľudí.
Študenti majú voči sebe mocného nepriateľa. A takmer isto prehrajú.
Ľudia, ktorí proti nim stoja, sú extrémne mocní, najmocnejší na Zemeguli.
Hneď na začiatku nastúpila bezprecedentná cenzúra (aj tu, preto sa treba vyjadrovať veľmi opatrne). Daní ľudia vedia zničiť život hocikomu, taký Elon Musk sa odváži z času načas špekulovať o Ukrajine, ale tu okamžite zrazil opätky a aj svoje impérium (satelitnú sieť aj sociálnu sieť) dal plne do služieb daným ľuďom. A čo ešte taká hollywoodska hviezda, ktorá si dovolila volať po mieri na demonštrácii? Musela sa ponižujúco ospravedlniť.
Keďže ovládajú všetko, ako médiá, tak politikov, hneď v začiatku prebehli výstražné akcie proti tým, ktorí si dovolili len trochu vybáčať z línie, vrátane šéfiek troch významných univerzít, ktoré ponižujúco vypočúvali v Kongrese a dve potom donútili odstúpiť. Celé to malo byť silnou výstrahou.
Samozrejme, táto špecifická klika ľudí (ktorá tvorí veľkú časť atlantickej plutokracie) má služobníkov, alebo skôr otrokov, po celom svete. Stačí znovu pripomenúť nášho Korčoka či Šimečku.
Aj pre túto obrovskú moc a masové zastrašovanie sa protesty rozbiehali len pomaly, napriek tomu, že to, čo sa deje je doslova šialené. Od čias Vietnamskej vojny a v mnohom od čias 2. svetovej vojny nedošlo k tak masívnemu trýzneniu civilného obyvateľstva alebo tak masívnej koncentrácii bombardovania civilných štvrtí priemyselnou veľmocou ako sa deje teraz.
Žiadne reálne riešenie pritom nie je na obzore. Ak nastúpi po voľbách Trump, možno sa zmení prístup k Ukrajine (Trump mal na východe vždy svoje záujmy, podobne ako ľudia okolo neho, navyše má vcelku sympatie k mocným lídrom) ale určite nie k tomuto konfliktu. Trump je sluhom danej kliky úplne rovnako ako Biden. V niečom je smerom k danému regiónu dokonca ešte militantnejšie naladený.
Celá tragédia, masívna humanitárna katastrofa, tak má hlavne ten dopad, že pri nej krásne spadli masky. Mnohí svätuškárski demokrati, vo svete aj u nás, majú pod tými maskami pravú tvár, tvár príšer. Od ich pánov im na hlavy kvapkajú zvyšky krvi. (Opäť, pozdravujeme aj tých u nás doma.)
Odvážnym študentom za oceánom treba držať palce.“
.
.
.
Draxler 24.4.:
.
.
Prečo nemecký establišment plošne podporuje politiku vyhladzovania?
Je to celkom zaujímavá otázka, pretože to má kontext presahujúci samotné Nemecko.
(pozor, dlhší text)
.
.
Ešte šialenejší príklad: pred týždňom nemecká polícia zrušila konferenciu ľavicových aktivistov, ktorí sa venovali otázke Gazy. Event proste prerušili a ľudí vytlačili von. Niektorým rečníkom dokonca dopredu zakázali vstup na územie Nemecka. Iným pohrozili, že ak sa budú v súvislosti s konferenciou vyjadrovať, hrozí im ročné väzenie.
Vláda oficiálne klamala, že to robí preto, že ide o akciu islamistov a iných nebezpečných živlov.
V skutočnosti medzi rečníkov patrili ľudia ako Varoufakis, bola to typická akcia intelektuálov a bolo na nej viac Židov ako Moslimov. Vláda o evente klamala doslova neuveriteľne, a keď sa jej predstaviteľov pár slušných domácich novinárov pýtalo, čo za nezmysly o evente tvrdili, vysoké úradníčky ministerstva vnútra im na tlačovke v podstate odmietli odpovedať.
Do toho iné postihy. Napríklad kolínska univerzita zrušila hosťovanie prominentnej americkej akademičke, keďže tá sa niekde vyjadrovala za ukončenie konfliktu aj okupácie.
Nemecko tiež napríklad okamžite zastavilo financovanie UNRWA, organizácie OSN na poskytovanie humanitárnej pomoci v Gaze. Stačilo, že Izrael úplne bez dôkazov začal tvrdiť, že niektorí jej pracovníci úzko spolupracujú s Hamasom.
Odkiaľ plynie toto nechutné, otrocké konanie? Úprimne, sú na to podľa mňa zhruba tri dôvody:
– ten prvý je celkom pragmatický. Mnohé popredné nemecké firmy mali medzi svojimi zakladateľmi, vlastníkmi či manažérmi ľudí úzko spolupracujúcich s nacistami. Od finančných firiem ako Allianz, cez automobilových priemyselníkov ako rodina Quandtovcov ovládajúca BMW či ľudí z rôznych známych potravinárskych značiek. Samé osebe by dnes, dávno po vojne boli nejaké výčitky na dané firmy hlúpe. Ale svet takto rozumne nefunguje. Pre silnejšie kliky nie je taký problém roztočiť aj dnes v prípade potreby komunikačnú búrku okolo „nacistického dedičstva“ firiem. Synovia a vnuci nejakých obetí si spomenú, že dodnes trpia a chceli by dať dané firmy na súdy, atď. Nemci vedia vyrábať autá, ale komunikačné mašinérie či právnické siete neovládajú tak, ako iní. Lepšie si na seba neprivolávať rôzne druhy pomsty za to, že by sa nesprávali „správne“.
To sú ale dôvody, ktorými sa riadia naozaj úzke skupiny ľudí. Čo širšia politická elita a čo verejnosť?
– Nuž, je to síce klišé, ale sedí: je to národ disciplíny, respektíve národ, ktorý má rád Ordnung a Gleichschaltung. Mimochodom, toto platilo už viac ako sto rokov dozadu – ak si chcete prečítať niečo zaujímavé a vtipné o danej mentalite, odporúčam knihu Traja muži na prechádzke (Three Men on the Bummel) od Jerome K. Jerome, autora oveľa viac známejšej knihy Traja muži v člne. Tento menej známy kúsok (celý text sa dá nájsť na internete, keďže sa naň už nevzťahuje copyright) veľmi pekne opisuje nemeckú mentalitu (v krajine som prežil tri roky, síce v bezpečí medzinárodných campusov, ale predsa len… a kniha o tom, ako daný národ myslí, ma mimoriadne oslovila svojou presnosťou, hoci bola napísaná veľmi dávno).
Túto mentalitu ešte posilnil povojnový vývoj, keď sa Nemci vzdali nejakého intenzívnejšieho umeleckého a intelektuálneho snaženia (česť výnimkám, ale skúste si porovnať ich literatúru, filmy či diela zo sociálnych vied alebo humanít s tým, čo sa za ostatné desaťročia vyprodukovalo vo Francúzsku, v Škandinávii, či v Británii). Vyrábajú autá a večer si spokojne dajú klobásku. Intelektuáli si zájdu najprv do divadla, a potom spokojne dajú klobásku. Krajinu totálne ovládla maloburžoázna morálka. Vrátane konformity.
Proste, rešpektuje sa oficiálny, dominantný názor. A tým je pre nemeckých politikov názor „oficiálnych“ štruktúr západného sveta. Ten disciplinovane presadzujú. Bodka.
– tretí aspekt je asi najzaujímavejší. Aj iné krajiny zápasia s tým, že nevychovavajú práve samostatne mysliacu elitu, aspoň nie pre politiku, ale v prípade Nemecka je to zvlášť vypuklé.
Americký autor Kurt Vonnegut raz povedal, že teror je jedného rána sa zobudiť a zistiť, že krajinu riadia ľudia, ktorí boli vašimi spolužiakmi na strednej škole. On to myslel tak, že do politiky prebublajú práve tí najplytkejší paraziti, akých ste nemali radi už keď sedeli v laviciach vedľa vás. Ale mňa v Nemecku úprimne desilo, pri komunikácii s nemeckými spolužiakmi, to, ako všetci mysleli úplne rovnako a neoriginálne a akí tvárni boli voči všetkému „oficiálnemu“.
V niečom je to črta aj iných spoločností a veľmi toxická: nie je celkom zdravé, ak si budúci elitu vychovávate tak, že hladko prechádza školským systémom, bez nejakej možnosti trochu sa nechať obiť životom, pracovať na svojom poznaní a postojoch, zocelujúc sa v odvahe, aj intelektuálnej.
Ak dostávate všetko na pohodlnom podnose, s prívetivým úsmevom a s tým, že vyrastáte ako so systémom bezproblémovo spolupracujúce dieťa, tak aj zdanlivo náročné štúdium z vás nemusí vychovať naozaj komplexne mysliacu bytosť, a aj akože veľmi humanistická výchova vo vás nemusí pestovať skutočnú ľudskosť. Je to nebezpečie aj iných systémov, ale v Nemecku, v tej mimoriadne zglajchšaltovanej spoločnosti, je tá výchova totálne uniformnej a konformnej „elity“ zvlášť výrazná.
A silno to vidieť po tom, ako odišli generácie povojnových politických osobností ako Helmut Schmidt či Willy Brandt.
A výsledok je toto. Pozeráte na prejavy tých ministrov a máte pocit, že sledujete robotov. Alebo nejaký hororový film, kde sa do ľudských bytostí infiltrovali cudzorodé organizmy, ktoré ich plne ovládli. A z tej človečiny tam ostalo dosť len na to, aby tie telá chodili a tvárili sa ako ľudia. Vnútri už nimi nie sú.
Mrazí z toho.
Samozrejme, neznamená to, že by sme s danou krajinou nemali úzko spolupracovať. Sú našimi najvýznamnejšími hospodárskymi partnermi, stále majú viac ako slušnú vedu, dá sa tam mnohým inšpirovať, od územného plánovania po legislatívne procesy.
Ale taký je svet, zložitý, žiadna krajina nie je len dobrá alebo zlá a aj ohľadom mnohých aspektov politiky nášho ekonomicky silného partnera, a nielen politiky, aj fungovania spoločnosti, by som bol veľmi opatrný, až kritický.
Aj preto si treba ceniť, do akej miery napríklad u nás máme stále pomerne slobodnú diskusiu, a akú rôznorodosť názorov.
A ako u nás cítiť niekedy viac ľudskosti aj v tom, ako sa nedáme len tak strhnúť „oficiálnym“ názorom veľkých svetových médií, napríklad tam, kde ide o postoje k vojne a ku krviprelievaniu.
V tomto sme iní, vieme si aj proti väčším dupnúť. Chvalabohu.“
.
.
.
Draxler 25.4.:
.
.
k Šimečkovi:
.
.
„Šimečka sa vyhráža nejakým ľudovým povstaním.
Konkrétne povstaním v službách západnej plutokracie“
.
.
„Ale neprekvapuje, že plutokracia vysunula do popredia práve Šimečku.
On je presne na to. Aby obhajoval ich záujmy: záujmy ľudí, ktorí žijú z presunov finančného kapitálu, ovládajú štáty a spoločnosti cez dlhové nástroje.
V tomto jedinom, konkrétnom ohľade celá téma naozaj JE veľmi politická. Práve tým, že sa do odbornej témy miešajú ľudia, ktorých jediným reálnym úsilím v politike je slúžiť niekomu mimo hraníc Slovenskej republiky.
Niekde tak, že sa zapája do podpory krvavých konfliktov. A niekde tak, že obhajuje konkrétne finančné záujmy v zásade tých istých klík. Stále je to ten istý Šimečka, sluha plutokracie.“
.
.
tiež dlhé, prečítajte si na FB
.
.
.
Draxler 26.4.:
.
.
Dnes je tragický deň. Pre slovenskú opozíciu
.
Prišla eurokomisárka, a potvrdila, že momentálne sa Brusel nechystá k žiadnym krokom vedúcim k zastaveniu finančných tokov.
S tým, že Komisia bude ďalej s vládou komunikovať ohľadom niektorých vecí, kde vyjadrila určité výhrady či znepokojenie.
Toto všetko po týždňoch úsilia, aby sa peniaze stopli. Jednu z prvých prosieb vyslala v zime prezidentka Zuzana Čaputová. Tá sa priamo v interview pre jeden z najvplyvnejších denníkov sveta, Financial Times, vyslovila za stop peniazom.
Po niekoľkých hodinách od uverejnenia rozhovoru si ona alebo ľudia okolo nej uvedomili, že toto je pre ňu značný osobný prúser, lebo toto proste pred domácou verejnou mienkou neobráni a ešte sa ju môžu pokúsiť poťahovať za vlastizradu (sotva úspešne, ale život by jej to znepríjemnilo). A tak palác vydal stanovisko, podľa ktorého vraj jej slová prekrútil daný novinár a ona vraj hovorila opak toho, čo vyšlo.
(Technická poznámka: svetové médiá majú rôzne prístupy k autorizácii, je dosť možné, že FT autorizáciu nepraktikuje. Aj tak ale platí, že štandardne sa rozhovor nahráva, aj tímom respondenta. Kancelária prezidentky ale nedala najavo, že svoje slová o prekrútení vie aj doložiť audiozáznamom.)
Medzitým sa v Bruseli snažil Šimečka, aj ďalší. Dosiahli aspoň, že kolega z ich politickej frakcie, ktorý je eurokomisárom pre spravodlivosť, nechal slovenskej vláde napísať pomerne vyrývačný list.
A, opakujem, čo som opísal už minule, list ktorý je absurdný vzhľadom na kontext fungovania únie, kde sa nájdu krajiny s oveľa, oveľa mizernejším vyšetrovacím a justičným systémom ako Slovensko (môj obľúbený príklad: Bulharsko). Ale politicky majú pokoj, keďže držia líniu v otázkach, ako je Ukrajina.
Lenže ani slovenská vláda nie je bez možností obrany (sme susedný štát spomínanej Ukrajiny, idú tadiaľto dôležité energetické trasy, atď.) a tiež sa činila a ukazovala, že si len tak nenecháme brnkať po nose.
A vyšlo to, z Bruselu vyslali komisárku Jourovú na akúsi zmierovaciu misiu.
A médiá a opozícia tým pádom ticho zúria. Jeden nemenovaný denník ( N) sa klasicky celú vec pokúsil úplne obrátiť, a vraj je to fiasko pre Fica, pretože on hovoril o snahách stopnúť nám peniaze a pritom Jourová potvrdila, že nám ich nestopnú. Ha, šach mať, Fico!
Toto je už tak absurdno-zúfalá snaha aspoň nejako predsedu vlády okydať, že to rozum proste neberie.
Každopádne, aspoň nateraz je relatívne kľud, žiaden boj s Bruselom sa nechystá a vláda má priestor na to aby riešila iné veci. Takmer až sklamanie, že? 🙂
.
.
.
Viete prečo Michal Šimečka nikdy nepredstúpi pred kamery, aby odsúdil blízkovýchodný režim, ktorý
.
– za pol roka zabil viac detí, ako ktorýkoľvek iný vojnový konflikt na svete za ostatných päť rokov
– zabil len za prvé dva mesiace konfliktu viac novinárov ako padlo vo všetkých ostatných vojnách za celý rok 2023
– zrovnal so zemou väčšinu obytných budov pre 2,2 milióna obyvateľov
– vypúšťa do sveta nielen propagandu, ale série čistých lží
– od roku 2000 DO daného konfliktu zabil (zastrelením alebo bombardovaním) vyše 10 tisíc obyvateľov území, ktoré okupuje?
.
Z rovnakého dôvodu, ako ten režim neodsúdi Ivan Korčok či Zuzana Čaputová.
Pretože akonáhle by to urobili, prídu o svoje financovanie.
Aj o rôzne „nezávislé“ medzinárodné ocenenia „za prínos k demokracii“ či víziu dobrých postov po skončení domácej politickej kariéry.
Je to jednoduché. Brutálne jednoduché.“
.
.
.
Draxler 27.4.:
.
.
Polícia strieľa do študentov gumové projektily a použila voči nim slzný plyn
To je obraz včerajších zrážok. Proti vraždeniu na Blízkom východe začali okupačné štrajky už na 40 amerických univerzitách.
Najnovšie sa, mimochodom, začali pridávať aj študenti francúzskych a britských univerzít.
Z nejakého dôvodu je toto všetko pre slovenské médiá úplne okrajová téma. Priniesli pár krátkych noticiek, akoby sa jednalo o nepokoje niekde v Kongu a nie v krajine, z ktorej tie isté médiá dávajú správajú o hocičom, ešte aj keď vo Wisconsine padne nejaký väčší strom alebo Taylor Swift spadne brošňa do omáčky.
Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“
.
.
.
Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kamaramana Fox News)
.
.
.
https://www.youtube.com/watch?v=gASlPdYjASs
.
.
.
.
„Len taká drobná poznámka:
.
Buča: mŕtve telá na ulici.
Reakcia: ohavní Rusi, bezprecedentná beštialita, treba najtvrdšie sankcie, a najmä vojnu, do víťazného konca!
Gaza: 280 mŕtvych tiel zahádzaných tonami zeminy, mnohé ešte so zvyškami ošetrovacieho materiálu z nemocnice, iné spútané s rukami za chrbtom a zastrelené do hlavy.
Biely dom a ďalší: eh, treba vyšetriť, čo sa tam stalo.
Jednoducho, západným predstaviteľom aj veľkým médiám bolo okamžite jasné, že Rusi na uliciach len tak strieľali ľudí. Len Rusi zúrivo protestovali, či nie je čudné, že Ukrajinci „objavili“ mŕtve telá na ulici až potom, ako mali oblasť pod kontrolou už tri dni. Žiadne volanie po okamžitej nezávislej forenznej analýze.
Gaza: pravda je vraj zložitá, dokonca aj keď boli telá zakopané pri nemocnici, ktorú útočiaca strana zrovnala so zemou a Arabi ich vyťahovali zo zeme pred kamerami potom, ako sa znovu do oblasti dostali. Hlavne, žiadne oficiálne zdesenie nad beštiálnosťou zabíjania pacientov nemocnice.
Zaujímavé, ako to hľadanie pravdy veľmi závisí od toho, o akú lokalitu ide, nie?“
.
.
Pre kontext ešte tragikomické video, kde izraelská politička (námestníčka primátora Jeruzalema) ani nespochybňuje, že izraelská armáda strieľa spútaných ľudí
.
.
.
.
.
.
.
Veľa videí a v novinári o tom nepíšu!
.
.
.
Zapnite si na youtube a naskáču vám desiatky ďalších.
.
.
.
.
https://www.youtube.com/watch?v=gASlPdYjASs
.
.

Bol to aj nadpis v Pravde, čo povedal český prezident Pavel!

14.05.2024

„12:40 Bolo by naivné tvrdiť, že Ukrajina dokáže v dohľadnej dobe úplne obnoviť kontrolu nad svojím územím. Rusko sa nevzdá oblastí, ktoré teraz okupuje. Najskôr je nutné vojnu zastaviť a potom začať vyjednávanie o budúcom usporiadaní. V televízii Sky News to povedal český prezident Petr Pavel. „Musíme byť realisti. Bolo by naivné tvrdiť, že [...]

Takéto nelogické myslenie majú progresívci. Tvrdia, že treba posielať zbrane neexistujúcim vojakom!

13.05.2024

Predpokladajú, že intelektuálna úroveň voličov možnej progresívnej koalície je taká úbohá, že im to bude stačiť, lebo nemyslia. A to aj majú dobrý odhad, lebo ich nemysleniu, len odrapkávaniu nezmyslov, to stačí! Na otázky nimi zastupované kandidátky do eurovolieb neboli schopné odpovedať, či tých vojakov chcú násilím chytať po Európe! [...]

Ondruš bol na TA3 skvelý alebo Dve vojnové štváčky proti dvom mierumilovným mužom!

12.05.2024

Cigániková chce nútiť Ukrajincov na smrť vo vojne! V 58 minúte povedala – A viete si predstaviť prieskum v ktorom by občania súhlasili s tým, aby šli bojovať? Teda, darmo klame, že vraj ich nútiť nechce, ale prakticky a reálne ich chce nútiť bojovať aj keď nechcú, keďže podporuje politiku, ktorá ich k tomu núti aj keď nechcú bojovať! [...]

Migranti, utečenci

Maďarsko nemieni akceptovať kvóty na prijímanie migrantov

14.05.2024 22:39

Maďarsko neakceptuje nanucovanie kvót na prijímanie migrantov a spolu s ďalšími krajinami nevykoná opatrenia migračného paktu.

fico, žiga, danko, taraba

Zákon o FPU prešiel, aj keď nie je dohoda. Medzi Hlasom a SNS to iskrí: Danko chce koaličnú radu, Žiga napomenul Michelka

14.05.2024 19:15

Líder SNS Andrej Danko chce zvolať koaličnú radu o tom, ako bude koalícia fungovať po odchode Petra Pellegriniho. Je nespokojný, že nevie meno jeho nástupcu.

Polanski, Lewisová

Francúzsky súd oslobodil režiséra Polanského v kauze ohovárania

14.05.2024 17:54

Polanski sa podľa žalujúcej herečky dopustil ohovárania tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

Kráľ na ťahu, relácia, ta3

Král na ťahu na ta3: V dueli sa stretnú zástupcovia Smeru a SaS

14.05.2024 17:38

V utorok 14. mája o 21.00 h bude ďalšia časť relácie Král na ťahu s Braňom Králom. Ostrú debatu si môžete pozrieť už večer na ta3.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,502
Celková čítanosť: 5571799x
Priemerná čítanosť článkov: 3710x

Autor blogu

Kategórie