Založ si blog

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej!

 

„Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“

 

Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta!

K tomu celkom ako pri Čaputovej zneužívajú neinformovanosť občanov (schválne manipulácie občanov cez médiá). Ako budúcu politickú aktivitu ohľadom obchodnej zmluvy s USA vydávali len za hoax, rovnako teraz budúce politické aktivity Korčoka vydávajú len za hoax!

Zneužívali to, že ich naivní a zmanipulovaní voliči ich politickými aktivistickými novinami vôbec nič netušili o nejakej obchodnej zmluve USA, ako teraz zas nič netušia o nejakej strate veta, keď im natvrdo aj klamú, že nič také Korčok nepresadzuje a k ničomu takému by nemohol mať kompetencie!

Zámerne voličov klamú, aby nič netušili o tom, že Korčok sa má dožadovať vyjednávania medzinárodných zmlúv a presadzovať tu sponzorovanú politiku zo zahraničia proti vôli občanov v tejto krajine.

Voliči Korčoka o tom vôbec nič netušia, lebo sú ich aktivistickými médiami sústavne klamaní a manipulovaní, že nič také nehrozí!

Presne ako pri Čaputovej, čakajú len na jeho zvolenie, ako Čaputová napokon slúžila presnému opaku, než oklamala voličov vo voľbách.

 

Po voľbách už bolo neskoro a ešte chceli zavádzať cenzúru na oklamaných voličov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Pellegrini:

 

„Situácia začína byť naozaj vážna. Pán Korčok a opozícia, ktorá ho podporuje, jasne ukazujú, že im ide len o moc a o zvrhnutie nedávno zvolenej vlády.“

 

Toto naozaj myslí vážne?

 

 

 

Matúš Šutaj Eštok:

 

„Pán Korčok, vy ste človekom vojny. A verím, že prezidentom vojny nebudete len z jedného dôvodu – že mierumilovný slovenský národ si takéhoto človeka za prezidenta a vrchného veliteľa ozbrojených síl jednoducho nezvolí.“

 

DÔLEŽITÝ ODKAZ PRE KANDIDÁTA VOJNY – IVANA KORČOKA

 

 

 

A to naivných voličov PS a KDH klame, že vraj chce ľudí spájať, pritom má slúžiť na ešte väčšie rozoštvávanie a boj proti výsledkom volieb

a presadzovanie politických objednávok zo zahraničia, ktoré občania na Slovensku nechcú a to ani voliči KDH!!!!!!!!!

 

 

Česká alternatívna scéna o nás, na čo tieto manipulácie politických aktivistov sponzorovaných zo zahraničia slúžia:

 

 

Na Slovensku totiž reálně hrozí tzv. palácový převrat, pokud dojde ke zvolení Ivana Korčoka ve 2. kole, které se bude konat v sobotu 6. dubna. Jak totiž odhalil Peter Pellegrini, slovenská a silně pro-válečná a pro-americká opozice chystá odebrání pravomocí slovenské vládě k vyjednávání o mezinárodních smlouvách.

 

 

O co vlastně jde? Podle slovenské Ústavy [1] totiž prezident Slovenska deleguje vyjednávání mezinárodních smluv na vládu Slovenské republiky, protože prezident je nejvyšším Ústavním činitelem a z Ústavy tak vyplývá, že prezident reprezentuje stát při vyjednávání mezistátních smluv jako nejvyšší zástupce státu. Prezident však de jure může delegovat tyto pravomoci na vládu Slovenské republiky, což se samozřejmě děje od vzniku samostatného Slovenska od 1. ledna 1993.

 

Korčok muže po svém zvolení sebrat Ficově vládě pravomoc k vyjednávání o mezinárodních smlouvách podle článku Ústavy

 

Mikuláš Dzurinda jako předseda strany Modrí – ES totiž právě vyzval, aby současná prezidentka Zuzana Čaputová, anebo nový prezident (Ivan Korčok), odebrali vládě Roberta Fica toto ústavní pověření k vyjednávání o mezinárodních smlouvách ve světě a zejména v EU. Pokud by k tomu došlo, potom by mohl Ivan Korčok dojednávat smlouvy nezávisle na Ficově vládě, např. smlouvy s Evropskou komisí, smlouvy o přerozdělení migrantů v rámci evropského přerozdělovacího mechanismu, smlouvy o vyslání slovenských vojáků na Ukrajinu atd. Jedná se konkrétně o čl. 102 písmeno “a” Slovenské Ústavy, kde se doslova uvádí:

 

Čl. 102

Prezident

a) zastupuje Slovenskú republiku navonok, dojednáva a ratifikuje medzinárodné zmluvy. Dojednávanie tých medzinárodných zmlúv, na ktoré nie je potrebný súhlas Národnej rady Slovenskej republiky, môže preniesť na vládu Slovenskej republiky alebo so súhlasom vlády na jej jednotlivých členov,

Slovenská Ústava tedy umožňuje přenášení pravomocí z dikce prezidenta na vládu Slovenské republiky, a to ve všech případech, kdy k takovému vyjednávání není potřebný souhlas slovenského parlamentu. Pozor, nezaměňujte to s ratifikací smluv v parlamentu, to je něco jiného. Tady se jedná o právo vyjednávat smlouvy, a to může vláda, až na výjimky, prakticky ve všech případech. Jedinou výjimkou by bylo vyjednávání třeba o odstoupení Slovenska části svého území jinému státu. K takovému vyjednávání by musel parlament dát souhlas.

 

Vláda tak může dojednávat smlouvy o rozmístění amerických vojsk na území Slovenska, může jednat o smlouvách na vyslání slovenských vojáků na Ukrajinu, může jednat o přijímání migrantů z EU, může jednat o zrušení práva veta v Evropské radě, prostě vláda může jednat prakticky o všech smlouvách na základě delegování práv k vyjednávání ze strany prezidenta.

 

Pokud by nový prezident tuto delegaturu zrušil a vzal si zpět práva na vyjednávání, v tom okamžiku by Ficova vláda byla paralyzována a odstavena od mezinárodního vlivu. Podle názoru našeho redakčního právníka taková hrozba a výzva ze strany Mikoláše Dzurindy naplňuje skutkové obrysy výzvy k palácovému převratu. Palácovému proto, že pokud by došlo k naplnění výzvy, potom by nový prezident uchvátil část moci, kterou více než 30 let disponovaly slovenské vlády formou delegatury.

 

Přesně proto chtějí Američané dosadit Ivana Korčkoka k moci na Slovensku, protože je jasné, že pokud se stane prezidentem, vezme si velmi pravděpodobně tuto delegaturu zpět od vlády. Slovenská opozice je sjednocená na jediném kandidátovi, kterým je Ivan Korčok. Sjednocení bylo určeno a schváleno americkým ministerstvem zahraničí. Naproti tomu kandidát vládní koalice Peter Pellegrini není sjednoceným kandidátem koalice, protože kandidatura nebyla nařízena americkým zastupitelstvím direktivně, ale vzešla formou demokratického procesu. A ten generuje vždy více kandidátů.

Volba předsedy Hlas-SD je volbou menšího zla pro slovenský národ, a o tom nesmí být pochyb. Jinak zvítězí Nulandová na Slovensku! 

 

Proto Pellegrini je moderovaným politikem, který nepůjde sice proti Američanům, ale nedovolí ani zatažení Slovenska do války na Ukrajině.

 

Vzhledem k tomu, že liberální fronta na Slovensku (stejně jako v ČR, v Polsku a ve Francii) je řízena přímo Victorií Nuland z ministerstva zahraničí, a to i teď poté, co odešla ze zamini a byla povýšena do čela velení speciálních a výzvědných operací amerického Ministerstva pro vnitřní bezpečnost (DHS), tak musí přece Štefanu Harabinovi dojít, o co jde Američanům v první řadě v těchto volbách – O eliminaci vlády Roberta Fica na mezinárodní frontě! A to za pomoci uplatnění článku 102 písmena “a” slovenské Ústavy o odebrání pravomocí Ficově vládě k vyjednávání o mezinárodních smlouvách! A to je realita!“

 

 

Korčok dostal v Košiciach od občana náklad

 

 

 

Ale keby to bolo proti Pellegrinimu, tak je to už pre nich v poriadku aj s takým slovníkom!

Ukážka tuto:

„Pro Pellegriniho musí být poslední tři dny na sociálních sítích noční můrou. Dostává brutálně na hubu.“

 

Pellegrini nestíhá mazat kritiku veřejnosti na Facebooku

 

Viem si živo predstaviť, ako mu tam nadávajú do teplošov ako tu na Pravde!

 

 

Připravuje se majdanizace Slovenska?

 

 

Š. Nižňanský: Fico pod palbou progresivistů. Blacklisty ve Slovenské televizi. Faleš a lži Jourové.

 

 

 

Momentálne na toto zneužívajú naivných voličov PS a KDH, ktorí sa o politiku nezaujímajú a stačia im manipulácie v aktivistických novinách.

 

 

z českých komentárov:

 

„Řešení se Ficovi přímo nabízí. Rychle zavřít ambasádu USA v Bratislavě, tamější agenty CIA vykopat do 24 hodin a neziskovkám a hlavním médiím udělat totéž. A rázem je po převratu. Tihle zkorumpovaní poskoci a žoldáci Rockefellerů a Rothschildů už jiní nikdy nebudou. Orbán na to už přišel dříve, proto je na Západě za největšího a odporného dezoláta Evropy. Větší vyznamenání za statečnost v současnosti neznám.“

 

„Väčšinou sa nadáva hlavne na globalistov, parlamenty, vlády… volia si ich však ľudia. Nik iný, ako ľudia. Sú tak nastavení, že si volia tých, ktorí ich napokon zotročia a zničia.
Je to najmä o voličoch a až potom o politikoch. Mediálna masáž a manipulácia tu síce je, v médiách sa klame ako na páse, ale v dnešnej dobe (chvalabohu) rozmachu alternatívnych médií to už pôsobí skôr ako výhovorka.

Ak by si zvolili progresívcov a následkami by trpeli len oni, tak prosím. Kľudne by si to mohli sami vyžrať. Keby sa to tak udialo a zvolia si Korčoka, ten ich vtiahne do vojny a potom by si jeho volič, roztrhaný ruským granátom kdesi v zákope krátko pre smrťou pomyslel “kur*va, načo som toho Korčoka zvolil” a potom by sa odobral na patričné miesto. To by bol “ideálny” prípad, kedy by možno dospel aspoň k nejakému poznaniu a poučil sa do budúcnosti ďalšieho života, ak vôbec bude ešte nejaký mať. Lenže to tak nie je, pretože progresívno-liberálni fašisticky zameraní voliči aj ich politici žiadnu schopnosť sebareflexie nemajú a vinu vidia vždy len u iných.

Problémom je apatia a povrchnosť voličov, ktorí berú voľby na ľahkú váhu, ako keby nešlo o nič. Majú reálnu demokratickú možnosť vybrať si svojich predstaviteľov, bez ohľadu na to, aké globalistické elity a oligarchovia tu tomu vládnu. A ako s tým naložia? Idioti. Nie nadarmo v starom Grécku volali ľudí, ktorí sa nezaujímali o veci verejné “idiotes”. Ani kandidáti Pellegrini a Harabin nie sú žiadnym ideálom, ale nič lepšie na výber nemáme. Žiaden potenciálny osvietený vládca tu nie je na programe a zrejme si ho náš národ ani nezaslúži. Veď si to predstavte, keby sa taký objavil, ľud koaličný aj opozičný by ho vysmial a možno aj ukrižoval. V najlepšom prípade by ho možno nízke dvojciferné percento úprimne prijalo za svojho.

Slovákov s trvalým pobytom na Slovensku žije v zahraničí okolo 300.000. V parlamentných voľbách 2023 ich prišlo voliť len ca 60.000 a tí z troch štvrtín volili progresívcov a liberálov. To sú ich voliči, žijú v zahraničí, chcú byť na západe a to národné im vcelku ukradnuté. Takže si vieme predstaviť, ako by to dopadlo, keby prišli voliť všetci zahraniční (progresivisti). Polovica ľudí vôbec nejde voliť a možno to považujú za cnostnú ezoterickú alternatívu, alebo ide o alibizmus, keď im žiaden kandidát dokonale nevyhovuje, tak si nezvolia nikoho, alebo je im to jedno a potom sa budúlen sťažovať, alebo ide o totálnu ignoráciu, či ich hlúposť.
Progresívni voliči sú militantní, agresívni a aktívni, čo vidíme aj na námestiach, s akou vervou tam vykrikujú nenávistné heslá, navonok sa zastierajúc ideami slušnosti a rovnoprávnosti. Zo všetkého negatívneho čím sami oplývajú, obviňujú protikladnú stranu.“

 

 

„Pelegríniho nemusím stejně jako Babiše ale pro tu brejlatou opičku a loutečku Bestie Núland může hlasovat pouze sebevrah a volby na Slovensku budou o naději a nebo o sebevraždě.“

 

„Mají USA na Slovensku 2 letecké základny? Mají. Jedou přes Slovensko vojenské konvoje NATO k Ukrům? Jedou. Bude válečný konflikt v Evropě? Bude, směřuje k tomu všechno. Harabin má pravdu. Proč volit nějakého Pellegriniho, který lávíruje jak se dá, a dělal si PR jak debil na traktoru. Aby se přiblížil k “masám”, podobně jak černoprdelník Jurečka…Co nás čeká, to nás nemine. Až příjde na lámání chleba, tak si lidé uvědomí , že 1+1 jsou dvě. A ne 3. Ale to už bude pozdě. Nebo asi , alespoň podle mého mínění, Rubikon je již překročen…“

 

„Americké základne máme vďaka Korčokovi v sukni v prezidentskom úrade. Pán Harabín sa nám teraz odkope, teraz uvidíme, či je to vlastenec, alebo tuctový egoista, ktorému ide o moc. Pán Pellegríni je menšie zlo, či sa nám to páči, alebo nie a politika sa, žiaľ, nedá robiť bez kompromisov a lavírovania, to vidíme aj u takého vlastenca, ako je V. Orbán.“

 

 

„Sebevrazi z Ukročeska si zvolili agenta Pávka a proto doufám a věřím, že moji bratři nebudou tak blbý jako ti kolem mne.“

 

 

=============

Denník N včera:

 

Sú mladí, prozápadní a odmietajú Smer. S Korčokom však majú problém, dôvodom je Gaza

 

‚Tridsiatnička Lucia by na prvý pohľad mala patriť do voličského jadra Ivana Korčoka. Študovala v zahraničí, podniká v oblasti IT, je jednoznačne proukrajinská a v parlamentných voľbách volila SaS. Korčoka však voliť nebude. Lucii prekáža, že Korčok z jej pohľadu len vlažne kritizoval izraelskú operáciu v Gaze, po ktorej začatí už podľa amerického Pentagónu zahynulo 25-tisíc žien a detí. „Pellegriniho určite voliť nebudem. Najčistejšie riešenie pre mňa bude hodiť do urny prázdnu obálku,“ hovorí.‘

‚Do tejto skupiny patrí aj 24-ročný Juraj Ištvánffy, webdizajnér a pracovník marketingovej agentúry. Považuje sa za liberála, v parlamentných voľbách volil Progresívne Slovensko. Žije v zahraničí, kde spoznal Izraelčanov i Arabov. Jeho názory viac ovplyvnila druhá skupina. Korčoka voliť neplánuje – dôvodom je práve Gaza. „Zároveň však odmietam Smeru uľahčiť prácu. Morálne najčistejším riešením pre mňa bude nejsť voliť,“ hovorí.‘

‚Do tretice – 23-ročná Karolína, študentka environmentalistiky v Brne. Frustruje ju návrat Fica, pravidelne chodila aj na opozičné protesty proti novele Trestného zákona. Za iných okolností by volila každého prijateľného kandidáta proti Petrovi Pellegrinim, Korčoka však nateraz voliť neplánuje.‘

‚Čo spája voličov, ktorí považujú Korčokove postoje ku Gaze za určujúce? Spravidla ide o mladších, scestovaných a vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Patrí k ním aj 34-ročný Roland Nádaskay, doktor geológie, ktorý sa svojmu odboru venuje v Česku. Sám má desať až pätnásť známych, ktorí majú s Korčokom pre Gazu problém. Ide o ľudí vo veku dvadsať až štyridsať rokov, väčšinou voličov PS alebo SaS.‘

https://dennikn.sk/3905481/su-mladi-prozapadni-a-odmietaju-smer-s-korcokom-vs…

Progresivizmus je ideologia co svojim fanatizmom dokaze dlazdit cestu diktatorom k moci.

 

 

27.03.2024 16:28

OSOBITNEJ SPRAVODAJKYNI OSN ALBANESEOVEJ SA VYHRÁŽAJÚ, ALE „NEVZDÁ SA“

 

„Osobitná spravodajkyňa OSN pre ľudské práva na palestínskych územiach Francesca Albaneseová v stredu oznámila, že za svoju tvrdú kritiku izraelskej vojenskej operácie v Pásme Gazy dostáva vyhrážky. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry DPA.

Nič z toho ju však nezastraší, uviedla v Ženeve táto talianska právnička a odborníčka na ľudské práva.

Albaneseová odovzdala Rade OSN pre ľudské práva správu, v ktorej obviňuje Izrael z genocídy. Izrael označila za štát, kde je apartheid, pretože tak pristupuje k Palestínčanom. Izrael ju obviňuje zo spochybňovania práva Izraela na existenciu.

Zástupcovia diplomacií z ďalších štátov ju kritizujú za intenzívnu aktivitu v sociálnych a ďalších médiách i za to, že vo svojej funkcii osobitnej spravodajkyne OSN v médiách vždy tvrdo kritizuje kroky Izraela.

Na otázku na tlačovej konferencii, či ju táto kritika donúti vzdať sa, Albaneseová odpovedala: „V žiadnom prípade, to sa nikdy nestane.“

Aj keď ju kritika „rozčuľuje“, posmeľuje ju do ďalšej práce. „Práca v oblasti ľudských práv je predovšetkým zosilneným hlasom ľudí, ktorých nie je počuť,“ vysvetlila.

Jej posolstvo zostáva jasné: „Nič neospravedlňuje to, čo Izrael robí (v Pásme Gazy).“

 

V správe vyzvala na uvalenie zbrojného embarga a sankcií na Izrael. Odôvodnila to presvedčením, že Izrael vo vojne v Pásme Gazy porušuje medzinárodné humanitárne právo, čo si už vyžiadalo vyše 30.000 životov – napríklad kolektívnym trestaním Palestínčanov. Tí pritom nemajú dostatok jedla a sotva môžu dostať nejakú zdravotnícku pomoc, pretože Izrael podniká útoky na nemocnice.

Osobitní spravodajcovia OSN sú nezávislí experti. Rada OSN pre ľudské správa ich vymenováva, aby predkladali správy o konkrétnych témach alebo krajinách. Pracujú zadarmo a nie sú súčasťou OSN.

https://bleskovky.zoznam.sk/cl/1005003/2721833/Osobitnej-spravodajkyni-OSN-Albaneseovej-sa-vyhrazaju–ale–nevzda-sa-
.
.
.
.
 

Typická dvojtvárnosť politiky západu – faloš na faloš!

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5554894x
Priemerná čítanosť článkov: 3723x

Autor blogu

Kategórie